18 fordele og ulemper ved annoncering på Facebook

Organisk rækkevidde er på tilbagegang. Dette tvinger mange virksomheder og mærker til at overveje investeringer i onlineannoncering som en mulig løsning. Fordele og ulemper ved reklame på Facebook overvejes oftere simpelthen på grund af platformens rækkevidde: næsten 2 milliarder mennesker rundt om i verden betragter sig selv som regelmæssige brugere af dette sociale websted. Er betalt indhold det rigtige for dig? Dette er nogle af de vigtigste punkter, der skal overvejes, inden du træffer en endelig beslutning.

Hvad er fordelene ved at annoncere på Facebook?

1. Det er en rimeligt overkommelig løsning.

Sammenlignet med traditionelle reklamemuligheder er Facebook -annoncering relativt billig. Det har ofte den laveste pris pr. 1000 visninger eller tæt på det for ethvert medie. Mange virksomheder kan få så mange indtryk for omkring $ 0,25. Selvom prisen på nogle søgeord stiger, og specifik demografi koster mere, er der få reklamemuligheder lige nu, der kan matche, hvad Facebook tilbyder.

2. Du kan målrette dine annoncer mod specifik demografi.

Facebook indsamler en stor mængde data om de profiler, der bruger webstedet. Din virksomhed kan let drage fordel af disse data ved at angive specifikke kriterier for, at din annoncekampagne skal ramme. Specifikke aldersgrupper, specifikke uddannelsesniveauer og endda bestemte steder kan målrettes med en Facebook -annoncekampagne med få klik. På denne måde kan du have en fokuseret kampagne, der passer til dit budget.

3. Det kræver ikke meget at komme i gang.

Facebook har fjernet stort set alle barrierer for sit annonceringsprogram ved at opstille et dagligt minimumsbudget på kun $ 1. Det betyder, at du kan annoncere i en måned på Facebook til samme pris som en god middag med din betydelige anden. Resultaterne kan også være gode, selv med dette lave investeringsniveau.

4. Du kan begynde at opbygge relationer.

I dag føler folk sig forbundet med de mærker, de ser på deres profiler. Dette gælder især, hvis din familie eller venner allerede har haft en personlig oplevelse med mærket. 3 ud af 4 personer er afhængige af kommentarer fra andre mennesker, der ser online, for at afgøre kvaliteten, som et mærke tilbyder. Hvis du kan give et reelt værditilbud via Facebook -annoncering, kan du begynde den relationsopbygningsproces, som du skal bruge for at generere fremtidigt salg.

5. Det er en meget fleksibel annoncemulighed.

Med Facebook kan du vise billedbaserede annoncer. Der er flere tegn tilgængelige for tekstbaseret annoncering end andre platforme tilbyder. Din annoncekampagne får også adgang til Facebook -sporing på flere enheder, herunder mobile platforme, hvor cookies muligvis endnu ikke fungerer så effektivt. Dette giver dit brand mulighed for at deltage i offline adfærd lige så let som online adfærd.

6. Du kan bruge det næsten med det samme.

I modsætning til andre programmer, der bruger meget reklame og marketingjargon, er Facebook -annoncering konfigureret til at blive brugt af næsten alle. Du kan begynde at annoncere med det samme og nå dine mål uden behov for indgående kendskab til specifikke softwareprogrammer.

7. Den opdateres konstant for at være så effektiv som muligt.

Som et børsnoteret selskab har Facebook et ansvar over for sine aktionærer for at maksimere sin fortjeneste, når det er muligt. Det betyder, at der altid er et team af udviklere, der arbejder på annonceplatformen og sørger for, at oplevelsen hjælper dig.

8. Du kan til enhver tid vælge at stoppe din kampagne.

Annoncering på Facebook tvinger dig ikke til at indgå langsigtede kontrakter. Hvis du ikke kan lide de resultater, du ser fra din indsats, kan du tage kampagnen offline uden økonomisk straf. Dette gør det virkelig let at udforske denne marketingmulighed for at afgøre, om den er den rigtige for dig.

9. Annoncering på Facebook giver dig mulighed for at drage fordel af “snebolden”.

Snebold er den “spionage”, som folk gør på hinanden baseret på deres familie og venners udsendte aktiviteter på Facebook. Du kan se aktiviteterne i realtid i øverste højre hjørne af et Facebook -nyhedsfeed. Når nogen kan lide eller kommenterer din annonceringsindsats, vises denne aktivitet for din familie og venner. Dette udsætter dit brand -budskab for andre, og da mere end 70% af mennesker er afhængige af personlige anbefalinger til mærkeinteraktioner, kan det hurtigt øge ny trafik til din side eller dit indlæg.

Hvad er ulemperne ved Facebook -annoncering?

