Marketing på sociale medier 101: Lær hvad det er + Historie om sociale medier

Med den seneste popularitet af The Social Dilemma og mere end tre milliarder brugere af sociale medier rundt om i verden er det klart, at sociale medier former vores samfund.

Hvis du kan lide mere end halvdelen af ​​verdens befolkning, er chancerne for, at du er på mindst én social medieplatform.

Men hvad betyder det for virksomhedsejere og marketingfolk?

Til at begynde med betyder det, at det er på tide at finpudse din marketingstrategi på sociale medier. Men i nutidens stadigt skiftende samfund er dette lettere sagt end gjort.

Med masser af sociale medier at vælge imellem undrer du dig måske over, hvilke sociale platforme du skal fokusere din marketingindsats på, eller hvilke typer indhold du skal dele med dit publikum.

Det er et konkurrencedygtigt landskab, og marketingfolk konkurrerer om brugernes opmærksomhed rundt om i verden.

For at have en chance for at skille sig ud fra støjen, skal du være strategisk og fremadrettet, når det kommer til at designe din marketingstrategi for sociale medier.

Men før vi dykker ned i de bedste marketingstrategier for sociale medier, lad os starte med det grundlæggende om, hvad social media marketing er, og hvordan det har udviklet sig i løbet af det sidste årti.

Hvad er social media marketing?

Markedsføring på sociale medier er brugen af ​​sociale platforme (f.eks. Facebook eller Instagram) til at promovere dine produkter eller tjenester.

Med en gennemsnitlig person, der i gennemsnit bruger 2,5 timer på apps på sociale medier, og 54% af sociale browsere bruger sociale medier til at undersøge produkter. Det er naturligvis et stykke af marketingpuslespillet, der ikke bør ignoreres.

Markedsføring på sociale medier kan bruges til at nå mange mål, fra øget mærkebevidsthed og webtrafik til simpelthen at interagere med dine kunder (og kundeemner) på en meningsfuld måde.

Alt dette kan også resultere i højere konverteringer og mere salg, hvilket gør din indsats win-win.

Advarslen? Ingen to platforme er ens, hvilket betyder, at hver enkelt har brug for sin egen unikke strategi for at få succes.

Tag for eksempel Pinterest en søgemaskineplatform med masser af billeder:

Pinterest søgemaskine platform

Det indhold, du deler på Pinterest, fungerer naturligvis ikke for YouTube, en almindelig videoplatform.

Den positive side? Du behøver sandsynligvis ikke at være på alle platforme for at være effektiv til at opfylde dine sociale medier marketing mål.

Senere dækker vi de forskellige former for social media marketing og en oversigt over de vigtigste platforme, der bruges i dag, samt tips til opbygning af din strategi for sociale medier.

Men lad os først tage en hurtig rundtur i historien om sociale medier og hvordan den har udviklet sig gennem årene.

Historien om marketing på sociale medier

Vidste du, at Myspace faktisk ikke var den første sociale medieplatform, der eksisterede?

Tro det eller ej, de sociale medier går tilbage til 1990’erne, og Six Degrees var den første til at sætte scenen.

Lad os se på, hvor det hele startede, og hvordan sociale medier har udviklet sig siden starten.

1997: seks grader

I 1997 blev det første kendte sociale netværkssted, Six Degrees, født. Kort sagt, dette sociale medieside tillod brugere at uploade fotos og få forbindelse til andre som mange sociale platforme gør i dag.

Som du vil se nedenfor, var deres motto ” du er kun seks grader væk fra alle … ” (deraf navnet seks grader).

Six Degrees -medlemmer kunne sende beskeder til hinanden samt dele opslagstavleindlæg med hinanden op til forbindelser i tredje klasse.Seks graders sociale medier platform

Hvis du undrer dig over denne platforms skæbne, endte den med at sælge for hele 125 millioner dollars i 2000 og lukkede kort tid derefter i 2001.

Alt håb var dog ikke tabt, da han kom sig efter kun få år senere.

1999: LiveJournal

Den næste sociale medieplatform for at komme ind på world wide web var LiveJournal i 1999, en krydsning mellem et socialt netværk og en blogplatform, der opfordrede brugerne til at dele deres livshistorier samt udveksle tips og ideer.

For mange blev LiveJournal set som en digital avis eller dagbog, undtagen med et socialt aspekt, der gjorde det muligt for brugerne at følge og interagere med hinanden.

LiveJournal sociale medier platform

Stigningen og faldet af LiveJournal er imidlertid en noget kompleks historie. I 2005 blev det købt af et selskab ved navn Six Apart, som derefter solgte platformen til det russiske mediefirma SUP Media i 2007.

Derfra blev tingene lidt vanskelige for de fleste af de russiske aktivister og journalister, som platformen tiltrak under en tid med regeringens censur, som du kan læse mere om her.

2002: Friendster

Betragtes som en af ​​de første sociale platforme og adoptere, opstod Friendster i 2002 og blev hurtigt populær.

På bare de første par måneder havde platformen fået tre millioner brugere!

Denne platform blev oprettet som et typisk social media -websted med yderligere funktioner til at mødes og lære om begivenheder, bands og mere.

Friendster sociale medier platform

På trods af sin popularitet var Friendster i sidste ende ikke i stand til at skalere og følge med den stigende efterspørgsel, hvilket resulterede i dets eventuelle fald i 2015.

2003: Myspace og LinkedIn dukker op

2003 var et godt år og fødte både Myspace og LinkedIn.

Myspace blev grundlagt på inspirationen fra Friendsters sociale medieplatform og det potentiale, som nogle brugere så i forskellige funktioner på sociale medier.

Myspace sociale medier platform

Det var ikke længe efter, at Myspace blev født med endnu flere funktioner og plads til tilpasning, så brugerne kunne tilpasse udseendet af deres profiler og sider.

Det er ingen hemmelighed, at Myspace rangerede som verdens største sociale netværk mellem 2005 og 2008 med mere end 100 millioner månedlige brugere.

Men i 2008 begyndte Myspace hurtigt at gå ned på grund af sin rival, Facebook, og skiftede til sidst fokus til udelukkende at målrette musikere og skabere som en måde at promovere sig selv på.

En anden deltager i de sociale mediescener i 2003 var LinkedIn, en forretningsorienteret platform, der tilbyder en ny tilgang til brugere af sociale medier.

Det fokus var på at opbygge professionelle relationer og hjælpe brugere i deres jobsøgninger.

