Netflix SWOT -analyse (2022): 23 største styrker og svagheder

Netflix er et kraftcenter i det nye streamingmedielandskab. Efterhånden som flere forbrugere bevæger sig væk fra den traditionelle kabelabonnementsmodel, og flere og flere filmproducenter og derefter leveres direkte til forbrugeren, har Netflix været på den rigtige side af et stort markedsskifte. Det hjalp med at opstå begrebet “bingeing” og har revolutioneret måden, hvorpå folk ser fjernsyn og film ved at give øjeblikkelig adgang til et stadig voksende bibliotek for enhver smag og præferencer.

Ved at se på Netflix styrker, svagheder, muligheder og trusler kan vi se dens potentiale for fortsat vækst og fremtidig succes.

Styrker

1. Din forretningsmodel er fleksibel og udvikler sig over tid.

Netflix har gennemgået store forandringer i hele virksomhedens levetid. Det startede oprindeligt som på dvd -udlejningstjeneste, der tillod brugere at leje film uden at gå til på videobutik. I 2007 ændrede den sin kerneforretningsmodel til at blive en indholdsstreamingstjeneste, så brugerne kunne se bibliotekets programmering på forespørgsel frem for at vente på, at en disk blev leveret.

Netflix bibliotek med cirka 13.900 titler indeholder nu originale og licenserede film og tv -shows og kan streames på enhver moderne tablet, smartphone, streamingboks, spilkonsol eller smart -tv. Antallet af titler i dit bibliotek er faldet fra omkring 15.400 titler, da du flytter dit budget fra licensindhold til at producere dit eget indhold for at reducere omkostningerne.

2. Har betydelig brand equity.

Navnet “Netflix” er blevet synonymt med streamingindhold. Det var den første butiksplatform, der modtog udbredt ros og accept for sin type forretningsmodel. Dens fortsatte investeringer i at erhverve og udvikle premium-indhold, såvel som dets vægt på en problemfri brugeroplevelse, er løbende blevet forfinet og forbedret i løbet af de sidste par år.

På trods af øget konkurrence er det stadig en af ​​de mest populære streamingtjenester. Det havde en omsætning på næsten 25 milliarder dollar og 2,8 milliarder dollar i overskud. (BBC)

3. Du har i stor og voksende globale kundebase.

Mens licens- og distributionsrettigheder ændres efter land, er Netflix et populært valg for lokaliserede brugere eller dem, der rejser internationalt, fordi forbrugerne kan få adgang til deres konti og beholde streamingtjenester selv andre steder.

Netflix havde mere end 200 millioner betalte abonnenter i 190 lande, hvor 80% af de nye abonnementer kom fra uden for USA og Canada. (BBC)

4. Det har anmelderrost indhold og et omfattende bibliotek.

Deres platform brødformen af ​​streamingtjenester. Netflix er førende inden for indholdsalgoritmer, der giver anbefalinger baseret på tidligere publikum, søgehistorik og andre gemte personlige præferencer for hver bruger.

Det har det største indholdsbibliotek af enhver platform og flytter sine ressourcer til at bruge mere end sit budget på originalt indhold. Originalt indhold giver Netflix mulighed for at have eksklusive tilbud til sine abonnenter og reducere omkostningerne (i stedet for at licensere tredjepartsindhold).

5. Afbryd ikke seere med reklamer.

Et af Netflix vigtigste salgsargumenter til forbrugeren er dets fuldstændige mangel på reklame. Hvor nogle streamingtjenester fjerner og reklamer mod et højere gebyr annoncer, vil Netflix aldrig også reklamere som en del af uden service.

Selvom dette eliminerer en potentiel indtægtsstrøm for Netflix, har dens fortalervirksomhed for seerønsker skabt stor goodwill og gjort det til en præmie i en potentiel kundes øjne. Denne tilsyneladende mindre funktion skaber at meget sjovere seeroplevelse.

