23 Tilapia Industristatistik og tendenser

En af de mest populære skaldyrsmuligheder, der findes i USA, er tilapia. Fisk er blevet ganske populær, fordi den har en rimelig god smagsprofil og er en af ​​de mest overkommelige fiskeproteinmuligheder for forbrugerne.

I 2014 blev tilapia det fjerde mest forbrugte skaldyrsprodukt i USA, ifølge en Fox News -rapport. Rejer, laks og tun på dåse fulgte. Fordi tilapia er så let at dyrke fisk, bliver den meget overkommelig inden for det generelle skaldyrsmarked. Det er en rigelig sort, der kan tilpasses forskellige foderstyper, og det gør det meget let at finde.

Dyrkning af Nile tilapia går tilbage til egyptisk tid, med mere end 4.000 års mulig konsum. Det ville imidlertid ikke være før i 1950’erne, da den globale distribution af denne fisk begyndte at vokse. Gårdene blev introduceret til Thailand i 1965, som derefter spredte sig til resten af ​​Sydøstasien, dele af Afrika og Sydamerika i løbet af de næste 20 år.

Interessant statistik fra tilapiaindustrien

# 1. Kina er verdens førende inden for tilapia produktion. Mellem 1992 og 2003 producerede de mere end halvdelen af ​​den tilapia, der forbruges på verdensplan. (FAO – FN)

# 2. I løbet af de første 9 måneder af 2017 faldt verdensmarkedet for tilapia med cirka 6%. Den samlede kinesiske eksport af frosne tilapia fortsatte imidlertid med at vokse med en hastighed på 4,4%. (FAO – FN)

Statistik for Tilapia -industrien i USA

# 3. Frosne panerede bøffer har oplevet det højeste vækstniveau i det sidste år, hvor efterspørgslen er steget 19,3%. Hele frosne tilapia -produkter har øget den globale efterspørgsel med 3%. Frosne fileter faldt imidlertid 5,3%. (FAO – FN)

# 4. Samlet import af frosne tilapia faldt 13% i løbet af de første 9 måneder af 2017 i USA. Importen faldt specifikt i frossen filet og hele frosne segmenter. (FAO – FN)

# 5. Mexico importerer i øjeblikket omkring 68.000 tons tilapia -produkter hvert år, hovedsageligt frosne fileter. (FAO – FN)

# 6. Honduras er den førende leverandør af friske eller kølede tilapiafileter til det amerikanske marked. De har en tredjedel af den nuværende markedsandel, på trods af at der i 2017 var en værdikontrakt på 14,5% og et værdifald på 8,9% (FAO – FN).

# 7. Efter USA er det latinamerikanske marked den største importør af tilapia i verden, med cirka 58.000 tons importeret hvert år. Afrika importerer cirka 32.000 tons årligt, en mængde der er fordoblet siden 2015. (FAO – FN)

# 8. I USA produceres mindre end 5% af den tilapia, der forbruges, indenlands. Mere end 75% af den indenlandske produktion i USA kommer fra recirkulationssystemer. (Monterey Bay Aquarium)

# 9. Kun 8 lægemidler er fuldt godkendt til brug i amerikansk akvakultur og bruges primært til at forebygge eller behandle sygdomme. Kemikalier, såsom methyltestosteron, der bruges internationalt til kønsomvendelse, er kun tilgængelige med en særlig tilladelse til ruger i lukkede systemer. (Monterey Bay Aquarium)

# 10. Der er kun 28 rugerier i USA, der fokuserer på tilapia produktion og forsyner hele den nationale befolkning af denne fisk. (Monterey Bay Aquarium)

Global Tilapia Industri Statistik

# 11. Mere end 259.000 tons tilapia blev produceret på Filippinerne i 2016 gennem akvakulturindsats. Af dette tal var kun 900 tons tilapia bestemt til eksportmarkedet. Disse tal har været stabile i de sidste 5 år. (Commercial intelligence portal for skaldyrsprodukter)