LinkedIn sociale medier platform

Det er ret indlysende, hvordan LinkedIn adskiller sig fra andre platforme som Myspace eller LinkedIn, men hvis du ikke vidste, hvad platformen tilbyder.

 • Brugere kan oprette profiler, der ligner et CV, med mulighed for at tilføje deres erhvervserfaring, uddannelsesmæssige baggrund, færdigheder (samt at blive bakket op om disse færdigheder ved deres forbindelser) og endda referencer / anbefalinger.
 • Opret forbindelse til andre brugere gennem tredje klasse og udvid dit netværk, som derefter kan bruges til præsentationer og andre netværksmuligheder.
 • Søg og søg job ved hjælp af platformens ‘job’ -funktion, samt se unikke job- og virksomhedsoplysninger med et premium LinkedIn -abonnement.

Og det er bare toppen af ​​isbjerget. Stadig stærkt, denne platform har mere end 700 millioner medlemmer i dag.

2004: Facebook

Det er meget sandsynligt, at hvis du læser dette, har du en Facebook -profil eller en egen side.

Lanceret af Mark Zuckerberg i 2004, var Facebook kendt for hurtigt at udkonkurrere rivaliserende Myspace, som var først i spillet.

Da det først blev lanceret, var Facebook begrænset til kun Harvard-studerende og til sidst andre universiteter i Boston-området og Ivy League-skoler, før det endelig blev tilgængeligt for resten af ​​verden.

Facebook blev hurtigt verdens største sociale medieplatform og nåede mere end 1 milliard brugere i 2012.

I dag går Facebook stadig stærkt med over 2,7 milliarder aktive brugere og er et af de mest besøgte websteder på nettet.

2005: YouTube

YouTube blev grundlagt af tre Paypal -medarbejdere og blev oprettet som en platform for brugere til at uploade, dele og se videoindhold.

YouTube var den første platform af sin art med fokus på videoindhold og streaming, hvilket ikke er overraskende, at den nåede to millioner daglige seere kun seks måneder efter lanceringen.

Youtube sociale medier platform

I dag har YouTube mere end to milliarder brugere på verdensplan, og med stadig større efterspørgsel efter videoindhold viser det ingen tegn på at bremse hurtigt.

2006: Twitter

2006 var året for lanceringen af ​​Twitter, en platform der betragtes som en krydsning mellem mikroblogging og sociale netværk.

Hovedkonceptet med Twitter var at kunne kommunikere kortere beskeder eller “tweets”, som ikke må overstige 140 tegn.

Twitter sociale medier platform

I dag når platformen mere end 330 millioner aktive brugere rundt om i verden, og dens formål spænder fra daglige brugere, der deler hurtige opdateringer til at kunne interagere med berømtheder.

Virksomhedsejere og marketingfolk blev også bemærket som en måde at promovere deres brand, og platformen har endda fungeret som en grundlæggende kommunikationsplatform i valgkampe.

2010: Instagram

Kendt som en af ​​de største sociale medieplatforme i verden (og til sidst blev opkøbt af en anden social mediegigant, Facebook) , kom Instagram ind i verden i 2010 og tog den med storm.

Instagrams sociale medieplatform

Instagram dukkede hurtigt op som den første platform for deling af sociale medier til fotos og videoer af sin art, og opfordrede brugerne til at tage fotos direkte fra appen og dele dem med deres følgere.

I dag har Instagram mere end 1 milliard månedlige brugere, og 500 millioner af dem bruger sin nyligt populære “historier” -funktion hver dag.

2011: Snapchat

Et år efter lanceringen af ​​Instagram blev Snapchat, appen kendt for at sende forsvundne fotos og videoer, grundlagt.

Snapchat platform til sociale medier

I det væsentlige kan Snapchat betragtes som en krydsning mellem en messaging -app og en social platform.

Snapchat blev unik for sin evne til at give brugerne mulighed for at sende fotos, videoer eller tekstbeskeder, der forsvinder efter et bestemt antal sekunder og hurtigt vokser i popularitet.

Sammen med det besidder Snapchat også andre sociale funktioner som historier, medier og opdagelse i pressen, annoncekampagner og mere.

I dag har Snapchat mere end 229 millioner daglige aktive brugere verden over, og mere end 63% af brugerne rapporterer at bruge appen hver dag.

2016: TikTok

I september 2016 i Beijing lancerede et kinesisk multinationalt firma ved navn ByteDance en app kaldet A.me, som senere blev omdøbt til Douyin. App’en blev oprettet for at oprette korte 3-60 sekunders klip, der omfattede musik, læbesynkronisering, komedie og dansevideoer.

ByteDance -grundlægger Zhang Yiming var bekymret over kun at være til stede på det kinesiske marked og udtalte:

”Kina er hjemsted for kun en femtedel af verdens internetbrugere. Hvis vi ikke udvider os globalt, er vi bestemt til at tabe for vores jævnaldrende, der ser fire femtedele. Derfor er globalisering bydende nødvendig. “

På et år havde Douyin 100 millioner aktive brugere. I september 2017 kom TikTok ind på det internationale marked, og i 2018 var det blevet globalt.

I dag er TikTok blevet downloadet mere end 2 milliarder gange og har 700 millioner aktive brugere.

TikTok er vokset eksponentielt og er nu en legitim spiller inden for social media marketing. Her er min guide, der lærer dig, hvordan du tjener penge på TikTok.

Resumé af historien om sociale medier marketing (SMM)

Nu hvor vi har berørt de sociale mediers historie fra den første platform, der blev oprettet i 1997, til hvor vi er i dag.

Lad os dykke ned i marketing på sociale medier, startende med de to forskellige typer SMM, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Typer af sociale medier marketing

Når det kommer til marketing på sociale medier, er der ofte to tilgange, marketingfolk bruger (eller en kombination af begge dele i en ideel verden):

1. Organisk marketing på sociale medier

En organisk strategi for sociale medier er en, der har en tendens til at fokusere på ulønnede veje til at nå din målgruppe.

For eksempel, når du deler indhold på Facebook eller Instagram, og det vises i dit publikums nyhedsfeed, ville det være et eksempel på organisk rækkevidde, da du ikke betalte for den eksponering.

Det er økologisk.

Typisk har organiske sociale mediestrategier en tendens til at fokusere på at øge mærkebevidstheden samt engagere og pleje publikum.

