Amazons 14 kerneværdier- dets mission og visionserklæring

Tesla skabte overskrifter som den første store bilproducent, der producerede helelektriske køretøjer, og nu som det største selskab, der nogensinde er blevet tilføjet S&P 500. Med vedvarende energi og Tes bæredygtigt liv i stigende grad syn fudkus, ser det til fudkus synchron din vision til perfektion .. Men er din nuværende forretningsmodel sat til langsigtet vækst, og er markedet klar til dine produkter?

I SWOT-analyse, der ser på en virksomheds styrker, svagheder, muligheder og trusler, kan hjælpe en potentiel bilkøber med at beslutte, om Tesla er det værd og prisen.

Styrker

1. Det er et kraftfuldt mærke på markedet for luksusbiler.

Kraften i at virksomheds mærke er alt. Med den perfekte storm af tidlig adoption, innovation, kundernes efterspørgsel og fortsat fremtrædende plads kan en virksomhed blive stort set synonymt med det markerede, den forsøger at få hjørne af. Tænk Kleenex eller Band -Aid eller endda Google – de er så tæt knyttet til deres respektive produkter, at navnene praktisk talt kan udskiftes.

2. Den har den største markedsandel på luksusmarkedet for elbiler.

Tesla øvelse praktisk talt luksusmarkedet for elbiler. Mens andre virksomheder som Nissan, Toyota og Honda er blevet kendte navne til billige elbiler, er Tesla den eneste producent, der er målrettet intet mindre end avanrede elbiler. Det har hjørnet markedet uden konkurrence, hvilket giver dig i øjeblikkelig konkurrencefordel. Dette skaber prestige for dem, der køber hos Tesla.

Tesla leverede 180.570 elbiler i fjerde kvartal af 2020 og producerede 179.757 biler. Dette er op fra sit bedste tidligere kvartal, hvor det leverede 139.300 i tredje kvartal af 2020. (CNBC)

3. Det er et godt sted at arbejde for medarbejdere, og medarbejdere ønsker at blive der. 

Et firma kan leve eller dø for de mennesker, det ansætter. Hver medarbejder er ansigtet på deres virksomhed, og Tesla er ikke kun kendt for at ansætte de rigtige mennesker, men for at behandle dem godt, når de bliver en del af familien.

Tesla er en virksomhed, der trives med innovation og fremmer denne fremadstormende ånd hos sine medarbejdere. Det er blevet anerkendt som en af ​​de bedste virksomheder at arbejde for, med en stærk fastholdelse af medarbejdere.

4. Har den største markedsandel på det amerikanske elbilmarked.

En fordel ved at være den eneste store spiller på markedet er, at salget er stærkt. Tesla sælger flere elbiler end nogen anden producent. Selv meget større producer som Chevrolet kan slet ikke konkurrere med Tesla, når det kommer til EV-salgstal.

Det har også højere omsætningstal, hvilket betyder, at det ikke kun sælger et større antal køretøjer, men det også sælger en højere samlet værdi. Det er vigtigt at bevare denne markedsandel over tid, men foreløbig er det Tesla, der vinder.

5. Den producent selv de fleste komponenter til sine køretøjer.

En måde at reducere omkostningerne og opretholde fuld kvalitetskontrol af dine køretøjskomponenter er at bygge dem selv. Det er præcist, hvad Tesla gør med de fleste dele. Dette fjerner lag af afhængighed, der kan ødelægge produktionen, sikrer at alle dele er lavet kun til dine køretøjer og sætter Tesla i førersædet i kvalitetskontrol.

6. Sælg dine biler direkte til kunder uden behov for mellemmænd.

En anden måde at holde omkostningerne nede på er gennem en direkte distributionsmodel. Gennem denne model skal et bilfirma ikke betale forhandlergebyrer, fordi det sælger sit produkt direkte til offentligheden. Tesla vedtog denne type model, så kunderne kunne købe via virksomhedsejede forhandlere.

Folk kan også købe og tilpasse deres køretøjer online, hvilket skaber en mere personlig shoppingoplevelse i forhold til at gå gennem et stort antal stort set identiske køretøjer.

