10 fordele og ulemper ved overenskomstforhandlinger

Da programmer som lov 10 i Wisconsin er politisk populære, har der været en bevægelse i USA for at begrænse de kollektive forhandlingsbeføjelser, som fagforeninger har. Selvom alle fagforeninger er blevet angrebet på en eller anden måde, er det offentligt ansatte (uden for politiet, brandmænd og beredskabstjenester), der har set deres rettigheder reduceret.

Overenskomstforhandlinger har visse fordele at overveje, men der er også visse ulemper, der er en del af processen. Disse er nogle af de vigtigste punkter at overveje.

Fordelene ved overenskomstforhandlinger

1. Kræver to parter for at mødes for at tale.

Ofte er der et skel mellem ledelse og medarbejdere i frontlinjen, der ikke lukkes, før kollektive forhandlinger begynder. Selvfølgelig vil begge grupper føre kampagne for det, der er bedst for dem. Møde betyder at gå på kompromis med begge parter, så der kan opnås en gensidig fordelagtig aftale.

2. Giver et solidt fundament for lønninger og produktivitet.

Arbejdere skal kunne tjene til livets ophold for at forsørge deres familier. Virksomheder skal opretholde en vis produktivitet for at forblive rentable. I public service kræves produktivitet for at maksimere brugen af ​​skatteydernes penge. Overenskomstforhandlinger bliver grundlaget for, at begge behov skal opfyldes bedst muligt.

3. Det giver alle en chance for at sætte lidt hud i spillet.

Alle medarbejdere under en overenskomstforhandling har noget hud i spillet, når det kommer til deres trivsel. De kan nominere eller stemme om forhandlingsrepræsentanter til at planlægge den nye kontrakt i stedet for at forhandle den direkte på egen hånd, men en stemme tæller som at sidde ved et bord for at forhandle om optællingerne. Det samme gælder virksomheder eller regeringen. Alle har en interesse i at se et positivt resultat.

4. Det er en gennemsigtig proces.

Selvom forhandlingen foregår bag lukkede døre, er resultatet af den nye kontrakt meget gennemsigtigt. Alt er skrevet på skrift, så adfærdsmæssige referencematerialer er tilgængelige på begge sider af gangen. Dette giver et gensidigt ansvarsniveau, som muligvis ikke er tilgængeligt i andre arbejdsindstillinger.

5. Lokale dollars har en større samlet indflydelse.

Værdien af ​​de penge, der bruges lokalt, er næsten det dobbelte af pålydende beløb. Det betyder, at hver ekstra dollar, der kommer fra en ny overenskomstforhandling, der bruges på lokale varer og tjenester, har en potentiel fordel på $ 2 for alle. Selvom det kan betyde en første investering for dette samfund, er det en, der kan betale udbytte.

Ulemperne ved overenskomstforhandlinger

1. Medarbejdere under en CBA har en tendens til at have bedre fordele end medarbejdere, der ikke er det.

Dette er et centralt spørgsmål for offentligt ansatte, der har forhandlingsret. Et af de vigtigste stikpunkter i sammenligningen er ansvaret for betalinger af sygesikringspræmier. Før lov 10 i Wisconsin betalte offentligt ansatte i gennemsnit 6% af deres præmier sammenlignet med 12% betalt af den private sektor.

2. Det er skatteydernes penge, der handles til offentlige ansatte.

På nogle måder er overenskomstforhandlinger mellem offentlige tilsynsmyndigheder og offentligt ansatte som at betale skat uden repræsentation. Begge parter er reelt repræsentanter for regeringen, og en gruppe er slet ikke valgt. Eliminering af evnen til at forhandle kollektivt giver hele offentligheden mulighed for at have medbestemmelse i, hvordan arbejdsstrukturer skabes og kompenseres.

3. De endelige omkostninger har en tendens til at være højere end nødvendigt.

Hvad er forskellen mellem en løn på $ 42.000 og en løn på $ 43.000? For en medarbejder er $ 1.000 mindre end 3% af forskellen. Når du udvider til titusinder af medarbejdere, der er repræsenteret ved forhandlingsbordet, kan millioner af dollars i kontanter blive brugt unødigt.

4. Tillader medarbejdere at holde regeringen som gidsel.

Kollektiv forhandling betyder ofte at strejke kollektivt, hvis kravene ikke bliver opfyldt. Selvom dette ikke sker 100% af tiden, er truslen om, at det sker, hver gang en ny kollektiv overenskomst skal forhandles på et eller andet niveau. Ved at eliminere overenskomstforhandlinger elimineres denne trussel også, så produktiviteten kan garanteres på et eller andet løbende niveau.

5. Der er ingen garanti for, at CBA -medarbejdere vil bruge deres penge på lokale virksomheder.

Det er lige så let at købe varer på Amazon eller gennem andre online forretninger, som det er at købe noget fra en high street -butik.

Overenskomstforhandlinger har nogle klare økonomiske fordele, men det kan komme på bekostning af andre. At tillade eller afvise det er en beslutning, som kun lokalsamfund kan tage sammen. Ved at evaluere disse centrale punkter kan der træffes en mere informeret beslutning om effektiviteten af ​​overenskomstforhandlinger.