Er AliExpress lovlig og sikker: 15 tips til købere?

AliExpress er et Kina-baseret online markedspladswebsted, der giver leverandører mulighed for at sælge deres produkter online. Oprindeligt fokuseret på salg fra virksomhed til virksomhed, er den nu udvidet til at levere tjenester til alle former for e-handel. Det er også rettet mod et internationalt kundemarked, selvom mange sælgere er kinesere.

Som med enhver anden e-handelsplatform kan der være spørgsmål om webstedets og dets merchandises legitimitet samt personlig sikkerhed, når du handler online. De store spørgsmål er, om AliExpress er lovligt og sikkert, eller en fidus, og om det er værd at spare penge. Her er 15 ting at tænke på, hvis du tænker på at købe fra AliExpress.

1. Gør dit bedste for at øve sikker adfærd online.

Ved alle online køb skal du tage forholdsregler for at holde dine personlige og økonomiske oplysninger sikre. En stor forskel mellem AliExpress og Amazon / Target / Walmart / Etsy er for eksempel sikkerheden ved at håndtere AliExpress, fordi det er en kinesisk virksomhed. Kina, sammenlignet med USA eller Europa, kræver ikke aktivt, at deres virksomheder beskytter deres kunders personlige og finansielle data.

Så hvis du vil købe af ham, skal du gøre alt for at beskytte dig selv.

2. Lær af hvem du køber.

En af fordelene ved AliExpress er muligheden for at købe direkte fra producenten. I mange tilfælde vil dette føre til lavere priser på produktet – besparelserne videregives direkte til forbrugeren på grund af manglen på ekstra forsendelsesomkostninger til en tredjepartsforhandler. Der kan også være lavere lønomkostninger, og nogle skatter i forbindelse med intellektuel ejendomsret opkræves ikke på samme måde.

Når det er sagt, er de fleste af AliExpress -sælgere kinesiske virksomheder, men mange af deres kunder er ikke. Det betyder, at det er meget usandsynligt, at du kender din sælger, eller at sælgeren vil investere i at beskytte dit omdømme, som om du handlede i en lokal butik eller en kendt kæde.

Dette betyder ikke, at virksomheden prøver at snyde dig. Mange sælger legitimt rigtige produkter til en nedsat pris, hvilket kan være en kæmpe fordel for at forhandle jægere. Pointen er: du ved det ikke. Så husk på, hvem du køber fra, og foretag din research, hvis det er muligt.

3. Gennemgå butikkens rating skeptisk.

Alle butikker får en rating, som kan hjælpe dig med at vurdere, hvem du skal købe fra. Denne bedømmelse er generelt tildelt som en procentdel af “positiv feedback”. Det hentes direkte fra de svar, som virksomheden har modtaget fra sine kunder. En højere svarprocent med positive kommentarer betyder, at flere kunder har haft en god shoppingoplevelse med denne sælger og er villige til at dele den med andre.

AliExpress kan have en god praksis til at håndtere svigagtige bedømmelser. Kinesiske sælgere, der sender deres vurderinger, kan være sandfærdige, eller de kan placere vurderinger foretaget af venner eller medarbejdere for at hæve deres ratings på en uærlig måde. Når du læser online anmeldelser fra en ukendt sælger, bør du prøve at få en idé om, hvorvidt du synes, at bedømmelserne er rigtige kunder, der giver ærlig feedback.

4. Læs produktanmeldelserne, og ved, at “børstning” svindel er udbredt på kinesiske e-handelswebsteder.

Ud over virksomhedens rating har hvert produkt også en stjernebaseret rating med anmeldelser. De fleste e -handelsplatforme bruger et vurderingssystem som dette, så forbrugerne kan vurdere et givet produkt på en skala fra en til fem og give yderligere feedback, hvis de ønsker det. Du bliver nødt til at læse anmeldelserne omhyggeligt samt butiksklassificeringen omhyggeligt for at prøve at se, om du mener, at anmeldelserne er fra rigtige kunder.

