16 fordele og ulemper ved berømthedsreklame

Celebrity -reklame ser ud til at være overalt i disse dage, og det er med god grund. Når forbrugerne ser et ansigt, de stoler på, og som repræsenterer et produkt eller en tjeneste, der løser et problem, vokser værdipropositionen for den pågældende vare. Markedsførere bruger denne påtegning i håb om, at et positivt image vil overføre til image af virksomheden og mærket.

Denne markedsføringsmetode startede i slutningen af ​​1700 -tallet. Josiah Wedgwood og sønner, der producerede fajance og keramik, brugte den kongelige godkendelse af deres varer til at vise, at der var værdi i deres forretning. Ved at modtage støtte fra Crown kunne din virksomhed effektivt promovere dine varer for andre mennesker.

Den næste innovation inden for berømthedsreklame kom i begyndelsen af ​​1900’erne, da visitkort blev uddelt til potentielle kunder. Disse varer, der ligner moderne baseballkort, blev udstedt, da nogen udtrykte interesse for et produkt. De ville vise berømtheden med den pågældende artikel. Cigaretmærker begyndte at indsætte dem i deres pakker som en måde at opmuntre forbrugerlojalitet til.

Fordele og ulemper ved berømthedsreklame i dag ligner, hvad organisationer tidligere stod over for. Denne forening kan producere usædvanlige resultater, men det kan også føre til spektakulære fejl.

Liste over fordele ved berømthedsreklame

1. Kendte reklamer hjælper med at skabe øjeblikkelig brand troværdighed.

Ansættelse af en berømthed giver et firma mulighed for at udvide denne persons aktiekapital til det mærke, der kræver forfremmelse. Det er en måde at begynde at opbygge tillid med et produkt eller en service, fordi berømthedsfans vil overføre deres påskønnelse for den persons arbejde til det, du tilbyder til markedet. Denne fordel kan også sikre potentielle kunder, at det, der tilbydes, er af tilstrækkelig kvalitet.

Hvis berømtheder risikerede at promovere et produkt, der ikke levede op til forventningerne, ville de skade deres omdømme, og potentielle kunder af et mærke ville genkende dette.

2. Berømtheder kan hjælpe et mærke med at skille sig ud med det samme.

Når en virksomhed bruger en berømtheds tjenester til at promovere produkter eller tjenester, bliver denne reklamemulighed en måde at differentiere sit mærke fra konkurrenterne. Der er også flere måder at skille sig ud med denne fordel, herunder bedre fremtidig annonceindkaldelse, at holde sig i tankerne for denne branche og mindeværdige forbindelser med en personlighed, som potentielle kunder sætter pris på.

3. Brug af berømthedsreklame kan skabe eller åbne nye markeder.

At vælge en bestemt berømthed, der vedrører et bestemt marked eller forbrugerdemografi, giver en virksomhed en mulighed for at skubbe sit brand i nye retninger. Et af de bedste eksempler på denne fordel kommer fra Nike, der plejede at sponsorere primært atletik- eller tennisudøvere før 1980’erne. Derefter valgte de at indgå et partnerskab med Michael Jordan for at begynde at arbejde med basketball og et partnerskab, der var så vellykket, at produkterne blev til sidst spunnet ud i et datterselskab, der fortsat interagerer med forbrugerne i den atletiske niche.

4. Du kan redde et mærke, der er ved at mislykkes.

Når berømtheder begynder at annoncere for et bestemt produkt eller en tjeneste, kan deres kapital være nok til at puste nyt liv i et produkt eller en tjeneste, der er ved at mislykkes. Denne fordel kan også anvendes på en opstartstjeneste, der har nul egenkapital på sit marked, men et produkt eller en tjeneste med et forslag af høj værdi, der har brug for forbruger anerkendelse for at blive en succes.

Da Priceline første gang tilbød tjenester til forbrugere i 2013, hyrede de William Shatner til at opbygge mærkebevidsthed ved at tilbyde egenkapital i virksomheden. Virksomheden er en del af Booking Holdings, der handlede for mere end 1.800 dollar pr. Aktie i juli 2019.

5. Berømtheder er mere effektive end andre sponsorer.

Forskning rundt om i verden viser konsekvent, at berømtheder er den mest effektive genre af sponsorer, der er tilgængelige for virksomheder i dag. Deres budskab til forbrugerne fremmer mærket bedre end professionelle eksperter, virksomhedsledere eller den typiske forbruger. På grund af fordelene ved denne fordel kan kundens mening om et reklamemærke forbedres med det samme.

