20 Pakistan mejeriindustri Statistik og tendenser

I mere end et årti har Pakistan været en af ​​verdens førende mejeriproducenter. De er ofte blandt de 10 bedste verdensproducenter. Pakistan er det sjette mest folkerige land i verden, og mejeriindustrien har også i gennemsnit været den sjette største mejeriproducent i verden.

Landbruget er den største sektor, der bidrager til BNP i Pakistan. Landbrugsmuligheder beskæftiger 44% af den samlede befolkning, hvilket konsekvent bidrager med mere end 20% til det samlede BNP. På trods af store ændringer i beskæftigelsen i hele landet siden 2008 er landbrugsmuligheder fortsat en dominerende kilde til beskæftigelse.

På trods af den stærke økonomi fra mejeriindustrien i Pakistan er mange af landmændene ikke udstyret til at få adgang til fordelene ved en sådan status. Der mangler uddannelse inden for branchen, hvilket har fået mange landmænd til at bruge traditionelle teknikker til malkning og mejeriproduktion. Der er også en præference for bøffelmælk i Pakistan, hvilket begrænser det samlede produktionsniveau.

Bemærk venligst:

Statistikken opdateres ikke regelmæssigt for den pakistanske mejeriindustri. Meget af industrien er uorganiseret, og nogle af oplysningerne er baseret på skøn på grund af landdistrikterne i denne sektor.

Interessant statistik fra Pakistans mejeriindustri

# 1. Cirka 95% af mælken, der produceres til den pakistanske mejeriindustri, stammer fra små landdistriktsproducenter eller byområder. Den gennemsnitlige besætningsstørrelse på en malkegård i Pakistan er 2-3 dyr. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

# 2. Cirka 42 millioner tons mælkeproduktion kommer hvert år fra den pakistanske mejeriindustri. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

# 3. Husdyrundersektoren for landbrugsindustrien i Pakistan tegner sig for 52% af den genererede indkomst, hvilket er cirka 11% af landets samlede BNP. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

# 4. Cirka 35 millioner mennesker, der bor i landdistrikter, modtager direkte støtte eller er ansat i mejeriindustrien i Pakistan i løbet af et år. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

# 5. Selvom kvæg producerer mere mælk pr. Dyr i Pakistan, er bøfler landmændenes præference på grund af lavere kolesterolniveauer i mælk. 62% af mælken, der produceres i industrien, er faktisk bøffelmælk, og 80% kommer fra landdistrikterne. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

# 6. Punjab har det største antal bøfler i landet, der tegner sig for 64% af den samlede befolkning. Sindh følger med 26% af befolkningen, mens Khyber Pakhtunkhwa (KPK) har 7%. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

# 7. Punjab har også den største kvægbestand, der tegner sig for 34% af mælken til rådighed for den pakistanske mejeriindustri. Omkring 48% af kvæget i Pakistan er i Punjab. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

# 8. Der er i øjeblikket 748 malkekvægbrug i drift i Pakistan, der fokuserer på produktion af mælk fra kvæg. Tilsammen opretholder de en samlet kvægbestand på 147.000 kvæg. (Pakissan)

# 9. Pakistan producerer i gennemsnit 543 millioner liter mælk fra kvæg hvert år. Kun 10% af denne produktion er bestemt til det interne forbrug af frisk mælk. Industrien eksporterer halvdelen af ​​mejeriprodukterne fra husdyr hvert år. (Pakissan)

# 10. Hvert år betales landmænd omkring 130 millioner dollars for mælk, der produceres på kvægbrug. Det skaber omkring $ 280 millioner i samlet værditilvækst ud over gårdens port. (Pakissan)

# 11. Omkostningerne ved en enkelt bøffel i Pakistan er mellem 200.000 og 400.000 rupees. (Express Tribune)

# 12. På trods af et højt niveau af mejeriproduktion fører Pakistan verdenen i den samlede mælkeimport, og bruger hvert år 40 millioner dollars på dette produkt. (Pakissan)

# 13. Kvæg i den pakistanske mejeriindustri producerer i gennemsnit omkring 14 liter mælk om dagen med en samlet amningstid på 305 dage om året. Til sammenligning producerer en bøffel inden for industrien omkring 10 liter mælk om dagen med en amningstid på 280 dage. (Pakissan)

# 14. Ca. 77% af kvæget i branchen er blevet taget som våde køer, mens 67% af de samlede bøfler til industrien har samme status. (Pakissan)

#femten. Den gennemsnitlige industrielle ko er produktiv i cirka 8 år, mens bøfler er produktive i cirka 9 år. (Pakissan)

#seksten. 70% af de pakistanske mælkeproducenter kvalificerer sig til husmandsstatus. Disse landmænd har en tendens til at producere mælk for at imødekomme deres families behov, med et gennemsnit på tre bøfler, der producerer 3 liter mælk hver dag. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

# 17. 84% af de besætninger, der i øjeblikket opererer for industrien, er 4 eller mindre. Yderligere 14% af besætningerne har en besætningsstørrelse på kun 5-10 dyr. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

# 18. Omkring 30% af de gennemsnitlige husstandsudgifter i Pakistan til mad går til mejeriprodukter. Det meste af mælken, der forbruges i landet, er i teprodukter, hvilket skaber en efterspørgsel efter mejeriprodukter på næsten 100% i husholdninger. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

# 19. Gennemsnitprisen for mælk i byområder i Pakistan er $ 0,52 pr. Liter bøffelmælk og $ 0,47 pr. Liter frisk komælk. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

# 20. Sindh har det højeste forbrug pr. Indbygger af mejeriprodukter i Pakistan, med 246 kg pr. Person. Punjab har den næsthøjeste forbrugsprocent pr. Indbygger på 132 kg. De efterfølges af Baluchistan, med 108 kg pr. Person. (Fødevare- og landbrugsorganisationen)

Pakistans mejeriindustri tendenser og analyse

Pakistans mejeriindustri kan være en af ​​de mest magtfulde i verden i dag. Desværre består branchen af ​​små frakoblede producenter, der fokuserer på at imødekomme familiens behov, før de skaber indtægter for sig selv. Når denne vægt kombineres med en generel mangel på landbrugsuddannelse og mangel på økonomiske ressourcer, er industrien stærkt undervurderet i forhold til sine globale jævnaldrende.

Der er håbefulde ændringer i branchen den næste dag. Der dannes foreninger for at støtte bøffelbrug, kvægbrug og hybridbønder, der opretholder bestande af begge husdyrmuligheder. Store internationale mærker, såsom Nestlé, er begyndt at købe mejeriforsyninger fra de få store producenter i branchen, hvilket hjælper med at øge værdien af ​​produkter.

Med flere investeringer, netværk og teknologiopgraderinger er potentialet for øget produktion enorm. Med 70% af besætninger, der producerer mindre end 30 liter om dagen, kan Pakistans mejeriindustri hjælpe landet med at begynde at blive den dominerende kraft i mejeriindustrien, som det er ved at blive.