25 fordele og ulemper ved at være Mary Kay -konsulent

Mary Kay Ash besluttede, at hun ville gøre noget anderledes i 1960’erne. Det var stadig en “mands verden” dengang, så efter at hun gik på pension fra en lukrativ karriere inden for direkte salg, skabte hun den første version af sit firma i 1963 og kaldte hende ” Mary Kay Beauty. ” Hun brugte sine besparelser på $ 5.000 i de tidlige dage og arbejdede sammen med kun ni uafhængige skønhedskonsulenter.

Disse første konsulenter ville bane vejen for millioner af kvinder til at nyde fordelene ved Mary Kay’s hjemmebaserede model. Du kan vælge at udnytte denne mulighed for at tjene en deltidsindkomst, mens andre bruger den som deres vigtigste indtægtskilde.

Mary Kay er et førende skønhedsmærke i næsten 40 forskellige lande med sit direkte salgsformat. Nu med mere end 50 års erfaring med at styrke kvinder, fortsætter iværksætteri den arv, Mary Kay havde forestillet sig for længe siden. Mary Kay Foundation har også doneret mere end 50 millioner dollars til forebyggelse af vold i hjemmet og investeret mere end 26 millioner dollars i kræftforskning siden 1996.

Hvis du overvejer en freelance karrieremulighed, er her fordele og ulemper ved at være en Mary Kay -konsulent at gennemgå.

Liste over fordelene ved at være Mary Kay -konsulent

1. Du kan komme hurtigt i gang som selvstændig entreprenør.

Der er nogle administrative forhindringer, du skal gennemføre, hvis du vil begynde at arbejde som Mary Kay -konsulent. Du skal underskrive konsultationskontrakten, mens du bliver ansat af en nuværende repræsentant. Det eneste større køb, der kræves af dig, er startsættet på $ 100, som fungerer som en måde at opbevare dine prøver, demoprodukter og marketingmateriale på. Du får adgang til dit eget May Kay -websted, modtager opmuntring og støtte fra etablerede salgspersonale og har et produkt, du kan sælge med tillid.

2. Det giver dig mulighed for at være selvstændig.

Du bliver en uafhængig distributør af Mary Kay kosmetik og produkter, når du bliver konsulent. Det betyder, at du har fuldstændig frihed til at indstille dine egne timer og diktere dit engagement. Hvis du har familieansvar eller arbejdsforpligtelser, der gør det svært at styre en andens travlhed, vil du opdage, at uafhængigheden af ​​at drive din egen virksomhed skaber reelle muligheder for succes, som ellers ikke ville være tilgængelige for dig.

3. Din virksomhed flytter med dig.

Militære familier vælger ofte en karriere som Mary Kay -konsulent, fordi det er en tilstand, der ikke ændrer sig, hvis de beder dig flytte. Hvis der kommer nye ordrer, kan du pakke din beholdning og derefter oprette en ny gruppe kunder gennem prospektering. Det gør det lettere at holde den nødvendige sekundærindkomst flydende i forhold til andre former for fuldtids- eller deltidsarbejde, der er tilgængelige. Når en ægtefælle er på vagt, giver fleksibiliteten, der er indbygget i denne mulighed, dig mulighed for at blive ved med at arbejde, selvom der er større krav til din tid.

4. Du kan tjene et køretøj gennem dette salgsprogram.

Et af de største incitamenter i Mary Kay -salgsprogrammet er chancen for at vinde et køretøj. Virksomhedens øverste uafhængige salgschefer kan bedømme eller bedømme et køretøj baseret på dets samlede præstation. Det første valg (og det mest populære) var hans lyserøde Cadillac. Du kan også vælge en Ford Mustang, Chevy Cruze, Mini Cooper, Chevy Traverse eller BMW 3 -serien. Hver leveres med Mary Kay -bogstavet på dørene.

Siden 1963 har mere end 163.000 salgsmedlemmer tjent eller genvundet retten til at eje en professionel bil. I øjeblikket er der mere end 4.000 Mary Kay -køretøjer på vejene i USA, og mere end 1.000 af dem er den berømte lyserøde Cadillac.

5. Det giver dig mulighed for at lære en værdifuld færdighed.

Mary Kay -konsulenter skal se frem til nye salgsmuligheder i deres lokalsamfund. Hvis du beslutter dig for at udnytte denne mulighed, begynder du at lære, hvordan du effektivt kalder potentielle kunder. Mange repræsentanter starter med at sælge kosmetik til deres familie og venner, men hvis du vil tjene en solid indkomst, skal du øve dig i at bruge de værktøjer, organisationen tilbyder for at starte relationsopbygningsprocessen.

Selvom du beslutter dig for, at det ikke er det rigtige at sælge Mary Kay, vil du opdage, at de færdigheder, du har lært under denne oplevelse, overføres til andre karrierer.

