8 tips til eksempler på kaffeforretningsplaner

En forretningsplan er et skriftligt dokument, der viser den overordnede plan for virksomhedens omverden og giver vejledning til iværksætteren om, hvordan han vil fortsætte med sin virksomhed i fremtiden for at maksimere sit overskud og overleve i fremtiden. konkurrence med konkurrenter.

Her er flere tips til at lave en forretningsplan.

Definer din virksomhed

Først og fremmest skal du definere din virksomhed korrekt i din forretningsplan. Hvilken forretning gør du, hvem er din kunde, hvor starter din virksomhed, og hvad er missionen og målet med din forretningsvision? Alt skal defineres klart i forretningsplanen. Eller planen vil ikke være en lukrativ plan for at tiltrække investorer til din virksomhed.

Kunden har også brug for den korrekte beskrivelse af din virksomhed for at få en idé om dit produkt, da han er chef for din virksomhed.

Hvis prisen er lavere end de andre, eller hvis de giver produktet en bedre kvalitet end konkurrenterne, skal kunden lære det, da han skal vælge mellem andre og deres produkter.

Sæt dit publikum først

Forretningsplanen er faktisk skrevet til dit publikum, så de interesserer sig for din virksomhed for at investere eller låne dig penge i tilfælde af pengebehov.

Medarbejdere er måske dit publikum, der har brug for at kende virksomheden, da de er den interne kunde, og de har brug for at kende virksomhedens generelle oplysninger for deres bedre fremtid. Når du laver en forretningsplan, skal du sikre dig, at planen opfylder dit publikums behov.

Da publikum vil investere eller låne dig penge, er deres tilfredshed hovedårsagen til din forretningsplan.

Hold din forretningsplan kort

Din plan kan være designet til at besvare investorspørgsmål, så du skal give alle de grundlæggende oplysninger, som investorer kræver. Men forretningsplanen bør ikke være større end standardstørrelsen, da du ikke behøver at besvare alle spørgsmålene, alt du skal gøre er at besvare de grundlæggende spørgsmål, der er afgørende for at lave en forretningsplan.

Planen dækker kun forretningens hovedpunkter, investorernes interesse viser, at du er fuldt ud klar over dem og understreger deres interesse.

Vær realistisk

Du skal være så realistisk som muligt, mens du udvikler din forretningsplan.

Du bør aldrig lave en plan, der ikke overvejer virksomhedens overordnede styrker og svagheder i fremtiden, forudsat at den vil være for effektiv i forretningsprocessen. Derfor skal det være så realistisk som muligt.

Sælg, men ikke oversolgt

Din forretningsplan vil blive brugt til at tiltrække investorer og långivere til din virksomhed, der sælger din virksomhed til investorer. Derfor bør det være attraktivt for både investorer og långivere.

Planen skal bruges til at tiltrække publikum, der er interesseret i at investere, men bør ikke overvurdere virksomheden til publikum ved at give falske oplysninger.

Undervurder ikke din konkurrence

Iværksættere hævder ofte, at deres produkt er unikt, og at de ikke har nogen konkurrenter. Hvad er iværksætterens store fejl? Selv dine erstatningsprodukter kan være dine konkurrenter. Så undervurder aldrig dine konkurrenter.

Der kan være mange konkurrenter om produkter af samme type eller endda erstatningsprodukter. Og der vil være en stor chance for at komme ind på markedet. Derfor bør du aldrig undervurdere dine konkurrenter ved at fortælle dem, at vi ikke har nogen rivaler.  

Vis konservatisme

Du bør være så konservativ som muligt, mens du laver planen. Både for meget konservatisme og lidt konservatisme er dårligt for virksomheden, da disse to ekstreme sider påvirker virksomheden negativt.

Modtag visuel support

Det bliver lettere for marketingmedarbejderen at forstå scenariet, hvis du bruger visuel support til at vise dine indsamlede data og statistik. Når data præsenteres via et visuelt medie, er dets indvirkning større end den normale statistik i forretningsplanen.

Eksempel på forretningsplan

Forretningsplan for kaffebaren

Dette er en simpel retningslinje leveret af en cafeteria -prøve for din bekvemmelighed. Delene er beskrevet her:

1. Oversigt

Oversigten indeholder det officielle resumé af forretningsplanen, der vil fortsætte forretningen. Dette resumé viser den generelle forretning for investorer, da de ikke har tid nok til at læse alt, der er skrevet i planen.

En kaffebar kaldet Dream Café vil have drømmen om at blive den største fotokopibutik i området med fokus på at reducere kundestress ved at levere frisk kaffe og et sted at møde kære, familie eller venner.

Dette cafeteria vil køre ved siden af ​​et velrenommeret lokalt universitet, som studerende kan bruge i nogen tid. Stedet finansieres gennem en treårig lejekontrakt.  

Du har tilstrækkelige midler på $ 10.000 til at starte virksomheden. 70% af fonden vil blive brugt som kernekapital, og de resterende 30% af kapitalen vil blive brugt som driftskapital til at drive virksomheden. Han har hævet kapitalen med sine egne penge og et lån fra slægtninge.

