14 fordele og ulemper ved medarbejdergenkendelse

Til sidst har medarbejdere brug for mere end en lønseddel for at føle, at deres arbejde har mening. Der skal være andre belønninger og fordele på plads. En af de nemmeste måder at tilføre værdi til dette forhold er at tilbyde forskellige former for anerkendelse til medarbejdere. Det kan være en gratis rejse et sted, en plakette, en ekstra feriedag eller endda en simpel “tak”, når et stykke arbejde er godt udført. Her er nogle af de vigtigste punkter at overveje, når man ser på fordele og ulemper ved medarbejdergenkendelse.

Hvad er fordelene ved medarbejdergenkendelse?

1. Tillad medarbejdere at føle sig værdsat for alt deres hårde arbejde i en bestemt periode.

2. At anerkende medarbejdere behøver ikke at koste en organisation noget. Hvis en manager bare går ud af sin måde at sikre, at hans direkte rapporter bliver værdsat og anerkendt, så kan det være et utroligt boost til hans overordnede moral.

3. Gladere medarbejdere vil opretholde et højere produktivitetsniveau, hvilket giver organisationen mulighed for at opnå bedre overskud.

4. Medarbejdergenkendelse hjælper med at tilpasse medarbejderne til en virksomheds overordnede mission statement og forretningsmål. Dette skyldes, at de standarder, der er sat til at modtage visse former for anerkendelse, direkte korrelerer med, hvad virksomheden håber at opnå med sin forretningsplan.

5. Et program, der giver medarbejdere mulighed for at nominere hinanden til denne pris, hjælper med at holde hele processen fair. En klik eller gruppe af arbejdere kan ikke dominere de priser, der modtages hvert år, når alle kan deltage.

6. Der kan oprettes flere niveauer af anerkendelse, så medarbejdere på forskellige erfaringsniveauer eller anciennitet kan belønnes for de store ting, de laver hver dag.

7. Medarbejdere behøver ikke kun at blive anerkendt for deres bidrag på arbejdspladsen for at et program skal være effektivt. Hvis arbejdere går den ekstra mil i deres lokalsamfund ved at arbejde frivilligt i det lokale husly, regelmæssigt donerer til fødevarebanken eller vejleder universitetsstuderende til at forberede det moderne arbejdsmiljøs strenghed, kan anerkendelse af disse handlinger hjælpe medarbejderne til at føle mere værdsat som person frem for bare som medarbejder.

Hvad er ulemperne ved medarbejdergenkendelse?

1. Den forkerte metode til medarbejdergenkendelse kan ødelægge enhver motivation, en medarbejder måtte have. Der er få gange, en leder kan sige “tak”, før han begynder at føle sig tom og meningsløs.

2. Det kan være meget dyrt at genkende medarbejdere konsekvent.

3. Når et teammedlem har en tendens til at blive anerkendt mere end andre på et konsekvent grundlag, kan medarbejdergenkendelse forårsage splittelse i et team eller en organisation meget hurtigt. Alle føler, at de arbejder hårdt hver dag, selvom alt, hvad de gør, er at komme på arbejde og chatte med andre over kaffe. De føler, at deres hårde arbejde går ubemærket hen, mens en andens arbejde altid er i søgelyset, og det skaber jalousi.

4. Du kan skabe et miljø, hvor favorisering opfattes. Dette gælder især, når ægtepar eller datingpar er involveret, visse fraktioner altid genkendes, eller hvis nære venner og familie altid anerkender andres præstationer og ingen andres.

5. Medarbejdergenkendelsesprogrammer, der ikke tildeles et bestemt frekvensniveau, er generelt ikke effektive. Hvis der f.eks. Kun anerkendes én medarbejder om året, så er der et fald i andres villighed til at udmærke sig over en længere periode.

6. Anerkendelse matcher ikke altid præstation. Hvis en medarbejder sparer et firma titusindvis af dollars, fordi han var i stand til at ændre en proces for at gøre den mere effektiv, fortjener han så ikke mere end en firmamærket poloshirt, nål eller kaffekrus?

7. Du kan skabe en følelse af berettigelse. Nogle gange må det være godt nok at arbejde for en løn. Medarbejderbelønninger skal være progressive for at forblive effektive. Når alt kommer til alt, hvor mange kopper kaffe kan passe på et skrivebord?

Fordele og ulemper ved medarbejdergenkendelse viser, at det er bedre ikke engang at have et program på plads, hvis det ikke vil have tilstrækkelige midler, eller det ikke vil blive udført korrekt. Medarbejdere, der arbejder hårdt konsekvent, bør anerkendes og deres værdi værdsættes. Hvis dette ikke er gjort, vil det ikke vare længe, ​​før de hårdtarbejdende medarbejdere finder en organisation, der anerkender dem for alle deres store præstationer.