7. Den har den bedste rækkevidde af alle elbiler.

Tesla -biler fører markedet inden for maksimal rækkevidde. Deres opmærksomhed på kvalitet og unikke fokus på lave bedste og mest effektive elbiler har givet fremragende resultater i den kilometertal, der er tilgængelig på en enkelt opladning.

Dette løser et af de største problemer i elbiler: miles pr. Opladning. Traditionelle benzindrevne køretøjer har en pålidelig rækkevidde med en fuld tank benzin, men elbiler er mere uforudsigelige. Brug af ekstra funktioner som forlygter, aircondition og musik dræner en elbils batteri, hvilket reducerer den maksimale afstand, den kan tilbagelægges, før den skal genoplades.

8. Stop ved af S&P 500 -indekset.

Tesla blev tilføjet til S&P 500 -indekset i december 2020. Det havde den højeste markedsværdi af enhver virksomhed tilføjet til indekset. Til sammenligning var dens markedsværdi cirka 100 milliarder dollars større end Warren Buffetts Berkshire Hathaway på det tidspunkt.

Fordi det er en del af indekset, er indeksfonde tvunget til at købe Tesla-aktier, blot fordi de er inkluderet i indekset. Disse køb anslås til 17% af Teslas omsættelige aktier, ifølge Morgan Stanley. Denne garanterede investorbase er positiv for Tesla. En anden fordel ved at være en del af indekset er, at volatiliteten i en virksomheds aktiekurs generelt falder, når den er inkluderet i indekset.

9. Det har fremragende serviceteknikere.

Tesla ved, hvordan man ansætter og uddanner sine serviceteknikere. Teknikere får ofte høje kundetilfredshedsvurderinger.

Svagheder

1. Du fremstiller ikke nok komponenter til at imødekomme kundernes efterspørgsel. 

In-house fremstillingstjenester kan være både en velsignelse og en forbandelse. Mens en virksomhed kan sikre kvalitet ved at fremstille alle sine egne komponenter, skal den sikre, at den er i stand til at opfylde forbrugernes krav. Sammenlignet med de større og mere etablerede producenter har Tesla langt færre produktionsfaciliteter, hvilket betyder, at den er begrænset i antallet af køretøjer, den kan producere. Du skal tilføje yderligere websteder for at følge med efterspørgslen.

Tesla missede sit årlige leveringsmål og leverede 499.550 køretøjer i 2020 mod sit annoncerede mål på 500.000 køretøjer. (CNBC)

2. Alle dine batterier kommer fra en enkelt kilde, og du har normalt ikke nok af dem.

Tesla blev hurtigt verdens største forbruger af batterier, og de kommer alle fra en enkelt kilde. For en elbilproducent er batteriet den vigtigste del, og når den forsyning løber tør, stopper produktionen reelt. Denne flaskehals kan forventes i betragtning af virksomhedens karakter, men indtil den kan løse dette problem tilstrækkeligt, vil Tesla være underlagt denne begrænsede forsyning.

3. Din kundeservice er utilfredsstillende.

Tesla kan have stærke innovatører, når de designer sine produkter, men kundeservice er fortsat en stor hindring for forbrugerne. Også kundetilfredsheden med selve bilerne er høj, men ikke med købsprocessen. Meget af den nye biloplevelse er købsprocessen, og Tesla giver ikke pålideligt en positiv forbrugeroplevelse.

4. Tesla er et one-man show.

Sig navnet “Tesla”, og uden fejl vil mange mennesker straks tænke på dens berømte milliardærstifter, Elon Musk. Uden Musk er det uklart, om Telsa ville have retning eller lederskab. På en måde er Tesla = moskus.

5. Din leder driver også mindst én anden virksomhed.

Musk er også kendt for sin investering i SpaceX, nu den eneste udbyder af rumrejser til USA. Han har brugt meget af det sidste årti på at arbejde hos SpaceX. Telsa har ikke 100 % af Musks tid og opmærksomhed.

