10 fordele og ulemper ved PowerPoint -præsentationer

Hvis du har brug for at lave en formel præsentation, er et af de bedste supportværktøjer, du kan bruge til at oprette billeder til deltagere, Microsoft PowerPoint. Det kan findes i Office 365 -abonnementer til personlig og forretningsmæssig brug.

Den største fordel ved at bruge PowerPoint er, at visuelle repræsentationer kan hjælpe med at forstærke de centrale punkter, du taler om. Mennesker er visuelt orienterede, når de lærer nye færdigheder eller ideer, så det at have en grafisk fremstilling af det, du taler om, gør det lettere at bevare oplysninger.

Den største ulempe er, at det tager tid at lære at bruge denne software. For dem, der ikke kender visuel præsentationssoftware, kan processen være vanskelig. Det kan endda få nogle til at stoppe med at prøve at lære det. Her er nogle af de andre fordele og ulemper ved PowerPoint -præsentationer, der også er værd at overveje.

Hvad er fordelene ved PowerPoint -præsentationer?

1. Det er let at downloade og bruge praktisk talt hvor som helst.

PowerPoint betragtes som et standardprodukt i mange professionelle omgivelser. Dette giver dig mulighed for at tage din brugerlicens stort set overalt, så du kan oprette den grafik, der er nødvendig til din præsentation. Det er faktisk så forventet, at du kan skabe et negativt første indtryk, hvis du ikke har en PowerPoint -præsentation at tilbyde.

2. Du kan gøre en præsentation mere interessant.

Selv interessante præsentationer kan blive lange og kedelige. Med en animeret præsentation eller interessante citater eller andre sjove dias kan du få folk ud af deres kedsomhed.

3. Det er let at tilpasse hvert dias til dine specifikke behov.

Billederne på et dias kan skaleres eller skaleres, så de passer til dine behov. Det tager kun et par klik at indsætte, ændre og justere billeder for at skabe en nødvendig visuel repræsentation. Du kan endda bruge pile, pointer eller andre måder til at fremhæve vigtige informationsområder, som du vil have, at folk skal vide om.

4. Det er en enkel proces at oprette opfølgende brochurer.

Du kan udskrive hvert dias direkte fra PowerPoint. Du kan derefter kopiere disse dias til en nyttig uddeling, der kan udleveres til hver deltager i præsentationen.

5. Det er rimeligt overkommeligt for de fleste fagfolk.

Forretningsplaner for Office 365 starter ved lige under $ 10 om måneden. Dette giver dig 1 licens til brug på en computer efter eget valg. For $ 15 om måneden får du 5 computerlicenser til brug.

Hvad er ulemperne ved PowerPoint -præsentationer?

1. Der er altid mulighed for at løbe ind i tekniske vanskeligheder.

Selv teknisk kyndige mennesker kan have præsentationsproblemer, når teknologien ikke fungerer som forventet. Computeren kan stoppe med at fungere. Eller du mister strøm i stikkontakten. Eller den øverste skærm fungerer ikke godt. Dette kan meget hurtigt ændre det første positive indtryk af en præsentation.

2. Dias med for meget information kan være overvældende.

Fordi der er så mange muligheder, der kan inkluderes i en PowerPoint -præsentation, kan det være let at gå over bord med antallet af farver, lyde, former og andre elementer, der kan bruges. Ved at tilføje mange ting kan du forringe de oplysninger, der skal deles.

3. Det er ikke en erstatning for, hvad en oplægsholder skal gøre.

Mange, der bruger PowerPoint, har en tendens til at stole på oplysningerne på diaset frem for at give en lærerig fortælling. Det er let at blive for afhængig af denne software og glemme, at der er en egentlig præsentation, der skal udfyldes.

4. Omkostninger er altid løbende.

Fordi det er en del af Office 365 -pakken, modtager du ikke længere en proprietær softwarelicens til en bestemt pris. Du skal betale en månedlig eller årlig abonnementsomkostning, som over tid kan være mere end hvad den proprietære licens tilbød. Du skal også downloade softwaren på hver computer, som forbruger data, der kan være begrænsede for nogle små virksomhedsejere.

5. Nogle deltagere kan afbryde forbindelsen til deres fortælling.

Hvis din PowerPoint er meget detaljeret, vil nogle deltagere i din præsentation muligvis fokusere på dine uddelinger og dias mere end din faktiske fortælling. Dette kan gøre det svært at levere den opfordring til handling, som du vil have deltagerne til at følge i slutningen af ​​dagen.

Fordele og ulemper ved PowerPoint -præsentationer viser, at med omhyggelig planlægning kan enhver fortælling forbedres for dem, der deltager i arrangementet. Uden den planlægning kan præsentationen gøre mere skade end gavn for fortællingen.

Bruger du Microsoft PowerPoint til dine præsentationer? Hvilke nyttige tips har du til at perfektionere din oplevelse af oprettelse af præsentationer?