21 Statistik og tendenser i den franske vinindustri

# 1. I USA dominerede franske vine forbrugertendenser i 2017. I alt var der en værditilvækst på 14,2% for industrien, hvilket langt oversteg den nationale værditilvækst på under 2%.. (Rådgiver for vinindustrien)

# 2. Prosecco var den mest populære vin i 2017 i USA og rapporterede en værditilvækst på 23% i kategorien mousserende vin. Fransk Champagne opnåede 8,4% værditilvækst, hvilket overgik 5,3% værditilvæksten opnået af amerikansk mousserende vin (Wine Industry Advisor)

Statistik for den franske vinindustri

# 3. Gennemsnitprisen for en 750 ml flaske fransk champagne i USA er $ 52,35, mens den gennemsnitlige flaske Prosecco sælger for omkring $ 12,27. (Rådgiver for vinindustrien)

# 4. Premium rosé oplevede nogle af de højeste værdivækstniveauer for den franske vinindustri i historien på det amerikanske marked i 2017. Den samlede vækst var over 56% i pluskategorien. Fra $ 7,99 pr. Flaske. (Rådgiver for vinindustrien)

# 5. På trods af et højt vækstniveau er premium rosé stadig kun 1,1% af salget fundet på det amerikanske marked. Champagne er den største importkategori af fransk vin og tegner sig for 41,7% af den samlede amerikanske import fra Frankrig efter værdi. (Rådgiver for vinindustrien)

# 6. I 2017 fangede vine, der var prissat over $ 9, næsten 53% af det samlede detailmarked i USA. Gennemsnitprisen for en flaske fransk vin i USA er $ 12,71. (Rådgiver for vinindustrien)

# 7. Kun 5 lande i verden repræsenterer 50% af de vinmarker, der i øjeblikket plantes. Frankrig ligger på tredjepladsen og udgør 10% af verdens vingårdsområde. Spanien går foran med 13%, mens Kina har 11%. (US Department of Commerce)

# 8. Stort set alle vinmarker i Frankrig er dedikeret til produktion af vindruer. Kina leder imidlertid verden i den samlede produktion af friske druer. (US Department of Commerce)

# 9. Frankrig har i øjeblikket 785 hektar jord dedikeret til vinmarker. Til sammenligning har USA, som er den sjette største producent af druer, 443 hektar vinmarker. (US Department of Commerce)

# 10. I de fleste europæiske lande har drueproduktionen været støt faldende siden 2000. Kun Frankrig og Spanien har registreret en stabil produktion af druer. (US Department of Commerce)

# 11. Frankrig er den næststørste vinproducent, med en produktion på 45,2 millioner hl i 2016. Kun Italien producerede mere, med 50,9 millioner hl. I 2014 overhalede den franske vinindustri Italien til førstepladsen i et år. (US Department of Commerce)

# 12. Fem lande i verden forbruger i dag cirka halvdelen af ​​den vin, der produceres globalt hvert år. Frankrig forbruger 11% af verdens vinforsyning, lige bag USA, der forbruger 13% af verdens forsyning. (US Department of Commerce)

# 13. I 2016 brugte Frankrig omkring 27 millioner hl vin, en hastighed, der langsomt har været faldende siden 2012. (US Department of Commerce)

# 14. Frankrig ligger også på andenpladsen, når man sammenligner vinforbruget pr. Indbygger med 51,8 liter pr. Person. Kun Portugal drikker mere vin, 54 liter pr. Person. Den gennemsnitlige person i USA forbruger kun 11,9 liter vin om året. (US Department of Commerce)

#femten. Frankrig fortsætter med at lede verden med hensyn til den samlede værdi af vineksport, med en samlet værdi på 12.910 millioner euro. Vinsalget steg 6% i volumen for industrien, hvilket var den første stigning i salget siden 2012. (Reuters)

#seksten. Frankrig eksporterede 14,1 millioner hl vin i 2016. I kombination med Italien og Spanien er disse tre lande ansvarlige for 55% af vineksporten i volumen på verdensmarkedet. (US Department of Commerce)

# 17. Salget i Storbritannien steg til € 1,33 milliarder, en stigning på 2,7% i 2017 i forhold til det foregående år. Champagnesalget faldt dog med hele 5%, drevet af en stigning i møntens værdi over for pundet på grund af Brexit -afstemningen. (Reuters)

# 18. Den franske vinindustri producerer omkring 8 milliarder flasker vin hvert år. (Kulturrejse)

# 19. Røde vine tegner sig for omkring 60% af vinsalget i franske supermarkeder og dagligvarebutikker hvert år. Rosé repræsenterer cirka 25% af salget, og resten går til hvidvine. ((Mad og vin)

# 20. Languedoc-Roussillon er den store vinregion i Frankrig, med mere end 500.000 hektar beplantet med vinmarker. Bordeaux har mere end 300.000 plantede acres, mens Rhônedalen har mindre end 200.000 plantede acres. (Mad og vin)

# 21. Kun 75.000 hektar vinmarker er plantet i Champagne -regionen. Kun 34.000 hektar er plantet i Alsace. (Mad og vin)

Tendenser og analyse af den franske vinindustri

Den franske vinindustri har oplevet en god stigning i 2016 og 2017 på grund af styrkelsen af ​​økonomierne på markederne for større forbrug rundt om i verden. Den samlede markedsværdi er steget med mere end 4 milliarder euro på bare 24 måneder. Drevet af gunstige handelsbetingelser og stærke produktionsanfald er der endelig opnået tilbageførsler fra de seneste fald i de seneste år.

Det betyder ikke, at industrien er ude af skoven. Langt fra det, faktisk. Ændrede vejrforhold, skiftende politiske klimaer og euroens ekstra styrke over for pundet og dollaren har skabt uventede konsekvenser for industrien. Selvom dette har øget værdien af ​​vin til industrien, har det også ændret forbrugernes købstendenser.

Det er af den grund, at franske vine omkring det gennemsnitlige køb, omkring $ 13, har større succes. Forbrugerne kan f.eks. Købe 4 flasker af en god Prosecco, eller de kan købe en flaske fransk champagne.

Se efter salg i værdikategorier for at fortsætte med at stige, med premium rosé -salg fortsat en opadgående tendens. Vær på udkig efter premiumvine for fortsat at se et fald i popularitet, selvom de faktiske indtægter fortsat kan stige.