Når berømthedsreklame sammenlignes med ikke-berømthedsmarkedsføring, er holdningen hos forbrugere, der hører begge beskeder, betydeligt højere, når en berømt henvender sig til dem. Denne fordel skaber også højere købsintentioner.

6. Det kan hjælpe en virksomhed med at overvinde en krisesituation.

Berømtheder kan bruge deres sociale kapital til at hjælpe virksomheder med at overvinde krisesituationer, der ellers kunne stoppe dem. Deres popularitet, sociale status og attraktivitet hjælper med at vende en situation, hvor virksomheden ellers ville stå over for afskedigelser, tilbagekaldelser af produkter eller total konkurs.

Old Spice var i stand til at udnytte berømthedskraften hos Terry Crews i 2010 med sin Odor Blockers -serie for at skabe markedsføring på græsrod, der i sidste ende ville hjælpe mærket med at blive viralt med sin unikke filmografi og historiefortælling.

7. Berømtheder kan generere en umiddelbar stigning i indkomsten.

Selvom en berømthedskontrakt er dyr, overvejer virksomheder denne marketingmulighed på grund af den umiddelbare kraft, der er mulig bag dem. Der er flere eksempler på denne fordel i de sidste 20 år. Da Nicole Kidman underskrev med Chanel i 2003, steg det globale salg af brandets produkter med hele 30%. Jamie Oliver indgik et samarbejde med Sainsbury for at generere milliarder i ekstra indtægter over en to-årig periode.

Jamie Lee Curtis arbejdede sammen med Activia yoghurt for at tage det fra et relativt ukendt mærke til produkt nummer 1 i sin kategori på det amerikanske marked.

8. Celebrity -reklame får produktet til at føle sig fortroligt for forbrugeren.

At placere en berømthed på et specifikt produkt gør det lettere for forbrugerne at tage ideen om et køb til sig. De almindelige professionelle, der er på “En liste” over berømtheder, er kendt over hele verden. Derfor kan et billede af den person på alt fra sodavand til en tv -reklame sænke de barrierer, der findes, når man overvejer et køb. Die-hard fans vil straks strømme til artiklen eller tjenesten, fordi deres yndlingsskuespiller, musiker eller atlet er i artiklen.

9. Den gennemsnitlige forbruger ønsker at føle sig som en berømthed.

Kendissucceshistorier og deres berømmelse er noget, den gennemsnitlige fan ønsker. De vil opleve en forsmag på livsstilen, og de penge, der går til at blive berømt, ville heller ikke skade. Nogle mennesker kan lide at købe varer med påtegning fra en berømthed, fordi det giver dem mulighed for at leve stedfortrædende gennem den pågældende vare eller tjeneste. Ved at bære de samme varer, som berømtheder bærer, kan du få forbrugerne til at føle, at de har en direkte forbindelse til vedkommende.

Denne fordel er en af ​​grundene til, at en kendisannonce plejer at blive mindeværdig. Folk er opmærksomme på de ting, de prioriterer, hvilket betyder, at en backup bliver til en uforglemmelig oplevelse.

Liste over ulemper ved berømthedsreklame

1. Berømtheder kan opføre sig forkert, og deres handlinger kan blive repræsentative for et mærke.

Når berømtheder tilmelder sig et bestemt produkt, en service eller et bestemt mærke, så samarbejder organisationen med alt (og alle), der følger med denne person. Hvis denne person er vel anset for sine præstationer og ikke har nogen skandaler i baggrunden, kan resultaterne være imponerende. Med denne ulempe er det også vigtigt at bemærke, at adfærd kan ændre sig eller forblive skjult.

Subway fik imponerende gennembrud på den globale markedsplads takket være sin talsmand Jared Fogle, der tabte sig, mens han spiste mærkets sandwich hver dag. Han repræsenterede virksomheden i mere end 15 år, indtil hans embedsperiode øjeblikkeligt blev opsagt på grund af hans opfordring til mindreårige og modtagelse af børnepornografi. Selv med en hurtig turnaround fra dens berømthedens godkendelse, var skaden på Subways ry allerede sket.

2. En berømthed kan overgå et mærke.

Når en berømthed er meget berømt, kan deres popularitet overskygge den mærkegenkendelse, du håber at opnå ved at ansætte dem. Denne ulempe opstår ofte, når reklame er fokuseret på den enkelte frem for produktet, eller når berømtheder godkender flere produkter på samme tid.

