8 fordele og ulemper ved at kontrollere konti

Kontokontrol er en let måde for folk at betale for varer og tjenester. Du kan få adgang til penge med det samme med check, betalingskort eller elektroniske transaktionstilladelser. De er i mange tilfælde knyttet til en lokal bank og giver i de fleste tilfælde adgang til kontanter via pengeautomater. Men som med ethvert pengeprodukt er der altid risiko for tyveri, som i sidste ende kan begrænse en persons adgang til dine penge. Skal du bruge en checkkonto til din økonomi? Her er fordele og ulemper ved at kontrollere konti i dag.

Fordelene ved at kontrollere konti

1. Der er altid en oversigt over dine udgifter.

Selvom du kun skriver checks på din konto, er der altid en oversigt over dine udgifter. Det kan være gennem en kopi af en check, via et elektronisk eller papirligt kontoudtog eller gennem kopier af checks, der er betalt af banken. Dette gør det meget lettere at oprette et personligt budget og styre udgifter.

2. Mange checkkonti tjener renter på saldoen.

Selvom de fleste finansielle institutioner kræver, at der er et minimumsbeløb på en checkkonto til denne fordel, vil den aktuelle rente for opsparing også gælde for checkkontoen. Dette betyder måske ikke meget i øjeblikket med de fleste renter under 1%, men noget er bedre end ingenting.

3. Vedligeholdelsesomkostninger er ofte lave eller ikkeeksisterende.

Mange finansielle institutioner tilbyder en gratis verifikationsmetode. Så længe der ikke er kassekreditter eller beskyttelser på plads, behøver det ikke at koste noget at få adgang til dine kontanter. Dette gælder især for de konti, der har gratis adgang til pengeautomater eller vil belønne eventuelle pengeautomatgebyrer.

4. Det er ikke nødvendigt at medbringe kontanter.

Kontanter er ikke sporbare. Hvis det bliver stjålet, er der ingen reel måde at komme sig efter det tab. Med en checkkonto kan du blokere adgangen til dit betalingskort eller instruere dit pengeinstitut om at stoppe med at acceptere checks fra din konto for at beskytte dine penge. Selvom der er adgang til kontanter, er tab ofte begrænset af hurtige rapporter.

Ulemperne ved at kontrollere konti

1. Finansielle institutioner kan blokere adgangen til dine kontanter.

Hvis det ser ud til, at udgiften ikke kommer fra dig, forbeholder et pengeinstitut sig retten til at annullere eller begrænse et køb. De gør dette ved at blokere kontoen, så ingen kan få adgang til den. Hvis dette sker på en fredag, og der ikke er lørdagstimer, har du muligvis ikke adgang til dine kontanter før mandag, hvor du kan tale med en repræsentant. Hvis du rejser på det tidspunkt, kan dette være særligt ufordelagtigt.

2. Forbrugsaktiviteter indberettes generelt ikke til kreditrapporteringsbureauer.

Selvom finansielle institutioner helt sikkert vil rapportere negativ kontoudførsel, f.eks. Kassekreditter eller handlinger, der anses for at være i strid med bankens eller kreditforeningens fordel, rapporterer de meget sjældent positiv aktivitet, der sker på din checkkonto. Selvom du er den mest ansvarlige person i verden med din checkkonto, er chancerne stor, at din kreditrapport ikke afspejler dette.

3. Organisationer kan spore deres udgiftsvaner.

Din checkkonto opretter transaktioner, der kan gemmes til fremtidig adgang. Selvom dine betalingsoplysninger kun gemmes med din tilladelse, giver udgiftsvaner organisationer mulighed for at oprette målrettet annoncering, der kan følge dig overalt. I bedste fald kan dette være irriterende. I værste fald betyder det, at du ender med at bruge flere penge, end du måske ønsker på grund af den konstante spærre af reklamer, der præsenteres for dig.

4. Ikke alle checkkonti er gratis.

Nogle gange er der omkostninger til at oprette en checkkonto. Gebyrer kan blive tildelt din konto, hvis en minimumssaldo ikke opretholdes. Selvom du gør alt perfekt og forbliver gratis, vil du ende med at betale for udskrivning af nye checks og muligvis op til 1,5% af transaktionsomkostningerne i USA for at bruge dit betalingskort. Disse omkostninger sker slet ikke, hvis du bare bruger kontanter.

Fordele og ulemper ved at kontrollere konti viser, at de er nyttige, men måske ikke for alle. En checkkonto kan let erstattes af forudbetalte kreditkort og kontanter i visse situationer. Derfor er det vigtigt at evaluere alle disse nøglepunkter og de vilkår og betingelser, der tilbydes af et pengeinstitut, inden du starter din egen checkkonto.