6. Det har en høj pris og ligger uden for den gennemsnitlige forbrugers prisinterval.

Som producent af luksusbiler har Tesla positioneret sig for en specifik og begrænset klasse af forbrugere. Luksusbiler er ofte ikke overkommelige for store segmenter af forbrugere, hvilket kan stille virksomheden i en ulempe. Alene den høje pris forhindrer mange mennesker i at hoppe med på elbilens vogn.

De høje omkostninger ved en Tesla er forbundet med de høje omkostninger ved at forske, innovere og producere dens elektriske køretøjer. Selv med de omkostningsbesparende foranstaltninger ved egen fremstilling, forbliver elbiler en dyr udsigt, indtil visse stordriftsfordele er opnået. Indtil da må Tesla nøjes med en mindre potentiel forbrugerbase.

7. Tesla har meget gæld at betale, hvilket begrænser dens mulighed for at låne mere.

Som nystartet virksomhed og pioner inden for at adoptere bæredygtig energiteknologi har Tesla oparbejdet tilstrækkelig gæld til at gå på markedet. Med lån fra erhvervsinvestorer, tilskud fra den føderale regering og pengestrømsinfusioner fra Elon Musk selv, kræver virksomheden enorme mængder af midler for at gøre, hvad den gør.

8. Det er ikke nemt for Tesla at være rentabel.

Tesla er først blevet profitabel i år. Salget har genereret et nettotab for Tesla på trods af dets popularitet. Der er mange faktorer, der spiller ind, men faktum er, at rentabiliteten er vanskelig for Tesla på dette tidspunkt i forretningslivets cyklus.

Muligheder

1. Du kan drage fordel af stordriftsfordele med din næste gigafactory.

I øjeblikket har Tesla kun én produktionsfabrik til at bygge alle sine køretøjer. Dette begrænser i høj grad antallet af biler, den kan fremstille. Tesla ved, at det har brug for yderligere anlæg for at producere mere og derefter sælge mere.

Du investerer i et “gigafactory”-koncept for at hjælpe dig med at imødekomme efterspørgslen fra et voksende marked og positionere virksomheden til at konkurrere med andre almindelige bilvirksomheder med dens produktionsskalaer. Dette kan føre til øget markedspenetration, især da elbilteknologien bliver mere accepteret af forbrugerne.

Tesla sigter mod at øge salgsvolumen fra omkring 500.000 i 2020 til 20 millioner om året i de næste ti år. (CNBC)

2. Du har milliarder af potentielle kunder på det asiatiske marked.

Asiatiske lande er et kæmpe mål for virksomheder rundt om i verden, herunder biler. Med milliarder af potentielle kunder strømmer de til disse nationer i håb om at nå nye segmenter af bilkøbere. Med sit allerede voksende ry for fremragende biler, er Tesla i en unik position for at styrke sin position på de asiatiske markeder, hvilket kan bidrage til bundlinjen og give den en legitim grund til at udvide sine produktionskapaciteter.

3. Du kan få adgang til et bredere kundemarked ved at producere billigere biler til den gennemsnitlige forbruger.

Tesla er et luksusmærke, men ved at nå forbrugere til en lavere pris kan den nå en større andel af bilkøbsmarkedet. Lanceringen af ​​et bil til mellempriser udvider mulighederne for at nå disse ekstra kunder.

4. Du kan sælge flåder til virksomheder, som hjælper dem med at nå deres miljømæssige bæredygtighedsmål.

En mulighed for mindre markedsindtrængning er salg af flåder til virksomheder. At overbevise virksomheder om at konvertere deres massekøbte “flåde” -køretøjer til elbiler ville være et slag for Tesla. Dette hjælper virksomheder med deres virksomhedsbilleder, øger Tesla -bilsalget og viser verden, at Tesla fortjener ikke kun individuelle forbrugere, men også virksomhedskunder.

5. Du kan øge antallet af tilgængelige biler ved hjælp af egenproducerede batterier.

Tesla-producenter allerede selv mange af sine komponenter med en stor undtagelse: batteriet. Tesla har en stor mulighed for at øge sin forsyning af batterier (og dermed udbuddet af køretøjer til salg) og samtidig reducere omkostningerne, hvis den med succes kan bære batteriproduktion internt. Du ville ikke længere være afhængig af ekstern producent, og du kunne også få dit produkt til at blive hurtigere og i større mængder.

