12 tips til at skrive virksomhedens beskrivelse i forretningsplanen

En virksomhedsbeskrivelse giver en oversigt over de vigtigste egenskaber ved en virksomhed. Ligesom hvad virksomheden gør, og hvad der gør dette firma anderledes end de andre. Beskrivelsen af ​​en virksomhed skal kunne præsentere den for publikum med en klar forståelse af forretningsidens omfang.

Enhver virksomhed med en perfekt beskrivelse fastholder sin driftsstandard og professionalisme i sine aktiviteter.

Du skal også demonstrere virksomhedens position på markedet for kreditorer og investorer og de fordele, det kan bringe dine fremtidige kunder.

Virksomhedsbeskrivelsen bør holdes ajour, efterhånden som virksomheden udvikler sig over tid.

For at udarbejde en effektiv virksomhedsbeskrivelse er der to spørgsmål, der skal besvares.

 1. Hvilke oplysninger skal der lægges i beskrivelsen?
 2. Hvordan placeres oplysningerne i beskrivelsen?

Hvilke virksomhedsoplysninger skal indsættes i beskrivelsen?

Virksomhedsbeskrivelsen bruges til at tilskynde investorer og långivere til at hæve deres renter. Oplysningerne skal kunne besvare hvem, hvad, hvor, hvornår, hvorfor og hvordan spørgsmål fra interessenter på et øjeblik.

1. HVEM?

Hvem er grundlæggeren?

Hvad hedder virksomheden?

Beskrivelsen af ​​virksomheden bør verificere firmaets navn og identiteten af ​​dets grundlægger. Fordi långivere og investorer vil vide, hvem der grundlagde virksomheden.

Hvem er målkunden?

Når du giver virksomhedsbeskrivelsen, er det vigtigt at vide, hvem målet vil være. Ellers vil ingen vise interesse.

2 HVAD?

Hvilken type produkt eller service vil virksomheden levere? det 

Hvis investorer ikke viser interesse for virksomhedens produkt eller service, ignorerer de simpelthen konceptet.

Hvad er forretningsmålene?

Det er vigtigt at opstille realistiske mål, der kan tiltrække investorernes opmærksomhed.

3. HVOR?

Hvor ligger virksomheden?

Placering påvirker i høj grad en investors vurdering.

4 HVORDAN?

Hvordan vil forretningsstrukturen blive dannet?

Vil virksomheden fungere som enkeltmandsvirksomhed, partnerskab eller selskab?

Beskriv den forretningsstruktur, der blev valgt, og hvorfor den blev valgt.  

5. HVORNÅR?

Hvornår implementeres forretningsplanen og viser resultatet?

Investoren vil sandsynligvis gerne vide, hvornår forretningsplanerne vil blive implementeret, og hvilket resultat det vil bringe. Og når missionerne er gennemført, hvad bliver det næste forretningsforløb?

6 HVORFOR?

Hvorfor skal en kunde købe virksomhedens produkt?

Det er vigtigt at forklare, hvorfor virksomhedens produkt vil herske på markedet og vil være anderledes end konkurrerende produkter. Dette vil gøre investorer opmærksom på din virksomheds synspunkt og de fremtidige muligheder for at investere i denne virksomhed.

Bortset fra disse spørgsmål er der mange yderligere typer oplysninger, der kan inkluderes afhængigt af virksomhedens art. Beskrivelsen af ​​en virksomhed kan også omfatte bemærkelsesværdige præstationer og resultater (hvis nogen)

 • Priser

Dette afsnit vil indeholde eventuelle priser modtaget af virksomheden for dets forskellige tidligere aktiviteter og præstationer. Dette afsnit spiller en afgørende rolle for at give et positivt indtryk af virksomheden til publikum.

Det øger også moralen for de mennesker, der arbejder for virksomheden. Priserne har en dyb forbindelse med image af en virksomhed.

 • Certificeringer

Dette afsnit indeholder de certifikater, der er modtaget fra forskellige berømte og højtstående institutioner for de aktiviteter, der tidligere og nu har været udført af virksomheden. Dette afsnit viser, at virksomheden er blevet anerkendt af magtfulde og berømte mennesker.

 • Dagsorden og særlige projekter

Dette segment omfatter de store projekter, som virksomheden har iværksat, og deres indvirkning på forskellige sektorer. Projektet, der er inkluderet her, er det, som virksomheden har gennemført med succes, og anser det for sit bedste arbejde til dato.

Det inkluderer også det projekt, de arbejder på i øjeblikket, og det projekt, de vil arbejde med i den nærmeste fremtid.  

 • Vidnesbyrd

Dette afsnit indeholder vidnesbyrd fra forskellige kunder i virksomheden. Generelt omfatter det alle de positive aspekter ved virksomheden fra de kunder, der var tilfredse med den modtagne service. Dette er et kraftfuldt værktøj til at inspirere andre. Desværre er den underudnyttet.  

 • Anerkendelse af nyheder eller medier

Dette afsnit indeholder alle virksomhedens hændelser, der har forårsaget medieopmærksomhed. Det viser, at virksomheden ikke er en anonym organisation, og medierne er bevidste om sine aktiviteter og lægger vægt på, hvad virksomheden gør.    