6. Modtag høj grad af personlig tilfredshed med dette job.

Du har sikkert hørt sætningen “Du er hvad du spiser”, men har du nogensinde hørt dette ordsprog: “Du føler hvordan du ser ud”? Når du beslutter dig for at blive Mary Kay -konsulent, er vægten lagt på personlig pleje og skønhed. Dit arbejde hjælper dig med at udvikle makeup -applikationsevner, som du kan bruge til din egen stil, og samtidig hjælpe andre med at føle sig smukke. Ved at bruge de produkter, du sælger, begynder du en autentisk salgsoplevelse for forbrugere. Denne proces fører ofte til mere salg. Hvis det ser ud og føles som en million dollars, er det sådan, du begynder at sælge.

7. Tilbyde provisioner gennem mere end bare salg.

Du modtager en generel provision på 50% på alle produkter, du sælger som Mary Kay -konsulent. Der er heller ingen minimumskrav til køb for at begynde at få de højeste priser. Du kan også handle lager med andre konsulenter i din region, selvom det negerer et tilbagekøb, hvis du beslutter dig for at forlade denne mulighed. Din downstream giver yderligere restindkomst, plus du kan også optjene provision fra onlinesalg.

8. Det er en mulighed for både mænd og kvinder at starte en karriere.

Selvom konsulentnumrene udgivet af Mary Kay (og andre steder) kun refererer til kvinder, er der mænd, der udmærker sig inden for dette arbejdsområde. Imidlertid er mindre end 1% af dem mænd, men nogle, ligesom Paul Ritter, Jr., fandt ud af, at de er fremragende til det. Ritters mor vandt en lyserød Cadillac i 1991 for sine salgsaktiviteter. Han var også hurtig til at sælge inventar og stoppede endda kvinder ved busstoppesteder for at se, om de ville noget.

Paul hævdede en bordeaux Pontiac Grand Am i 1993, i en alder af 20 år, med moms, forsikring og registrering også betalt. Han kvalificerede sig, fordi han og fem af hans rekrutter solgte i alt $ 3.600 for produkter hver måned i fire på hinanden følgende måneder.

9. Dette arbejde vil hjælpe dig med at finde det gode i alle.

Du vil opdage flere forskellige personlighedstyper under din efterforskningsindsats som Mary Kay -konsulent. Du skal lære at håndtere hver person for at etablere en troværdig kundebase for hver salgsmulighed. Det kan være udfordrende at arbejde med andre mennesker, der ikke har samme smag som dig, men denne eksponering for forskellige ideer, kulturer og perspektiver vil forbedre dine netværksevner over tid. Du vil lære at opdage det gode i alle, du møder. Hver person er unik på deres egen spændende måde.

10. Dine kunder har ikke noget imod at vente på en ordre, de har lagt.

Der er rekrutterere, der vil have dig til at købe en stor mængde beholdning på forhånd, fordi det vil hjælpe dem med at tjene en hurtig provision for det. Du behøver slet ikke at reagere på det pres. Selvom nogen fortæller dig, at dine “kunder ikke vil vente på deres ordrer”, er dette ikke tilfældet. Folk forstår behovet for forsendelse og levering. De vil forvente dine varer fra dig, ligesom de ville have en ordre fra Zulily eller Tupperware. Det betyder, at du ikke behøver at foretage det uventede første store køb.

11. Der er herreprodukter, som du også kan sælge som konsulent.

Selvom mænd udgør en lille del af de aktive Mary Kay -konsulenter og deres samlede kundebase, er der nogle produkter til salg, der hjælper dig med at udnytte denne markedsandel i dit samfund. Du har mulighed for at sælge barbercreme og skum, aftershave lotions, solcreme, ansigts sæbe og cologne. Nogle gange roterer produkterne for at introducere nye mærker, dufte eller varer for at tilskynde til mere salg. Selvom du på et tidspunkt (eller i det mindste prøver) skulle købe inventar, udnytter denne del af produktlinjen ofte ikke de fleste konsulenter.

12. Du kan indstille dine egne priser for de produkter, du sælger.

Når du køber lagervarer som Mary Kay -konsulent, får du 50% rabat på de samlede detailomkostninger for hvert produkt. Derefter sælger han varen til 100% detail for at få det fulde overskud. Hvis du opdager, at din kundebase ikke er interesseret i at betale den fulde pris, kan du forhandle noget andet. Det er op til dig at bestemme den endelige pris, da du er en uafhængig entreprenør for virksomheden. Hvis du køber noget for $ 4, men du tror, ​​at det sælger bedre for $ 7 i stedet for $ 8, så kan du foretage salget. Husk: Mary Kay sporer engrosordrer for at se dine indtægtstal, ikke det detailsalg, du foretager.