6. Det er rimeligt prissat.

På trods af sin levetid på markedet og nogle prisstigninger over tid, er Netflix fortsat en overkommelig mulighed, når man vælger en streamingtjeneste. Det tilbyder flere niveauer, og selv det laveste niveau på $ 8.99 tilbyder ubegrænsede film og tv-shows på din bærbare computer, tv, telefon eller tablet.

Netflix blokerer heller ikke abonnenter på en kontraktperiode. Undgåelse af en langsigtet kontraktmæssig forpligtelse får abonnementer til at virke lettere at bruge og mindre økonomisk bindende end med andre tjenester.

Svagheder

1. Forhandler tredjepartsindhold i stedet for at tilbyde eksklusivt materiale.

Netflix forretningsmodel er i øjeblikket baseret på eksisterende tredjepartsindhold. Du køber rettighederne til at tilføje indholdet til dit bibliotek for abonnenter, hvilket er dyrt. Når rettighederne udløber, skal Netflix købe rettighederne tilbage eller miste muligheden for at tilbyde indholdet til abonnenter. Også tredjepartsindhold er ikke eksklusivt for Netflix, så folk kan få det samme indhold fra andre platforme.

Netflix arbejder på problemet ved at flytte sit budget til at fokusere mere på at generere eksklusivt originalt indhold og mindre på tredjepartsindhold.

2. Din indkomst stammer stort set fra det modne amerikanske marked.

Omkring 37% eller 73 millioner af de 200 millioner betalte abonnenter er baseret i USA. Dette er gode nyheder for brugerdiversificering, men når det kommer til omsætning, rapporterede Netflix 10,5 milliarder dollars fra Nordamerika, eller omkring 50% af sine samlede 20,15 milliarder dollar i omsætning.

Dette skyldes, at i regioner, der først er mobile, f.eks. Indien, Malaysia, Indonesien, Filippinerne og Thailand, tilbyder Netflix kun mobilabonnementer, der koster mindre end $ 5 pr. Måned (sammenlignet med standardprisen på $ 14 i USA). ANVENDELSE). For at øge bundlinjen skal Netflix øge sin omsætning på markeder, der endnu ikke er tæt på mætning og er ramt af intens konkurrence.

3. Det driver defekte algorithmer, der resultater og forkerte indholdsanbefalinger.

Netflix er stærkt afhængig af sine brugeralgoritmer for at bestemme, hvilket indhold der skal promoveres til sine brugere, men anbefalingerne er ikke altid nøjagtige. En opfattet afbrydelse mellem brugervurderinger af et program og dets fremtrædende plads i Netflix’ anbefalingsstruktur har forårsaget en vis forvirring og tilbageslag fra fans.

4. Du har utilfredsstillende kundesupport.

Det har kæmpet med kundeserviceproblemer, især under pandemien i 2022. Med så mange kunder, der bruger mere tid på at streame, reducerede Netflix faktisk sine supporttimer og skabte forsinkelser med forbrugere, der kæmpede med deres konti.

5. Bliv ved med at hæve dine priser.

Forbrugerne træffer ofte deres beslutninger baseret på omkostninger, og en prisstigning kan få en abonnent til at annullere deres tjeneste. Netflix startede ved $8 i 2014 og er efter en række prisstigninger nu på $9, $13 og $16 for sine tre serviceniveauer i USA. I januar 2022 hævede det sine britiske priser for sine to niveauer til $13,55 og $18,98.

Nogle andre streamingtjenester tilbyder lavere priser eller tilbyder muligvis ekstra premium-indhold, som Netflix har mistet rettighederne til. Når man beslutter sig for, hvilke abonnementer man vil beholde eller kassere, er prisen ofte den afgørende faktor.

