10 fordele og ulemper ved en familievirksomhed

At have en virksomhed og være din egen chef er en drøm for mange. Det bliver en realitet, når man starter en familievirksomhed, det meste af tiden. Nogle familievirksomheder har endda været i drift i flere generationer. Hvordan kan disse virksomheder slå oddsene og forblive i drift 5 år, 15 år eller endda 50 år ud i fremtiden? Tager fordele og ulemper ved en familievirksomhed seriøst. Dette er nogle af de vigtigste punkter at tænke på.

Hvad er fordelene ved en familievirksomhed?

1. Der er ofte højere tillid.

Når de arbejder for en familievirksomhed, arbejder de med mennesker, de har kendt i årevis og nogle gange i livet. Dette skaber et højere tillid til arbejdsforholdet, hjælper med at fremme nye færdigheder og giver alle involverede mere selvtillid til at fuldføre daglige opgaver.

2. Reglerne ændres ofte for at afspejle behov.

Mange familievirksomheder tilbyder en afslappet atmosfære inden for arbejdsmiljøet. I stedet for at kræve, at arbejdere ankommer kl. M. På punkt kan f.eks. En familievirksomhed tillade, at arbejdere går tidligt, ankommer sent eller tager sig af deres personlige sager midt på dagen. Så længe timerne er angivet i løbet af ugen på et tidspunkt, er det normalt den vigtigste overvejelse.

3. Alle er engagerede i missionen.

I en familievirksomhed forstår folk generelt, at deres individuelle handlinger gør mere end at generere en personlig lønseddel. De arbejder for et større gode, hvor alle kan få succes. På grund af dette gennemføres mere koncentrisk arbejde inden for virksomhedens mission, så fremskridtene kan være langsomme og stabile.

4. Traditionelle jobkrav til et job er muligvis ikke nødvendige.

Hvis nogen er gode til marketing, men måske ikke har en marketinggrad, kan det være svært at finde en åben stilling inden for deres foretrukne felt, fordi de ikke opfylder visse udvælgelseskrav. I en familievirksomhed er de måske ikke altid sande. Nogle familier er villige til at ansætte indefra, fordi de kender arbejderens personlige historie og ikke fokuserer på uddannelses- eller karrierehistorie.

5. Der er færre niveauer af bureaukrati.

I en familievirksomhed er det ofte lettere at træffe større beslutninger, fordi der er færre bureaukratier at navigere i. Dette gør det let at godkende større projekter, vinde visse kontrakter og implementere nye ideer.

Hvad er ulemperne ved en familievirksomhed?

1. Uden tvivl vil familier af og til have konflikter.

Når du bor og arbejder med de samme mennesker dag efter dag, slides dine nerver altid. Folk kan begynde at antage, at de ved, hvad andre vil … og det modsatte er ofte tilfældet. Måske vil et familiemedlem tage forretningen i en retning, og resten vil gå en anden. Medmindre disse konflikter løses proaktivt, kan de ødelægge en familievirksomhed.

2. Der er normalt en præference for familien frem for andre arbejdere.

Hvis en familievirksomhed har ansat eksterne medarbejdere, kan der begynde at dannes høje grader af vrede, hvis familiemedlemmer konsekvent fremmes frem for andre arbejdstagere. Det er ikke ualmindeligt at se familiemedlemmer fremmes uden erfaring fra eksterne arbejdere, der har erfaring, og det fører generelt til nedsat produktion og højere omsætningshastigheder.

3. Personligt og professionelt liv blandes let.

Når man arbejder i en familiestruktur, er problemer, der sker derhjemme, ofte arbejdsrelaterede. Problemer på arbejdspladsen kommer ofte hjem. Dette har en negativ indvirkning på begge miljøer, hvilket i sidste ende påvirker de arbejdere, der forsøger at udføre deres job.

4. Det kan være svært at se en ny vej.

I en familievirksomhed kan det være meget let at blive enige om visse spørgsmål, fordi de alle voksede op i et lignende miljø. Livserfaringer er praktisk talt de samme. Dette kan føre til gruppetænkning, der blænder familien for de skiftende virkeligheder i forretningsmiljøet. I det mindste kan det forårsage høj grad af modstand mod de ændringer, der rent faktisk skal forekomme.

5. Ekskludering kan forekomme oftere.

Fordi hjem- og arbejdslinjer kombineres, kan en familie vælge at holde forretningsmøder derhjemme eller efter timer andre steder. Når eksterne medarbejdere også er involveret i virksomheden, kan dette få disse mennesker til at føle sig ude af processen.

Fordele og ulemper ved en familievirksomhed viser ofte, at familieloyalitet kommer frem for alt andet, men det kan være en god ting, når du inddrager andre i forretningsprocessen. Overvej disse nøglepunkter for at afgøre, om det er den rigtige beslutning at starte eller slutte sig til en familievirksomhed.