Shaquille O’Neal må ikke længere spille basketball, men han er en aktiv sponsor for mere end 50 produkter, og det inkluderer ikke de virksomheder, han ejer. Når nogen er så aktive på markedet, genererer din marketingindsats ikke så meget egenkapital, som de ville, hvis vedkommende sponsorerede 1-2 produkter eller tjenester i stedet.

3. Det er ikke billigt at få tjenester fra en berømthed.

Hvis du er en non-profit organisation, en NGO eller en velgørende organisation, så er det muligt at undgå denne ulempe, fordi berømtheden kunne donere deres tjenester til dine behov. Når et for-profit selskab ansætter en berømthed for at godkende det, er der millioner af dollars, der vil blive udvekslet, før kampagnen går live. Beyoncé arbejder sammen med PepsiCo om en 10-årig aftale på 50 millioner dollars.

4. Godkendelse kan også give bagslag på berømtheder.

Hvis et mærke ikke fungerer godt efter berømthedens godkendelse eller investering, kan konsekvenserne påvirke den enkeltes kapital på samme måde, som de kan for virksomheden. Justin Timberlake sluttede sig til Bai Brands i 2016 som direktør for smag og blev en investor i den produktlinje, som Dr. Pepper til sidst ville købe for 1,7 mia. I juni 2019 blev organisationen sagsøgt for sine ingredienser og navngav Timberlake specifikt på grund af sin “kontanthjælp, kreative input og marketing … hjalp med at løfte det bedste for dig og mærkenavnsgenkendelse.”

5. Berømtheder kan beslutte at promovere varer på en uautoriseret måde.

På grund af de sociale medieindflydelser, der er tilgængelige i dag, kan berømtheder undertiden vælge at promovere varer på en måde, der ikke er godkendt af en organisation. Den moderne marketingkampagne har mange elementer at overveje, herunder søgeord, hashtags, metadata og alt andet, der driver organisk trafik til at se indhold. Hvis en berømthed begynder at promovere varer på deres platforme på en anden måde end resten af ​​mærket, kan resultaterne være mindre end spektakulære.

6. Kendisser skal godkendes.

Steve Olenski påpeger for Forbes, at berømthedsreklame er effektiv, når influenceren promoverer et produkt eller en service til en lignende målgruppe. At bruge nogen til at fremlægge noget, der ikke er interessant for dit publikum, er spild af tid og penge. “For eksempel,” skriver Olenski, “ville du ikke se LeBron James promovere makeup. Han er en af ​​de største stjerner på planeten, men uden at hans berømthed præcist er målrettet mod potentielle brugere af de produkter, han promoverer, vil hans effektivitet være relativt lille. “

7. En berømthed har sit eget mærke ud over andre reklamemuligheder.

Når berømtheder har nok mærkeeffekt forbundet med deres navn, behøver det ikke at være eksplicit godkendelse for, at en virksomhed kan opnå salgsgevinst fra deres lager. Det kan være tilstrækkeligt at dukke op sammen med et produkt, men kun når der er betydelig udholdenhed til denne kraft. Hvis du stoler på LeBron James til din næste sportsdrink, vil indflydelsesstyrken kun forblive, så længe de resultater, du opretter, fortsat produceres på basketballbanen.

Efter en ødelæggende sæson 2018-2019 går Los Angeles Lakers sammen med Anthony Davis og James som en måde at redde begge mærker på. Da de begge bærer det samme trøje nummer, skulle Nike producere nr. 6 under navnet James, men nu forhindrer produktionsspørgsmål den handling i at finde sted.

Bedømmelse af fordele og ulemper ved berømthedsreklame

Berømthedsreklame kan være en nyttig løsning, når et brand kan finde den rigtige person til at repræsentere sit budskab. Resultaterne kan være ikoniske, som med Nike’s Air Jordan -mærke. De kan også være fiaskoer, når berømtheder ikke opfører sig som de burde, hvilket Nike også eksperimenterede med Tiger Woods på grund af årsagerne til, at deres skilsmisse blev afsluttet. Dette resultat mistede mere end 100.000 kunder og $ 2 millioner i salg til organisationen.

Derfor skal der udføres en omfattende forskningsproces, inden der tilbydes en kontrakt. Forholdet skal fungere godt for begge parter for at marketing kan være nyttig.

Fordele og ulemper ved berømthedsreklame er afgørende for en virksomhed af enhver størrelse. Selv lokale berømtheder, såsom et tv -nyhedsanker, kan bringe mere anerkendelse til produkter og tjenester. Hvis du ved, at dine produkter eller tjenester tilbyder et stærkt værdiproposition, kan berømthedsstemmer sikre, at dine kunder hører dit budskab.