11 Fordele og ulemper ved Blade Server

De første blade-servere blev opfundet i 1970’erne. På det tidspunkt blev de første mikrocomputere placeret i en standard 19-tommer rack, efter at 8-bit mikroprocessorer blev introduceret. I 1990’erne blev chassiset til bladstoffer opfundet, hvilket i sidste ende førte til færdiggørelsen af ​​standardkonfigurationen for en blade -server i 2001.

En blade -server fungerer som enhver anden computerserver. Dens design er skabt til at hjælpe med at optimere de plads- og energikrav, du har brug for for at levere tjenester. En bladserver er af et modulært design, der kræver et kabinet, for at fungere som det skal. Flere blade -servere kan huses i et enkelt kabinet.

Bladeservere har en tendens til at udføre de sekundære computertjenester, som de fleste computere leverer til deres brugere. De vil omfatte valgfri eller integreret netværksinterface -controllere til kombinationer af lagring og data. På grund af deres lavere strømbehov er de et glimrende valg til virtualisering, cluster computing og webhosting.

Her er fordele og ulemper ved en blade -server at overveje.

Liste over fordelene ved en blade -server

1. De er ekstremt små.

Bladeservere er en af ​​de mindste typer servere, der i øjeblikket er tilgængelige på markedet. Du vil modtage den samme computerkraft, som du ville modtage med enhver anden type server. Det gør den til den perfekte løsning for dem med begrænset plads og tunge computerbehov. Fra et rent størrelses synspunkt er den moderne blade -server nogenlunde samme størrelse som ældre bærbare 5,25 disketter, og nogle er endnu mindre end det.

2. De tilbyder et centraliseret styringssystem.

Alle de blade -servere, du ejer, kan forbindes via en enkelt grænseflade. Det gør det meget lettere at holde serverne inde i kabinettet. Overvågningsopgaver er forenklet, fordi alt er integreret. Du kan gå til et sted, vurdere situationen og derefter starte en vedligeholdelsesløsning. Du er ikke forpligtet til at besøge flere rum eller placeringer, som andre serverkonfigurationer kan kræve.

3. De kræver mindre ledningsføring.

Bladeservere er også meget nemme at konfigurere. Dens størrelse giver dig mulighed for at oprette en installation med meget mindre kabelføring i forhold til andre typer servere. Bladeservere gør det lettere at organisere dit serverrum, reducerer reparationsomkostninger over tid og kræver mindre opmærksomhed for at holde dem på et optimalt niveau. Når du har kablet dit kabinet, kan du tilføje eller fratrække servere baseret på dine aktuelle behov.

4. De tilbyder ekspansion gennem kort.

De fleste servere bruger udvidelsesspor til at levere I / O -udvidelsesløsninger. Nogle blade -servere tilbyder endda denne mulighed. De fleste blade -servere tilbyder dog udvidelseskort som en funktion. Dens udvidelse “mezzaniner” kan tilpasses til at opfylde de specifikke behov, en organisation kan have for serveren, herunder fiberkanaler og gigabit ethernet på moderne modeller. Det er muligvis ikke så bekvemt som andre udvidelsesmetoder, men det får jobbet udført uden en stigning i pladsbehovet.

5. De tilbyder nemme installationsmuligheder.

Hvis du har brug for at tilføje en ny server til din blanding, er tilføjelse af en til kabinettet eller chassiset meget enkel med bladservers design. Skub den bare ind i den ledige slot, og tilslut den. Det betyder, at du har minimale krav til kabelføring og ikke behøver at håndtere et reolproblem, når du er klar til at skalere.

Liste over ulemperne ved en blade -server

1. De genererer en enorm mængde varme.

En blade -server alene skaber ikke et varmeproblem. Når du sætter flere blade -servere sammen i et kabinet og kører dem samtidigt, kan du stå over for en udfordring, der fjerner al den varme. Selv skabe, der er bygget til at kanalisere varme væk fra servere, kan i sidste ende blive varme ved længere tids brug. Hvis dette problem ikke er løst, reduceres serverens funktionalitet i sidste ende.

2. De har en højere pris.

Bladeservere kan tilbyde en økonomisk løsning i en langsigtet periode, men for kortsigtede løsninger har de en højere kapitaludgift. Du kan i de fleste tilfælde købe rack -servere med en tilsvarende mængde strøm til en billigere pris. Du betaler højere energi- og vedligeholdelsesomkostninger med rack -servere, så den bedste løsning er at vælge den type server, du har råd til lige nu. Moderne blade -servere fra Dell Retail for over $ 12.000.

3. De kan være ubelejlige.

En blade -server kræver, at den er slukket for at fuldføre specifikke opgaver. Processen med at slukke for strømmen for at fuldføre disse opgaver sætter et datacenter i ulempe, fordi det begrænser adgangen til data. For blade -servere, der er involveret i webhosting, sikrer denne funktion, at der vil være et niveau af nedetid, der skal administreres. Der er også problemet med at miste hele serverchassiset, hvis det får strømafbrydelse eller fejl, som andre serverkonfigurationer undertiden kan beskytte.

4. De kan præsentere ekspansionsudfordringer.

De fleste blade-servere er begrænset til 2-4 interne HDD’er, selv når serverne bruges til systemdeling til at levere sikkerhedskopier. Sammenlignet med andre serverindstillinger, f.eks. En tårnserver, hvor der er betydelige områder for potentiel ekspansion, er blade -servere en ”hvad du ser, er hvad du får” -type. Hvis du har brug for mere plads, skal du tilføje en anden server til dit kabinet.

5. De har normalt proprietære riller.

Når du arbejder med en rack -server, har du generelt adgang til PCIe -slots, hvilket giver dig et bedre niveau af tilpasningsevne i forhold til moderne blade -servere. De fleste blade -servere har proprietære slots, hvilket kan gøre det svært for nogle ejere at drage fordel af alle de tilgængelige funktioner.

6. De kan have værdiansættelsesproblemer.

Omkostningerne ved et HPE ProLiant BL460 Generation 10 Server Blade er i dag omkring $ 2.500. Det sætter prisen lige inden for en virksomhedsudgift frem for et virksomhedsaktiv. Problemet her er, hvordan købet klassificeres. Der er skattemæssige konsekvenser for servere, der er billige nok til at blive klassificeret som en udgift i forhold til dem, der er klassificeret som et aktiv, specifikt med afskrivninger.

Fordele og ulemper ved blade -servere er ofte centreret om skalerbarhed og omkostninger. Det er meget hurtigt og let at tilføje nye servere eller bytte gamle til nye. Det er en opgave, som den gennemsnitlige person kunne udføre med en minimal træning. Det betyder, at en virksomhed kan vokse, når den har brug for det, uden at opleve høje energi-, køle- og pladsomkostninger. Der er nogle fleksibilitetsproblemer sammen med højere omkostninger, der også skal overvejes.