Mange virksomhedsbeskrivelser indeholder også forskellige andre elementer. Hvis nogle af nedenstående punkter er bemærkelsesværdige for virksomheden, bør de også inkluderes.

 • Årlige salg

Dette afsnit giver en kort sammenlignende analyse af det årlige salg, der viser, hvor meget virksomheden har forbedret sig gennem årene.

 • Økonomiske mål

Dette afsnit viser de personer og organisationer, som virksomheden vil kontakte for økonomisk bistand. Normalt denne sektion   

 • Antal medarbejdere

Dette afsnit forklarer det grove skøn over antallet af ansatte, der aktuelt er ansat i virksomheden.

 • Partnere

Dette afsnit viser den eller de personer, der er virksomhedens partnere.

 • Fotografier

Dette afsnit indeholder fotografier af virksomhedens logo, virksomhedens hovedkvarter og embedsmænd på højt niveau.

Hvordan placeres oplysningerne i beskrivelsen?

Mens beskrivelserne af “hvad” giver en idé om, hvorfor folk skal bekymre sig om beskrivelsen af ​​virksomheden og “hvordan” den er udarbejdet, viser den iværksætterens tankegang sammen med hans fokusstyrke og ambition.

1. Start ikke med firmanavnet.

Firmaets navn er allerede skrevet over beskrivelsen. Det er unødvendigt at nævne det igen. Da det vil være overflødigt. Det kan også betragtes som umodent eller uprofessionelt. Det kan endda irritere læserne.

2. Vis lidenskab

Udtryk lidenskab og entusiasme i virksomhedens beskrivelse af, hvorfor virksomheden blev oprettet, hvordan den blev skabt, og hvad formålet med virksomheden er.

Lidenskab skal vise sig i form af præsentation. Det skulle også få publikum til at interessere sig for hele forretningsplanen.   

3. Spring over “Vi er …”

“Vi er” er ikke altid vigtigt at være i den første sætning. Alle, der læser virksomhedsbeskrivelsen, ved fra begyndelsen, hvem der startede virksomheden. Brug af “Vi” gentagne gange vil bare irritere læserne. Han ses også som umoden og uprofessionel.  

4. Forklar ikke smertepunktet. Forklar løsningen.

Det er vigtigt ikke at fokusere på de begrænsninger og ugunstige situationer, virksomheden står over for. Brug hellere den negative situation som grundlag og giv rimelige og praktiske løsninger på det problem.

Investoren læser ikke beskrivelsen af ​​virksomheden for at indse, hvor meget det går igennem. De er kun ligeglade med, hvordan du kommer igennem dem.

5. Lav en længdecheck

Nogle gange er det muligt at lade sig rive med og bruge flere ord end normalt til at beskrive virksomheden. Når beskrivelsen er skrevet, skal du kontrollere og fjerne alle unødvendige ord og holde det specifikt og kort.

6. Giv kun oplysninger på højt niveau

Der vil være nogle oplysninger om virksomhedsbeskrivelser, der vil blive forklaret i andre segmenter af forretningsplanen. For sådanne oplysninger er det nok at give en brief på højt niveau og efterlade resten af ​​detaljerne i de angivne segmenter.

7. Vær ærlig

I stedet for at bruge sætninger som “en avanceret …” og “fremtiden for …” og spildpladser, er det bedre at være specifik og holde sig til de vigtigste nøglepunkter. Vis publikum, hvor seriøs virksomheden er med sine produkter i stedet for overflødige ord.

8. Vær unik

På denne dag har alle et globalt marked, et skybaseret system. Hvis virksomheden bruger disse udtryk som hovedkarakteristika, er der ingen forskel mellem de andre virksomheder og denne. Det er vigtigt at bringe noget andet til mennesker. Entydighed er lige så vigtigt som at formidle værdipropositionen.

9. Slå hårdt med de ord, der udgør din løsning

Giv omfattende viden om, hvad virksomheden gør og det marked, den er en del af. Mange investorer og långivere fokuserer ofte på disse to centrale punkter, inden de træffer en beslutning.

10. Anmeldelse

Det anbefales at få hele beskrivelsen gennemgået, før den leveres til publikum. Der kan være stavefejl, grammatiske fejl eller andre problemer, der kan give et negativt indtryk til publikum. Hele dokumentet bør læses flere gange for at sikre, at alt er forberedt korrekt.

I slutningen af ​​dagen afhænger det hele af disse tre elementer:

 • Vær unik.
 • Være konsekvent.
 • Vær kortfattet.

Ikke alle virksomheder er ens. Den virksomhedsbeskrivelse, der fungerede for en virksomhed, fungerer muligvis ikke for en anden. Der er mange elementer og sektioner i en virksomhedsbeskrivelse. Afhængigt af virksomhedens art ændres også antallet af brugbare sektioner.

Beskrivelsen af ​​en virksomhed for en eksisterende virksomhed er ikke den samme som beskrivelsen af ​​en startende virksomhed.

Der er nogle grundlæggende elementer, der vil være til stede i begge, men det overordnede dokument vil være anderledes. Beskrivelsens side og format vil også variere.