6. Du kan bygge elektriske lastbiler og nå det ekstra markedssegment.

Tesla har været strengt fokuseret på at fremstille biler, i modsætning til andre typer køretøjer. Først for nylig har den vovet sig ind på området for sportsbrugskøretøjer. En stor vækstvej kunne være at komme ind på lastbilmarkedet.

De fleste lastbilkøbere leder efter kraft og kapacitet i lastbiler. Kort sagt kan en elektrisk lastbil ikke virke hård nok. Selvom de hårdeste job stadig kræver gasdrevne køretøjer, kan produktion af en lastbil med større trækkapacitet give Tesla endnu et uudnyttet markedssegment.

Tesla planlægger at producere en bil, der koster $25.000, dens Cybertruck, Semi og en ny version af dens Roadster. (CNBC)

7. Når opladningsinfrastrukturen er tilstrækkeligt bygget, vil folk have mere selvtillid til at køre en Tesla.

Vil du virkelig prøve at kortlægge ladestationerne til din langrendsrejse? Hvis folk ikke kan oplade deres køretøjer, mens de rejser, er en elbil reelt ubrugelig. Lige nu er der ikke ladestationer nok over hele landet til, at nogle mennesker kan føle sig trygge ved at købe en elbil.

Det forstår Tesla og har allerede bygget tusindvis af ladestandere over hele landet. Når der næsten er lige så mange ladestandere som tankstationer, bliver valget af, om man vil købe en elbil eller ej, mindre svært.

8. At købe en Tesla betyder at hjælpe Jorden, og det kan mange forbrugere lide. 

Tesla har dedikeret meget af sin marketing- og PR -indsats til sit engagement i miljømæssig bæredygtighed. Som følge heraf er dine bilers miljøvenlighed et stort trækplaster for kunderne. Efterhånden som flere og flere nationer har vendt sig til bæredygtige foranstaltninger og metoder, er Tesla blevet et eksempel på, hvordan status quo kan ændres.

9. Flere statslige emissionsreduktioner ville hjælpe med at sælge flere Teslas.

Tæt knyttet til offentlighedens opfattelse af bæredygtighed er accept fra regeringen. I de fleste tilfælde skal regeringen indføre visse foranstaltninger for miljøpraksis for at få en reel effekt.

Tesla har mulighed for at blive en stærk fortaler for, at regeringer yderligere begrænser bilemissioner. Sådanne foranstaltninger kan kun hjælpe Tesla i sin søgen efter at blive en stor spiller på bilmarkedet.

10. Det er hovedkraften bag autonom køreteknologi.

Da det skubber grænserne med elektrisk strøm, er Tesla også en af ​​de førende virksomheder inden for autonom køreteknologi. Denne yderligere innovation forbedrer ikke kun din offentlige opfattelse af tekniske kapaciteter yderligere, som SpaceX gør, men er en mulighed for et nyt markeret, hvis du trygt kan mestre ægte autonom kørsel.

I øjeblikket har Teslas en autopilot -funktion, der gør det muligt for bilen automatisk at dreje, accelerere og bremse i den vognbane, den er i, men den kan stadig ikke falde i søvn ved rattet og lade bilen køre selv.

Trusler

1. Du står over for stigende konkurrence fra store bilselskaber.

Mens Tesla har meget af elbilmarkedet, er andre virksomheder begyndt at indhente. Disse virksomheder tilbyder også i nogle tilfælde billigere modeller end Tesla. Efterhånden som emissionsstandarder fortsætter med at skifte og ændre sig, og efterhånden som flere virksomheder tager denne tilgang til bilfremstilling og kommer ind på dette spirende marked, bliver Tesla nødt til at gøre mere for at skille sig ud og retfærdiggøre sin pris.