6. Der er noget højt profileret stødende indhold, der fremmedgør store abonnentbaser.

Noget af Netflix’ originale indhold har vundet industripriser og er blevet rost af kritikere og publikum. Men noget af indholdet på Netflix er uinteressant eller blot stødende for både kritikere og offentligheden. Det er en blandet pose. Hvis en abonnent er utilfreds med originalt Netflix-indhold, så er den eneste grund til at forblive abonnent Netflix’ bibliotek med tredjepartsindhold, som den samme abonnent kan få andre steder.

Muligheder

1. Du kan ekspandere yderligere på det globale marked.

Lovene om streamingrettigheder er forskellige rundt om i verden, men Netflix er ved at skabe nye partnerskaber i Europa og Asien. Netflix rapporterede, at næsten 50% af væksten i dets betalte medlemskaber kom fra Asien-Stillehavsmarkedet. At fortsætte med at vokse omsætning internationalt, ikke kun mobil-kun $ 5-medlemskaber, er en af ​​dine største muligheder.

2. Du kan fortsætte med at producere eksklusivt originalt indhold.

Da meget af Netflix’ bibliotek ikke er originalt indhold, står det ofte i gæld til de aftaler, det kan indgå for at levere nye film og shows til sit publikum. Netflix har klogt set potentialet i at skabe sit eget indhold og har eksponentielt øget sine investeringer lige siden.

Det skræddersyer sit originale indhold til specifikke lande, såsom Indien, hvor det brugte 400 millioner dollars på at udvikle originalt indhold og licensere tredjepartsindhold mellem 2019 og 2022. Det planlægger at investere millioner i sit indhold i Asien-Stillehavsområdet. Dens store globale abonnementsbase repræsenterer en stor mulighed for både indholds- og omsætningsudvidelse.

3. Du kan tilbyde indhold til at målrette og trænge dybt ind i specifikke seermarkeder.

Netflix har en tendens til at være vært for unikke tilbud, der appellerer til et meget specifikt publikum. I stedet for at se dette som en tabsleder og opgive denne model til fordel for programmer med mere omfattende appel, kan du fordoble denne strategi og fortsætte med at finde og præsentere nicheindhold til en bred vifte af forbrugere.

Dette kan skabe en luft af eksklusivitet, hvilket gør Netflix til det eneste se at se on-demand-shows som dette.

4. Du kan opdatere din prismodel for at få mere omsætning fra din brugerbase.

Selvom den har steget sine priser i de seneste år, har modeller i det væsentlige været den samme og faktisk blevet sin egen model for lignende tjenester. I muligheden ville være yderligere variationer af abonnementsniveauer, der er tilgængelige for brugere, f.eks. Niveauer baseret på mængden af ​​forbrugt medie.

At tilbyde kunderne yderligere muligheder, når de vælger deres abonnementsniveau, kan ikke kun få oplevelsen til at føles mere personlig, det kan også kunder, der ellers ikke ville deltage i tjenesten. En anden mulighed ville være at kombinere et årligt abonnement til en nedsat pris, som kunne konvertere flere kunder.

5. Din banebrydende tankegang kan udnyttes til at gøre dig til førende inden for eksklusive nye teknologier.

Netflix var en tidlig adopterer af indholdsstreamingsteknologi og har været på forkant med innovationer såsom mobilappsvisning, “smarte” tv’er, der leverer apps i stedet for tilsluttede enheder, og det originale banebrydende skift fra fysiske medier transmission til.

Efterhånden som industrien og teknologien fortsætter med at udvikle sig, kan du finde de nyeste innovationer og fortsætte med at sætte standarden for, hvordan medier forbruges for ikke kun at forblive på mode, men også som en relevant og vigtig mulighed.

6. Du kan bundle dine tjenester med telekommunikationsudbydere.

På den måde har visse streamingtjenester kunnet vokse på, er ved at samarbejde med andre tjenesteudbydere, såsom kabelmedier, trådløse telefontjenester og internetudbydere. Konceptet er, at med hvert abonnement på disse tjenester er et ekstra abonnement på Netflix eller en anden service i den generelle pris.

