21 Statistik og tendenser for den saudiarabiske mejeriindustri

Mejerieksperter foreslår, at en enkelt ko bør forbruge mindst tre liter vand hver dag for at producere mindst en liter mælk. Hvis en gård har kvæg, der producerer med stor kapacitet, betyder det, at der skal være op til 150 liter vand til rådighed.

Når landbrugsaktiviteter finder sted i Midtvesten i USA eller i de regnfulde lande i Europa, er det et tal, der ikke synes at være en udfordring at nå. Men når det kommer til den saudiarabiske mejeriindustri, hvor den gennemsnitlige årlige nedbør kun er 2,3 tommer om året, virker det som en usandsynlig præmis.

Det fungerer stadig på en måde, fordi Saudi -Arabien er en af ​​de ti største mejeriproducenter i verden. Dets største mejeri, Almarai, er en af ​​de største fødevareproducenter i hele Den Persiske Golf.

Malkegårdene her følger det mønster, som Californiens mejerier etablerede årtier før. Hvis du kan importere nok mad og vand, kan du huse en stor besætning på et lille fodaftryk. Nogle mejerier i Saudi -Arabien håndterer 1.000 kvægdyr på kun 40 hektar.

Vigtig statistik fra den saudiarabiske mejeriindustri

# 1. Almarai ligger i Al Kharj, cirka 50 kilometer syd for hovedstaden, Riyadh. De forvalter en besætning på 67.000 malkekøer hvert år, der producerer cirka 2,5 millioner liter mælk om dagen. Det er det dobbelte af gennemsnittet, som europæiske landmænd kan tilbyde. (CNN)

# 2. Almarai’s samlede mælkebesætning udgør 135.000 kvæghoveder på flere forskellige gårde. Selvom ørkenens temperaturer ofte kan nå op på 50 grader Celsius, opbevares Holsteins på gården indendørs for at opretholde komfortniveauer ved halvdelen af ​​udetemperaturen. (CNN)

Saudi -Arabiens mejeriindustri statistik efter producentens markedsstørrelse

# 3. Almarai har en flåde på 1.000 køletankskibsvogne, der leverer mejeriprodukter til mere end 55.000 butikker i seks af de Persiske Golfnationer. (CNN)

# 4. Køer i Saudi-Arabien malkes fire gange om dagen ved hjælp af en stald på 75 enheder, der giver mulighed for en fuld rotation på så lidt som 5 minutter. (Agriland)

# 5. Den årlige startløn for arbejdere, der er ansat i mejeriindustrien gennem en stor leverandør som Almarai, er $ 55.000 om året, udbetalt i skattefrie månedlige rater. Fratrædelsesgodtgørelsen stiger også hvert år, så efter 8 års ansættelse kan du gå på pension med et helt års løn. (Agriland)

# 6. Almarai-arbejdspakken inkluderer 97 dage og helligdage sammen med seks returflyvninger fra dit udgangspunkt eller fra et andet sted, hvis dit hjem er uden for landet. (Agriland)

# 7. Omkring 2,74 millioner tons mælk produceres hvert år i den saudiarabiske mejeriindustri. (Statista)

# 8. Den gennemsnitlige ko i Saudi-Arabien producerer 10.133 liter mælk om året. Det eneste andet land, hvor gennemsnittet er omkring 10.000, er Israel, med 10.035 liter væske. USA indtager en fjerdeplads på denne liste med 9.314 liter. (FAOstat)

# 9. Mellemøsten og Saudi-Arabien er grupperet med Asien til statistiske formål med mælkeproduktion. De repræsenterer 21 % af det tilgængelige produkt. Europa producerer 42 % af verdens mælk, efterfulgt af Amerika med 29 %. (FAOstat)

# 10. Mejerieksport fra den saudiarabiske mejeriindustri faldt kraftigt i 2018 og oplevede en reduktion i omsætningen på 18,3%. Kun Brasilien (42%) og Algeriet (22%) oplevede stejlere indtægtskontrakter i løbet af året. (Gennemgang af mejerimarkedet)

