20 Statistik og tendenser for Taiwans plastindustri

Plastens succes begyndte i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Vi kan finde plast i legetøj, møbler og endda VVS -systemer i hjemmet. Op til 20% af en moderne bil kan endda være lavet af plast. En af de førende producenter af plastprodukter i verden i dag er Taiwan. Industrien fik et stort løft i 1990’erne, da plast blev opfordret til at reducere omkostninger og risikoen for spredning af visse sygdomme.

Men bare et årti senere oplevede Taiwans plastindustri et øjeblikkeligt fald, da embedsmænd så, hvor meget affald der blev produceret. Siden har genbrugsindustrien også spillet en vigtig rolle i branchen. USA er Taiwans fjerde største plastimportør og tegner sig for kun 4,5%. Japan, Kina og Tyskland er de tre største importører og deler mere end 78% af den samlede importerede værdi.

Her er nogle interessante statistikker om den taiwanske plastindustri i sin nuværende form.

Vigtig statistik fra Taiwans plastindustri

# 1. Værdien af ​​importen fra Taiwans plastindustri overstiger 250 millioner dollars om året. Den samlede værdi af eksporten produceret af industrien er $ 17,6 mia., Eller cirka 6,3% af landets samlede eksportmarked. (Hovedeksport i verden)

# 2. For at tilskynde til brug af engangstallerkener for at forhindre spredning af hepatitis, opmuntrede den taiwanske regering til brug af plastik, der begyndte i 1990’erne. Siden har plastindustrien produceret omkring 59.000 tons skrald hvert år. (Foundation for Environmental Research)

Taiwan plastindustri statistik

# 3. Antallet af genbrugsvirksomheder i Taiwan er vokset til mere end 1.600, op fra omkring 100 i 1990’erne. Genbrugere har hvert år tjent mere end $ 2,2 milliarder dollar til bidrag til Taiwans plastindustri.. (Plastteknologi online)

# 4. I 2014 indsamlede Taiwans plastindustri mere end 180.000 tons brugt plast og gjorde dem til nye råvarer til en værdi af $ 140 millioner. (Plastteknologi online)

# 5. Plastindustrien har set fald i import og eksport i de seneste år. I 2013 oplevede branchen for eksempel et samlet fald på næsten 12%. (ROC National Statistics)

# 6. I Taiwan bruger den gennemsnitlige person 2,7 plastikposer hver dag. Det svarer til 728 plastposer pr. Person hvert år. Det betyder, at Taiwans plastindustri hvert år producerer 18 milliarder plastikposer til husholdningsbrug. Det er cirka 4 gange højere end brugspriserne for plastposer i EU. (Linsen til nyhederne)

# 7. Siden 2002 har den taiwanske regering indført en afgift på plastposer. Dette har været med til at reducere brugen af ​​plastposer med mere end 59%, hvilket forklarer nogle af de reduktioner, industrien har oplevet. Derudover genbruges mere end 8.500 tons plastikposer hvert år. (Linsen til nyhederne)

# 8. I 2015 faldt Taiwans eksport af gummi og plastmaskiner mere end 10%til en samlet værdi af 1,12 milliarder dollars. Tal for første halvår af 2016 registrerede et fald i eksporten med yderligere 11%. (Plastics News)

# 9. Eksporten til Kina, som er plastindustriens største kunde, faldt 37% i 2015 til kun 222 millioner dollars. Faldet i Kinas eksport forklarer næsten det globale fald i industrieksport. (Plastics News)

# 10. For at diversificere eksportmarkedet har den taiwanske plastindustri søgt nye kunder. I 2015 steg salget til USA mere end 67%og nåede $ 83,5 millioner. (Plastics News)

Statistik for verdens plastindustri

# 11. Formosa Plastics er en af ​​de største producenter i verden i dag. I 2014 opnåede det et salg på 37 milliarder dollar, hvilket gør det til det sjette førende selskab af sin art i verden. Selvom dette tal var 2,2% mindre end året før, oplevede kun 4 af de 10 bedste virksomheder en positiv stigning i salget. (Kemi- og tekniknyheder)

# 12. Taiwans plastindustri modtager størstedelen af ​​sin import fra Japan. Mere end 40% af den samlede import til en værdi af mere end 176 millioner dollars kom fra Japan i 2012. Dette var et fald på næsten 30% i den samlede værdi af importen fra det foregående år. (Taiwan Machinery Industry Association)

# 13. Den samlede værdi af importen i 2012 var 23,3% lavere i forhold til tallene for 2011, de sidste par år, hvor pålidelige data er blevet offentliggjort. (Taiwan Machinery Industry Association)

# 14. Plastimport fra Malaysia voksede dramatisk i 2012, en ændring på 790% fra tallene i 2011. Industrien importerede også 162% mere plast fra Italien i det foregående år. (Taiwan Machinery Industry Association)

#femten. Taiwans plastindustri er fortsat konkurrencedygtig med fremstilling af plastsprøjtestøbemaskiner. Industrien producerede omkring 2.500 flere maskiner end Japan i 2012 til en pris op til 4 gange højere. (Plastik i dag)

#seksten. Taiwan er i dag den fjerde største plasteksportør i verden. Omkring 80% af de eksporterede kategorier omfatter plastsprøjtestøbemaskiner. (Plastik i dag)

# 17. Halvdelen af ​​plasten produceret af den taiwanske plastindustri er bestemt til engangsbrug, på trods af stigende genanvendelse inden for industrien. (Oceaner af plast)

# 18. Cirka 8 millioner tons plastik menes at blive dumpet i verdenshavene hvert år, og Taiwans plastindustri er en stor bidragyder på grund af dets status som en stor eksportør af produktet. (Oceaner af plast)

# 19. Cirka 40% af den samlede brug af plast bruges på emballage. For plastposer betyder det, at produktet har en gennemsnitlig holdbarhed på cirka 15 minutter. (Oceaner af plast)

# 20. 14% af alt affald kommer fra drikkevareemballage, og dette tal inkluderer ikke plast, der er involveret i at oprette produktmærker eller beholderlåg. (Oceaner af plast)

Tendenser og analyse af plastindustrien i Taiwan

Tendensen til at bruge plast som engangsartikler evalueres stadig rundt om i verden. Men samtidig består de fleste emballagematerialer stadig af plastmaterialer. Det betyder, at Taiwans plastindustri fortsat skal tilpasse sig kravene fra indenlandske og udenlandske samfund, hvis den kan vende tilbage til den massive fortjeneste, den oplevede for mere end to årtier siden.

Taiwans vigtigste kunde for plasteksport er Kina, så dens økonomiske afmatning har også haft stor indflydelse på lokale leverandører. Hvis økonomiske nedgangstider i Kina tilskyndes til en længere periode, bliver Taiwans plastindustri nødt til at søge alternative eksportmarkeder.

Generelt er industrien moden og etableret. Interne krav vil forblive konstante. Uden for Kina har verdenseksporten også været konstant. Det betyder, at fremtidig vækst kan være i horisonten igen for Taiwans plastindustri.