22 Sri Lanka Beklædningsindustri Statistik og tendenser

Sri Lankas beklædningsindustri startede i 1960’erne og er medtaget blandt de hurtigst voksende industrier i Sydasien i de seneste år. På grund af de lave lønomkostninger og nærheden til de vigtigste importører af tøj og tekstiler har Sri Lanka oplevet en stabil vækst på 6,3% mellem 2002 og 2013, hvor et bruttonationalprodukt pr. Indbygger nåede $ 3.256 USD i 2013.

Ifølge Export Development Board er beklædningseksport den største eksportindtjening i landet og tjener 4,9 mia. USD i 2014 med en stigning på 9,26%på årsbasis. Siden 1992 har beklædningsindustrien været landets vigtigste kilde til valuta.

Vigtig statistik fra den srilankanske beklædningsindustri

# 1. I 2011 blev den samlede eksportindtjening tjent af den srilankanske beklædningsindustri værdiansat til 4,2 mia. Dollars. Det repræsenterede 39,6% af landets samlede eksportindkomst. (Investeringsråd)

# 2. I 2002 tegnede den srilankanske beklædningsindustri sig for 6% af BNP. Det tegnede også en tredjedel af den samlede fremstillingsbeskæftigelse, to tredjedele af industrieksporten og 30% af industriproduktionen. (Investeringsråd)

# 3. Tøjproducenter dominerer den srilankanske beklædningsindustri. De repræsenterer omkring 90% af tekstil- og tøjsektoren og producerer flere førsteklasses tøjmærker. (Investeringsråd)

# 4. I 2011 beskæftigede den srilankanske beklædningsindustri mere end 2.830.000 mennesker og støttede også indirekte titusindvises flere job. (Investeringsråd)

# 5. I 2016 var beklædningseksporten 4,8 milliarder dollars værd. (International Trade Administration)

# 6. Sri Lankas beklædningsindustri understøtter indirekte op til 600.000 job, hvoraf mange besiddes af kvinder. (Tekstil i dag)

# 7. Sri Lankas beklædningsindustri har i øjeblikket en global markedsandel på 1,2%, hvilket placerer den uden for de 10 bedste globale producenter. Branchen sigter mod at være i top 10 inden 2022. (Textile Today)

# 8. I øjeblikket er der fire store eksportmarkeder for den srilankanske beklædningsindustri. USA rangerer først med 2,1 milliarder dollars i samlet eksport. Storbritannien bidrager med 826 millioner dollars i beklædningseksport, selv når der er EU -told. Det efterfølges af henholdsvis Italien og Belgien med henholdsvis $ 349 millioner og $ 204 millioner i eksport. (Tekstil i dag)

# 9. Sri Lanka importerer faktisk flere tekstiler, end det producerer lokalt. Sri Lankas beklædningsindustri tekstilproduktion er kun $ 850 millioner, sammenlignet med $ 2,2 milliarder i eksport, den genererede i regnskabsåret 2014. 35% af tekstileksporten kommer fra Kina, mens 28,5% kommer fra Indien. (Tekstil i dag)

# 10. Der er mere end 1.000 beklædningsfabrikker i Sri Lanka, hvilket repræsenterer cirka 5% af de samlede beskæftigelsesmuligheder hvert år. (Tekstil i dag)

Global statistik over beklædningsindustrien rundt om i verden

# 11. Beklædning tegner sig for 805 af den samlede britiske eksport fra Sri Lanka. Storbritannien modtager næsten 10% af landets samlede eksport og en tredjedel af den eksport, der går til EU. Dette er et fald på to procentpoint siden 2000. (Lakshman Kadirgamar Institute)

# 12. Cirka 25% af Sri Lankas samlede eksport går til USA, og 70% af dem er relateret til tøj. Beklædningseksport til USA repræsenterer 2,8% af landets samlede BNP. (Lakshman Kadirgamar Institute)