Saudi -Arabien Pakket mejeriindustri statistik efter detailmarkedets størrelse

# 11. Gennemsnitprisen på mælkeeksport i 2017 steg med 31% i forhold til det foregående år, og de internationale omkostninger for smør pr. Ton steg med 66%. (Gennemgang af mejerimarkedet)

# 12. Saudi -Arabien importerede mere end 3 millioner tons mælk i 2016, hvilket gør det til den fjerde største køber af produkter i verden. Importniveauer forventes at falde med mere end 5%, når de endelige tal for 2017 offentliggøres. (Dairy Market Review)

# 13. Den saudiarabiske mejeriindustri eksporterede omkring 1,4 millioner tons mælk i 2017, 0,2% mindre end året før, men stadig over de 1,39 millioner tons, der blev afsendt i 2015 (Dairy Market Review).

# 14. Saudi -Arabien importerede 55.000 tons smør i 2016, 7.000 tons mere end USA. Kun Kina og Rusland (begge over 100.000 tons) importerede mere. (Gennemgang af mejerimarkedet)

#femten. Saudi -Arabiens mejeriindustri importerer også mere end 158.000 tons ost hvert år til forbrug, og dets indkøb steg 3,8% fra året før. ((Gennemgang af mejerimarkedet)

#seksten. Saudi -Arabien rangerer i top 6 for osteksport og solgte omkring 129.000 tons i 2017. Det var et fald på 1,5% fra året før. Kun USA havde et stærkt år i denne mejerikategori med en stigning i eksporten på mere end 18%. (Gennemgang af mejerimarkedet)

# 17. Saudi -Arabien importerer også mere end 100.000 tons WMP hvert år, selvom dette tal faldt med mere end 18% fra året før. (Gennemgang af mejerimarkedet)

# 18. Det samlede antal mejeriingredienser, der forbruges i Saudi -Arabien, var 253.000 tons i 2015. Omkring 90% af disse varer importeres, hvor de fleste indkøb kommer fra New Zealand, Tyskland, Australien eller Holland. (Irish Food Board)

# 19. Der er i alt 700 ansatte af 14 forskellige nationaliteter, der arbejder for Almarai, alle mænd, da kulturelle normer forbyder kvinder at bo eller arbejde i lokalerne. (Tyrens vinstok)

# 20. Mælketankbiler forlader en gård i Almarai hvert 45. minut for at levere produkter. (Tyrens vinstok)

# 21. Den øverste gård under Almarai -paraplyen producerer i øjeblikket 14.200 liter på nuværende niveau. (Tyrens vinstok)

Saudi -Arabiens mejeriindustri tendenser og analyse

Selvom mejeriindustrien i Saudi -Arabien er automatiseret, er der reelle bekymringer om adgang til vand, der vil udvikle sig i det næste årti. De høje udbytter produceret af gårde som Almarai skaber potentiale for høj fortjeneste og adgang til mad, men kritikere antyder, at der i sidste ende skal betales en betydelig pris.

Al Kharj -kunstvandingsdrejninger skaber grønne pletter i ørkenens brune sand. For fire årtier siden blev underjordiske vandreserver anslået til at overstige 500 kubikkilometer. Det ville være nok til at fylde Erie -søen, hvis den var helt tom.

Ca. 80% af akviferer i regionen er nu opbrugt. Da der stort set ikke er regn til rådighed for at genopbygge dem, afvikler regeringerne afgrødeproduktionen for at fokusere på mejeriarbejde som en måde at forsøge at begrænse vand.

En måde, hvorpå den saudiarabiske mejeriindustri måske forsøger at imødegå dette problem, er ved at drikke vand andre steder. Investorer har erhvervet store jordområder langs Nilen og er begyndt at flytte lokale befolkninger. Teorien er, at vandet derefter kunne sendes til landmænd, der fokuserer på mælkeproduktion.