Dette opretter automatisk en ny eller opgraderet abonnent til Netflix, der betragtes som et ekstra værditilvækstsalg til det originale køb frem for et separat køb. Dette er et værdifuldt værktøj til både Netflix og andre partnerudbydere, der søger deres egen fordel på deres respektive markører.

Trusler

1. Konkurrenter er varme på dine hæl i USA og i udlandet.

Netflix var engang kongen af ​​streamingudbydere, men det er under angreb, hovedsagelig fra Disney + i USA Disney + er i øjeblikket billigere, er vært for alle helt nye Star Wars- og Marvel-film og udgiver i ny. Star Wars og i ny Marvel-serie hver uge.

Det er en strøm af programmering, og at dømme efter Baby Yodas popularitet er den kraftfuld. For at konkurrere med original Netflix at udgive flere film. Det står også over for hård konkurrence på sine forskellige internationale markeder, såsom iflix, som blev købt af det kinesiske selskab Tencent.

2. Der er ikke mange tilsyneladende fordele for Netflix på det amerikanske marked.

Som en pioneer inden for sit område har Netflix været på markedet meget længere end sine konkurrenter. Nu nærmer Netflix sig et mætningspunkt, hvor det allerede har langt de fleste abonnenter, som det vil have på sit mest lukrative marked, USA.

På dette tidspunkt i Netflix livscyklus er det tvivlsomt, om det kan fortsætte med at generere store afkast for investorer, sammenlignet med dets tidligere track record og også sammenlignet med andre FAANG -virksomheder som Apple og Google. Du skal udvikle din playbook og have en klar vej til at bevare din nuværende amerikanske base og øge omsætningen på andre markeder. På nuværende tidspunkt er investorerne ikke sikre på, hvilken vej de skal gå.

3. Det er et populært mål for hackere, der ønsker at nyde gratis streamingindhold.

Digital sikkerhed er en stor bekymring for enhver virksomhed, men Netflix er et populært mål for hackere. Hackere bryder ind på konti og ændrer adgangskoder, så abonnenten er låst ude og hackeren kan overtage kontoen. Hackere kan også hacke bibliotekets indhold og distribuere det via andre kanaler. At minimere denne sårbarhed vil være vigtigt for Netflix for at demonstrere, at den kan styre sin egen teknologi.

4. Det vil være nødvendigt at styre forskrifterne i forskellige lande godt.

Ofte er de største forhindringer, som virksomheder som Netflix står over for, lovgivningsmæssige. Hvert land har sine egne love og regler for streaming af indhold, og nogle er strengere end andre. At overvinde disse forhindringer kan være en barriere for at komme ind på bestemte markerede på grund af de øgede omkostninger og tilsyn forbundet med at operere der.

5. Du skal omhyggeligt vurdere din strategi for at fremmedgøre store dele af befolkningen for stødende indhold.

Netflix har gentagne gange udløst tendensen med hashtags #cancelnetflix, #cancelonetflix og #boycottnetflix fra abonnenter, der er rasende over dets originale indhold og cirkulerende andregender, der opfordrer folk til at opsige deres abonnementer.

Netflix vil endda stået over for retssager. For eksempel stod han over for tilbageslag fra abonnenter fra kristne og muslimer på grund af overførsel af en uudforsket repræsentation af Jesus Kristus og fra mennesker, der var bekymrede over udnyttelse af børn på grund af overførsel af repræsenterede barn af overførsel af repræsenterede barn af overførsel, af reprærede barn af overførsel af reprærede “barn” EN GANG år for det visuelle glæde for pædofile ”.

konklusion

Netflix er en af ​​kongerne i online streaming og viser ingen tegn på at bremse. Ved at udnytte dine kernestyrker og optrappe, når mulighederne byder sig, kan du fortsætte din positive tendens. Ved at afhjælpe svagheder og afbøde potentielle trusler kan du også reducere negative virkninger på din forretningsmodel og forbrugerbase over tid.