21 fordele og ulemper ved prognoser for pengestrømme

En cash flow -prognose er en plan, der giver oplysninger om, hvor mange penge en organisation forventer at modtage i løbet af en given periode sammen med det beløb, den forventer at betale i samme periode. Virksomheder begynder generelt at planlægge, hvor meget de forventer at tjene i salg og bruger på deres daglige driftsudgifter med denne rapport. En prognose vil indeholde forventede midler fra andre kilder, såsom lån eller tilskud, og engangsforventede gebyrer, f.eks. Køb af fast ejendom.

Pengestrømsprognoser matcher ikke en indtjeningsrapport, fordi sidstnævnte er baseret på, hvornår indtægter opstår, og hvornår omkostninger påløber. Den første giver oplysninger baseret på modtagelse af indkomst og på betaling af omkostninger.

Dette værktøj kan hjælpe en virksomhed med at forudse indtægtsmangel, så den økonomiske køreplan stadig er let at navigere. Det kan også hjælpe dig med at se, hvornår omsætningsniveauet kan være det højeste, så din organisation kan forberede sig på ekspansion eller fokusere på skalerbarhed.

Processen med at forberede dette værktøj er vigtigere end detaljerne i fordele og ulemper ved en pengestrømsopgørelse, men der er stadig nogle specifikke interessepunkter at gennemgå.

Liste over fordelene ved en pengestrømsprognose

1. Giver prognoser til organisationens overskud.

Når du opretter en pengestrømsopgørelse, opretter du en øvelse, der tvinger lederne af en organisation til at undersøge deres forudsigende krystalkugle. Denne proces summerer de forventede beløb fra hver indkomststrøm og sammenligner dem derefter med det samlede ansvar, der skulle komme fra hver kategori af udgifter. Det er en sammenligning, der giver nyttige data, fordi det tilskynder alle i virksomheden til proaktivt at søge yderligere finansiering, hvis der er en bevidsthed om, at overskuddet vil være lavt i en bestemt periode.

Pengestrømsprognosen hjælper dig også med at finde overskudstider, hvor du kan begynde at spare for fremtiden, når den finansielle cyklus får tingene til at stramme igen.

2. Du kan forudsige tilstanden af ​​din økonomiske sundhed.

Når du har en glimrende pengestrømsprognose til din rådighed, kan du til enhver tid forudsige din indkomsts status som organisation. Du kan også inkludere dine udgifter og aktiver for at få et komplet billede af din generelle økonomiske sundhed. Det er endda muligt at redegøre for uventede begivenheder i den moderne erklæring, lige fra markedsinteresse til ændringer i politisk gearing. Det betyder, at du kan forblive økonomisk komfortabel, selvom det værste tilfælde opstår.

3. Denne erklæring kan hjælpe organisationer med at planlægge større indkøb.

En anden fordel ved cash flow -prognoser er, at det vil hjælpe en organisation med at afgøre, om en betydelig udgift kan forekomme uden at skabe for stor risiko for virksomhedens økonomiske sundhed. Du vil kunne se, hvad dit nuværende forbrugsniveau er i forhold til de fremtidige aktiver, du forventer at have. Denne proces giver dig mulighed for at beregne, hvornår nye produkter kan blive lanceret, når der er behov for yderligere tjenester, eller endda når nøgleledere kan træde til side, når de går på pension.

Denne prognose giver en virksomhed mulighed for at se, hvornår dens omsætning vil være tilstrækkelig til at skabe stabilisering og derefter vise C-Suite, hvad der skal gøres for at nå dette mål.

4. Du kan hjælpe en organisation med at holde styr på forsinkede betalinger.

En pengestrømsprognose hjælper dig med at forstå virkningen af ​​mulige fremtidige resultater og planer. Hvis du er en lille virksomhedsejer, kan denne fordel hjælpe dig med at holde styr på de sene betalinger, der kan forekomme. En sen betaling kan reducere likviditeten næsten øjeblikkeligt, hvis du er i opstartsfasen af ​​en organisation. Denne prognose kan hjælpe dig med at modellere alternative scenarier, der kan hjælpe dig med at forstå, hvordan forskellige situationer kan påvirke dit pengestrømme.

Når du er opmærksom på kunder, der betaler efter deres deadline, kan du have mere kontrol over den kredit, du får i bestemte situationer. En pengestrømsprognose giver dig mulighed for at teste fremtidige scenarier for at lave en handlingsplan, der vil holde indkomsten på sporet. Det er en fordel, der kan give dig øjeblikkelig ro i sindet.