Lad mig sige, efter at have brugt mit mærke som et eksempel, efter at have opdaget min blog, at du vil følge min Facebook -side og måske endda deltage i min gratis Facebook Blogpreneurs -gruppe, fordi du er en håbefuld blogger.

Som et resultat kan du muligvis se mine seneste opdateringer i fanen Meddelelser eller nyhedsfeed hver gang jeg deler et nyt indlæg.

Bliv derfor foran dit sind (og dine underretninger) .

Som enhver indholdsmarkeder ved, er målet med hvert stykke indhold ikke altid at få flere konverteringer.

Nogle gange vil du bare engagere dit publikum og pleje det over tid, så når du lancerer dit næste tilbud, er de varme og klar til at købe.

Det er skønheden ved en organisk social strategi kombineret med content marketing.

Lad os derefter se på betalte sociale mediestrategier, og hvordan de adskiller sig fra en organisk tilgang.

2. Betalt marketing på sociale medier

Kort sagt er betalt markedsføring på sociale medier eller pay -per -click (PPC), når du betaler en platform som Facebook eller Instagram for at vise dine annoncer til dine brugere:

Kajabi Facebook -annonce

For at sikre, at du får det bedste udbytte af dine annonceudgifter, vises dine annoncer imidlertid ikke kun for brugerne.

Typisk vil annoncer på sociale medier blive vist for en gruppe brugere baseret på et sæt måldemografier eller lignende målgrupper: Facebook -annoncemålretning

Grundlæggende giver betalte annoncer dig mulighed for at nå nye brugere, der muligvis ikke kender dit brand, så du betaler for denne nye eksponering.

Betalte annoncer kan vises i forskellige formater afhængigt af platformen, lige fra tekst eller billede til karrusel (fantastisk til e -handel) og endda video- eller historieannoncer.

I de tidlige dage var en tekst eller grafisk annonce nok til at gøre en browser til en køber.

Men nu? Med videoindhold, der langsomt overtager og mere end 500 millioner daglige aktive brugere på Instagram -historier, ændrer tiderne sig, og marketingfolk skal være kreative i deres tilgang.

Andre former for betalt markedsføring på sociale medier

Hvis du troede, at betalte annoncer var den eneste form for betalt markedsføring på sociale medier, så tænk igen.

Influencer marketing tager hurtigt verden med storm og er en industri, der forventes at vokse til $ 9,7 milliarder i 2022.

Kort sagt, influencer marketing er et samarbejde mellem et brand og en influencer med det formål at øge mærkebevidsthed eller konverteringer for et specifikt publikum.

Hvis du ikke allerede vidste det, er en influencer eller tankeleder en, der har en anstændig følge i en bestemt niche og ses som en autoritetsfigur i dette rum.

For eksempel, gennem mit personlige brand og denne blog, bliver jeg set som en marketingpåvirker, og jeg bliver ofte kontaktet af SaaS -virksomheder, der ønsker at samarbejde, da jeg ofte skriver indlæg som dette om de bedste webstedsbyggere.:

Gennem mine SaaS -softwareanmeldelser på denne blog genererer jeg hundredtusindvis af dollars i salg pr. Måned for disse virksomheder gennem deres tilknyttede programmer.

Det er ingen hemmelighed, at påvirkere er kendt for deres evne til at påvirke deres følgers købsbeslutninger på grund af deres autoritet eller ekspertise inden for deres niche.

Dette er en af ​​hovedårsagerne til, at det rapporteres, at 65% af influencer marketingbudgetterne vil stige i 2022.

Men før du begynder at investere midler blindt i en influencer -kampagne, er det vigtigt at sætte mål og metrics ligesom enhver anden betalt (eller ubetalt) kampagne .

Måling af ROI på influencer marketingkampagner

Afhængigt af om målet med influencer marketingkampagnen er at øge mærkebevidstheden eller konverteringer, måles influencers ud fra et sæt nøgleeffektivitetsindikatorer (KPI’er).

Når du leder efter en influencer til at hjælpe dig med at opnå større mærkebevidsthed, kan du f.eks. Måle påvirkere baseret på følgende metrics:

 • Social rækkevidde: antallet af følgere, abonnenter eller indtryk, influenceren har.
 • Engagement – Antallet af likes, kommentarer, delinger og omtaler, dit indhold modtager.
 • Presse og medier – Enhver presse, omtale af medier eller webstedstrafik til dit websted.

Igen, ved at bruge mig selv som et eksempel, kan et mærke kontakte mig for samarbejde efter at have set, at jeg har et engageret publikum på over 500.000 månedlige læsere, 35.000 e -mail -abonnenter og mediefunktioner hos Forbes, Entrepreneur og Business Insider.

Men hvis dine mål med en influencer marketingkampagne er fokuseret på direkte respons og konvertering, vil disse metrics se lidt anderledes ud.

Lad os sige, at du samarbejder med en influencer om at oprette en række sponsorerede opslag på Instagram, med billedteksten, der indeholder en opfordring til direkte handling.

I dette scenario ville influenceren bede brugerne om at foretage en specifik handling som reaktion på kampagnen, hvilket i sidste ende vil resultere i et salg eller en konvertering:

Instagram influencer marketing

Som du kan se i eksemplet ovenfor, tiltrækker influenceren sit publikum med en rabatkode og opfordrer dem til at foretage et køb fra det førnævnte mærke.

Forhåbentlig har du indset, at der ikke er en one-size-fits-all, når det kommer til betalte sociale mediekampagner eller influencer marketing.

Lad os nu opsummere nogle af fordelene ved betalt annoncering på sociale medier.

Fordele ved at indarbejde betalte sociale medier i din social media marketingplan:

 1. Udvid din rækkevidde og synlighed gennem betalte sociale annoncer og influencer marketing for at nå nye målgrupper og potentielle kunder.
 2. Forbedre din målretning med demografisk målretning og lignende målgrupper for at undgå at løbe tør for midler ved at målrette mod den forkerte målgruppe.
 3. Øget mærkebevidsthed ved at opnå maksimal eksponering. Brandbevidsthed eller anerkendelse fører direkte til øget troværdighed og derfor konverteringer.
 4. Muligheder, der passer til alle budgetter, hvad enten det er gennem betalte annoncer eller kører en influencer -marketingkampagne.

Nu hvor vi har dækket de forskellige former for social media marketing og forskellene mellem organiske og betalte kanaler, lad os tage et kig på de forskellige sociale mediekanaler, vi har til rådighed.

