23 Statistik, tendenser og analyse af savværksindustrien

Savværker i USA udgør et vigtigt fundament for talrige industrier. Tømmer produceret i et savværk distribueres til bygge-, fremstillings- og møbelindustrien for at skabe mange forbrugsvarer. Tiloversblevne træprodukter sendes til papir- og kartonprocessorer, hvilket skaber et andet segment af branchen.

På trods af alle de fordele, savværker giver, bemærker OSHA også, at arbejde i et savværk er “en af ​​de farligste erhverv i Amerika.” Når miljøfaktorer også indgår i ligningen, bliver de endnu mere farlige, især hvis placeringen er fjerntliggende, og der ikke er sundhedsfaciliteter i nærheden.

I USA og Canada er der mere end 1.000 aktive savværker, der i øjeblikket producerer træ. Dens nåletræskapacitet er 189 millioner kubikmeter, mens den forbruger 280 millioner kubikmeter træ. Den gennemsnitlige arbejdstager i et savtræ i nåletræ kan producere mere end 2.100 kubikmeter træ om året, hvilket er cirka halvdelen af, hvad en gennemsnitsarbejder i et savværk, tømmer eller speciale kan producere.

Vigtig statistik fra savværksindustrien

# 1. Savværker i USA producerer cirka 34 milliarder dollars i omsætning hvert år. Fra 2013 til 2018 er markedet for denne industri vokset med en gennemsnitlig hastighed på 3,3%. (IBIS World)

# 2. Cirka 3.200 savværker opererer i øjeblikket i USA. På nuværende produktionsniveau vil de støtte den direkte beskæftigelse af omkring 85.000 mennesker. (IBIS World)

# 3. Tømmerproduktion med savværker skaber en moderat mængde kapitalintensitet, da $ 0,21 for hver brugt $ 1 går til lønninger. (IBIS World)

# 4. Mere end 766.000 hektar amerikansk skovjord hjælper hvert år med at støtte savværksindustrien. 49% af skovområderne i Nordamerika betragtes som certificerede. (Statista)

# 5. Cirka 70% af det skovklædte land i USA betragtes som skovareal, hvilket gør det i stand til at producere træ, der kan bruges industrielt. (Statista)

# 6. Hvert år hjælper Amerikas savværker med at producere 11,9 milliarder kubikfod industrielt rundved. (Statista)

# 7. Amerikas skove og skovprodukter hjælper med at opretholde beskæftigelse for mere end 953.000 mennesker, hvilket gør det til en af ​​landets største industrielle arbejdsgivere. Mere end 53 milliarder dollars i lønningsløn genereres hvert år fra skovprodukter. (Statista)

# 8. Papirmølle forsendelser fra USA er værd 45 milliarder dollars hvert år. Træ- og papirindustrien har en markedsværdi på $ 282 mia. (Statista)

# 9. Mere end 41 milliarder kubikfod tømmer produceres hvert år i USA ved hjælp af savværker. Industrien bidrager også med mere end 79 millioner tons papir- og papprodukter. (Statista)

# 10. Den gennemsnitlige størrelse af stammer håndteret af savværker i Nordamerika er baseret på din geografiske placering. De største stammer findes i British Columbia, hvor størrelsen var 42 centimeter i diameter. I det østlige Canada var bjælkernes gennemsnitlige størrelse kun 16 centimeter i diameter. (US Department of Agriculture)

# 11. USA tegner sig for 9% af det nuværende industrielle rundvedsmarked. Savværker hjælper med at producere 27% af verdensmarkedet for træpiller, men giver kun 5% af markedet for savet træ. Canada er ansvarlig for 23% af markedet for savet træ. (FN’s fødevare- og landbrugsorganisation [FAO])

# 12. Canada er den næststørste leverandør af træbaserede paneler og er ansvarlig for 9% af verdensmarkedet. USA når ikke engang Top 10 i dette segment. (FAO)

# 13. Kina er hovedimportøren af ​​industrielle rundtræprodukter og kontrollerer 39% af importmarkedet. Canada importerer 3% af de industrielle rundvedsprodukter, der er tilgængelige globalt. (FAO)

# 14. Storbritannien er ansvarlig for 43% af træpilleimportmarkedet. (FAO)

#femten. USA er verdens førende inden for import af træbaserede paneler, der er ansvarlig for 15% af markedet i 2016. (FAO)

#seksten. Savværker, der opererer i de østlige canadiske provinser, opererer med margener, der kan være så lave som 10%. (Undersøgelse af internationale træmarkeder)

# 17. I 2016 var Brasilien den tredjestørste eksportør til USA, bag Canada og Chile, med 109 millioner bdft træ. Dens tømmermængde steg med 54% i løbet af året. (Undersøgelse af internationale træmarkeder)

# 18. Canada sendte 15 milliarder bdft til USA i 2016. (International Wood Markets Research)

# 19. Fyrbiller er et stort problem for savede stammer, især i de vestlige stater og provinser i USA og Canada. Billerne har dræbt omkring 60% af alle fyrretræer i British Columbia og 20% ​​af alle stående træer i provinsen. (Undersøgelse af internationale træmarkeder)

# 20. I 2012 hjalp 30 savværker i Californien med at producere 1,9 milliarder brætfødder tømmer, hvilket repræsenterede 7% af den amerikanske nåletræsproduktion og cirka 5% af den indenlandske produktion. (US Department of Agriculture)

# 21. 83% af tømmerhøsten i Californien kom fra privat jord. Yderligere 14% kom fra nationale skove. 97% af det træ, der er høstet i Californien, forbliver i staten til forarbejdning. (US Department of Agriculture)

# 22. 32% af mængden af ​​træ, der høstes i USA, vil blive brugt til bord og tømmer. I Californien blev mere end 360 millioner kubikfod træfiber brugt til at producere strøm. (US Department of Agriculture)

# 23. Californiens årlige tømmerforarbejdningskapacitet er faldet med mere end 70% siden 1980’erne. (US Department of Agriculture)

Savværksindustriens tendenser og analyse

Savværksindustrien har oplevet en generel vækstudvikling siden 1995, især i USA og Canada. Tømmeret produceret af disse savværker kan undertiden sættes i bero som en reserve i tider med økonomisk tilbagegang, men det skaber produkter, der kan bevares og bruges på et senere tidspunkt.

Nogle af savværkerne i USA har nået 30% marginer på det tømmer, de producerer for første gang i historien. Da eksportmarkederne fortsat forbedres, og den indenlandske efterspørgsel stabiliseres, bør branchens tendens fortsat være stærk.

Nordamerikas top 10 træproducenter er ansvarlige for 40% af den samlede tilgængelige kapacitet. 40% af topproducenterne ejer færre end 10 savværker, og Potlach og RSG Forest Products har kun 4. På trods af branchens størrelse dominerer SMV’er, selvom canadiske virksomheder søger at købe savværker i USA.

Timberland vil fortsat blive brugt til en række forskellige produkter. Se efter branchen for at konsolidere sig yderligere i de næste 10 år, da de større mærker begynder at købe mindre transportører for at forbedre margenerne. Den nuværende omsætning bør forblive stabil og vokse 2% til 4% i denne prognoseperiode.