5. Pengestrømsprognoser hjælper dig med at se, om udgifterne er i mål.

Alle virksomheder, uanset deres størrelse, har indtægtsmål og mål, som de ønsker at opfylde. Mange af dem har også en tendens til at være tidsfølsomme. Ved at tage dig tid til at gennemgå en likviditetsprognose, kan du hjælpe dit lederteam eller en lille virksomhedsejer med at forstå, hvornår (eller hvis) det er muligt at opnå disse resultater. Du vil kunne se virkningen af ​​dit budget, og hvordan hver linjepost bryder sammen på grund af denne fordel.

Cash flow forecasting giver dig et værktøj, der kan hjælpe dig med at se fremtiden for pengebevægelser ind og ud af forretninger. Det betyder, at denne mulighed kan hjælpe dig med at øge nøjagtigheden af ​​fremtidige budgetter ved at se på nuværende adfærd.

6. Giver investorer mulighed for at gennemgå en virksomheds økonomiske sundhed.

Selvom forkerte data kan påvirke oplysningerne i en pengestrømsprognose negativt, vil investorer bruge denne erklæring som et værktøj til at bestemme en organisations økonomiske tilstand. De fleste aktionærer, især i C-korps, er ikke involveret i den daglige drift af et selskab. Denne fordel giver dem mulighed for at tænke over virksomheden på et højere niveau, hvilket giver alle interessenter større klarhed om, hvordan fremtiden skal se ud, og hvilke handlinger der vil være nødvendige for at skabe resultater.

De bedste pengestrømsprognoser vil overveje flere resultater, generelt kategoriseret som bedste, gennemsnitlige og værste tilfælde. Der kan også være flere muligheder mellem disse tre hovedtitler. Disse oplysninger gør det lettere at se, om der skal foretages yderligere handlinger for at sikre virksomhedens overlevelse.

7. Giver yderligere muligheder for styring.

De bedste organisationer overlever, fordi de har fremragende governance indbygget i deres virksomhedskultur. Der skal være et eller andet ansvar på alle niveauer i kommandokæden, for at succes kan ske. En pengestrømsprognose giver C-Suite og bestyrelsen et værktøj, der om nødvendigt kan holde nogen i brand for at sikre overholdelse.

Disse oplysninger er også afgørende for igangværende eller yderligere investeringer fra medarbejdere, investorer og andre, der driver resultater for virksomheden. Ved at vide, hvad der skal til for at opnå et specifikt resultat, er det lettere at planlægge de trin, som folk kan tage for at opnå det ønskede resultat.

8. Denne proces kan automatiseres med den relevante software.

Der er flere softwareværktøjer til rådighed for virksomheder af enhver størrelse til at begynde at automatisere de processer, der er nødvendige for at generere en cash flow -prognose. I stedet for at behandle tal manuelt kan regneark forsvinde, så en organisation kan bruge mere tid på andre faktorer, der hjælper med at udvikle organisationen. Du vil også bruge mindre tid på at producere disse data, hvilket sparer dig nogle penge i det lange løb.

9. Cash flow -prognosen gør det let at se alle dine muligheder.

Når du ser gennem din krystalkugle for at oprette en cash flow -prognose, kan du visualisere ethvert scenario, som du tror kan ske for din virksomhed. Denne proces kan hjælpe dig med at forstærke beslutninger, der muligvis skal ske i fremtiden, såsom at ansætte mere personale, ændre dine priser eller finde en ny leverandør. Denne fordel kan hjælpe dig med at vide, hvornår en kontoropgradering er nødvendig, eller hvis du skal byde på den store kontrakt, der lige er ankommet.

10. Det vil forbedre styringen af ​​relationer til en organisation.

Cash flow forecasting giver dig mulighed for at skabe stærke, men fleksible relationer med dine leverandører. Hvis disse forbindelser til enhver tid misbruges, kan du uventet ødelægge din likviditet. Disse oplysninger giver dig mulighed for at identificere de partnere, der er kritiske for sundheden i dit pengestrømme, hvilket giver dig nye muligheder for at styrke de bånd, du skal have for at forblive succesrig.

Kunderelationer er også en del af denne fordel. Din prognose kan modellere specifikke resultater baseret på pris, tilbagekøb og andre faktorer, der understøtter en organisations generelle sundhed. Du får indsigt i, hvad der skal til for at implementere en servicekultur på tværs af virksomheden, hvilket skaber merværdi, der kan forbedre loyalitet og lavere churn -satser.

