16 Statistik, tendenser og analyse af den kenyanske kaffeindustri

Den kenyanske kaffeindustri drager fordel af, at den har to høster om året. Den første afgrøde, kaldet “flueafgrøden”, høstes mellem september og december hvert år. Derefter høstes den anden afgrøde, eller “hovedafgrøden” engang mellem marts og juli.

Kaffe er en vigtig kontantafgrøde for landet. Der er mere end 700.000 landmænd, der opererer i dette rum, hvilket giver direkte og indirekte økonomiske fordele for omkring 5 millioner mennesker. Cirka 10 milliarder shilling om året tilføjes branchens nationale BNP.

Det meste af den kaffe, der dyrkes i Kenya, går til eksportmarkedet. Kun 3% af landets samlede nationale befolkning køber regelmæssigt lokalt dyrket kaffe. For at hjælpe producenterne med at maksimere deres overskud tillader den kenyanske regering dem at sælge deres kaffe direkte til internationale købere.

Landmænd kan også kontrakt-sælge deres kaffe gennem Nairobi Coffee Exchange, som er et spotmarked, der har været i drift siden 1930’erne. Dog skal eventuelle direkte salgskontakter registreres hos Nairobi Coffee Authority, Kenya Food and Agriculture.

Vigtig statistik fra den kenyanske kaffeindustri

# 1. Der er i øjeblikket 176 millioner kaffetræer til landmænd i Kenya. Disse træer dækker i alt 112.000 hektar i landet. Yderligere 2 millioner ikke-produktive træer er også en del af industrien. (US Department of Agriculture)

# 2. Arabica bønner er den vigtigste kilde til kaffe rapporteret af den kenyanske kaffeindustri. Hvert år producerer landets landmænd omkring 750.000 poser med 60 kg kaffe. (US Department of Agriculture)

# 3. Kenya importerer også nogle kaffeprodukter hvert år. I 2015 var importen på i alt 20.000 poser med opløselige produkter. (US Department of Agriculture)

# 4. Tyskland er den vigtigste eksportdestination for den kenyanske kaffeindustri. I 2016 gik 17% af branchens samlede høst til landet, eller omkring 7.500 tons. USA har 14%af det kenyanske kaffemarked, efterfulgt af Belgien (11%), Sverige (10%) og Finland (6%). (US Department of Agriculture)

# 5. I alt producerer industrien omkring 40.000 tons kaffe produkter hvert år. Der er foranstaltninger til at øge produktionsniveauet til 48.000 tons. I 1987 producerede industrien 129.000 tons kaffe. (Xinhua)

# 6. Kaffe er i øjeblikket det fjerde største eksportprodukt, der er tilgængeligt for Kenya, og udgør 6% af den samlede landbrugseksport. (FN’s fødevare- og landbrugsorganisation [FAO])

# 7. Kaffekooperativer udgør 75% af arealet beplantet med træer til den kenyanske kaffeindustri, men tegner sig kun for 54% af den afgrøde, der produceres. Med hensyn til ydeevne har andelsselskaber en andel på 28% af branchen. (FAO)

# 8. Den kenyanske kaffeindustri har et dobbelt produktionssystem, hvor omkring 3.300 store producenter supplerer de næsten 700.000 småbønder. (FAO)

# 9. Agenter, der arbejder med kaffedyrkere i Kenya, skal betale en skat på 4% på enhver salgskontrakt, udover gebyrer for tilladelser og certifikater. 50% af afgiften går til Coffee Research Foundation, og resten er delt mellem det lokale kaffebord og samfundsregeringer. (FAO)

# 10. I 1986 havde Kenya en verdensandel på 3,1% af kaffemarkedet. I 2006 var den kenyanske kaffeindustris globale andel kun 0,6%. (Standard digital)

# 11. Omkring 2,25 milliarder kopper kaffe indtages rundt om i verden hver dag. Kenyansk Arabica -kaffe betragtes som en af ​​de bedste tilgængelige, hvorfor 93% af produktet eksporteres hvert år. (Forbes)

# 12. Under den gennemsnitlige høst vil en lille kaffeproducent i Kenya tjene mindre end 35% af den internationale markedsværdi for sin kaffe, på trods af at den er klassificeret som et specialprodukt af høj kvalitet. (Forbes)

# 13. På Nairobi Coffee Exchange købte Ibero Ltd. den største mængde kaffe i branchen, hvilket repræsenterer 16,5% af al kaffe, der sælges. Den samlede værdi af deres indkøb var $ 28,6 millioner. Taylor Winch Ltd. køber 16,2%af den tilgængelige kaffe, efterfulgt af C. Dorman Ltd. (11,1%), Kenyacof Ltd. (9,8%) og Engelhart Commodities (7,3%). (Kenyansk kaffehandlerforening)

# 14. Der har været et skub i at dyrke flere Ruiru 11 -kaffetræer i Kenya, fordi det giver bedre plantetæthed. Traditionelle kaffesorter kræver omkring 1.300 træer pr. Hektar. Med Ruiru 11 kan landmænd nå op til 3.300 træer pr. Hektar. (Kenyansk kaffehandlerforening)

#femten. Den kenyanske kaffeindustri er målrettet mod det amerikanske marked, da kaffeforbruget i staterne vokser med 6% i omsætning og 4% i volumen. (Kenyansk kaffehandlerforening)

#seksten. Den anslåede gennemsnitlige pris på en pose kaffe produceret af industrien er omkring $ 200. (Kenyansk kaffehandlerforening)

Kenyanske kaffeindustri tendenser og analyse

Kenyas kaffeindustri har oplevet tre årtiers tilbagegang, der skader dens globale muligheder. Tysk eksport er gået fra 22% af markedsindtægterne til kun 17% i de sidste 5 år. Den samlede produktion er reduceret med to tredjedele. Men selv efter alt dette fortsætter industriens økonomiske momentum med at gøre den til en førende kontantafgrøde for landet.

Genopretningsindsatser er i gang for at forbedre produktionsniveauet. De ekstra udenlandske direkte investeringer vil også tilskynde industrien til at vokse. Der er også planer om trævanding i den vestlige del af landet, hvilket kan reducere landmændenes udgifter med op til 30%.

Indtil der er en forbedring i kaffefaciliteter og stabilitet på markedet, er lave udbytter det mest sandsynlige resultat for denne industri. Skadedyr, klimaændringer og sygdomme er de største trusler mod industrien. Hvis små landmænd er villige til at acceptere disse ændringer, bør den kenyanske kaffeindustri begynde at se vækst igen inden for de næste 10 år.

Ellers vil du sandsynligvis fortsætte dit dias uden betydning.