7 sociale medieplatforme til brug i din marketingstrategi

Når du vælger en social medieplatform til brug i din marketingstrategi, vil en del af beslutningen afhænge af, om det er et B2B (business-to-business) eller et B2C (business-to-consumer) mærke .

Ud over klienterne målrettes den og på hvilke platforme disse brugere er mest aktive og engagerede.

Lad os springe videre og dykke ned i de syv mest populære sociale medieplatforme, og hvordan du kan bruge hver enkelt baseret på din virksomhed og dine mål.

Facebook

Kongen af ​​sociale medieplatforme, Facebook er et hæfteklammer i din digitale marketingværktøjskasse for alle fra små virksomheder til detailkæmper til e-handelsbutikker.

Da Facebook har mere end to milliarder brugere, kan det være en effektiv platform til at drive trafik i B2B- og B2C -industrierne.

Dit første skridt til at bruge Facebook med succes i din strategi for sociale medier er at starte med at oprette en Facebook -virksomhedsside:

Opret en virksomhedsside på Facebook

Når du først har en officiel Facebook -virksomhedsside, er mulighederne ubegrænsede, fra indgående eller organiske Facebook -strategier til Facebook -annoncer og retargeting.

Den type indhold, du sender på platformen, vil i høj grad afhænge af ovenstående samt din strategi, som vi vil diskutere senere.

Når du har oprettet din Facebook -virksomhedsside, har du en række marketingværktøjer til rådighed fra et enkelt instrumentbræt:

Facebook virksomheds side analyse

Disse analyseværktøjer vil være særligt nyttige, når du deler indhold, så du kan få indsigt i de indholdstyper, der giver mest genklang hos dit publikum.

Organisk Facebook -indhold kan være nyttigt til at holde dit publikum engageret og pleje over tid, mens det opbygger tillid og autoritet i din niche.

Facebook -annoncer

Der var på et tidspunkt, hvor den organiske rækkevidde var høj, og du kunne smadre den på Facebook uden kun at skulle stole på Facebook -annoncer.

Imidlertid har tiderne ændret sig, og konkurrencen stiger og for at blive synlig …

Facebook -annoncer kommer til at spille en nøglerolle i de fleste marketingstrategier for sociale medier. I disse dage skal mærker betale for at blive vist på deres publikums nyhedskanaler.

På den lyse side har Facebook -annonceudførelse en tendens til at være direkte relateret til konverteringsmål og er generelt mere ansvarlig for en stigning i salget end et organisk Facebook -opslag.

For at komme i gang med Facebook -annoncer kan du oprette en kampagne fra dit dashboard baseret på dit mål:

Formålet med Facebook -annoncekampagnen

Når du har valgt dit kampagnemål, får du adgang til mere avancerede målretningsmuligheder, hvor du kan målrette mod brugere baseret på:

 • Køn
 • Alder
 • Beliggenhed
 • Interesser
Opret et publikum til Facebook -annoncer

Som du kan se ovenfor, kan du være så specifik eller så bred som du vil med din orientering.

Men generelt set, jo mere specifik du er, desto større chance har du for at nå den rigtige målgruppe.

Efter at have fokuseret på måldemografien for din Facebook -annoncekampagne, vil du kunne indtaste dit budget pr. Dag og modtage estimerede resultater baseret på de indtastede data:

Facebook Ads Manager

Samlet set er Facebook fortsat kongen af ​​sociale medier og har kraftfulde reklamemuligheder for mærker, der ønsker at nå direkte responsmål.

Instagram

Med over 1 milliard aktive brugere er Instagram en anden valgfri platform, når det kommer til marketing på sociale medier.

Faktisk er Instagrams annonceudgifter 23% højere end Facebooks og med god grund.

For ikke at nævne, det har stadig en stor organisk rækkevidde takket være brugen af ​​hashtags og fanen Discovery:

Instagram hashtags

Instagram fungerer særligt godt for mærker, der er målrettet mod B2C -markeder, og er især et populært valg blandt e -handelsmarkedsførere.

Med over 90% af Instagram -brugere, der følger mindst en virksomhed på platformen, og den gennemsnitlige daglige brugstid når 53 minutter om dagen, er det indlysende, at mærker også skal være aktive på platformen.

Det første trin i at komme i gang med Instagram -marketing er at oprette en Instagram -konto og oprette den som en virksomhedsprofil:

Opret Instagram virksomhedskontoKilde: ConstantContact.com

Når du har oprettet din virksomhedsprofil, har du adgang til flere indbyggede analyseværktøjer til at spore og måle din kontos vækst og engagement.

For eksempel kan du få meget succes på platformen ved blot at inkorporere specifikke hashtags og sende på det rigtige tidspunkt.

Det er dog vigtigt ikke at overlade dette til gætterier.

Når din Instagram -konto har samlet et lille antal følgere, vil selve platformen fortælle dig de bedste tidspunkter at poste baseret på de dage og timer, dit publikum er mest engageret.

Inden for oplysningerne i din Instagram -virksomhedsprofil har du også adgang til demografiske data for dit publikum, f.eks. Deres alder, køn og placering:

Instagram virksomhedsanalyse Alle disse data vil være utroligt nyttige til at oprette og optimere din Instagram marketingstrategi.

Hvis du er bekymret over den tid, det tager at administrere dine sociale kanaler og især din Instagram -konto, er der også mange planlægningsværktøjer til sociale medier, som du kan bruge til at planlægge dine indlæg på forhånd og vokse dine Instagram -følgere.

Sammen med feed -indlæg er der flere måder at annoncere på Instagram på, herunder:

Instagram -historier

Efterhånden som Instagram fortsætter med at udvikle sig, gør det også de funktioner, som brugerne har tendens til at fokusere mest på.

Hvis du ikke er bekendt, ligner Instagram -historier Snapchat -historier, idet de forbliver synlige i 24 timer efter opslaget (det vil sige medmindre du tilføjer dem til ‘featured’ på din profil):

Instagram -historiens højdepunkter

Den største forskel mellem Instagram -indlæg og feedindlæg er, at historier vises i et diasshowformat og har en tendens til at være mere interaktive end nyhedsindlæg takket være funktioner som livevideo, meningsmålinger., Spørgsmål og svar, chat, gifs og mere.

I øjeblikket har Instagram Stories mere end 500 millioner daglige brugere og overgår hurtigt indholdet af traditionelle feeds …

Hvilket betyder, at mærker begynder at indse, at det er et glimrende sted for annoncering på platformen at interagere med brugere i realtid.

