14 fordele og ulemper ved grøn marketing

Verden ændrer sig. Uanset om man mener, at klimaforandringer er menneskeskabte eller forårsaget af en naturligt forekommende proces, er det faktum, at vi alle kan gøre noget for at bevare den skønhed, vores planet har at tilbyde. Dette har ført til nye koncepter til at behandle, hvordan produkter og tjenester præsenteres for specifik demografi, såsom grøn markedsføring. At bruge ressourcer fornuftigt er noget, der er blevet vigtigt for mange, og derfor overvejer mange mærker fordele og ulemper ved grøn marketing i dag.

Hvad er fordelene ved grøn marketing?

1. Det er en hurtig måde at forbedre et brands omdømme på.

I dag vil mange potentielle kunder vide, hvordan dit produkt eller din service på en eller anden måde vil hjælpe miljøet. Det tilføjer den ægthed, som folk vil se i det, der tilbydes. Millennials vil især identificere sig med mærker, der driver mere end profit – de vil gerne kunne ændre verden hver dag på en lille måde. Grøn marketing kan kommunikere disse principper effektivt.

2. Vis lederskab.

Grøn marketing er ikke en prioritet i alle brancher. Hvis dit brand kan tage initiativ og være en af ​​de første til at vise, at miljøhensyn betyder noget, så er der en chance for at få større indflydelse på dit marketingbudskab. Dette øger din mærkeoplevelse og tilskynder flere potentielle kunder til at komme til dig for at få råd, feedback og tilbud om produkter / tjenester.

3. Du kan skabe højere loyalitetsniveauer.

Når du er villig til at give tilbage med det overskud, du får, skaber du flere muligheder for, at folk kan støtte dig. Til en vis grad alligevel, hvis du bare donerer en krone til mennesker i nød og tjener $ 7 pr. Salg, vil din grønne marketingindsats blive betragtet som billig og egoistisk af mange. Hvis din indsats er ægte, og de beløb, du giver, er betydelige, så kan grøn marketing være utrolig effektiv.

4. Du genererer gearing.

Når din grønne marketing kan etablere ekspertise og loyalitet, bygger den lokal og regional indflydelse. Leverandører, samfundsledere, distributører – de begynder alle at hjælpe med at promovere din virksomhed, fordi et forhold til dig giver lønsom mening for dem. Jo mere virkelig økologisk det kan være, jo mere effektivt kan det være.

5. Du kan øge dine margener.

Folk er villige til at betale mere for et produkt, når værdiforslaget er højere. Grøn marketing forstærker dette forslag ved at give forbrugerne mulighed for at give tilbage gennem deres indsats, så de kan føle, at de hjælper andre med deres køb. Dette giver dig mulighed for potentielt at øge priserne eller udvikle supplerende tilbehør eller tjenester, så du kan drive salget endnu mere.

6. Letter konkurrence.

Dette gælder især, hvis du kan demonstrere gennem din grønne markedsføring, at dine produkter opfylder eller overstiger lignende ikke-grønne produkter på markedet i dag. Du placerer dit produkt eller din service for at være meget ønskeligt for din måldemografi, fordi du er målrettet mod flere værdifacetter frem for kun en.

7. Skab gode følelser.

Hvis din grønne marketingindsats ikke genererer et salg, vil de skabe gode følelser for dem, der støder på kampagnen og få dem til at ønske dine produkter eller tjenester mere sandsynligt i fremtiden.

Hvad er ulemperne ved grøn marketing?

1. Der er skepsis til, at mange gør det.

Der er mange mærker, der promoverer, hvor “grønne” de er, når de i virkeligheden ikke gør noget. Nogle gange kaldes dette endda en “grøn vask”. Når du udsættes for mærker, der forsøger at forfalske dig for at lykkes på dette område, vil din sande grønne marketingindsats blive behandlet med skepsis. Tag det ikke personligt. Vær konsekvent med dit budskab.

2. Grøn markedsføring kan være ret dyr.

Ikke alle vil være enige i din grønne marketingindsats, både internt og eksternt. Det er fordi alle har deres egne forudfattede forestillinger om, hvad der er grønt, og hvad der ikke er grønt. Hvis din marketingindsats ikke passer til en persons personlige overbevisninger og følelser, vil de bygge et hegn, og dit brand vil blive fanget på den anden side.

3. Det er en marketingkampagne, der kan blive ret kompleks.

Hvordan dit brand skaber en potentielt negativ indvirkning på planeten kan være meget kompleks. Meget forskning kan være påkrævet for at afgøre, hvad denne indvirkning er, og hvordan den kan rettes. Når du har gode data, bør der være en total forpligtelse til at ændre retning, så kernespørgsmålene kan behandles. Fordi der ikke er nogen garanti for, at disse bestræbelser vil generere indkomst, kan de involverede omkostninger være svære at acceptere.

4. Opfattelse kan påvirke, hvordan folk nærmer sig dit brand.

Mange produkter eller tjenester, der tilbydes via grøn marketing, har en tendens til at være dyrere end ikke-grønne produkter, og nogle kan endda tro, at de er mindre effektive. Selvom dette måske ikke er tilfældet, kan omkostningerne ved at få din specifikke demografi til at forstå dette være tidskrævende og kontantintensive, som du måske ikke vil bruge.

5. Grøn markedsføring kan generere en masse modstand.

Lad os se det i øjnene: ikke alle kan lide at ændre sig. Folk slår sig ned på deres veje, vænner sig til deres vaner og rutiner og kan ikke lide det, når den virkelighed forstyrres. Hvis dit brand forstyrrer, kan der være flere, der vælger at undgå det, du tilbyder, end at tænke på at omfavne det.

6. Det kan være svært at følge med i denne form for markedsføring.

Grønne forretningsmuligheder er kommet for at blive, men det kan være ekstremt svært at holde sig foran. Husker du, at brug af genbrugspapir var det bedste, du kunne gøre for at blive grøn? Eller blæk lavet af soja? Hvis det er det eneste, dit brand gør, vil de, der har forstærket deres indsats ved at bruge vindkraft, grønne tagteknikker og andre moderne, miljøvenlige teknikker, få større indflydelse.

7. Det er stadig et relativt nyt koncept.

Det betyder, at det ikke altid er en rentabel løsning at være ekstremt grøn. Det er måske ikke altid en succes fra et overskuds synspunkt, men de positive sociale og miljømæssige konsekvenser kan efterlade et varigt indtryk. Imidlertid er disse indtryk meget lidt nyttige, hvis du er i konkursdomstolen.

Fordele og ulemper ved grøn marketing viser, at det kan være en positiv måde at interagere med kunder på, men det er ikke uden risici. Uden ægthed kan denne form for markedsføring slå tilbage hurtigt og med stor ødelæggelse. Håndter risiko ved at gennemføre en grundig undersøgelse og bringe alle interessenter sammen for at begrænse det negative, og denne tilgang kan virkelig ændre verden.