“Børstning” svindel er svindel, der lurer et e-handelswebsted til at tro, at der er foretaget et faktisk køb, så sælgeren kan efterlade en falsk positiv anmeldelse. De har været fremherskende på kinesiske e-handelswebsteder i de sidste fem år og har nu nået USA i alle 50 stater. (CNN)

5. Køb omhyggeligt og med opmærksomhed.

En af de største ulemper ved online shopping er, at du ikke kan gå personligt. Dette kan virke indlysende, men det kan blive en kæmpe hindring afhængigt af hvad du køber. Når du køber online fra en velrenommeret sælger, har du en større følelse af sikkerhed for, at produktet kommer til at være, hvad du tror, ​​det er, det vil blive beskrevet godt på hjemmesiden, og hvis der er problemer, vil sælgeren gøre det rigtige for at vedligeholde dit ry.

Med AliExpress køber du fra kinesiske sælgere, du ikke ved, som ikke har veletablerede navne i USA Hvis disse sælgere ændrede deres virksomhedsnavne online, kunne de oprette rene butiksfacader, der sletter negative anmeldelser. De har mindre at tabe end et lokalt eller velkendt mærke.

6. Vær opmærksom på forholdet mellem værdi og pris.

Som vi har nævnt, har produkterne på AliExpress en tendens til at have en lavere pris end med konkurrerende websteder. Der er juridiske og rimelige forklaringer på dette, den mest oplagte er, at du ofte køber direkte fra en producent eller grossist og skærer mellemmanden ud.

Dette betyder ikke, at du skal forvente at betale øre for et dyrt eller specialiseret produkt. Et almindeligt trick med online “fidus” sælgere er at promovere et mærkevare med en dyb rabat, der er meget mere, end du ville forvente af nogen anden legitim forhandler. Dette kan være et rødt flag, som du faktisk ikke får mærket, eller at du ganske enkelt ikke får det produkt eller de funktioner, du køber.

Du har hørt det gamle ordsprog: “Hvis det er for godt til at være sandt, er det ikke.”

7. Pas på med at købe svigagtige produkter.

Sammen med de store rabatter skal du være særlig opmærksom på ethvert produkt, du køber på AliExpress, uanset pris. En almindelig international e-handelssvindel er reklame for et mærke, når det faktisk er en knockoff eller knockoff.

Sælgeren vil skabe en illusion om, at han køber et dyrt mærke, men i virkeligheden køber han en billig kopi. Dette kan være frustrerende, og vildledende forretningspraksis som denne kan skade enhver online sælgers eller platformes omdømme.

Det er altid op til sælgeren at sende nøjagtige og ærlige oplysninger om deres produkter, men du bør gøre din research, før du tilføjer en vare til din kurv, herunder omhyggeligt at læse produktbeskrivelsen, se nøje på produktbillederne og læse kunden. anmeldelser for at se, om de har modtaget det produkt, de forventede.

8. Se godt efter, når du køber teknologi.

Det er værd at komme med en særlig kommentar til at tale om at købe tech-relaterede produkter på AliExpress. Nogle gange lover udbydere en type funktion, men tilbyder en anden. Husk, at rabatterede produkter muligvis ikke er præcis, hvad du synes.

Du kan for eksempel købe en computer med en bestemt processor, men når du modtager produktet, oplever du, at den har en anden og ringere processor. Hvis du forventer et vist kvalitetsniveau fra dit teknologikøb, kan produkter købt med rabat være af lavere kvalitet end mærkevarer købt fra velrenommerede sælgere. Husk dette, når du handler online med AliExpress eller enhver sælger, når du ikke kender eller har en grund til at stole på sælgeren.

9. Gør kun forretninger inden for AliExpress (ingen eksterne transaktioner).

De fleste websteder forbyder virksomheder at handle uden for de e-handelsplatforme, de tilbyder, og forbyder også kunder i at starte eksterne transaktioner. AliExpress er ingen undtagelse.

At holde dine transaktioner inden for platformen sikrer, at alle parter er beskyttet af de kommercielle vilkår og betingelser, der er fastsat af AliExpress. Disse beskyttelser implementeres primært for at beskytte kunden, selvom der også er nogle beskyttelser til fordel for virksomheden.