Det er meget lettere at blive i toppen af ​​din målgruppe, når din historie lyser øverst i din app, frem for at skulle stole på, at de ruller ned i dit feed for at se dine indlæg.

Du kan blive kreativ med dine historier ved at inkludere direkte opfordringer til handling, så brugerne kan sende dig direkte beskeder, stryge op for at tilmelde dig din e -mail -liste og meget mere.

Mulighederne er virkelig uendelige med Instagram Stories.

Instagram -annoncer

Med en Instagram -virksomhedskonto har du mulighed for at oprette Instagram -annoncer uden at skulle gøre det via Facebook -platformen (Facebook erhvervede Instagram i 2012) .

Du har dog også mulighed for at oprette Instagram -annoncekampagner fra Facebook -annoncemanageren for dem, der foretrækker at arbejde fra et skrivebord.

Med Instagram -annoncer har du flere muligheder for at sende sponsoreret indhold fra:

Instagram historier annoncer

Instagram -historieannoncer er en bekvem måde at tilfældigt afbryde din målgruppes historietid og få deres opmærksomhed.

Dette skyldes, at brugere i modsætning til traditionelle historier ikke behøver at følge din konto for at se din historieannonce.

Dette skyldes, at Instagram ligesom Facebook tilbyder avancerede målretningsmuligheder, når du opretter en annoncekampagne:

Instagram -annoncemålretning

Som marketingmedarbejder får du mest ud af din marketinginvestering ved at være så klar som muligt om din målgruppe, så husk det, når du opretter annoncekampagner.

Når kampagnen er aktiv, ser brugerne din historieannonce, når de gennemser historierne i dit feed, så den ser naturlig ud.

Forskellen mellem almindelige historier og historieannoncer er imidlertid, at historieannoncer ikke forsvinder efter 24 timer.

I stedet kan du bestemme kampagnens varighed, og hvor ofte brugerne ser den.

Instagram -karruselannoncer

Næste på scenen er karruselannoncer, som for sent er blevet populære på både Instagram og Facebook.

Hvis du ikke er bekendt, er karruselannoncer unikke, fordi de kombinerer flere billeder eller videoer til en enkelt annonce:

Instagram -karruselannoncerKilde: WordStream

Denne type annonce vides at have en 72% højere klikfrekvens sammenlignet med traditionelle annoncer.

Som du kan se ovenfor, er karruselannoncer en fantastisk måde at vise flere billeder med et strejf af interaktivitet, hvilket er fantastisk til at drive salg og konverteringer.

Instagram fotoannoncer

Fotoannoncer på Instagram er kendt som “standard” eller typisk måde at vise annoncer på platformen:

Instagram fotoannoncer

Når en bruger ruller gennem dit feed og støder på et sponsoreret indlæg, der ligner ethvert andet indlæg (udover at have ordene “Sponsoreret” over det) , er det en Instagram -fotoannonce.

Du har sandsynligvis set snesevis af disse uden selv at indse det, mens du gennemser platformen.

Instagram videoannoncer

Der er en grund til, at videoer får 20% mere engagement i forhold til traditionelle fotoannoncer.

I denne tid og alder, hvis du vil skille dig ud fra støjen, skal du begynde at producere videoindhold.

Videoannoncer ligner fotoannoncer, med den undtagelse, at indholdet er en video frem for et foto:

Kajabi Instagram -videoannonce

For de bedste resultater, prøv at teste en række annoncer, der indeholder fotos og videoer i din marketingstrategi for sociale medier, og sammenlign resultaterne.

Ved at bruge de korrekte annonceformater og spore ROI er der mange muligheder for at tjene penge på Instagram.

Tik Tok

Hvis du har holdt trit med sociale medier marketingtendenser på det sidste, ved du, at TikTok er rødglødende lige nu.

Men før du ruller med øjnene og siger, at platformen kun er for børn og unge …

Husk, at TikTok i øjeblikket har mere end 800 millioner aktive brugere verden over og hurtigt bliver en af ​​de hurtigst voksende sociale medieplatforme i verden.

I mellemtiden er kun 41% af brugerne mellem 16 og 24 år, hvilket betyder, at det kan være lige så effektivt for virksomheder som for indholdsskabere.

Hvis du ikke har hoppet på TikTok -toget endnu, lad mig fortælle dig det …

TikTok sociale medier platform

Grundlæggende er TikTok en almindelig videoplatform og er mest berømt for sine hashtag -udfordringer samt sine dans- og læbesynkroniseringsudfordringer.

Generelt er underholdning navnet på spillet, når det kommer til TikTok -marketing.

Med 15 sekunders videoer er målet at holde brugerne underholdt og engagerede, så de forhåbentlig klikker på din profil for at få flere oplysninger og følge dig.

Da det er en ny platform, der netop blev lanceret i 2016, er organisk rækkevidde stadig bedst.

Det betyder, at mærker og virksomheder effektivt kan nå deres målgruppe ved kun at dele organisk indhold og blive fundet ved brug af hashtags og fanen Discovery:

TikTok discovery feed

For mærker, der endnu ikke har et stort tilhængerskab, er en anden mulighed at samarbejde med påvirkere for at øge deres rækkevidde og eksponering.

Influencers med deres egne følgere på sociale medier kan vise sig at være fordelagtige partnere, forudsat at de har et publikum af engagerede følgere, der matcher din måldemografi.

For de bedste resultater anbefaler jeg at starte din egen #hashtag -udfordring og samarbejde med en influencer for at hjælpe med at promovere den.

Når det gøres rigtigt, er det en sikker måde at gå viral på, hurtigt.

Da platformen stadig er ny, arbejdes der stadig på yderligere reklamemuligheder. Så for nu er det en god idé at begynde at udnytte de organiske vækstmuligheder, som platformen er vært for.

Snapchat

Selvom Instagram -historier kan virke som om, at de helt har overhalet Snapchat, har platformen stadig en plads i din marketingværktøjskasse (især for B2C -marketingfolk) .

Dette vil dog helt afhænge af din målgruppe. Hvis din er årtusinder, har du held og lykke, da 82% af Snapchat -brugere er under 34 år.

Snapchat -brugerdemografiKilde: Smart Insights

Men hvis dit publikum primært består af midaldrende til seniorer, er det sandsynligvis bedre at koncentrere din marketingindsats andre steder.