11. Du får mulighed for at koncentrere dig om andre opgaver.

En cash flow -prognose, der bruger automatiserede værktøjer, giver dig mulighed for at forenkle de involverede processer, så der kan bruges mere tid og fokus på de andre opgaver, der kræver arbejde. Det tager kun et par minutter at producere en erklæring, når du har de vitale tal til rådighed, herunder at producere grafiske referencer, der viser virksomhedens helbred. Med disse data tilgængelige på forespørgsel kan større virksomheder øge deres tillid hos investorer, så lederteamet kan demonstrere sin evne til at styre ansvarligt.

Liste over ulemperne ved en pengestrømsprognose

1. Det kan få C-Suite til at miste perspektiv.

Når en organisations ledelse begynder processen med at forberede en cash flow -prognose, kan det være let at miste perspektiv på situationen. Når tiderne er gode, er det naturligt at antage, at tingene vil fortsætte sådan resten af ​​året. Cash flow planlægning vil arbejde på denne antagelse, hvilket gør det udfordrende at forudse besværlige ændringer, der kan forekomme.

Pengestrømsprognoser forudser ikke ændringer på markedet, ændringer i kundernes krav eller nye problemer, der reducerer værditilbuddet for de tilbudte produkter eller tjenester.

2. Der er en uforudsigelighed i erhvervslivet, som pengestrømsprognoser ikke overvejer.

Selv når du undersøger dataene omhyggeligt under udarbejdelsen af ​​en cash flow -prognose, vil der altid være omstændigheder eller begivenheder, der vil påvirke en organisations bane, som er uden for virksomhedsledernes kontrol. Politiske ændringer, inflation, råvareprisen, akut vedligeholdelse eller reparationer og andre sociale problemer kan ændre virksomhedens fremtid på godt og ondt. Denne mulighed overvejer ikke nogen af ​​disse fremtidige begivenheder.

Pengestrømsopgørelser kan få det til at se ud til, at du ved, hvordan eller hvornår turbulente begivenheder vil udvikle sig, men oddsene er imod en organisation på grund af denne ulempe. De fleste prognoser viser, at tingene ikke vil gå som planlagt.

3. Det kan give en organisation en falsk tryghed.

En af de vigtigste ulemper ved en cash flow -prognose er, at den kan skabe en farlig illusion om økonomisk sikkerhed. Dette problem opstår, fordi ledergruppen skaber et scenario, der tilskynder til et sundt resultat. Det er ikke usædvanligt at være alt for optimistisk med disse data, hvilket kan føre til undskyldninger, hvor produktiviteten falder eller overvågningsaktiviteter holder op med at fungere, som de burde.

Du bør sammenligne din prognose for pengestrømme over tid med det faktiske regnskab for hver evalueringsperiode for at se, hvor tæt dine forudsigelser er til virkeligheden. Derefter skal du foretage justeringer af fremtidige projekter baseret på din organisations igangværende aktiviteter frem for blot at forudsige.

4. En likviditetsprognose er kun et groft skøn.

De fleste pengestrømsprognoser kan bruges i en lille del af året. Målet er at bruge disse oplysninger til at se, hvornår lån eller andre former for finansiering kan være nødvendig for at finansiere virksomhedens drift, men denne erklæring er mere et groft skøn end noget andet. Det giver en mulig fremtid for organisationen, men der er mange andre resultater, der kan ske.

Det kan være nyttigt at planlægge en uventet betaling, men denne ulempe viser også, at nogle virksomheder muligvis ikke kan se specifikke kontobetalinger gennem deres krystalkugle, hvilket kan påvirke forretningen i fremtiden negativt.

5. Der er altid en vis sandsynlighed involveret i en prognose.

Pengestrømsprognoser indebærer altid en vis grad af sandsynlighed. Denne ulempe er til stede, uanset hvor værdifulde og præcise de interne data er. Derfor er de fleste udsagn, der indeholder disse oplysninger, kortsigtede. I relation til ovenstående punkt eksisterer sandsynligheden for unøjagtighed, fordi dette er et skøn. Det betyder, at du kommer længere væk fra 100%, jo længere ud du forlænger forudsigelsen.

Tænk på, hvor præcis en vejrudsigt normalt er. Med moderne computermodellering og individuel oplevelse er en 5-dages prognose nøjagtig omkring 90% af tiden. Hvis du går ud til en 7-dages vejrudsigt, falder nøjagtighedsniveauet til 80%. Hvis den er ude efter 10 dage eller mere, er pålideligheden af ​​oplysningerne nogenlunde den samme som for en møntvending. Disse procenter svarer til det, du vil opleve med en prognose på 1-måneders, 3-måneders og 6-måneders niveau.