Hvis du driver forretning uden for platformen, er disse beskyttelser ikke gældende, og AliExpress kan ikke garantere salgets legitimitet eller dine personlige oplysninger. Du bliver meget mere sårbar over for svindel og uærlig reklame, og du ville ikke have mulighed for, hvis du havde problemer.

Nederste linje: Hvis en udbyder beder dig om at kommunikere off-platform eller sende penge via en anden metode, skal du gå i stå med denne udbyder.

10. Vær forberedt på at vente uger på levering.

Langt de fleste virksomheder, der sælger på AliExpress, er baseret i Kina. Det betyder, at de produkter, du køber, sendes fra Kina, så du skal ikke blive overrasket, når leveringstiderne er meget længere, end du er vant til.

Mange forhandlere som Amazon og Walmart har betinget online-shoppere til at forvente nær øjeblikkelig levering af de produkter, de køber. Forsendelse af en eller to dage er blevet normen, og selv en uge eller to ventetider virker lange til sammenligning.

Når du køber via AliExpress, skal du huske på, at disse produkter er underlagt internationale forsendelsesplaner. Leverandøren kan vente, indtil de har et produkt nok til at retfærdiggøre forsendelse med fly eller skib, og det vil også tage tid at behandle dem via internationale toldkanaler. Omkostningerne forbundet med forsendelse kan også være meget højere end den typiske “gratis forsendelse”, du oplever med andre websteder.

Dette kan være en af ​​afvejningerne for lavere priser på AliExpress -produkter. Hvis den lavere pris er værd at vente et par uger mere, kan dette være et helt acceptabelt kompromis for at få det, du ønsker. Bare vær opmærksom på de potentielle ulemper.

11. Importafgifter tilføjes til din pris.

En anden skjult omkostning ved at købe fra en virksomhed i udlandet er den højere skatteopkrævning. Ethvert produkt, der sendes internationalt, er underlagt import- og eksportafgifter på grund af gebyrer forbundet med international handel. Disse importafgifter vurderes generelt som en procentdel af produktets værdi, opkrævet af modtagerlandets regering.

For dem, der ikke er vant til at handle med en international virksomhed, kan disse “skjulte” gebyrer føre til forvirring og frustration og kan resultere i negative anmeldelser for virksomheden. Men disse gebyrer er en nødvendig del af at drive international forretning. Nogle virksomheder kan forsøge at finde måder at undgå at opkræve disse gebyrer på, hvilket måske er lovligt eller ikke. Overvej, hvordan din valgte udbyder vurderer disse gebyrer eller ej som bevis på, hvor legitim deres forretningspraksis er.

12. Tjek returpolitikken og overhold tidsfristerne nøje.

AliExpress har produkter på sin platform, der deltager i gratis returservice. Ikke alle artikler gør det. Hvis varen du køber deltager, kan du returnere dit produkt på visse betingelser og stramme deadlines. Oplysningerne om “Gratis returservice” varierer afhængigt af kundens geografi. Hvis du er kunde fra det kontinentale USA (ikke Alaska, Hawaii, Puerto Rico osv.), har du 15 dage ud over “rettidig leveringsdato” til at beslutte, om du vil beholde eller returnere din vare til nogen grund.

Hvis du vil returnere den, er der en proces, du skal følge, og du skal vente op til 2 dage på, at din returanmodning bliver godkendt. Hvis du ikke klikker for at få din returlabel inden for 5 dage efter, at AliExpress har godkendt din returanmodning, vil din sag blive lukket, og du vil ikke være i stand til at genåbne den. Det betyder, at du ikke længere vil være berettiget til den gratis returservice.

Til sammenligning godkender (eller afviser) Amazon returneringer med det samme, når du ringer til dem og sender dig hurtigt en returlabel, hvis du har brug for en (eller du kan returnere med en QR-kode). Amazon har generelt en 30-dages returperiode, undtagen begyndende i november, hvor returperioden normalt forlænges til den 31. januar.