For dem, der ønsker at tiltrække et yngre publikum, kan Snapchat være en fantastisk platform til at holde brugerne engageret gennem Snapchat -historier:

Snapchat historierKilde: AdEspresso

Og hvis det ikke var solgt endnu, skal du bare tænke på, at den gennemsnitlige Snapchatter besøger platformen 18 gange om dagen, hvilket giver dig masser af plads til at blive set og hørt.

Når det kommer til Snapchat -marketing, er der en række forskellige metoder og funktioner, som du kan bruge til at promovere din virksomhed.

På grund af platformens karakter kan det være fantastisk til at generere hastende og forventning til lanceringer, salg og begivenheder:

Lilly Pulitzers Snapchat -historie

Andre populære måder at markedsføre på platformen omfatter:

 • Samarbejde med influencers for at promovere dit brand og endda foretage opkøb af Snapchat:
Snapchat Influencer Marketing iHeart Radio Eksempel

(Billedkilde)

 • Tilbyd rabat- og kampagnekoder for at tilskynde brugerne til at foretage et køb.

Snapchatters er kendt for at være 60% mere tilbøjelige til at foretage impulskøb på platformen.

Så hvilken bedre måde at udnytte det på end ved at tilbyde en rabatkode?

Prøv at dele en kupon, og opfordre brugerne til at handle hurtigt, hvis de vil indløse koden, før historien forsvinder om 24 timer.

 • Meddel nye produkter eller tjenester, som du kan se, at Taco Bell gør herunder:
Taco Bell Snapchat -annonce
 • Del indhold bag kulisserne

Giv dine Snapchat-følgere eksklusiv adgang til, hvad der sker bag kulisserne, som Refinery29 gør nedenfor på Zoolander 2-modeshowet før lancering:

Snapchat marketing bag indhold i historien
 • Svar til dine Snapchat -følgere

Hvis du modtager svar på dine historier, skal du sørge for at have et teammedlem til rådighed til at svare på beskeder på platformen.

Det øger kundeoplevelsen og hjælper med at opbygge loyalitet.

I slutningen af ​​dagen er navnet på spillet, når det kommer til Snapchat, engagerende og opmuntrende til en form for interaktion fra dine følgere.

Følg disse tips, og du vil få succes med din Snapchat marketingindsats.

LinkedIn

Hvis din målgruppe er virksomheder (B2B), er LinkedIn en platform, der absolut fortjener at komme forrest i linjen …

En ting, der har været i overensstemmelse med LinkedIn, er det faktum, at brugerne er der for én ting og kun én ting: at gøre forretninger.

LinkedIn, den eneste platform af sin slags, handler om netværk, læring og vækstmuligheder samt deling og opdagelse af jobmuligheder.

Jobsøgning på LinkedIn

Når det kommer til at integrere platformen i din marketingstrategi for sociale medier, er der flere tilgange, der kan tages.

LinkedIn organisk indhold

Selvom platformen ikke længere er i sin begyndelse, viser organisk rækkevidde på LinkedIn sig stadig at være ude af denne verden.

Mange B2B -marketingfolk begynder at indse, hvor let det er at blive opdaget på platformen, blot ved at følge et par enkle strategier.

For det første bør målet med denne platform altid være at udgive og dele indhold af høj kvalitet med dit publikum.

Ryan Deiss 'LinkedIn -indlæg

Ideelt set, når du deler organisk indhold på LinkedIn, bør dine indlæg løse et problem for dit publikum eller tjene til at etablere dig som en tankeleder i dette rum.

Husk derefter, at LinkedIn-algoritmen favoriserer dem, der konsekvent sender indhold af høj kvalitet.

Hvilket betyder, at du er mere tilbøjelig til at blive vist i dine forbindelser og tilhængers feeds, hvis du er.

En anden måde at finde med organisk indhold er ved at bruge strategiske hashtags i dine LinkedIn -indlæg:

Sådan bruges LinkedIn -hashtags

Som du kan se i venstre sidepanel, kan brugerne følge hashtags for at holde sig opdateret med nyheder og tendenser om bestemte emner.

Ved at klikke på hashtagget #ecommerce kunne jeg finde det forrige indlæg fra en person, der ikke er på mit netværk endnu.

LinkedIn -grupper

En anden måde at udnytte LinkedIn til din fordel er LinkedIn -grupper:

LinkedIn -grupper

På LinkedIn kan du finde en gruppe til stort set enhver branche og niche, hvilket gør det til et glimrende sted at netværke og også opbygge bevidsthed om dit brand.

I stedet for at spamme grupper med reklamemuligheder vil en mere vellykket strategi fokusere på at levere værdi til gruppemedlemmer med nyttigt og engageret indhold:

Hvad skal du poste i LinkedIn -grupper

Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte med LinkedIn -grupper, kan du prøve at søge efter grupper, der er relevante for din branche, og se, hvad andre sender eller stiller spørgsmål.

LinkedIn annoncering

Ligesom Facebook og Instagram tilbyder LinkedIn også sin egen version af PPC- eller LinkedIn -annoncer.

Deling af sponsoreret indhold på platformen kan være en god måde at supplere din organiske LinkedIn -strategi på:

LinkedIn Sponsored Ads Databricks

LinkedIn -annoncer tilbyder en række målrettede funktioner, såsom jobtitler, jobfunktioner, virksomhedens størrelse, branche og mere for at sikre, at du når de rigtige mennesker med dit sponsorerede indhold.

Du kan også vælge at vise annoncer i feed eller endda LinkedIn -indlæg, hvor brugerne allerede er engagerede.

Twitter

I disse dage er alle på Twitter, fra Silicon Valley tech -virksomheder til præsidenter og premierministre.

Og sandheden er, at med over 145 millioner daglige aktive brugere burde du sandsynligvis også være det.

CIA Twitter Tweet

Hvis du er nysgerrig efter den demografi, der udgør platformen, er 63% af Twitter -brugere mellem 35 og 65 år, hvilket gør det til det perfekte sociale netværk til at nå Gen X og baby boomers.

Men hvis du undrer dig over, hvordan platformen vil gavne din strategi for sociale medier, skal du overveje, at 40% af Twitter -brugere rapporteres at have købt noget efter at have set det på platformen.

Imidlertid skal ikke alt på Twitter være et direkte svar. Denne platform kan også være fantastisk til at opbygge mærkebevidsthed, få omtale og endda drive webstedstrafik:

Hubspot Twitter -indlæg

Da Twitters tegngrænser er 140 eller mindre, er det vigtigt at holde tingene korte og til det punkt på Twitter.