13. Der er færre lag af multilevel marketing, du skal navigere.

Der er flere multi-level marketing (MLM) virksomheder, der kræver, at du opfylder forskellige krav for at tjene efterfølgende indkomst, f.eks. At fuldføre en bestemt “gren” eller fuldføre en “matrix”. Når du begynder at sælge Mary Kay -produkter, er din samlede salgsmængde og antallet af aktive rekrutter, du har, de vigtige tal. Derefter kan du optjene 4% provision på alle dine downlinesalg, hvis du har en aktiv, modtage en forfremmelse til “Seniorkonsulent”, og når du bevæger dig op, tjener du 13% provision øverst på stigen.

14. Du kan optjene bonusser, når du arbejder som Mary Kay -konsulent.

En af de nemmeste måder at supplere din indkomst som Mary Kay -konsulent på er at optjene de teambuilding -bonusser, der er tilgængelige. Du kan tjene op til $ 3.000 pr. Bonus afhængigt af det lederskabsniveau, du har opnået, og din samlede salgspræstation. Betingelserne for bonusser kan ændre sig, så du bliver nødt til at gennemgå dokumentationen fra din rekrutterer for at finde ud af, hvilke betingelser du skal opfylde for at få en vellykket oplevelse.

Liste over ulemper ved at være Mary Kay -konsulent

1. Det kræver meget selvdisciplin at få succes.

Når du er Mary Kay -konsulent, arbejder du som selvstændig entreprenør. Det betyder, at din indkomst delvis er baseret på mængden af ​​personlig motivation, du har. Du kan være din egen chef, men det betyder også, at du bør forblive dedikeret til handlen frem for at blive hjemme, udøve hobbyer eller tage på ture med familie og venner. Du skal på weekendprogrammer, du skal rekruttere andre til at skabe et nedadgående flow og konstant se frem til nye muligheder.

2. Du har ikke en garanteret indkomst hos Mary Kay.

Du modtager et kommissionsprogram på 50% for alle produkter, du sælger, når du arbejder som Mary Kay -konsulent. Det er dog en bruttoindtægtsprovision, der ikke har betydning for administrative omkostninger, marketingkrav eller køb af kit. Hvis du ikke genererer salg, tjener du heller ikke indkomst. Selvom den gennemsnitlige konsulent tjener omkring $ 30.000 om året, afhænger meget af dette potentiale af hans evne til at etablere en kundebase, hvor andre uafhængige konsulenter ikke arbejder.

3. Det er et ikke-refunderbart køb, der kræves i begyndelsen.

Hvis du beslutter dig for at begynde at sælge Mary Kay-kosmetik, er der nogle ikke-refunderbare køb (hvoraf nogle er valgfrie), der er en del af etableringsprocessen. Hvis du beslutter dig for eksempel at tilmelde dig det personlige webstedsprogram, betaler du $ 30 plus moms, hvor det er relevant. Du skal også betale skat, forsendelse og håndtering af dit startsæt på $ 100, før du kan begynde at sælge.

Selvom der er nogle rabatmuligheder, involverer de kun originale og ubrugte afsnit 1 -detailprodukter, som du har købt direkte fra virksomheden inden for 12 måneder. Kvalificerende produkter vil blive købt tilbage af dig til 90% af deres oprindelige nettoudgift (ikke brutto), så det er ikke en fuld refusion.

4. Du kan få en nikkel og en skilling for de forskellige gebyrer.

Alle Mary Kay -konsulenter i en bestemt region vil ofte mødes cirka en gang om ugen for at diskutere virksomhedsopdateringer, salgsmuligheder og anden relevant information. Disse møder afholdes undertiden i hver konsulents hjem og roterer gennem regionen, indtil hvert medlem har været vært for en begivenhed mindst én gang. Andre direktører lejer plads og kræver, at gruppen betaler sin andel af gebyret, hvilket koster mellem $ 5 og $ 10 om ugen. Det er et ekstra stykke indkomst, der kan være en udfordring at erstatte, hvis du lige er begyndt med denne mulighed.

5. Det kræver flere penge at komme i gang end bare startsættet på $ 100.

Når du beslutter dig for at gå altomfattende som Mary Kay-konsulent, vil du hurtigt indse, at opstartsomkostningerne går langt ud over det startkit og webstedsgebyr. Du skal bruge visitkort, et program til behandling af kreditkort og andre ekstraudgifter, der begynder at tilføje meget hurtigt. Du bliver også nødt til at købe beholdning, hvor nogle ledere kan opfordre dig til at købe en betydelig mængde for at komme i gang.

Så er der det med småt på din konsulentkontrakt at huske – du skal placere $ 400 i detailordrer hvert kvartal for at blive i en aktiv tilstand. Hvis du ikke gør det, mister du din optjente rabatprivilegie, hvilket betyder, at du bliver nødt til at købe nyt lager i detailhandlen frem for engros.