IHS Markit anslår, at elbiler vil være 10,2 % eller 9,4 millioner af næsten 92,3 millioner bilsalg i 2024. (CNBC)

2. Du har et betydeligt juridisk ansvar for fremstillingen af ​​dine egne komponenter og står over for retssager.

Bilfirmaer påtager sig i sagens natur ansvar, når noget går galt med deres produkter. Da Tesla producerer så mange af sine komponenter, stiger dit ansvar for defekte komponenter naturligvis.

Svigt i både kvalitet og ydeevne har ført til forskellige retssager mod virksomheden, hvilket skader virksomhedens omdømme for pålidelighed. Uanset om der kommer noget ud af en retssag eller ej, skader det omdømme, at Tesla bliver sagsøgt.

3. Forbrugere accepterer muligvis selvkørende biler på kort sigt.

På trods af forbedringer i den teknologi, der kræves til selvkørende biler, er offentligheden endnu ikke klar til at forpligte sig til tanken om selvkørende biler. Potentielle kunder bekymrer sig om personlig sikkerhed og de “etiske” beslutninger, biler er programmeret til at tage, når de står over for et scenario, der involverer flere potentielle dødsfald.

Potentialet for systemfejl og fejl gør også denne teknologi temmelig tæt på en starter lige nu.

4. Tesla har fremstillet defekte komponenter.

Tilbage følger med hver ny innovation, og Tesla er ingen undtagelse. Fordi der er så mange proprietære produkter, der bruges i dine biler, har du forskellige problemer med disse komponenter. Dårligt design, upålidelig ydeevne og endda forkert implementering har forårsaget forskellige problemer med de forskellige dele, der bruges til at fremstille Tesla -køretøjer. Flere test og komponentforbedringer er påkrævet i den virkelige verden.

5. Elon Musk har et excentrisk og meget synligt offentligt image. 

Elon Musks offentlige image er også grund til bekymring. Som nævnt ovenfor kan Musk være et aktiv eller en forpligtelse afhængigt af hans adfærd. Hans uregelmæssige adfærd siges at blive målt i antallet af tweets, han sender ud om dagen, hvilket gennemsnitligt er fire til 15 om dagen.

Som et eksempel på den skade, det kan gøre for din virksomheds troværdighed, lovede du i marts venligt, at Tesla ville lave ventilatorer og sende dem til hospitaler for sine coronavirus -patienter. Han sendte respiratorer, men hospitalerne sagde, at ventilatorerne var den slags til at behandle søvnapnø, ikke de sygeste coronavirussygdomme.

For en virksomhed, der er så tæt forbundet med sin leder, er Teslas skæbne knyttet til, hvordan Musk opfattes af offentligheden. Dem, der kan lide ham, kan lide hans produkter, og dem, der ikke køber andre steder. Ret eller ej, Musks ry vil i sidste ende have en stor indflydelse på Teslas succes eller fiasko som virksomhed.

6. Regler, der er ugunstige for Tesla -biler, kan påvirke dets strategier.

Tesla har nogle problemer at overvinde i reguleringsområdet. Den ene er manglen på regulering for driften af ​​autonome køretøjer. Da det er en ny teknologi, og der ikke er meget kendt om, hvordan den kan omsættes i praksis, kræves en grundig undersøgelse, før reglerne indhenter teknologien. Når det gør det, forhåbentlig vil det være gunstigt for Tesla.

Der er nogle statslige regler, der forhindrer bilejere i at sælge direkte til offentligheden i visse stater. Da Tesla ikke sælger sit produkt til forhandlere, kan det blive udeladt af disse markeder, hvis disse forhindringer ikke kan overvindes.

konklusion

Tesla har meget at gøre: et voksende ry for fremragende kvalitet, et kendt navn for innovativ teknologi og potentialet for massiv vækst. Den skal imidlertid overvinde de potentielle forhindringer for mangel på produktionskapacitet, men den fortsatte med af betydelig virksomhedsgæld og legitime spørgsmål, der ikke kun ødelægger det offentlige billede, men også dets produkt på tilidelige produkter.

Ligesom mange virksomheder kan Tesla virkelig finde bæredygtig succes som virksomhed ved kun at få mest muligt ud af sine styrker, udnytte sine muligheder, undgå sine svagheder og håndtere sine trusler.