Ekstrem ejendomshastighedsoversigt (3 minutter) med PDF

Ekstremt ejerskab: How US Navy SEALs Lead and Win er en bog fra 2015 af Jocko Willink og Leif Babin. Bogen beskriver forskellige ledelses- og teamledelsesstrategier for tidligere Navy SEALs.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Alle gode ledere

Omfavn ejerskab Dette indledende koncept beskriver ideen om, at alle fremragende ledere bør omfavne ejerskab af deres aktier og deres teams. Ægte ledere ejer ethvert resultat uanset succes eller fiasko. Det betyder, at du ikke kan undgå andre miljøforhold eller produkter eller endda handlinger fra dine teammedlemmer. Bolden stopper med dig.

# 2 Dårlige hold eksisterer ikke: kun dårlige ledere

På samme måde hævder begge mænd, at der kun er dårlige ledere frem for iboende dårlige hold. Dårlige ledere vil få det værste frem i deres teammedlemmer, hvilket fører til utilfredsstillende resultater i fiasko. På den anden side betyder det, at store ledere vil være i stand til at lave et succesfuldt team af næsten alle.

# 3 Ledelse er den vigtigste faktor i ydelsen

Begge tidligere Navy SEALs hævder, at ledelse er den vigtigste faktor i afgørelsen af, om et hold eller en indsats vil lykkes eller mislykkes. De mener, at andre forhold er ubetydelige i forhold til lederens præstationer og holdning. Holdning sætter især tonen i arbejdet og kan ofte stoppe eller garantere en vellykket indsats, før det overhovedet begynder.

# 4 Missionsklarhed er afgørende

Bogen går ind for total missionsklarhed på alle niveauer i beslutningsprocessen. Dine teammedlemmer skal vide præcis, hvad de laver, og hvorfor de skal arbejde på deres bedste indsatsniveauer og præstere efter bedste evne. Dette indebærer ofte, at dine teammedlemmer kan stille spørgsmål og aktivt kommunikere det strategiske image til hvert medlem af dit team.

# 5 Hold dit ego i skak

Bogen foreslår også, at du skal holde dit ego i skak, hvis du vil have, at din mission skal lykkes. En leder med et stort ego vil ende med at være en fare ikke kun for ham eller hende, men for de andre medlemmer af hans team. At have et stort ego kan også blinde dig for dine teammedlemmers store ideer og forhindre dig i at tage ansvar for dine fejl og ændre retning, når det er nødvendigt.

# 6 Handle afgørende

Bogen anbefaler, at alle ledere handler beslutsomt, selv uden 100% sikkerhed. Faktisk hævder de, at 100% sikkerhed er umulig. Du kan ikke spilde tid på at vente og se, hvad der derefter sker. Der er altid en risiko, men du bør altid træffe den bedst mulige beslutning baseret på de tilgængelige oplysninger.

# 7 Enkelhed og klarhed

Når du beskriver din mission til dine teammedlemmer eller organiserer oplysningerne til dine egne formål, bør du altid forsøge at opsummere faktorerne i deres enkleste form. Kompleksitet introducerer for mange variabler til at tage højde for og bringer for mange ubekendte frem til komfort. Prøv altid at løse simple problemer og lav dine planer så enkle som muligt for at lette forståelsen.

# 8 Prioriter godt

Gode ​​ledere vil lære at prioritere deres beslutninger og handlinger, og derefter vil de udføre disse handlinger så hurtigt som muligt. Du skal lære at identificere de højeste prioriteter på din taktiske liste og adressere de nødvendige mål, før de bliver til problemer. Dette indebærer at udvikle noget fremsyn, så du kan komme et skridt eller to foran de fleste problemer.

# 9 Decentraliser din kommando Los

Gode ​​ledere overlader ikke alt til deres egne evner eller planer for beslutningstagning. I stedet delegerer de opgaver, som de ikke har tid til eller ikke behøver at udføre. Dette indebærer tildeling af flere løjtnanter, der kan udføre deres ordrer med fuldstændig klarhed i deres mission eller mål og klare kommandogrænser.

