10 fordele og ulemper ved agil metode

I stedet for at bruge en sekventiel designproces til softwaredesignbehov, foreslår den agile metode en inkrementel tilgang. Det betyder, at bestemte opgaver vil blive tildelt og udført af enkeltpersoner eller teammedlemmer, uanset hvor meget af projektet, der allerede er gennemført. Det ville være som at skrive en bog, men i stedet for at skrive den fra kapitel 1 til kapitel 10 i rækkefølge ville hvert kapitel blive skrevet uafhængigt gennem en opgave.

Hvis du overvejer fordele og ulemper ved agil til dit næste softwaredesignprojekt, er her nogle af de vigtigste punkter at overveje.

Hvad er fordelene ved den agile metode?

1. Tving et team til at samarbejde.

Hvis du har forskellige komponenter i din software, der kommer fra forskellige mennesker eller teams, skal hver involveret gruppe have åben og gennemsigtig kommunikation med hinanden for at projektet kan lykkes. Der kan ikke placeres nogen useriøse elementer, for ellers vil projektet mislykkes.

2. Tillad kunder at involvere sig i innovationsprocessen.

Fordi der er et tvunget niveau af gennemsigtighed forbundet med den agile metode, er der større mulighed for at tiltrække en kunde og tillade dem også at deltage. Kunder kan gennemgå de fremskridt, der kommer med forslag på hvert trin i udviklingen, og dette forbedrer slutresultatet af softwaredesignet.

3. Etablere et tættere og mere omfattende forhold til hver klient.

Fordi klienter kan være så involveret i oprettelsesprocessen gennem en agil metode, skabes et forhold, der naturligt forbedres. Dette øger chancerne for gentagne forretninger, fordi det forbedrede forhold skaber en følelse af kundeloyalitet.

4. Softwareimplementering sker hurtigere.

For mange softwaredesignere er den tid, det tager at bringe et nyt produkt på markedet, en deadline, der altid skaber pres. Agil metodik muliggør hurtigere implementering på markedet, fordi i stedet for at arbejde sekventielt og blive tvunget til at vente på hvert trin for at fuldføre, kan alle trin i softwaredesign forekomme samtidigt.

5. Det er meget lettere at styre omkostninger.

Kunder har mulighed for at betale for deres designprojekt, når hver levering er afsluttet. Dette kan hjælpe nogle små virksomheder med at få råd til projekter, som de ellers ikke ville have råd til.

Hvad er ulemperne ved den agile metode?

1. Software design omkostninger er mindre forudsigelige.

Indtil designet er færdigt, er der virkelig ingen måde at give kunden en endelig pris for et projekt. Fordi mange opgaver udføres samtidigt snarere end sekventielt som i vandfaldsmetoden, kan der kun tilbydes grove skøn over tidligere oplevelser. Selvom der er højere niveauer af klientdeltagelse, kan den flydende omkostningsstruktur være nok til at aflede nogle klienter fra denne type projekter.

2. Det kan kun virkelig implementeres, når klienter er tilgængelige.

Kundens ressourcer skal være tilgængelige for at den agile metode fungerer. Nogle kunder er måske ikke klar over dette, fordi de er vant til vandfaldsmetoden. Andre kan muligvis ikke levere de nødvendige ressourcer. Det betyder, at de første dage af et projekt kan lave eller bryde det, og det lægger et stort pres på alle.

3. Den agile metode kan være vanskelig at forstå.

Der er en vis jargon, der ledsager den agile metode, der kræver øvelse for at forstå. Selv designere, der forsøger at bruge fælles sprog, mens de diskuterer et projekt, kan ikke fjerne al jargonen fra forklaringen. For klienter, der ikke kender det agile sprog, kan den stress, der kommer fra gentagne forklaringer på en del af softwaredesignet, være nok til at skrotte projektet helt.

4. Fungerer kun godt til store software design projekter.

Den agile metode er meget gentagende, når den fungerer korrekt. Tænk på det som en samlebånd til software design. Et team eller en person er normalt ansvarlig for at udføre den samme opgave på alle projekter. Det betyder, at processen fungerer godt til store projekter, men små designprojekter er ikke egnede til denne metode, fordi vedligeholdelsesbehov er bedre egnet til kaskademetoder.

5. Tid kan være besværlig.

Nogle klienter kan kræve en bestemt afslutningstid. Fordi agil handler om kvalitet frem for hastighed, kan det være svært at forudsige, hvornår et projekt vil blive afsluttet.

Disse smidige fordele og ulemper viser, at når deltagelse og kvalitetskontrol er nødvendig for et stort designprojekt, er det den bedste vej at gå. Det er muligvis ikke egnet til alle projekter, men det kan være en fantastisk måde at opbygge relationer på og opmuntre kundernes engagement gennem gennemsigtig kommunikation. Derfor bør agil metode altid overvejes, når der er et stort softwaredesignprojekt, der skal afsluttes.