10 fordele og ulemper ved benchmarking

Benchmarking gør mere end at fortælle dig, hvordan du får resultater. Det giver dig også mulighed for at forstå dine konkurrenters produktion. Denne proces, som kan antages af et af fire generelle systemer, giver dig mulighed for at implementere metrics og bedste praksis i din branche, så du kan begynde at gøre tingene bedre, billigere og hurtigere. Her er nogle af de vigtigste fordele og ulemper ved benchmarking, som du bør overveje, hvis du overvejer at inkludere denne proces for din virksomhed.

Hvad er fordelene ved benchmarking?

1. Det giver dig et præstationsboost.

Fordi du ser på bedste praksis for hver forretningsopgave, der skal udføres, giver benchmarking dig mulighed for at lokalisere områder, hvor du muligvis er ineffektiv. Du kan også sammenligne din præstation med resten af ​​din branche. Dette giver dig de data, du skal bruge til de grundlæggende overlevelsesbehov i din organisation.

2. Inspirer til kreativitet.

Mange organisationer bliver fanget i fælden “Vi har altid gjort tingene på denne måde”. Som tiden går, udvikler standarderne sig. Processer forbedres. Det er ikke behageligt at være innovativ til tider, men det skal gøres for at følge med i konkurrencen. Benchmarking hjælper en virksomhed med at levere målbare mål.

3. Sætter fokus på forandring.

Benchmarking tvinger dig til at fastsætte og derefter følge en minimumskvalitet for kvalitet. Det er ofte baseret på en kombination af bedste praksis og konkurrencedygtige standarder, der er blevet analyseret i hver enkelt branche. Til gengæld får du fokus på forandringer, der tilskynder til kontinuerlig læring på alle niveauer i organisationen.

4. Det kan gøres uden en stor prisskilt.

Mange benchmarkingindsatser er relativt lette og omkostningseffektive, så en organisation kan få de hurtige resultater, den har brug for. Til gengæld kan de også spare penge, fordi informationsdeling forbedres, træningsstrategier forbedres, og der er større potentiale for fremtidige opdagelser. Du kan endda begynde at lære de erfaringer, som andre industrier har lært, og anvende dem på det, du laver.

5. Skab en dybere forståelse.

Benchmarking hjælper en organisation med at lære sig selv at kende på et dybere niveau. Det opbygger også relationer med konkurrenter og hjælper en virksomhed med at undersøge, hvad verden har at tilbyde til ideer.

Hvad er ulemperne ved benchmarking?

1. Det måler ikke rigtig effektivitet.

Når du indfører bedste praksis, undersøger du specifikke effektiviteter under en mikroskopisk linse. Det, du ikke gør, er at måle effektiviteten af ​​dine processer. Du ved, hvorfor der findes standarder, men hvordan blev disse standarder i første omgang opnået? Hvis der er noget galt med processen, finder du normalt ud af den hårde måde.

2. Det behandles ofte som en soloaktivitet.

Benchmarking er vigtigt, men det kan ikke være det eneste, en virksomhed gør for at indføre ændringer. Det er simpelthen en del af processen, der hjælper dig med at nå et slutmål. Hvis der ikke er nogen vision, intet lederskab, der kan føre folk til den vision, eller medarbejdere investerer i slutmålene, vil benchmarking ikke gøre meget godt. Det vil simpelthen fortælle dig, at du fejler i det, du gør.

3. Der har en tendens til at være et vist selvtilfredshed.

Den største benchmarkingfælde opstår, når en virksomhed kan overskride standarderne for sin konkurrence. Det er meget almindeligt, at virksomheder i en sådan position holder op med at stræbe efter mere innovation, når de når dette punkt, fordi de føler, at de er de bedste i branchen. For at bevare denne status skal man dog hele tiden forny sig, og arrogancen ved en “sejr” kan forhindre, at det sker.

4. Den forkerte type benchmarking kan anvendes.

Der er 4 typer benchmarking: intern, konkurrencedygtig, funktionel og generisk. Generelt skal en virksomhed bruge en kombination af hver for at have den bedste chance for succes. Nogle gange bruges kun en type benchmarking, og det er ikke den rigtige til at opfylde dine mål. Du kan sammenligne interne processer ved at sammenligne dine produkter og tjenester med konkurrencens produkter og tjenester.

5. Du kan tilskynde til middelmådighed.

Det grundlæggende problem med benchmarking er perspektivet bag. Hvis der er en vis arrogance, der siger, at en organisation allerede er den bedste i branchen, så vil denne bias påvirke de indsamlede data.

Fordele og ulemper ved benchmarking tilbyder en relativt let måde at forbedre organisatoriske processer på, men det kan også være en kompleks rejse afhængigt af hvad det ønskede resultat er. Hvad synes du om benchmarking? Hvis du har været involveret i denne proces, hvad ville du sige var din største udfordring? Vi vil meget gerne høre din mening om dette.