Hvis du allerede har brugt den gratis returservice for en vare i en ordre, og du finder ud af, at du skal returnere en anden vare fra den ordre, skal du selv betale for din returfragt. Da du sandsynligvis sender produktet tilbage til Kina, er det meget muligt, at du skal betale højere forsendelsesomkostninger for at sende det tilbage, end du gjorde for at modtage produktet i første omgang. Dette skyldes normalt, at leverandører vil få lavere priser ved at sende større mængder af produktet, end en typisk forbruger ville. I sidste ende, afhængigt af prisen på dit produkt, giver det måske ikke økonomisk mening at returnere det.

13. Følg omhyggeligt trinene og de strenge tidsfrister for pengene-tilbage-garantien, ellers er du uheldig.

AliExpress har en pengene tilbage -garanti. Pengene tilbage-garantien spiller ind, hvis kunden aldrig modtager produktet, hvis leverandøren var uærlig om det produkt, de annoncerede, eller hvis der er andre store problemer med selve produktet.

Der er en streng og presserende proces, som du skal følge. Først skal du kontakte sælgeren. Det betyder, at du sandsynligvis vil kontakte en lille virksomhedsejer i Kina. For det andet, hvis problemet ikke er løst, skal du indgive et krav via AliExpress. Du skal fremsætte dette krav inden for 15 dage efter levering af din ordre eller ved afslutningen af ​​”periode med bekræftelse på modtagelse af pakken” angivet i detaljerne i din ordre.

Hvis du ikke indgiver et krav inden for disse 15 dage, er du prisgivet det kinesiske selskab, som du allerede har forsøgt at løse problemet med uden held i trin n. 1. Med andre ord er du uden held.

Ved at vælge bestemte muligheder, når du gennemfører en transaktion, kan du nogle gange undgå at arbejde med sælgeren og arbejde med AliExpress direkte for at anmode om en refusion. Dette kan være en anden grund til at bruge escrow-tjenesten, så det kan gøre opfølgningsprocessen lidt lettere.

14. Brug escrow -tjenesten.

Escrow -tjenester er en voksende metode til at sikre, at betalinger er sikre og sikre, og de findes primært for at beskytte betalers oplysninger.

Brug af escrow -tjenesten fra AliExpress, når du handler på deres platform, betyder, at du betaler til en “escrow” -konto frem for at foretage en transaktion direkte med forhandleren. Den største sikkerhedsfordel er, at dine personlige oplysninger aldrig er synlige for udbyderen; dine midler ejes simpelthen af ​​AliExpress som en mægler.

En anden vigtig fordel er, at de midler, du indbetaler, ejes af escrow -tjenesten, indtil du bekræfter, at du har modtaget og er tilfreds med det produkt, du har købt. Dette gør det også meget lettere at modtage en refusion, hvis du har et problem eller har brug for at returnere produktet af en eller anden grund.

15. Regn ikke med retssystemet eller love for at beskytte dig.

Tænker især på en kunde fra USA / Storbritannien / Europa / Australien eller lignende, men for enhver anden kunde end kinesisk, hvis du bliver skadet af et brud på dine data fra AliExpress eller af en transaktion på dens platform, skal du skaffe en international advokat for at søge retfærdighed.

Lovene i Kina adskiller sig fra dem i vestlige lande. Advokatgebyrerne for en international advokat ville sandsynligvis være for dyre i forhold til det tab, du led, og selv med en kvalificeret international advokat (sandsynligvis med takster på mere end US $ 800 per time fra december 2022) ville retfærdighed langt fra være garanteret.

konklusion

Er AliExpress en fidus i sig selv? Nej, men der er svindel på platformen. Er AliExpress sikkert? Se på sælgerne. Kinesiske sælgere er ikke reguleret som amerikanske eller europæiske sælgere for forbrugerbeskyttelse. Husk ovenstående spørgsmål i tankerne, så du kan træffe mere sikre beslutninger, når du beslutter dig for, hvor og hvordan du handler online.