For dem, der ikke har tålmodighed til udelukkende at stole på den organiske karakter af at skabe og dele indhold og forvente, at det bliver set af deres målgruppe …

Du vil blive glad for at vide, at mærker kan nå deres mål et stenkast hurtigere takket være Twitter Ads:

Jet sponsoreret Twitter -annonce

Twitter -annoncer kan være en fantastisk måde hurtigt at få mere synlighed og følgere.

Husk dog, at dit indhold altid skal være af højeste kvalitet; ellers har brugerne ikke meget grund til at blive, og al synlighed vil være spildt.

Ud over dine sociale mediemarkedsføringsmål kan Twitter også hjælpe dig med at levere bedre kundeservice til forbrugere.

Takket være dens DM -funktion kan kunder sende mærker direkte besked for at løse klager, før de offentligt kritiserer dem som sådan:

USPS Twitter klient klage

Grundlæggende, med samtaler som disse, bør målet være at få dem ud af offentligheden så hurtigt som muligt for at undgå dårlig reklame.

Som du kan se, kan Twitter være en stærk platform for både dine marketingmål og for at levere kundeservice og en positiv kundeoplevelse.

Youtube

Hvis du tror, ​​at YouTube kun er til selvstudier og musikvideoer, så tænk igen.

YouTube er den næstmest populære sociale medieplatform i dag og anses af de fleste marketingfolk for at være den bedste platform til videoindholdsmarkedsføring.

Faktisk bruger 62% af virksomhederne i dag platformen til at dele videoindhold og udvide deres forretning.

Når det kommer til at markedsføre din virksomhed på YouTube, kan du tage en organisk eller betalt tilgang.

For dem, der kender SEO (søgemaskineoptimering), vil det være vigtigt at anvende de samme koncepter på YouTube, når de prøver at rangere dit indhold, da det i det væsentlige er en anden søgemaskineplatform.

Organisk søgning på YouTube

Ting som titlen og beskrivelsen af ​​videoen vil være guld værd, når de optimeres til bestemte søgeord.

Når du f.eks. Søger efter ‘social media marketing’ på YouTube, lad os se på resultaterne:

YouTube -søgeresultater til marketing på sociale medier

Som du kan se, har højtstående videoer iøjnefaldende videooverskrifter og miniaturebilleder, hvilket gør din video mere klikbar af browsere.

Hvis du klikker på den bedst placerede video, vil du se, hvordan skaberen bruger søgeord og hashtags optimeret til det søgeord, du forsøger at rangere efter, hvilket i dette tilfælde er “social media marketing”:

YouTube -videobeskrivelse til markedsføringsvideo på sociale medier

Når det kommer til YouTube, vil den bedste strategi for virksomheder generelt være at undervise og levere værdi som i videoerne set ovenfor.

For eksempel, hvis din virksomhed er et socialt medie marketingværktøj, kan du ikke kun oprette videoer om, hvordan du bruger værktøjet, men også oprette videoer, der giver tips om sociale medier generelt med det mål at løse problemer for dit publikum.

Hootsuite YouTube -kanal

YouTube -annoncer

En anden måde at markedsføre din virksomhed på YouTube inkluderer at køre PPC- eller YouTube -annoncer.

Den første annoncetype, du sandsynligvis er stødt på, er InStream-annoncer, der afspilles i en anden YouTube-video, mens du venter på, at videoen starter:

Mandagens YouTube In-Stream-meddelelse

YouTube In-Stream-annoncer kan også vises i halvdelen af ​​videoer, der er længere end ti minutter.

Denne annoncetype kan tilpasses med flere opfordringer til handling (CTA’er), og brugerne kan generelt springe annoncen over efter de første fem sekunder, hvilket betyder, at de muligvis ikke kan se hele annoncen.

Den anden type YouTube -annonce er opdagelsesannoncer, og de er i det væsentlige ‘opdagede’ videoer øverst i søgeresultaterne (svarende til hvordan PPC -annoncer vises på Google) som en relateret video:

YouTube discovery -annoncer

Discovery -annoncer behøver dog ikke altid at være en video. Her kan du se et eksempel på andre, mere traditionelle typer annoncer, der vises over resultaterne, når du søger efter dropshipping -videoer:

YouTubes opdagelsesannoncer til Dropshipping

YouTubes platform tilbyder valgmuligheder for kampagne og målretning, der ligner andre sociale medieplatforme, så du nemt kan nå din målgruppe.

Ved at udnytte YouTube som en søgemaskine kan det være en stærk platform til at generere trafik og kundeemner til dit brand. Selvom der er mange YouTube -alternativer på markedet for videoindtægtsgenerering, med den rigtige organiske og betalte YouTube -strategi, kan du stadig tjene penge på din platform.

Fremtiden for marketing på sociale medier

Nu hvor vi har taget en rundtur i minderne, når det kommer til sociale medier og har talt om de mest populære sociale medieplatforme til at vokse dit brand …

Du vil måske blive spekuleret over fremtiden for social media marketing og hvordan tingene vil se ud i fremtiden.

Tiderne ændrer sig hele tiden, og det, der engang var effektivt i 2000, er ikke længere den bedste strategi i 2022.

Men en ting er sikkert, at mulighederne inden for social media marketing forbliver ubegrænsede og kun vil vokse med tiden.

Da de første sociale platforme dukkede op, blev tekst og blogging betragtet som konge, men nu er vi på et interessant tidspunkt, der begynder at favorisere video- og lydindhold.

Derfor har platforme som YouTube mere end to milliarder brugere verden over og fortsætter med at vokse.

For mærker, der ønsker at forblive konkurrencedygtige, er det bydende nødvendigt, at de hopper på vognen eller risikerer at blive på vejen.

Andre fremtidige tendenser til sociale medier inkluderer øget brug af kunstig intelligens (AI) og chatbots.

Faktisk kan vi begynde at se chatbots og andre messaging -bots begynde helt at erstatte kundeserviceagenter i nogle scenarier, efterhånden som AI bliver mere robust. Chatbots tegner sig i øjeblikket for 39% af de samlede onlinechats, hvoraf 69% rapporteres at blive løst fra ende til anden.

En anden voksende trend er brugen af ​​augmented reality, som vi har set med de forskellige filtre på Facebook, Instagram og Snapchat:

Snapchat augmented reality -filtre

Disse tendenser vil kun fortsætte med at vokse, efterhånden som teknologien bliver smartere og hurtigere end mennesker.

