14 Statistik, tendenser og analyse af den brasilianske gummiindustri

Verdensmarkedet for naturgummi var engang domineret af Brasilien. Efterhånden som bilindustrien voksede, flyttede markedet for gummiproduktion fra Amerika til Asien. For at imødegå denne ændring forsøgte Ford Motor Company at etablere nye gummiplantager i Brasilien mellem 1928 og 1945.

I 1940 havde Belterra mere end 2.000 arbejdere og 7.000 indbyggere. Næsten 1.000 huse var blevet bygget sammen med kaserne, der kunne rumme 1.000 mennesker. Med Fords plantager blev der tilføjet mere end 3,6 millioner gummitræer til Brasiliens gummiindustri. Fords første investering beløb sig til $ 2 millioner. Da plantagerne blev overført til den brasilianske regering, var den samlede investering nået op på 20 millioner dollars.

Spørgsmålet om global dominans bekymrer fortsat brasilianske producenter. I 1876 tog Henry Wickham fra England 70.000 gummiplanter og voksede dem i Østindien. Denne handling ændrede, hvor og hvordan naturgummi blev produceret og gør det fortsat den dag i dag.

Vigtig statistik for den brasilianske gummiindustri

# 1. Amerika er ansvarlig for 3% af verdens naturgummiproduktion, mens de forbruger 14% af verdensmarkedet. Næsten al den gummi, der produceres og forbruges, forekommer i Asien, hvor 92% af gummiet produceres og 74% forbruges. (Ministeriet for Landbrug, Husdyr og Forsyning)

# 2. Brasilien producerer omkring 11,3 millioner tons naturgummiprodukter hvert år. Landet forbruger også omkring 11 millioner tons gummi om året. (Ministeriet for Landbrug, Husdyr og Forsyning)

# 3. Mere end 200 millioner hektar jord er blevet udpeget som et 100% egnet område til bæredygtig ekspansion af gummi uden at forårsage skovrydning. (Ministeriet for Landbrug, Husdyr og Forsyning)

# 4. Brasilien repræsenterer i dag 1,5% af den samlede naturgummiproduktion, der når verdensmarkedet hvert år. 60% af det naturgummi, der forbruges hvert år i Brasilien, kommer fra eksportmarkedet. (Ministeriet for Landbrug, Husdyr og Forsyning)

# 5. Sao Paulo leder Brasilien i den samlede gummiproduktion, der er ansvarlig for 57% af gummiindustrien i landet. Bahía bidrager med yderligere 15% af den samlede produktion. (Ministeriet for Landbrug, Husdyr og Forsyning)

# 6. Argentina modtager størstedelen af ​​naturgummieksporten, der produceres i Brasilien. De samlede eksportværdier i 2016 oversteg $ 993 millioner. USA kom på andenpladsen med 819 millioner dollars i eksport. De blev efterfulgt af Colombia ($ 313,9 millioner), Chile ($ 294,6 millioner) og Belgien ($ 206 millioner). (Integreret global handelsløsning)

# 7. Import til Brasilien inden for gummiindustrien, hvad angår værdi, blev ledet af USA med en værdi på 1,9 mia. Kina leverede også $ 1,07 milliarder værd af naturgummiprodukter i 2016. (World Integrated Trade Solution)

# 8. Med hensyn til produktmængde kom 26,8% af importen til den brasilianske gummiindustri fra Colombia. Thailand stod for yderligere 18% af importen. USA rangerede på tredjepladsen med kun 8%. (Integreret global handelsløsning)

# 9. Et gummitræ tager mellem 5 og 8 år at modne i det brasilianske klima. Den Hevea brasiliensis kun dyrkes under betingelser svarende til dem af regnskoven i Amazonas. Den gennemsnitlige økonomiske levetid for det gennemsnitlige gummitræ er 30 år eller mindre. (International Rubber Study Group)

# 10. Med hensyn til den samlede naturgummiproduktion i verden i dag er Brasilien nummer ellevte. De er den førende producent af gummiprodukter uden for Asien og Stillehavsområdet. (Lavet af fisk)

# 11. Den brasilianske gummiindustri producerede mere end 189.000 tons gummi i 2016, indsamlet fra mere end 146.000 hektar. (FAOSTAT)

# 12. 65 tons naturligt gummi blev også produceret af den brasilianske gummiindustri i 2016. (FAOSTAT)

# 13. Udbyttet af naturgummi, i hektogram pr. Acre, var 12.931 i 2016. (FAOSTAT)

# 14. I 2000 producerede den brasilianske gummiindustri 87.800 tons naturlige produkter. Industriens samlede produktion er fordoblet i de sidste 20 år, hvilket viser en konstant årlig vækst fra 2003 til 2015. (FAOSTAT)

Tendenser og analyse af gummiindustrien i Brasilien

Gummiindustrien i Brasilien er en lille, men stabil del af den lokale økonomi. Selvom det nationale udbud ikke nærmer sig efterspørgslen hvert år, kan industrien spille en rolle på det globale marked som en forstyrrelse. På et år producerer Asien 90% af verdens gummi. Afrika og Europa bidrager konstant med 5%, hvilket efterlader Brasilien med resten af, hvad markedet tilbyder.

Asien søger imidlertid at dominere gummimarkedet og begrænser mængden af ​​markedsplads, som brasiliansk gummi kan opnå. Syntetisk gummi påvirker også markedet, hvilket betyder, at ekspansionsmuligheder er vanskelige.

Vanskeligt er imidlertid ikke det samme som umuligt. Der er tusinder af nedbrudte hektar græsgange, der kan blive til gummiplantager. Innovative teknologier gør det lettere end nogensinde at dyrke og høste naturgummiprodukter. Prisen kan være tæt på alle tidspunkter, kun 1,45 på Singapore-markedet i juni 2017, men den var 4,52 pr. Kg i 2011.