10 fordele og ulemper ved reklame direkte til forbruger

Direct-to-Consumer Advertising (DTC) opstår, når en person, der ikke har mulighed for at gå ud og købe det pågældende produkt, ser en annonce. I USA kommer den mest almindelige form for DTC -reklame fra medicinalindustrien. Kampagner diskuterer de fordele, et lægemiddel kan have, men tilskynd derefter den person, der ser annoncen, til at diskutere stoffet med deres læge. Som med enhver anden form for markedsføring skal fordele og ulemper ved direkte reklame til forbruger tages i betragtning ved vurderingen af ​​værdien af ​​denne indsats. Disse er de vigtigste punkter at overveje om emnet.

Fordele ved direkte-til-forbruger-annoncering

1. Giver forbrugerne uddannelsesmuligheder om nye lægemidler.

Når patienter ser deres sundhedspersonale, ved de ofte ingenting om de lægemidler, som deres læge vil ordinere til dem. Ved at have meddelelser om nye lægemidler til rådighed for patienterne, kan de spørge deres læge om alternative lægemidler, der kan være rigtige for dem.

2. Du kan opmuntre patienter til at søge tidligere behandlinger.

Tidlig diagnose og behandling er nøglen til at slå næsten alle sygdomme, som menneskeheden kender på dette tidspunkt. Kræft bliver især lettere at behandle og bringes i remission med tidlig påvisning. Reklame for DTC hjælper med at uddanne patienter om de potentielle advarselstegn på alvorlig sygdom, så tidlig behandling bliver en større mulighed.

3. Reklamebilleder er normalt attraktive.

Der er mange mennesker, der ikke kan lide at gå til lægen. Op til 1 ud af 10 mennesker frygter endda at besøge lægen. Det er ikke ved benægtelse. Det er en reel frygt. De overbevisende billeder i den gennemsnitlige DTC -reklame kan hjælpe med at lette anspændte sind.

4. Læger opfylder ofte patienternes anmodninger om medicin.

Patienter, der tager ansvar for deres helbred og har en positiv tankegang om det, har ofte en god chance for at komme sig selv efter en alvorlig sygdom. Når DTC -reklame giver nogen håb, fordi de ser et nyt lægemiddel, der ikke er blevet anbefalet før, kan det håb blive et kraftfuldt helbredelsesværktøj.

5. Der er flere ressourcer til rådighed til at besvare patientspørgsmål.

Folk kan gå til deres apotek, hvis de vil have svar på spørgsmål om et lægemiddel, de er interesseret i at bruge. De kan læse pjecer, brochurer og andre oplysninger. Det er ikke kun dagens læge, der bliver en medicinressource takket være DTC -reklame.

Ulemperne ved direkte til forbrugerreklame

1. Det kan forårsage falske helbredsproblemer.

DTC -reklame diskuterer ofte, hvilke symptomer der kan løses, når stoffet tages som anvist. Dette kan få folk til at lytte til disse symptomer, tro at de også har oplevet dem og derefter tro, at de også har det problem eller den sygdom, der diskuteres. Til gengæld bruger patienterne penge på deres sundhedspleje, som de ikke behøvede at bruge.

2. Forøg omkostninger for patienter.

Vil lægemiddelproducenter bare æde omkostningerne ved DTC -reklame op? Vil distributører betale en del af omkostningerne? Selvfølgelig ikke. Annonceringsomkostninger er integreret i priserne på de lægemidler, der distribueres. Det betyder, at det i sidste ende er patienten, der betaler mest for den medicin, de har brug for på grund af denne markedsføringsindsats.

3. De bivirkninger, som et lægemiddel kan forårsage, undervurderes ofte.

I en TV DTC -reklame vil du ofte høre fortælleren tale om bivirkningerne så hurtigt som muligt. Den anden mulighed er at præsentere bivirkningerne med en kærlig, omsorgsfuld stemme, der siger: “Du behøver ikke bekymre dig om dette.” Bivirkninger bør betragtes som en del af diagnoseprocessen, men desværre har de en tendens til at blive overset af dem, der udsættes for de pågældende reklamer.

4 De sundhedsmæssige fordele, der skal opnås, har en tendens til at være overdrevne.

Hvis 1 person ud af 100 kan få en komplet kur med et nyt lægemiddel, kan lægemiddelproducenten udsende en DTC -annonce, der siger, at der er mulighed for en kur. Det er ligegyldigt, om helbredelsesgraden kun er 1%.

5. Tilskynd til brug af medicin, når det ikke altid er nødvendigt.

Der er nogle forhold, der kan drage fordel af livsstilsændringer og ikke-medicinske behandlinger. Men takket være reklamen for DTC leder mange patienter efter en hurtig løsning, som stoffet ser ud til at love frem for det arbejde, det kan tage at genvinde deres helbred.

I det lange løb kan det være rimeligt at sige, at fordele og ulemper ved reklame direkte til forbrugerne kan øge sundhedsudgifterne for alle. Øger det også potentielt sundheden for dem, der søger behandling på grund af reklame? Det er også muligt. Derfor skal hvert nøglepunkt nøje overvejes, før man afgør, hvordan man føler om dette særlige problem.