En opadgående tendens inden for social media marketing forventes også at fortsætte brugen af ​​influencers og influencer marketingkampagner til at drive salg og omsætning til mærker, efterhånden som forbrugerne bliver klogere på den måde, de træffer beslutninger på. Shopping.

6 tips til oprettelse af en social media marketingstrategi

Som enhver smart erhvervsdrivende eller virksomhedsejer ved, er snak billig.

Når det kommer til at implementere nogle af de taktikker, vi har dækket ovenfor på tværs af de forskellige sociale medieplatforme, vil det være afgørende at have en strategi …

Ellers brænder du bare dine marketingdollar, som ingen ønsker.

Så lad os dykke ned i seks af mine bedste tips til at skabe en social media marketingstrategi, der sætter dig til rette for succes.

1. Identificer centrale mål og metrics for din social media marketingstrategi.

Først og fremmest, når du definerer din strategi for sociale medier, skal du identificere dine mål og nøgletal for at måle succes.

Start med at stille spørgsmålet “hvad forsøger vi at opnå?” og arbejder baglæns derfra.

For eksempel, hvis dit mål er at øge mærkebevidstheden … Hvor meget mærkebevidsthed? Hvordan vil du måle succesen med den taktik, du implementerer for at nå dette mål?

Jo mere specifik jo bedre.

Et bedre eksempel kan være at planlægge at investere i at skabe indhold af høj kvalitet med et veldefineret mål som sådan:

”Vores mål er at øge vores Facebook -følge med 15% i løbet af det næste kvartal og antallet af sociale aktier med 50%. Vi vil bruge værktøjer som Hootsuite og Google Alerts til at overvåge omtaler og handlinger. Vi vil bruge marketinganalyseværktøjer til at måle vores kampagnes succes og udarbejde ugentlige rapporter om vores vækst og indholdsydelse for at spore fremskridt. “

Husk, i slutningen af ​​dagen, hvis du ikke kan måle det, kan du ikke forbedre det.

2. Undersøg og identificer din målgruppe

Når du har identificeret dine mål og nøgletal, er det næste trin at undersøge og identificere din målgruppe.

Vil du målrette mod mænd, kvinder eller begge dele? Hvilken aldersgruppe? Specifikke steder eller rundt om i verden?

Husk de avancerede målretningsmuligheder, der tilbydes af sociale platforme som Facebook og Instagram. Jo mere specifik du kan være om hvem du målretter mod, jo bedre.

For eksempel, hvis du ved, at du er målrettet mod mænd mellem 35 og 65 år, der bor i Silicon Valley og er interesseret i teknologi og golf, vil det være meget bedre end kun at målrette mod én demografisk, f.eks. Mænd i Silicon Valley …

Jo mere specifik du kan være med din målgruppe og kende dem indefra og ud, jo mere succesrig bliver din strategi, og jo mindre sandsynligt er det for dig at generere kundeemner af dårlig kvalitet.

3. Udfør en konkurrentanalyse for at se, hvad konkurrencen gør.

Smarte marketingfolk oplever ofte, at deres konkurrenter allerede har gjort alt arbejdet for dem.

I stedet for at forsøge at genopfinde hjulet, skal du tage et kig på, hvad dine konkurrenter laver.

Tag et kig på deres sociale medieprofiler, og hvordan de engagerer deres målgruppe, da de sandsynligvis ligner meget din.

Nedenfor kan du se, hvordan brugerne engagerer sig i dit indhold, og hvilke typer indlæg på sociale medier, der får mest trækkraft.

Nu siger jeg ikke kopier hvad dine konkurrenter laver tit for tat, men at have denne viden kan helt sikkert hjælpe dig med at sammensætte en effektiv strategi og undgå at spilde meget tid på forhånd.

4. Opret interessant og attraktivt indhold

På tværs af alle dine sociale mediekonti skal du bare se efter for at oprette og dele tankevækkende og engagerende indhold.

Som jeg kan lide at sige, må du ikke sende indhold bare for at dele indhold.

Gør det meningsfuldt for dit publikum.

Hvis du ikke er sikker på, hvilken type indhold du skal sende, skal du lave markedsundersøgelser (samt en konkurrentanalyse) eller overveje at køre en spørgsmålskampagne eller undersøgelse for at spørge dit målmarked direkte.

5. Planlæg dit indhold på sociale medier ved hjælp af et værktøj til styring af sociale medier eller en social media manager (SMM)

Uanset om du har et teammedlem klar til at tage ansvar for at promovere dit brand på sociale medier, hjælper det med at gøre brug af værktøjer til styring af sociale medier eller en social media manager.

Visse sociale medieværktøjer som Hootsuite eller Buffer kan automatisere planlægnings- og udstationeringsaspektet på dine sociale medier og frigøre din tid til at udføre andre opgaver.

Ved at få dit indhold kørt på autopilot, er det også mere sandsynligt, at du opretholder en konsekvent indholdskalender, hvilket sikrer en mere vellykket strategi.

Husk, at det kan betale sig at være konsekvent, og en del af din forskning vil være at identificere de ideelle tidspunkter at poste på sociale medier; Sørg for, at du ikke går glip af prime time ved at planlægge dine indlæg på forhånd.

6. Evaluer dine resultater og optimer dem for fremtiden

Endelig er det sidste trin til en succesfuld social media marketing strategi at evaluere dine resultater (månedligt, kvartalsvis osv.) Og se, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Brug forskellige marketingværktøjer og marketinganalyseværktøjer til at spore fremskridt og oprette brugerdefinerede rapporter, der skal præsenteres for dit team.

Efter at have identificeret dine styrker og svagheder, skal du arbejde med at optimere din strategi fremover ved at foretage de nødvendige justeringer.

Oversigt

Vi har dækket meget i denne vejledning, lige fra definition af sociale medier og sociale platformers historie, til de bedste sociale medier at markedsføre din virksomhed til, og endda hvad fremtiden for sociale medier har i vente, samt tips til at skabe . en succesrig forretning. strategi for sociale medier.

Nu giver jeg dig det, hvilke spørgsmål har du om sociale medier marketing eller hvilke platforme har du tænkt dig at begynde at bruge i din strategi næste, som du ikke har gjort endnu?

Husk, med tålmodighed og konsekvens kan du også bruge de sociale mediers kraft til at generere mere trafik og indkomst til din virksomhed.