11 fordele og ulemper ved teknologi i erhvervslivet

Det var ikke så længe siden, at papirformularer var det eneste, virksomheder plejede at kommunikere. Nogle virksomheder er stadig afhængige af masser af papirformularer og store arkivrum for at få deres arbejde udført. Investering i teknologi har i første omgang været dyrt for mange organisationer, men der er set flere fordele ved det. Der har også været nogle uforudsete negative bivirkninger. Her er fordele og ulemper ved teknologi i erhvervslivet, som du bør overveje, hvis du overvejer at investere i teknologi i den nærmeste fremtid.

Hvad er fordelene ved teknologi i erhvervslivet?

1. Forøg virksomhedens mobilitet.

Takket være teknologien kan virksomheder være meget mobile i dag. Scannere fortæller kunder og virksomheder, hvor forsendelser er i realtid. Mobilt internet giver medarbejderne mulighed for at arbejde stort set overalt. Mobil betalingsteknologi giver små virksomheder mulighed for at acceptere kreditkort digitalt uden at investere i ekstra udstyr.

2. Der er også et højere effektivitetsniveau.

Forestil dig et internationalt selskab, der mødtes med sine store aktionærer fra 5 forskellige lande for bare 20 år siden. Der bør vælges en central placering. De involverede skulle rejse til det sted. Processen kan tage uger at gennemføre. Med møde- og videostreamingsteknologier er rejser ikke længere nødvendige.

3. Kommunikation er forbedret.

Teknologi giver folk mulighed for at kommunikere med hinanden med det samme, selvom de er på den anden side af verden. Nogen i Singapore kan chatte med nogen i Seattle, når det er praktisk for dem. Med e -mails kan du sende oplysninger med det samme.

4. Mulighederne for samarbejde øges.

Teknologien gør det også muligt for kolleger at arbejde sammen om dokumenter, formularer og opgaver i fællesskab uden at skulle oprette emner i tre eksemplarer. Alle kan forbedre de samme oplysninger samtidigt, hvilket forbedrer produktion og kvalitet, fordi der ikke er de samme forsinkelser i gennemgangen som med manuelle formularer og dokumenter.

5. Inklusiv teknologi betyder ansættelse af nye specialister.

Nye teknologier kræver ofte, at en virksomhed ansætter nye medarbejdere til at styre denne opdatering. Hvis eksisterende medarbejdere kan gå videre til den nye teknologi, skal de muligvis modtage uddannelse og opdateringer om bedste praksis for at bruge den korrekt. Alt dette har en tendens til at tilføre oplevelsen endnu flere omkostninger og kan bremse implementeringsprocessen.

Hvad er ulemperne ved teknologi i erhvervslivet?

1. Der er altid omkostninger at betale.

Når du har investeret i teknologi, bør du fortsætte med at foretage den investering. En Tandy 386 vil jo ikke fungere på samme niveau som en HP Inspire. For at fortsætte med at bevæge sig med forretningshastigheden skal du blive ved med at opdatere den teknologi, du skal følge med. Det er umuligt at investere i teknologi som en enkelt proces.

2. Der kan være tab af produktivitet.

Hvis en computer går ned, og det er der, arbejdet gemmes, så har du pludselig en medarbejder, der får løn for ikke at være produktiv. Der er også et vist niveau af forbedret ansvarlighed, der følger med teknologi til håndtering af personlig tid for at sikre, at produktiviteten maksimeres. Det er spørgsmål, der kan være uden for virksomhedens kontrol.

3. Sikkerhedsproblemer stiger.

Det er meget lettere at hacke proprietære oplysninger, hvis en virksomhed er forbundet med moderne teknologi, end det er at få fat i nogle papirdokumenter. E -mail -systemer kan øge kommunikationshastighederne, men de åbner også et netværk for vira, trojanske heste og andre software- eller hardwareproblemer.

4. Du kan skabe en atmosfære af afhængighed.

Brug af teknologi kan skabe medarbejdere, der er stærkt afhængige af, at de kan udføre deres job. En færdighed opdateres for medarbejderen, men det kan komme på bekostning af andre færdigheder, såsom personlige interaktioner. At sende en onlinemeddelelse eller e -mail til nogen er meget anderledes end at tale med den person på den anden side af skrivebordet.

5. Hold kan blive individuelle øer.

Teknologi har også en tendens til at adskille kolleger, fordi de kan være meget mobile. Dette kan få hver medarbejder til at føle, at de skal påtage sig flere opgaver, fordi de ikke er sikre på, om de andre teammedlemmer udfører deres job. Du kan oprette så mange kommunikationsbarrierer, som du kan rive ned.

6. Skab nye fristelser.

Teknologi skaber social adgang. Dette gør det fristende for arbejdere at bruge tid på deres foretrukne sociale spil eller tjekke Facebook -opdateringer i stedet for at udføre deres job. Du kan reducere samtaler på arbejdspladsen, men du kan øge personlige tekster og e -mails.

Fordele og ulemper ved teknologi i erhvervslivet viser, at det er en proces, der skal administreres omhyggeligt og budgetteres for at blive en succes. Hvis negativerne kan redegøres for, før implementeringsprocessen begynder, har oplevelsen en bedre chance for succes.