6. Du arbejder for en privat virksomhed, så offentliggjorte tal er ikke altid tilgængelige.

Nogle rekrutterere taler om, at en ny Mary Kay -konsulent kunne være vært for en hudplejeklasse om ugen for at tjene yderligere $ 17.000 om året. Nogle mennesker kan tjene omkring $ 100 i timen med denne type arbejde. Men med mere end 600.000 konsulenter, der til enhver tid er aktive i USA, tjener omkring 0,5% mindst $ 100.000. De fleste mennesker, der vælger at sælge disse kosmetik, tjener mindsteløn eller mindre end mindsteløn for det, de laver.

Det eneste offentliggjorte tal om Mary Kay -salgsdata er, at omkring 3 milliarder dollars i bulkordrer spores hvert år. Virksomheden sporer ikke detailhandelsværdier.

7. Nogle rekrutterere forsøger at få dig til at trække et kreditkort ud, hvis du ikke kan købe beholdning.

Når du går igennem orienteringsprocessen og finder ud af, at du bliver nødt til at købe noget lager for at begynde at sælge produkter som konsulent, har nogle mennesker ikke råd til de ekstra $ 400 med det samme. Nogle salgschefer afholder endda deres repræsentanter fra at bruge kontanter til at købe deres beholdning. De foreslår, at du i stedet ansøger om et Mary Kay Rewards Visa -kreditkort.

Da Virginia Sole-Smith beskrev sin personlige situation for Marketplace Money, fortalte hun direktøren, at hun ikke søgte at låne fra et kreditkort. “Åh nej, nej, det er ikke en gæld,” sagde direktøren til ham. “Det er en investering i din virksomhed.”

8. Du skal betale for alle dine marketingprodukter.

Fordi din titel som Mary Kay -konsulent betyder, at du er en uafhængig entreprenør, er det op til dig at betale for enhver marketingindsats, der kan vokse din virksomhed. Du køber annonceplads, mærkater til biler, brochurer med produktfortegnelser, prøver og hvad du ellers vil have. Selvom det er den samme proces, som enhver anden virksomhedsejer ville gå igennem for at udvide deres muligheder, har Mary Kay Consultants ikke mulighed for at søge andre steder efter de forsyninger, de har brug for. De skal arbejde direkte med virksomheden for at udvide deres brand og tilstedeværelse.

9. Det bliver ofte en salgsmulighed kun for din familie og venner.

Der er mange kvinder (og nogle mænd), der udmærker sig i salget, når de drager fordel af en Mary Kay -konsulentstilling. Deres netværk giver dem mulighed for at nå ud til mange mennesker i deres lokalsamfund og give dem et naturligt niveau for mærkeeksponering. Hvis det ikke er dig, så er din eneste mulighed at stole på dine personlige netværk for at udvide denne mulighed. Du vil sælge til familie og venner. Nogle bringer deres produkter til kirken. Du kan se konsulenterne sælge til forældre, mens de venter på, at deres børn skal ud af skolen. Denne proces kan være en hurtig måde at fremmedgøre folk, du kender.

10. Du kan muligvis ikke beholde den bil, du vandt.

Selvom Mary Kay ser ud til at give dig de professionelle køretøjer, når du kvalificerer dig til dem, bevarer virksomheden ejerskabet. I stedet modtager du en 2-årig leasingaftale for den bil, du vælger. Hvis du ikke opfylder minimumssalgskravet for måneden, skal du betale lejekontrakten med din provisionscheck for måneden. Din eneste anden mulighed er at returnere køretøjet til Mary Kay for at undgå omkostningerne.

11. Det er et job med en høj fejlfrekvens.

Der er ingen officielt offentliggjorte omsætningshastigheder af Mary Kay for dets konsulenter, men forskellige branchens ekspertanmeldelser placerer tallet mellem 80% og 90%. Det betyder, at du er omkring dobbelt så stor sandsynlighed for at mislykkes denne mulighed i dit første år i forhold til at oprette en mere traditionel forretning. Du kan slippe for de daglige 9 til 5 grind med denne mulighed, men det kræver ofte, at du arbejder længere end før med et fuldtidsjob og uden nogen af ​​de ekstra fordele.

Hvis du gennemgår fordele og ulemper ved at være Mary Kay -konsulent, er det vigtigt, at du husker en ting: du er den eneste person, der kan genkende dine bedste interesser. Uanset hvor stærke de muligheder, som dette firma tilbyder, bliver præsenteret for dig, er det altid din beslutning. Det betyder, at du skal kontrollere alt. Tal med nuværende og tidligere konsulenter. Se om du er villig til at gå langt med salget for at smide din beholdning hvert kvartal. Hvis ja, og denne mulighed føles sand for dig selv, så gå videre. Hvis ikke, gør det ikke.