6. Det kan føre til forkerte beslutninger fra lederteamets side.

Ledere, der anvender en langsigtet cash flow-prognose som grundlag for deres indkøbsbeslutninger, kan give negative resultater. En organisation kan beslutte at foretage en betydelig investering i nyt produktionsudstyr, fordi der forventes et stærkt pengestrøm i fremtiden. Derefter ville de forbedrede produktionsniveauer generere flere indtægter, så virksomheden kunne drive skalerbarhed. Hvis der er uventede ændringer i pengestrømmen, eller skønnet er forkert, kan de beslutninger, der træffes, lægge unødig stress på virksomhedens fremtidige økonomiske sundhed.

7. Organisationer skal tage forudsætninger for at generere en prognose.

Der er mange antagelser, en organisation skal gøre sig, når der udarbejdes en cash flow -prognose. Du bliver nødt til at forudsige fremtidige renter, inflation, skattelove og vækst for at afgøre, hvad der vil ske i fremtiden. Selv en virksomheds “livsstil” og “personlighed” udvikler sig over tid, så forudsigere skal tage antagelser om hvert element for at producere data, der bliver brugbare.

Derfor er periodiske anmeldelser med en cash flow -prognose nødvendige. Du bør opdatere de antagelser, du bruger, for at sikre, at modellerne producerer den mest nøjagtige information.

8. Der skal være en vis grad af økonomisk bevidsthed for, at oplysningerne kan være nyttige.

At kende en nuværende eller fremtidig likviditet er afgørende information for en virksomhed af enhver størrelse. Du skal vide, hvor meget likviditet du har til enhver tid, under ethvert scenario, for at vide, hvad din organisation skal gøre for at forblive sund. Hvis nogen ikke har en økonomisk baggrund, kan de oplysninger, der følger med en pengestrømsprognose, virke overvældende. Denne ulempe bliver endnu mere problematisk, hvis du bruger regneark til at generere den endelige erklæring i stedet for kollaborative skybaserede værktøjer, der forklarer resultaterne på et enkelt sprog for alle.

Når du hurtigt kan forstå, hvor du er med likviditet, sætter du dig selv i en position, hvor en velstående fremtid mest sandsynligt er.

9. Det kan føre til tunnelsyn.

En pengestrømsprognose kan hjælpe dig med at besvare hypotetiske spørgsmål, fremtiden kan have for din virksomhed, men det kan også få nogle ledere til at udvikle tunnelsyn. Hvis du er den instinktive type ejer eller leder, så er det umuligt at vide, om din succes blev maksimeret, fordi der ikke er en valgfri stresstest. Din adresse er fejlinformeret, fordi dataene i erklæringen får dig til at følge en bestemt plan i stedet for at se dem alle.

Denne ulempe kan gøre det lettere at efterlade penge på bordet. Det kan også få nogle lederteams til at overveje et dårligt valg såsom omkostninger ved at drive forretning, når de ikke bruger en pengestrømsprognose korrekt.

10. En cash flow -prognose fungerer ikke uden mål.

Mange små virksomheder fokuserer på at komme igennem slutningen af ​​måneden uden at gå under. Det er ikke usædvanligt, at iværksættere og mikrovirksomheder tager en ugentlig eller daglig tilgang til deres overlevelse. Hvis du ikke har indtægtsmål at implementere, der er mere end en forbigående tanke, vil en cash flow -prognose aldrig producere noget med forsætlig nøjagtighed.

Hvis du ser et ur i dårlig stand, fortæller det dig det korrekte tidspunkt to gange om dagen. Ødelagte eller fraværende mål vil skabe et lignende resultat. Du tror måske, at du er på rette vej, men at vælge dine data uden tilstedeværelse af et mål vil kun føre til fiasko.

Bedømmelse af fordele og ulemper ved en cash flow -prognose

En likviditetsprognose kan være et nyttigt kortsigtet værktøj, der hjælper organisationer med at få øje på tidspunkter med økonomiske problemer, så låneprodukter kan være forsikret til at hjælpe i løbet af denne tid. Denne erklæring kan også få øje på de gode tider fremover og lade virksomheder vide, hvornår de kan spare lidt likviditet under en stigning i mulighederne.

Denne erklæring vil ikke være nøjagtig, hvis der ikke er en gensidig forståelse af en organisations mission, vision og mål. Der skal være en holdning, der ikke accepterer undskyldninger og kræver løbende anmeldelser for at disse data kan være nyttige.

Fordele og ulemper ved en cash flow -prognose viser, at disse oplysninger er nyttige, når de bliver et af de mange værktøjer, der bruges til at analysere en organisations økonomiske sundhed. Hvis det bliver den eneste erklæring, som ledergruppen gennemgår til beslutningstagning, kan der være pengespørgsmål på vejen, der kan give anledning til bekymring.