# 13. En stigning på 10% i kinesiske beklædningspriser kan resultere i en stigning på op til 25% i beklædningseksporten til USA fra lande som Sri Lanka. (Verdensbank)

# 14. Regeringen vil give Sri Lankas beklædningsindustri mulighed for at investere op til 5% af sin gennemsnitlige eksportomsætning i udenlandske beklædningsrelaterede enheder. (Lakshman Kadirgamar Institute)

#femten. Industrien vil oprette 15 eksporterende landsbyer på OPP -basis (Public Private Partnership) med fokus på beklædningsgenstanden. (Lakshman Kadirgamar Institute)

#seksten. Regeringen gennemførte ændringer i tekstilimporten i 2017 for at reducere omkostningerne. Når den er fuldt implementeret, herunder tekstilbehandling, dimensionering og farvning, kan op til 2 milliarder dollars i besparelser overføres til beklædningsindustrien. (Lakshman Kadirgamar Institute)

# 17. Regeringen investerede 1,3 milliarder LKR i forskning og udvikling til Sri Lankas beklædningsindustri i 2017. Dette er umiddelbart efter en investering på 826 millioner LKR i 2016. (Lakshman Kadirgamar Institute)

# 18. Den srilankanske beklædningsindustri bruger op til 15% af den tilgængelige arbejdskraft i landet på en given dag. Cirka 85% af arbejdsstyrken til rådighed for industrien består af kvinder. (MAS Fabric Park)

# 19. 65% af fabrikker, der er aktive inden for Sri Lankas beklædningsindustri, er placeret i nærheden af ​​Colombo havn eller lufthavn. De andre fabrikker har en tendens til at være placeret i landdistrikter. 71% er placeret i den vestlige provins, hvilket repræsenterer 65% af den samlede arbejdsstyrke i regionen. (Øen)

# 20. De skatteferier, der tilbydes af Investeringsrådet, kan være gyldige i op til 20 år. Efter udløbet af skatteferien opkræves en koncessionsafgift på 15% på medlemsvirksomheder. (Øen)

Størrelse Global tøjmarkedstatistik efter region

# 21. Mange af de store mærker, herunder Abercrombie og Fitch, Liz Claiborne og Ralph Lauren, har kun været involveret i den srilankanske beklædningsindustri i 10 år eller mindre. (Øen)

# 22. Leveomkostninger forbedringer har ændret landskabet i Sri Lankas beklædningsindustri. Bangladesh har 6 gange mere global eksport med sin beklædningsindustri, men de betaler $ 50 mindre om måneden end Sri Lanka som en månedlig mindsteløn. Sri Lankas arbejdere tjener mindst $ 120 pr. Måned, mens bangladeshiske arbejdere tjener mindst $ 70.

Sri Lanka beklædningsindustri tendenser og analyse

Det, der har holdt den Sri Lankanske beklædningsindustri tilbage i de seneste år, var tabet af GSP Plus -status i EU. Denne status blev ophævet i 2010. Det betyder, at alle tekstiler, beklædningsgenstande og beklædningsgenstande, der eksporteres til EU fra Sri Lanka, modtager fulde toldsatser. Med status kommer omkring 20% ​​af branchens eksport til Europa ind på markedet med nultarif. Cirka 70% af eksporten modtager præferencepriser.

GSP Plus -programmet blev genindsat af EU i 2017, hvilket kan bringe industrien på vej til bedring. Uden staten har der været konstante fald i branchen som helhed. I februar 2017 faldt eksporten for eksempel med 2,7% fra det foregående år til en værdi af kun 868 millioner dollars.

Efterhånden som branchen fortsætter med at vokse, vil relationer være nøglen til at låse op for et maksimalt succesniveau. Forhold til nye kunder vil diversificere eksportmarkedet, hvilket er nødvendigt på grund af afhængighed af amerikansk import. Denne vægt vil også etablere langsigtede relationer med etablerede globale mærker, der kan øge indflydelsen fra industrien som helhed.