12 fordele og ulemper ved kapitel 13 konkurs

Når man tænker på personlig konkurs, overvejer den gennemsnitlige person et kapitel 7 -arkiv i USA. Kapitel 7 rydder de fleste, hvis ikke alle, af din usikrede gæld. I en kapitel 13 -konkurs omstruktureres gæld, så de er lettere at betale på nuværende indkomstniveau. Det tilskynder til en forhandling med en persons kreditorer under domstolens beskyttelse, så den enkelte økonomi kan bringe pagten i orden.

Her er fordele og ulemper ved Kapitel 13 -konkurs, som du bør overveje, hvis du overvejer at omstrukturere din gæld, så de kan blive afbetalt mere effektivt.

Fordelene ved et kapitel 13 -konkurs

1. Kræver kreditorer til straks at stoppe med at kræve forfalden gæld.

Beskyttelsen af ​​domstolene under en konkurs sag betyder, at der ikke kan gøres forsøg på at opkræve din gæld. For folk, der har opkaldsagenter, der ringer til enhver tid på dagen, kan dette straks forbedre deres livskvalitet. Forestil dig ikke at have et telefonopkald kl. 8 hver dag fra den samme kreditor, der kræver betaling, når der ikke er penge til at foretage en betaling? Dette fjerner mange af de belastninger, som folk oplever med gæld.

2. Personer under kapitel 13 konkurs kan beholde deres ejendom.

Så længe betalinger foretages på en gæld i henhold til dette konkurskapitel, er besiddelse af den ejendom, der ejes på grund af gælden, tilladt. Det betyder, at der ikke er nogen risiko for et hjem, et køretøj eller andre genstande, så længe aftalte betalinger fortsat kan foretages. Nogle gange kan gælden endda omstruktureres, så de månedlige betalinger [eller anden betalingsstruktur] også er en mindre byrde.

3. Strømlin en kreditprofil.

Selvom en kapitel 13 -konkurs kan have en dramatisk negativ effekt på en kreditrapport i op til 10 år, effektiviserer den også gæld. En konkurs giver langt mere mening for långivere under kapitel 13 -processen end at have flere gæld, domme og / eller pant i en kreditfil. Hver negativ post har en negativ indvirkning på din kreditværdighed, så det er meget muligt, at kapitel 13 -konkurs kan forbedre visse kreditrapporter afhængigt af gældssituationen.

4. Du kan anmode om yderligere kapitel 13 -konkurs, hvis der opstår en nødsituation.

I modsætning til de tidsbegrænsninger, der er forbundet med en kapitel 7 -konkurs, kan folk anmode om en kapitel 13 -konkurs, når de har brug for det. Hver ansøgning viser sig på en persons kredithistorie og har en negativ indvirkning, men dette værktøj kan bruges til effektivt at håndtere gæld, der ikke fungerer med den indkomst, der kommer ind.

5. Stopper ikke familiens betalingsforpligtelser.

Afhængig af det individuelle perspektiv kan dette også betragtes som negativt. Underholdsbidrag og forsørgelsesordre betragtes generelt som en sikret gæld. Det betyder, at de forbliver i kraft, selv under konkursperioden. Kapitel 13 kan dog hjælpe med at omstrukturere anden gæld for at tage sig af disse domstolsordnede betalinger, hvilket gør forpligtelsen lettere at opfylde.

6. Den gæld, der kan aflastes, kan være ubegrænset.

For mennesker uden sikret gæld, der overlever en kapitel 13 -konkurs, er mængden af ​​gældslettelse praktisk talt ubegrænset.

Ulemperne ved en kapitel 13 -konkurs

1. Det kan tage op til 5 år at afbetale den omstrukturerede gæld i henhold til denne konkursplan.

Debitorer kan forhandle tilgivelse om gæld med deres kreditorer, men faktum er, at de fleste gæld har en tendens til at blive betalt under denne konkursplan. Det kan tage op til 5 år at komme ud af denne konkurs, og det kan gøre det svært at købe en stor billet, f.eks. Et nyt køretøj, i løbet af den tid, fordi du stort set ikke har adgang til ny kredit.

2. Alle en persons ekstra penge er bundet i kapitel 13 konkurs.

I en kapitel 13 -konkurs opfyldes alle en persons livsbehov. Dette inkluderer mad, et hjem, transport til og fra arbejde og lægehjælp for blot at nævne nogle få. Enhver disponibel indkomst efter de nødvendige udgifter går imidlertid direkte til tilbagebetaling af den omstrukturerede gæld. Indtil denne gæld er betalt, vil der ikke være mange lange ferier eller anden ny luksus.

3. Alle kreditkort går tabt under kapitel 13 -konkurs.

Kreditkort er nummer et usikret gældsproblem, der får folk til at sætte sig fast i trangen til at anmode om konkurs. Ikke at have dem kan ses som en fordel for nogle frem for en negativ. De fleste mennesker kan ansøge om en ny kreditlinje for at begynde at genopbygge deres kreditprofil efter en kapitel 13 -konkurs om 3 år eller mindre, så det er ikke en evig omstændighed. Der vil være højere renter i et stykke tid bagefter, men det er omkostningerne ved en konkurs.

4. Vil ikke fjerne de fleste studielånegæld.

Mange mennesker anmoder om konkurs i kapitel 13, fordi de tror, ​​at de vil kunne få en pause fra deres studielån. Selvom betalinger kan omstruktureres, forsvinder de ikke. Det betragtes som en sikret gæld, så selv en kapitel 7 -konkurs vil ikke eliminere den. De fleste långivere vil tillade, at betalinger omstruktureres uden at anmode om konkurs alligevel, så det kan være mere fordelagtigt at kontakte långiveren, inden du anmoder om kapitel 13, hvis studielån er dit største problem. Gæld.

5. Kræver et personligt ansvar for gæld, der kan være ubehageligt.

For at kapitel 13 -konkurs kan fortsætte, skal de, der ansøger om beskyttelse, diskutere, hvorfor de kom i gæld hos en konkursdommer eller administrator. Det kan være ekstremt svært at indrømme økonomiske fejl, men det skal bemærkes, at næsten alle dommer eller forvaltere har hørt en historie, der sandsynligvis er værre end den, der skal fortælles personligt.

6. Det er praktisk talt umuligt at få et realkreditlån.

Medmindre der allerede findes et realkreditlån, vil de fleste långivere ikke give et nyt realkreditlån til personer med et kapitel 13 -konkurs på deres kredithistorie.

Fordele og ulemper ved Kapitel 13 -konkurs viser, at denne form for indgivelse vil bidrage til at gøre gælden mere håndterbar, men det vil ikke få så meget gæld til at forsvinde helt. Denne type arkivering er typisk dyrere end kapitel 7, men den har ikke de samme arkiveringsrestriktioner, så den kan bruges, når det er nødvendigt. Ved at evaluere hvert nøglepunkt er det lettere at beslutte, om dette er det korrekte økonomiske skridt at foretage.