22 Statistik, tendenser og analyse af den tyske luftfartsindustri

Når vi tænker på “Great Space Race”, tænker vi på billeder af konkurrencen mellem Sovjetunionen og USA i 1950’erne. Vi tænker på navne som Sputnik eller Neil Armstrong. Det, der normalt ikke kommer til at tænke på, er Aggregat 4, som blev produceret af den tyske luftfartsindustri i 1940’erne.

Nu bevilget blev A4, der modtog et navn, der oversættes til engelsk som “Weapon of Retribution 2”, oprindeligt bygget af den nazistiske regering for at angribe allierede byer under Anden Verdenskrig. Det ville også være det første langtidsstyrede ballistiske missil, der kunne nå det ydre rum. Mange af de raketteknologier, der blev udviklet til Great Space Race, stammer fra erobrede komponenter eller faciliteter, der er arvet efter krigens afslutning.

Tyskland har altid været i spidsen for udviklingen inden for den globale rumfartsindustri. Den første internationale udstilling afholdt for den globale luftfartsindustri blev afholdt i Berlin i 1909.

I dag dominerer den tyske luftfartsindustri muligvis ikke den globale fremstilling, men den producerer dele og komponenter, der bruges rundt om i verden. En del af årsagen til dette var, at Tyskland var forbudt at lave fly i årene efter anden verdenskrig.

Vigtig statistik fra den tyske luftfartsindustri

# 1. I 2016 blev der produceret mere end 1.700 passagerfly på verdensplan. Virksomheder fra den tyske luftfartsindustri deltog i fremstillingen af ​​hvert af de producerede fly. Det betyder, at tyske teknologier findes i alle operationelle fly, der er bygget i dag. (Tysk handel og investering)

# 2. Ca. 300 fly gennemføres hvert år af den tyske luftfartsindustri på landsplan. Det svarer til omkring 17% af verdens nye flyproduktion. (Tysk handel og investering)

Tysk luftfartsindustri statistik

# 3. I løbet af de næste 20 år forventes efterspørgslen efter nye passagerfly at nå op på 35.000 fly. Det inkluderer ikke nogen militærflyproduktion, der kan kræves af industrien. (Tysk handel og investering)

# 4. Mere end 108.000 mennesker har direkte beskæftigelsesmuligheder takket være den tyske luftfartsindustri. Beskæftigelsesniveauet er steget støt siden 1995, hvor industrien beskæftigede kun 68.000 mennesker. (Tysk handel og investering)

# 5. Den tyske luftfartsindustri genererer yderligere 900.000 indirekte jobmuligheder hvert år. (International Trade Administration)

# 6. Mere end 50% af de direkte beskæftigelsesmuligheder, der tilbydes af den tyske luftfartsindustri, er ingeniører eller højt kvalificerede stillinger. (Tysk handel og investering)

# 7. Tysklands centrale luftfartsforskningsorgan beskæftiger omkring 8.000 mennesker fordelt på 39 institutter på 20 forskellige steder. (Tysk handel og investering)

# 8. Den samlede værdi af branchens indtægter genereret af industrien i 2016 var 37 milliarder euro. Omkring 11% af branchens omsætning, eller € 4 mia., Bruges på forskning og udvikling. (Tysk handel og investering)

# 9. Der er i øjeblikket 137 tyske luftfartsselskaber, der har fået driftslicenser fra 2015. (Statista)

# 10. Indtægter fra civil luftfart tegner sig for 73% af det samlede marked for den tyske luftfartsindustri. (Statista)

Tysk luftfartsindustri statistik efter antal medarbejdere

# 11. Aerospace -systemer tegner sig for størstedelen af ​​markedet i Tyskland og genererer 60% af branchens omsætning årligt. (International Trade Administration)

# 12. USA’s import til tysk industri udgjorde $ 3,18 mia. I 2012, 40% mere end året før. Tyskland er den største importør af luftfartsprodukter baseret i USA. (International Trade Administration)

# 13. Fra et persontrafiksynspunkt er der 38 lufthavne, der betjener kommercielle flyvninger i Tyskland. I gennemsnit støtter de omkring 15 millioner passagerer om måneden. (International Trade Administration)

# 14. Flypassagertrafik i Tyskland er faldet med 3,6% om året, mens den samlede trafik i Europa er vokset med 2,5% om året. (International Trade Administration)

#femten. Det meste af den tyske luftfartsindustri er baseret i Bayern, Niedersachsen eller NRW med henholdsvis 445, 338 og 276 virksomheder. (Forbundsministeriet for økonomi og energi)

#seksten. 76% af virksomhederne i den tyske luftfartsindustri rapporterer årlige indtægter på € 10 millioner eller mindre om året. Mere end 90% af disse virksomheder beskæftiger mindre end 250 mennesker. (Forbundsministeriet for økonomi og energi)

# 17. Airbus er den primære kunde hos de fleste virksomheder, der opererer i den tyske luftfartsindustri. Mere end € 140 millioner i omsætning kommer hvert år direkte fra Airbus til industrien. (Forbundsministeriet for økonomi og energi)

# 18. Tysk eksport fra luftfartsindustrien er hovedsageligt fokuseret på USA. Virksomheder i branchen er dobbelt så tilbøjelige til at arbejde med amerikanske enheder i forhold til deres næststørste eksportmarked, der tilfældigvis er Frankrig. (Forbundsministeriet for økonomi og energi)

# 19. Den tyske luftfartsindustri er en del af en civilindustri på 175 milliarder dollar og en militærindustri på 204 milliarder dollar fra et globalt perspektiv. (World Economic Forum)

# 20. Den tyske luftfartsindustri tegner sig for omkring 20% ​​af den samlede europæiske luftfartsindustri. (Business Wire)

Tysk luftfartsindustri statistik efter sektor

# 21. Systemintegratorer tegner sig for 62% af den samlede luftfartsindustri i Tyskland. 14% af industrien kommer fra segmentet motorkomponenter, mens materialesegmentet repræsenterer 4% af industrien. (ECORYS)

# 22. OEM- og slutmonteringsaktiviteter udgør 40% af Airbus -flyproduktionen og 42% af Eurocopter -helikopterleveringerne. I 2008 leverede industrien 245 helikoptere og 187 Airbus A320 fly. (ECORYS)

Tysk luftfartsindustri tendenser og prognoser

I løbet af de sidste 20 år har den tyske luftfartsindustri oplevet succesniveauer med en hidtil uset hastighed. Siden 1990’erne er branchens omsætning mere end firedoblet, hvilket gør den til en af ​​de mest innovative sektorer i Europa. Efterhånden som fremskridt inden for rumfartsteknologi fortsat driver innovation inden for denne industri, forventes det fortsat at være en af ​​de bedst effektive industrier i Tyskland og Europa i de næste 20 år.

Det, der driver den tyske luftfartsindustri fremad, er vægten på forsknings- og udviklingsinfrastruktur. Internationale investorer pumper penge ind i denne industri, fordi den kan gå direkte fra FoU til fremstilling på grund af kraften i sin base. Det giver industrien mere profitpotentiale end konkurrencedygtige industrier i USA, Frankrig og Canada.

Det eneste, der vil forhindre denne industri i at opnå fænomenal vækst, er interne problemer. Den globale lufttrafik forventes fortsat at vokse med 5% hvert år. Med fordelene ved denne industri på spil, forventes tysk innovation at blive fundet i hvert hjørne af verden i de kommende år.