# 12. Ca. 54.000 tons tilapia landes også fra floder og søer i Filippinerne. Dette skyldes, at det filippinske kontor for fiskeri og akvakulturressourcer har frigivet fingerlinger i lokale vandveje til håndværksfiskeri i løbet af det sidste årti. (Commercial intelligence portal for skaldyrsprodukter)

# 13. Omkring 56% af eksporten fra 1,8 mio. Ton forsyningen i Kina går til USA. Mexico modtager 10% af den kinesiske eksport, mens Rusland og EU modtager henholdsvis 6%. (Forskningsport)

# 14. På det amerikanske marked tegner tilapia -salget sig for cirka 25% af alle finfish dollar -beholdninger i hver kategori. Den gennemsnitlige butik, der sælger fisk og skaldyr i USA, er i gennemsnit 608 dollars i ugentligt salg. (Forskningsport)

#femten. I 2009 beløb forbrug af tilapia levende vægt i USA sig til omkring 465.000 tons. I 2014 oversteg det tilsvarende forbrug af levende vægt 633.000 tons. (Forskningsport)

#seksten. Tilapia -importen til USA i 2014 blev vurderet til mere end 1,11 milliarder dollars. Til sammenligning var salget af gårdstilapia i USA omkring 90 millioner dollars. (Forskningsport)

# 17. I Mexico er godt 50% af de akvakulturlicenser, der udstedes, tilapia -landbrugslicenser. I 2013 var tilapiaindustrien i Mexico i stand til at generere omkring 103 millioner dollars i det samlede salg. (Forskningsport)

# 18. Siden 1992 har kun priserne på friske tilapiafileter oplevet en dramatisk stigning i prisen pr. Kilogram. Alle andre kategorier har været relativt konsistente. I 1992 blev friske fileter vurderet til $ 5 / kg. I 2014 blev de vurderet til mere end $ 7 / kg. (Forskningsport)

# 19. USA importerer omkring 96% af verdens forsyning til det internationale marked, selvom Taiwan og USA er de eneste nationer, der traditionelt registrerer tilapia som en separat handelsstatistik. (FAO – FN)

# 20. Tilapia tegner sig som en art for 7,6% af ferskvandsproduktionen i akvakultursystemer. (National Institutes of Health)

# 21. Industrien foretrækker produktionen af ​​udelukkende mandlige tilapia, da hanner vokser 40% hurtigere end hunner. Derfor fokuserer den internationale industri på kønsomvendelsesprocesser, noget der ikke er så udbredt på det amerikanske akvakulturmarked. (National Institutes of Health)

# 22. I 2022 forventes Vietnam at fordoble de 150.000 tons tilapia, den producerede i 2016. Der er i øjeblikket over 21.000 hektar tilapia -damme i drift i Thailand på dette tidspunkt. (IntraFish)

# 23. I 2022 forventes den samlede tilapiaindustri at nå en markedsværdi på mere end $ 10 mia. (Forskningsport)

Tilapia -branchens tendenser og prognoser

Det, der har begrænset tilapiaindustrien fra yderligere eksplosiv vækst i de sidste 5 år, er rapporterne om fiskens samlede ernæringsprofil. Tilapia har vist sig at have høje niveauer af arachidonsyre, som er en omega-6 fedtsyre. Det er en nødvendig komponent i den menneskelige kost, men når det indtages på høje niveauer, har det været knyttet til visse hjernesygdomme, såsom Alzheimers sygdom.

Den indeholder også mindre omega-3’er end andre populære fisk og skaldyrsindstillinger, der findes i den amerikanske kost. Kombinationen skaber en betændelsesprofil, der er værre end en bacon -osteburger for nogle forbrugere.

På samme tid indeholder tilapia imidlertid flere omega-3 end hummer eller visse typer tun. Den indeholder også meget lave niveauer af mættet fedt, og en portion på 100 g indeholder 29 g protein.