10 Fordele og ulemper ved delvis ejerskab i erhvervslivet

Det kan være meget arbejde at drive virksomhed. Der er ofte lange arbejdstimer, ledelsesproblemer, der skal løses, og nye klienter at finde, og det sker hver dag. Ikke alle er i stand til at få det til at ske. Hvad gør du, hvis du har pengene til rådighed til at starte en virksomhed, men du ikke har den 100% tidsforpligtelse, der kræves? Det er her, hvor delvis ejerskab af en virksomhed kan blive en gyldig mulighed.

Fordele og ulemper ved delvis ejerskab i erhvervslivet viser, at dette ikke kommer til at være for alle. Kan det være noget for dig? Disse er de vigtigste punkter at overveje.

Fordelene ved delvis ejerskab

1. Det giver virksomheden den pengestrøm, den kan have brug for, mens du får kapital til gengæld.

Virksomheder har altid brug for penge til at flyde igennem dem. Kontanter til en virksomhed er som blod for en menneskekrop. Uden det sker døden, og det sker ret hurtigt. Når du påtager dig en delvis ejerskabsrolle, kan du give en virksomhed den pengestrøm, den har brug for lige nu. Til gengæld får du kapital, der kan vokse din investering over tid.

2. Minimer dit personlige ansvar over for virksomheden.

De fleste muligheder for delvis ejerskab kommer i form af aktiekøb, tavse partnerskaber eller andre arrangementer, hvor personligt ansvar over for virksomheden er begrænset. I stedet for at være forpligtet til at deltage i den daglige drift af virksomheden, kan du blot give råd efter behov eller påtage dig en rolle, som du er tryg ved.

3. Minimer risikoen, du står overfor.

Når flere mennesker kan dele de samme risici lige meget, falder den samlede individuelle risiko for hver ejer. Lad os sige, at der er 3 ejere på stedet, og du slutter dig til dem i en delvis ejerskabsaftale. Risikoprofilen falder fra 33% til 25%. Dette giver dig en bedre chance for at opleve et afkast af din investering i virksomheden … eller i det mindste ikke tabe så mange penge som du kunne, hvis du havde 100% risiko.

4. Flere ejere betyder mere støtte.

Folk støtter hinanden i forretningsmiljøet. Dette er grundlaget for alle succesrige oplevelser. Når du bliver involveret som delejer, modtager du støtte til din investering. Du støtter den eksisterende gruppe eller ejer, fordi du bliver involveret. Dette giver folk tillid til at tage deres forretningsrejse et skridt videre.

5. Denne type forhold giver flere mennesker mulighed for at blive involveret.

Nogen kan muligvis ikke investere $ 100.000 i et ejerforhold. De kunne give 25.000 kr. Lavere omkostninger betyder flere muligheder for folk at blive involveret, fordi der er en lavere investeringstærskel.

Ulemperne ved delvis ejerskab

1. Du kan være ansvarlig for virksomhedens aktiviteter.

Fordi du er en delejer af virksomheden, betyder det, at du faktisk er en ejer. Du har fælles ansvar med andre ejere for aktiviteter i virksomheden, medmindre din aftale specifikt angiver andet. Det er derfor, at aktieejerskab generelt er den foretrukne metode til delvis ejerskab, fordi man bliver en aktionær frem for en ejer. Ingen kan lide at sidde fast med en masse gæld.

2. Du har generelt ikke noget at sige til, hvad der sker.

Du kan altid låne dit råd, men at være en del ejer betyder ikke, at alle vil lytte. Du har bidrag, fordi du har investeret penge og tid, men du betragter dig muligvis ikke på samme niveau som en person med fuld ejerandel.

3. Du kan ændre personlige relationer.

Det er altid bedre at få skabt venskaber på grund af forretninger end at gøre forretninger på grund af venskab. Penge ender altid med at være det endelige svar på alt, og hvis det ses, at en delejer ikke opfylder sine pligter, når sidstnævnte er sket, tager de berørte handlingerne personligt. Selvom ethvert forhold kan blive påvirket af stress i erhvervslivet, er det de eksisterende relationer, der går i forretning, der har de fleste vanskeligheder.

4. Hvad sker der, når der er en kamp?

Fordi beslutninger deles, især med en delvis ejerskabsaftale, er der en god chance for, at en anden ejer vil købe deres andel, hvis der er uenighed. Uden en fast exit -strategi kan en investering synke meget hurtigt, hvis dette sker.

5. Fordelene er også delvise.

Lad os se det i øjnene: Hvis du ikke ejer hele virksomheden, tjener du ikke hele overskuddet.

Fordele og ulemper ved delvis ejerskab i en virksomhed viser generelt, at et positivt resultat kan opnås, men kun når risiciene er nøje overvejet. Husk disse nøglepunkter, før du foretager din næste investering.