21 Statistik og tendenser for Thailands rejeindustri

Thailands rejeindustri har udviklet sig støt siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede. I dag er branchen på forkant med akvakultursteknikker. Akvakultur i ferskvand og brakvand er de to hovedkomponenter i nutidens industri. Den samlede akvakulturproduktion inden for industrien i 2003 nåede mere end 1 milliard ton produkt for første gang. I et givet år tegner akvakulturproduktionen sig for mindst en fjerdedel af industriens samlede præstationer.

Ferskvand akvakultur har været i drift i Thailand siden 1922. I øjeblikket opdrættes mere end 50 forskellige arter ved hjælp af disse metoder. Brakvand langs kystfiskeri har været med til at fremme rejeavl endnu mere end i de foregående år.

Informationsstatistik for Thailands rejeindustri

# 1. Ca. 90% af Thailands rejeindustriproduktion eksporteres hvert år. Industrien repræsenterer omkring 4% af landets samlede eksport. (Havfiskindustriens myndighed)

# 2. I 2013, det sidste år med pålidelige data til rådighed, genererede Thailands rejeindustri omkring 7 milliarder dollars i den samlede eksport af skaldyr. Tilberedte og dåse rejer eller rejer tegnede sig for 1,1 milliarder dollars af det samlede beløb. Frosne rejer og rejer indbragte yderligere 895 millioner dollars. (Havfiskindustriens myndighed)

Thailand Rejerhvervsstatistik

# 3. USA er den største importør af rejeindustrien i Thailand. I 2013 repræsenterede det 22,8% af den samlede eksport. Japan er en anden stor importør af fisk og skaldyr fra Thailand og tegner sig for 20,4% af den samlede eksport. (Havfiskindustriens myndighed)

# 4. Akvakultur er en dominerende kraft inden for den thailandske rejeindustri. I deres seneste undersøgelse tegnede akvakultur sig for 80% af den samlede rejerproduktion. Der er i øjeblikket omkring 25,00 gårde, der støtter industrien. (Havfiskindustriens myndighed)

# 5. Thailands rejeindustri hjælper med at understøtte direkte og indirekte beskæftigelse for mere end 650.000 mennesker. Cirka to tredjedele af de beskæftigelsesmuligheder, der findes inden for industrien, stammer fra branchens akvakultursektor. (Havfiskindustriens myndighed)

# 6. Cirka 78.000 mennesker er ansat i akvakultur inden for brakvand inden for den lokale rejeindustri. (Havfiskindustriens myndighed)

# 7. Vandrende arbejdskraft er relativt høj inden for den thailandske rejeindustri. Et skøn fra regeringen fra 2015 satte antallet af vandrende arbejdstagere på mere end 71.000. (Havfiskindustriens myndighed)

# 8. Kæmpe tiger rejer er det mest almindelige produkt produceret af den thailandske rejeindustri. Det repræsenterer cirka 98% af den samlede rejerproduktion inden for industrien. Det er også 40% af den brakke akvakulturproduktion. (FN’s fødevare- og landbrugsorganisation)

# 9. Thailand har været verdens største eksportør af akvakultur og fiskeriproduktion siden 1993. (FN’s fødevare- og landbrugsorganisation)

# 10. Arbejdsmetoder, der findes inden for den thailandske rejerindustri, er klassificeret som niveau 3. af den amerikanske regering. Det betyder, at arbejdstagere får uregelmæssigt løn, de kan blive pålagt at arbejde 20-timers vagter, 7 dage om ugen og kan blive fysisk slået som en form for disciplin. (Havfiskindustriens myndighed)

Kina import af rejerhvervsstatistik

# 11. Siden 1994 er den globale rejeproduktion steget med mere end 25%. Thailands rejeindustri har stået for meget af denne vækst. I 2004 blev der fanget omkring 3,6 millioner tons rejer, hvilket repræsenterer omkring 4,4% af den samlede marinehøst. (Verdens akvakultur)

# 12. Ca. 43% af alle rejer, der kommer ind i den menneskelige fødekæde, opdrættes i en eller anden form for akvakulturpraksis. (Verdens akvakultur)

# 13. Der er omkring 60 arter i alt, der er tilgængelige via den thailandske rejeindustri, men kun en tredjedel af dem har statistik over dem. I Thailand repræsenterer 19 arter kun 2% af den samlede markedsandel. (Verdens akvakultur)

# 14. I USA er omkring 90% af de forbrugte rejer blevet importeret, hvor den thailandske rejeindustri er førende. Kun 2% af de importerede rejer inspiceres af et amerikansk reguleringsorgan (Rodale Welfare)

#femten. Importerede rejer vides at være forurenet med pesticider, kemikalier og andre problemstoffer, der stammer fra den brak akvakultur praksis, der i øjeblikket bruges i den thailandske rejeindustri. (Rodale Welfare)

#seksten. Selvom kun 2% af importen inspiceres, tegner rejeimport op til 35% af de samlede importerede skaldyrsforsendelser, der afvises i USA hvert år. (Mad- og vandovervågning)

# 17. Siden 2007 har amerikanske fødevare- og lægemiddeladministrations inspektører afvist næsten 1.400 forsendelser af skaldyr på grund af forureningsproblemer. (Bloomberg)

# 18. Uden for akvakultur er det samlede areal, der høstes af rejer hvert år, mere end 150 gange størrelsen af ​​skovene hugget til landbrugsformål. Det betyder, at for hvert kilo rejer, der forbruges ved kommerciel fiskeri, fanges der uforvarende yderligere 10 kilo havliv. (Seahorse Project)

# 19. Den gennemsnitlige portionsstørrelse af rejer i USA er 3 ounces. Det producerer 100 kalorier, hvoraf 15 kommer fra fedt. Den største effekt kommer fra de 180 mg kolesterol, der kommer fra en enkelt portion, hvilket er 60% af den anbefalede daglige værdi. (Seafood Health Facts)

# 20. Siden 2014 er der blevet indført en række regeringsbestemmelser for at reducere tvivlsomme industrielle fremgangsmåder. Der skal være en minimumsalder på 18 år for alt arbejde, der udføres på skibe. Der skal være en minimum hviletid på 10 timer om dagen. Arbejdsgiverne skal tilbyde 30 dages årlig ferie, og ansættelseskontrakten skal underskrives efter fælles overenskomst. (Havfiskindustriens myndighed)

# 21. Mere end 1,6 millioner vandrende arbejdstagere blev lovligt registreret i en amnestiperiode for industrien, hvilket tillod skibe og arbejdere at arbejde lovligt i Thailand, mens de afventede officiel verifikation af deres status. (Havfiskindustriens myndighed)

Tendenser og analyse af rejeindustrien i Thailand

Siden 2014 har USA opført thailandske rejer og fiskeriprodukter som produkter produceret gennem tvangsarbejde eller børnearbejde. I løbet af samme år rangerede Walk Free Foundation Thailand 44. på sit verdens slaveriindeks, med næsten 1% af landets nuværende befolkning klassificeret som slaver.

Selvom den thailandske rejeindustri er en stor eksportør af fisk og skaldyr, er etikerne bag produktionen meget tvivlsom, selv efter lokale standarder. Thailand har ratificeret vigtige menneskerettighedstraktater og instrumenter siden 1985, herunder afskaffelse af racediskrimination, konventionen om barnets rettigheder og andre.

Indtil produktionsetikken ændrer sig, så industrien får en ensartet fremme i arbejdsmetoder i USA og andre nationer, vil vækstpotentialet i denne industri være meget begrænset.