1. Omkostninger kan tilføje hurtigt med den forkerte kampagne.

Hvis du betaler for udskrifter og utilsigtet målretter mod et for stort publikum, kan dine omkostninger hurtigt begynde at stige. Du kan også ramme dine daglige omkostningsgrænser uden faktisk at nå de rigtige mennesker, hvilket gør det svært at nå de ROI -mål, du har sat. Når du afsætter kontanter og ikke får noget tilbage, kan du skabe et uholdbart resultat.

2. Din annoncering skal stadig have værdifuldt indhold.

Sponsoreret indhold på Facebook er let at gå glip af, især hvis det ikke er placeret i en persons profil sidebjælke. Folk kan lide flere webstedssider end nogensinde, og har typisk mellem 100 og 300 venner, hvilket skaber meget indhold til regelmæssig rulning. Uden værdifuldt indhold i din annoncering går du sandsynligvis glip af.

3. Dit brand -budskab forbliver organisk begrænset.

I de fleste tilfælde vil mindre end 10% af din nuværende fanskare se de indlæg, du laver. Selv med reklame ændres denne algoritme ikke, fordi Facebook ønsker at distribuere det ønskede indhold på hver profil. Dette gør det til tider meget frustrerende at sikre, at der sendes en bestemt besked til de rigtige mennesker, fordi den muligvis aldrig kan ses, selvom du betaler for at se den.

4. Din mærkeside skal modtage konstante opdateringer.

Hvis du annoncerer på Facebook, og du ikke har opdateret din side i over 12 måneder, får du stadig ikke konsekvente resultater. Din annoncering kan også generere negative kommentarer, der skal behandles, så dit online omdømme ikke påvirkes. Tidsforpligtelsen med Facebook kan være utrolig høj og kan tage dig væk fra mange af de andre ting, der også skal udføres.

5. Der er stadig begrænset kopirum.

Du har mindre end 100 tegn til at gøre et godt indtryk. Det betyder, at du er mere begrænset, end hvad der er tilgængeligt på Twitter, så det er vigtigt at teste, hvad du siger, så du kan få så mange klik som muligt. Ellers gætter du bare på, hvad der vil være effektivt, og da din plads er begrænset, er der ingen efterslæb i opfordringen til handling. Det betyder, at de fleste mål allerede burde være interesseret i dit brand.

6. Optimering sker automatisk på Facebook.

Din bedst effektive annonce er den, der automatisk bruger Facebook -annoncering. Mange ser det som en god ting, men hvad det gør er at fjerne behovet for split -test. Du skal stadig teste forskellige versioner af din annoncering for at afgøre, hvilken kombination af tekst og billeder, der giver de bedste resultater. Da de bedste resultater er automatiske, savner mange annoncører dette trin.

7. Budmekanismer kan tage en lavbudgetkampagne og gøre den ineffektiv.

Klik begynder at byde på $ 0,01 på Facebook og visninger starter på $ 0,02. Hvis et andet mærke eller en anden virksomhed er villig til at betale lidt mere for dine specifikke mål, kan din annonce muligvis kun køre et par gange om måneden eller slet ikke køre. Dette holder selvfølgelig omkostningerne nede, men det betyder også, at der kan være meget få specifikke personer, der rent faktisk kan se annoncen.

8. Din reklameindsats kan generere en masse spam.

Online trolling er gået fra at være til gene til noget, der kan ødelægge dit online omdømme, fordi nogen vil have et billigt grin. Du kan også se forskellige andre Facebook -sider, der forsøger at få værdsat kommentarer til dine sponsorerede indlæg for at generere gratis opmærksomhed på deres egne sider. Selvom du hurtigt slettede de trollede kommentarer, vil der utvivlsomt være nogen, der har set det og spekulerer på, om det, der blev sagt, var sandt. Og da Facebook sjældent har nogen nedetid, kan disse kommentarer hoppe temmelig hurtigt op natten over, før du kan tage fat på dem om morgenen.

9. Hvis nogen ikke kan lide, klik eller kommenter, kan det være svært at måle din rækkevidde.

Hvis dit mål er at sætte dit brand øverst i hovedet på din måldemografi, er den analyse, som Facebook -annoncering producerer, muligvis ikke nok til at opfylde dine behov. Nogen husker måske dit mærkes værdiproposition, men vælg ikke at interagere med det, og du vil aldrig vide, at du har nået den pågældende person.

Fordele og ulemper ved annoncering på Facebook viser, at det praktisk talt er en nødvendighed at gå ud over organisk rækkevidde. Selvom det kan være frustrerende at ende med at betale for noget, der skete organisk tidligere, kan fordelene ved at bruge denne reklamemulighed ikke ignoreres. Med specificitet, overkommelighed og brugervenlighed, så længe der tages hensyn til det negative, kan Facebook -annoncering hjælpe alle med at nå deres marketingmål.