19 Statistik, tendenser og analyse af Kinas mejeriindustri

Mejeriprodukter er normalt ikke det første, nogen tænker på, når man overvejer det kinesiske køkken. Selvom mælkeproduktion ikke altid er forbundet med Kina, er industrien den næststørste forbruger af mælk og mejeri i verden, samt at være den tredjestørste producent af mejeriprodukter.

Beviser for tilstedeværelsen af ​​en mejeriindustri i Kina går tilbage til det 12. århundrede. Imidlertid begyndte industrien at formalisere sig i 1900, da vestlige kvægracer blev introduceret til Kina. Holstenskøer var op til 4 gange mere produktive med mælk end landets indfødte gule køer, hvilket genererede højere investeringer for lokale landmænd.

Selv da der var et regeringsoprør i Kina med grundlæggelsen af ​​Folkerepublikken Kina i 1949 og den efterfølgende kulturelle revolution, der fulgte, fortsætter investeringer og udvikling i mejeriprodukter og mejeriprodukter.

Interessant statistik fra Kinas mejeriindustri

# 1. I 2016 havde Kina 8,5 millioner kvæg i produktion af mælk. Den nationale besætning var i stand til at producere 38 millioner tons mejeriprodukter. (US Department of Agriculture [USDA])

# 2. Mere end 50% af malkekvægsbedrifter, der opererer i Kina, drives med tab i løbet af 2016. Op til 70% af flydende mælk produceret af den kinesiske mejeriindustri kommer fra store mælkeprodukter. (USDA)

Kinas mejeriindustri statistik

# 3. I 2016 viser estimater, at den samlede malkekvægbestand i Kina faldt med hele 10% på grund af lukning af små gårde og store operationer, der slagtede deres besætninger. (USDA)

# 4. New Zealand og EU tegner sig tilsammen for 97% af den import, der skabes af Kinas mejeriindustri hvert år. (USDA)

# 5. Det indenlandske forbrug af mejeriprodukter i Kina er meget lavere pr. Indbygger, end det er efter internationale standarder. Den gennemsnitlige person i Kina forbruger omkring 33 kg mejeriprodukter hvert år, hvilket er cirka 30% af verdensstandarden. (USDA)

# 6. Tæt på 900.000 tons import af flydende mælk til EU fandt sted i 2017, hvilket skabte en stigning på 38% for mejeriindustrien i Kina. (USDA)

# 7. USA importerer hvert år mindre end 1% af den samlede markedsandel produceret af mejeriindustrien i Kina. To faktorer forårsager dette problem: nye fødevaresikkerhedsforskrifter i USA og registreringsregler i Kina, der kan tage flere år at gennemføre. (USDA)

# 8. I 2017 arbejdede der 611 operatører inden for den kinesiske mejeriindustri og genererede et samlet salg på 359 mia. CNY. Overskuddet når CNY 24,48 milliarder. Mens salget steg 6,7%, faldt overskuddet med 3,2%. (24H rækkevidde)

# 9. 110 virksomheder, der opererer med industrien, blev officielt erklæret “urentable.” Årsager til at udvide tab omfatter højere omkostninger for hvidt sukker, højere fragtomkostninger og en større mængde billige importerede mejeriprodukter. (24H rækkevidde)

# 10. I 2017 producerede industrien omkring 2,43 millioner tons faste mejeriprodukter sammen med 1,21 millioner tons pulveriseret mælk. (24H rækkevidde)

China Cow's Milk Industry Statistics

# 11. Kun 9 provinser i Kina, herunder Jiangsu, Sichuan og Hubei, som ikke er en del af industriens store mejeriregioner, var i stand til at opnå mere end 1 million tons flydende mælkeproduktion i 2017 (Reach24H).

# 12. I 2017 blev mere end 2,4 millioner tons mælk og mejeriprodukter importeret til Kina, hvilket er en stigning på 13,4% i forhold til året før. Den samlede værdi af importen nåede 8.540 millioner dollars. (24H rækkevidde)

# 13. Mere end 50% af det importerede vallepulver, der var nødvendigt for den kinesiske mejeriindustri, kom fra USA. Mere end halvdelen af ​​den importerede ost, der blev bragt til Kina, stammer fra New Zealand. (24H rækkevidde)

# 14. Gårdprisen på mejeriprodukter fra den kinesiske mejeriindustri i 2017 var 45,68. Det er faldet hvert år siden 2014, hvor det var 49,45. (NATIONALE STANDARDER KONTOR)

#femten. 47% af den kvægbesætning, der er til stede i Kina, og som støtter mejeriindustrien, svarer til bedrifter på 100 hoveder eller derunder. Omkring 19% af industrien støttes af malkekvægbrug, der har 1.000 eller flere kvæg. (Statista)

#seksten. De højeste vækstniveauer i industrien kommer fra gårde, der vedligeholder mellem 100 og 499 kvæg. I 2009 udgjorde gårde af denne størrelse 13% af mejeriindustrien i Kina. I 2018 var de 24% af besætningerne. (Statista)

# 17. I 2014 blev der solgt mejeriprodukter til en værdi af 46,7 milliarder dollars i Kina. (Statista)

# 18. I den udviklede verden er detailprisen på mejeriprodukter op til 200% højere end den nuværende pris på gården. I Kina er detailprisen op til 500% højere end farmportens stolthed. (NZX Group)

# 19. Andelen af ​​importen af ​​mejeriprodukter i form af mælkepulver, ost og valle steg fra 7,5% i 1995 til 15% i 2000. I 2014 nåede det 22%. (University of Vermont)

Kinas mejeriindustri statistik efter importeret land

Kinesisk mejeriindustri tendenser og analyse

I 2008 fik mælkeindustrien i Kina et stort slag, da 6 børn døde på grund af tilstedeværelsen af ​​melamin i forsyningskæden. Flere tusinde mennesker blev syge. Ændringer gennemført af landbrugsministeriet sammen med nye regler og inspektioner har hjulpet det indenlandske forbrugsniveau med at begynde at vende tilbage til niveauet før 2008.

Mejeriforbruget vokser hurtigt i Kina, hvilket gør det til et dynamisk marked for lokale producenter. Ønsket om billige mejeriprodukter har også skabt en tilstrømning af importerede mejeriprodukter, der har udfordret lokale producenter. Importen er stadig billigere på mange områder end hjemmeproducerede mejeriprodukter, hvilket har forårsaget vanskeligheder i industrien.

Der er succesområder at finde inden for den kinesiske mejeriindustri. Nationale virksomheder har majoritetsandele på markedet for drikkelige mejeriprodukter, yoghurt med lang levetid og friske produkter.

Indtil mindst 2025 er forventningen, at omkring 75% af de mejeriprodukter, der forbruges i Kina, fortsat kommer fra indenlandske kilder. EU og New Zealand vil fortsat dominere branchens eksportmarkeder, hvor Australien også spiller en mindre rolle.

Industrien vil fortsat bevæge sig væk fra små producenter for at drage fordel af prisfordele, når mælk produceres i stor skala. Import vil fortsat være nødvendig. Vækst er dog stadig meget mulig.