Du har estimeret overskudsgraden på 20% på investeringen og ønsker at drive virksomheden i mere end 10 år med denne investering.

2. Mål

Dream Café har følgende mål:

  • Bliver den bedste af de nærliggende caféer
  • Opnåelse af rentabilitet fra begyndelsen af ​​operationen.
  • Oprethold en fortjenstmargen på 20%

3. Mission

Cafeen har til opgave at gøre den til et familiesammenkomststed, møde med kære og venner, så de vil gøre dette sted til et behageligt og behageligt sted for deres klient, der kommer igen og igen her for sin bedste kvalitet og service.

Virksomheden vil vise sit motiv til at reducere kundens daglige arbejdsstress og et bekvemt sted for familiesammenkomst og vennesamling ved at levere produkter og kundeservice af høj kvalitet.

4. virksomhedens profil

Drømmecafé er en kaffebar, der har en lejet ejendom til at sælge sit produkt, butikken lejes i tre år. Og de har en investering på $ 10.000, som de har klaret med egen indsats og skaffet penge fra pårørende som et lån.

De ønsker at blive nummer et sælgende mærke til brygget kaffe blandt konkurrenterne i området.

5. Firmaets Ejendom

Dream café er en familiebutik. Så ejes det af brødrene, og de har alle en lige investering, som de har samme ret til overskuddet og kapitalen til.

6. Virksomhedens placeringer og faciliteter

Dette cafeteria vil blive drevet sammen med et velrenommeret lokalt offentligt universitet, som studerende kan bruge lidt tid på at bruge. Stedet finansieres gennem en treårig lejekontrakt.  

Stedet vil ligge ved siden af ​​universitetet, så det bliver lettere for studerende at kigge forbi og få en kop kaffe.

7. produkter

Café Dream tilbyder kaffe til sine kunder. Du har en række kaffe at tilbyde din kunde til deres første investering.

I fremtiden agter han at øge produktlinjen efter at have haft succes på kaffemarkedet på dette område. Så det er et ret stort marked for dem at gøre deres forretninger.

8. Produktbeskrivelse

Et produkt er en kaffe, så de tilbyder flere former for kaffe inden for forskellige prisklasser.

Deres tilbud starter til en meget lav pris og stopper i det område med luksuskaffen. Derfor leverer de frisk kaffe, der formales på deres eget sted og tilbydes kunden baseret på deres købekraft.

Da de ikke har et fast udvalg af kunder, som de specifikt vil sælge deres kaffe til.

9. Oversigt over markedsanalyser

I dag ændres menneskers livsstil konstant. Folk, der var afhængige af te, begynder at drikke kaffe som deres vigtigste snack.

Kaffeforbrugeren stiger dag for dag. Og folks indkomstniveau stiger dag for dag, hvilket resulterer i yderligere resterende penge på deres hænder.

Så som et resultat får de kaffe på en cafe som drømmecafeen med deres elskede, som de har en tendens til at invitere over til deres hjem til kaffe på ovenstående tidspunkter. Derfor viser markedet et enormt potentiale for forretninger.

10. Markedssegmentering

Markedet for vores kaffe er opdelt i flere dele. Og vi har stort set segmenteret studenterpopulationen i dette område, da virksomheden ligger ved siden af ​​universitetet, så vi har segmenteret de universitetsstuderende, vi vil betjene efter deres forbrugsmønster.

Vi har segmenteret dem både efter socioøkonomiske situationer og ved at købe mønsteret.

11. Strategi for markedssegmentet

Vi har fokuseret på unge studerende, der har tid nok til at sladre med deres venner og familie og dem, der har råd til en kop kaffe hver dag.

Da vores hovedkunde er eleverne, har vi sat prisen under hensyntagen til, at deres indkomst er lav, og de vil købe produktet, hvis de får den laveste pris.

12. Markedsbehov

Vi skal tage hensyn til markedets behov, hvilket er en lavere pris og bedre kvalitet, og vi leverer det med vores produkter og bedre service.

13. Konkurrenter

Vi har mange konkurrenter, herunder kaffebarer i dette område, samt te- og kolde drikkevarer i dette område.

Og nye aktører er også på listen, da denne sektor genererer nok overskud til, at du kan tjene penge med mindre indsats. Derfor tager vi mange konkurrenter, herunder vikarer og nye aktører, sammen med traditionelle konkurrenter af vores produkt.

14. Overskud

Vi har sat en fortjenstmargen på 20%, som vi har til formål at sælge vores produkt til en billigere pris for studerende. Vi vil levere en førsteklasses service med denne fortjenstmargen på lavt niveau for at sikre vores bæredygtighed i sektoren samt for at bekræfte virksomhedens vækst.

En forretningsplan er livsgrundlaget for alle virksomheder. Der er visse ting, vi skal overveje for at gøre det til en vellykket forretningsplan. Forretningsplan hjælper dig med at finde den rigtige investor til din virksomhed.