# 10 Commander’s Intent

Bogen beskriver dette koncept, som er tanken om, at en leder kommunikerer, hvad der skal udføres, men overlader detaljerne om, hvordan det opnås til sit team. Det betyder, at du ikke kan mikromanere dine teammedlemmer, især når du delegerer forskellige mål eller opgaver til løjtnanter. Dit team har brug for friheden til at innovere og tilpasse efter behov.

# 11 Kør op og ned Los

Store ledere vil styre mennesker både over og under. Det betyder, at du bliver nødt til at stille dine overordnede spørgsmål, så du bedre kan give klare oplysninger til dine egne underordnede og opbygge tillid. I sidste ende er styring af både mennesker over og under dig nøglen til at være en leder, der ikke er i toppen af ​​kæden.

# 12 Disciplin er frihed

For Navy SEALs er disciplin det samme som frihed. Disciplin er et spørgsmål om personlig vilje og gør forskellen mellem bare at være god til noget og at være den bedste. Disciplin hjælper dig også med at være mere fleksibel ved at pålægge dig selv og dit team vaner, så du kan håndtere grundlæggende opgaver eller betingelser uden at skulle tænke for meget på enklere mål.

# 13 Vær rolig, ikke robot

Store teamledere vil være rolige uden at miste deres følelser. Dine teammedlemmer skal vide, at du bekymrer dig om dem og det pågældende mål. På samme tid kan du aldrig miste kontrollen eller miste besindelsen, da dette vil få dine teammedlemmer til at miste respekten for dig.

# 14 Vær tæt, men ikke for tæt

Alle store ledere bør prøve at komme tættere på deres underordnede uden at gøre tingene for tæt på. Du skal lære dine mennesker og deres motiver at kende, men ikke komme så tæt på, at et medlem bliver vigtigere for dig end andre teammedlemmer eller det pågældende mål.

# 15 Anerkend begrænsninger

Frem for alt skal en god leder være konkurrencedygtig og kompetent, men også miste eller fejle yndefuldt. Dette betyder at acceptere og anerkende dine begrænsninger og tage ansvar for eventuelle fejl, du eller dit team laver. Sejr er ikke en garanti selv i de bedste situationer, og det er ikke noget, du altid vil opleve, uanset hvor godt du forbereder dig. Derfor bliver du nødt til at forberede dig på den uundgåelige fiasko, du vil møde som leder og ikke lade det afskrække dig.

Top 10 citater om ekstremt ejerskab

  1. “Disciplin er lig med frihed.”
  2. “Det er ikke, hvad du prædiker, det er, hvad du tolererer.”
  3. ”Implementering af ekstremt ejerskab kræver, at man styrer sit ego og opererer med en høj ydmyghed. At indrømme fejl, tage ansvar og udvikle en plan for at overvinde udfordringer er en integreret del af ethvert succesfuldt team. “
  4. “De mest fundamentale og vigtige sandheder i hjertet af ekstremt ejerskab: Der er ingen dårlige hold, kun dårlige ledere.”
  5. “Ved at stille forventninger, uanset hvad der siges eller skrives, hvis dårlig præstation accepteres, og ingen stilles til ansvar, hvis der ikke er konsekvenser, bliver den dårlige præstation den nye standard.”
  6. “Vores frihed til at operere og manøvrere var blevet væsentligt øget gennem disciplinerede procedurer.”
  7. “Slap af. Kig omkring. Ringe. “
  8. “Der kan jo ikke være noget lederskab, hvor der ikke er noget team.”
  9. “Ledere skal altid operere med den forståelse, at de er en del af noget større end dem selv og deres egne personlige interesser.”
  10. “Vi lærte, at ledelse kræver tro på mission og urokkelig udholdenhed for at opnå sejr, især når tvivlere undrer sig over, om sejr er mulig.”

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade den ekstremt proprietære PDF -oversigt.