12 fordele og ulemper ved at være medarbejder

Der er meget snak i dag om selvstændig virksomhed, iværksætteri og at være din egen chef. Selvfølgelig er det en drøm for mange, men det er ikke den drøm, som alle har. Nogle gange er det den bedste mulighed at være en godt betalt medarbejder med visse fordele. Vil du hellere arbejde for nogen eller dig selv? Dette er fordele og ulemper ved at være en medarbejder at tænke på i dag.

Hvad er fordelene ved at være medarbejder?

1. Du ved, at du modtager en lønseddel.

Selvom computersystemet går ned, eller hvis du sidder ved dit skrivebord og leger med dine tommelfingre, ved du, at du modtager en lønseddel. Hvis du arbejder alene og dit team holder op med at arbejde, begynder du ikke at tjene penge igen, før det ulønnede arbejde med at løse problemet, der har stoppet din produktivitet, er udført.

2. Du får betalte feriedage.

Freelancere kan have planlægningsfrihed, men de skal stoppe med at arbejde for at holde ferie, hvilket betyder, at de holder op med at blive betalt. Som medarbejder er betalte feriedage en fælles fordel. Således er betalt sygedage, noget mange i den selvstændige verden ville ønske, de havde.

3. Der er reduceret usikkerhed.

Selvom du lever af løn til løn, er der en grad af sikkerhed forbundet med dit job, der giver dig selvtillid. Freelancere behøver ikke bekymre sig om fyringer eller afskedigelser, men de har brug for at finde deres næste klient, hvis de vil have løn, og det er ikke altid let at gøre.

4. Overse ikke de andre fordele.

Sundhedspleje er en anden vigtig jobfordel, som iværksætteri og selvstændig virksomhed ikke altid har. At få hjælp til dine sygesikringspræmier i USA er som at tjene ekstra penge hver måned.

5. Der er en defineret arbejdsstruktur.

Når du går på arbejde, ved du med rimelig sikkerhed, hvad du skal gøre hver dag. Du kan eller kan ikke lide din chef, men der er et vist niveau af komfort, der kommer fra at kunne planlægge din arbejdsuge med tillid.

6. Beskatning er lettere.

Du behøver ikke bekymre dig om estimerede skatter, selvstændige skatter og andre skatterelaterede omkostninger, når du er ansat. Dine HR- og lønafdelinger tager sig af det for dig.

Hvad er ulemperne ved at være medarbejder?

1. Du kan ikke styre din egen skæbne.

Du kan udføre alt det arbejde, der er nødvendigt for en forfremmelse, og få chefen til at vælge en anden. Selvom du i nogen grad som medarbejder kan kontrollere din jobstabilitet, har du ikke nødvendigvis kontrol over de endelige beslutninger, der træffes. I den forbindelse har selvstændig virksomhed og iværksætteri fordelen.

2. Så er der chefen for mikromanagement.

De fleste forlader et job, fordi de ikke kan lide deres chef. Uanset om det er fordi chefen altid kigger over din skulder eller kritiserer det arbejde, du udfører, er der mange grunde til, at du ikke kan lide den person. Som medarbejder kan du anmode om overførsel til en anden leder eller vælge at fratræde. Du har ingen kontrol over, hvad virksomheden gør med den chef.

3. Nogle gange vil dit job ændre sig uden dit valg.

Nogle gange omtalt som tvangsoverdragelse, foreskriver mange ansættelseskontrakter, at virksomheden efter eget skøn vil udnytte sine tjenester bedre. Hvis du er på et godt team, og du elsker din chef, og virksomheden overfører dig til et andet team og hader dig der, kan dine muligheder for at skabe en anden ændring være ret begrænsede.

4. Din tidsplan er muligvis ikke angivet.

Hvis dine arbejdsgivere har brug for dig til at arbejde det andet skift i stedet for det første skift i 3 uger, sidder du lidt fast og skal foretage livsstilsjusteringer. Hvis en kollega aflyser, og der ikke er nogen til rådighed til at dække det åbne skift, kan de blive tvunget til at gøre det.

5. Du får muligvis ikke betalt det, du virkelig er værd.

Virksomheder kan tilbyde flere fordele, men det kommer normalt på bekostning af din hjemløn. Du skal muligvis endda arbejde hjemmefra for at opfylde dine jobkrav, men skattefradragene for denne type hjemmekontor er sværere at antage, end hvis du var selvstændig.

6. Erklæring om løn er obligatorisk.

Du skal præcist udfylde din skattedokumentation for at modtage den nettobetaling, du fortjener. Hvis du tager for meget, giver du regeringen et kortfristet lån. Tag for lidt ud, og du kan blive pålagt en skat.

Fordele og ulemper ved at være medarbejder er vigtige at overveje for alle, der tænker på at gå på egen hånd. Har det fungeret for dig og som medarbejder? Hvad var de jobfordele, du mistede, da du begyndte at arbejde hjemmefra?