19 Statistik, tendenser og analyse af fødevareindustrien

Canada er i dag en af ​​de største producenter og eksportører af landbrugsprodukter i verden. Selvom fødevareindustriens andel af BNP er faldet i løbet af de sidste to generationer, er den fortsat en væsentlig komponent i nationaløkonomien. Du finder en lang række miljøer inden for branchen, fra hvedemarker til producenter i dalproducenter til drikkevareforarbejdningsvirksomheder, der alle bidrager til økonomien.

Der er i øjeblikket 48 primære afgrøder, der er forbundet med Canadas landbrugsfødevareindustri. De er opdelt i fem primære produktionssektorer for at holde styr på kontantindkomst. Korn og oliefrø giver den højeste værdi, der er ansvarlig for 34% af den opnåede indkomst. Rødt kød fra kvæg er ansvarlig for 24% af industrien, mens mejeriprodukter bidrager med yderligere 12%.

Nogle provinser og regioner har specialiseret sig i ét produkt. Saskatchewan er for eksempel den førende producent af hvedeprodukter til industrien. Mere end 12,9 millioner tons hvede blev høstet i 2017, hvor størstedelen (8,73 millioner tons) kom fra forårshvedeafgrøden.

Alle pengetal citeret i denne artikel er i canadiske dollars, medmindre andet er angivet.

Væsentlig statistik over landbrugsfødevareindustrien

# 1. Den samlede værdi af den globale landbrugsfødevareindustri er USD 5,98 billioner. Verdens fødevareindeks fremlagt af FAO steg med 8% i 2017 i forhold til året før. (Euler Hermes)

# 2. Landbrugsfødevareindustrien i Canada bidrager hvert år med mere end 110 milliarder dollar til BNP. Dette tal er højere end bruttonationalproduktet i næsten 70% af verdens lande i dag. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 3. Canadas landbrugsfødevareindustri producerer 75% af verdens ahornsirup. Industrien er også verdens største eksportør af raps, bælgfrugter, havre, hørfrø og hård hvede. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 4. Cirka 2,3 millioner canadiere er ansat i fødevareindustrien, hvilket betyder, at 1 ud af 8 job på en eller anden måde er knyttet til landets landbrugssektorer. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 5. Der er i øjeblikket 10,1 millioner kødkvæg, der forvaltes af fødevareindustrien i Canada, sammen med 26 millioner svin, der bliver opdrættet. Canada er den tredje største eksportør af svinekødsprodukter til verdensmarkedet efter USA og EU. (Landbrug og Agri-Food Canada)

# 6. Mad- og drikkevareindustrien i Canada er den største i salget af sin art og tjener 112,4 milliarder dollars om året. Dette segment repræsenterer 16% af de samlede produktionsforsendelser, der er tilgængelige hvert år. (Statistik Canada)

# 7. Mere end 285.000 mennesker arbejder i fødevare- og drikkevareindustrien. (Statistik Canada)

# 8. I 2011 var der mere end 205.000 driftsbrug i Canada, der bidrog til fødevareindustrien. Cirka 3.200 gårde opererede med en bruttoindkomst på 2 millioner dollars eller mere. (Statistik Canada)

# 9. Korn- og olieholdige gårde er de mest almindelige i Canada, hvor 63.628 blev registreret i løbet af landbrugsoptællingen 2016. Oliefrø (undtagen sojabønner) er den mest almindelige afgrøde, hvor mere end 12.000 gårde rapporterede om denne aktivitet.. (Statistik Canada)

# 10. Husdyr og landbrug er i fokus for næsten 50.000 gårde i hele Canada. Af det antal er der omkring 10.000 gårde, der fokuserer på mejeriproduktion. Siden 2011 har der imidlertid været et fald på 13,8% i antallet af mælkeproducenter, der arbejder med fødevareindustrien. (Statistik Canada)

# 11. Dyrkning af tørre ærter og bønner har oplevet den største stigning i interessen inden for den canadiske landbrugsfødevareindustri siden 2011. Med næsten 4.000 gårde fokuseret på dette produkt oplevede segmentet en vækst på 151%. (Statistik Canada)

# 12. De stejleste fald i landbrugsfødevareindustrien blev fundet i fåre- og gedeavl, der mistede 22,1% af landbrugene siden 2011 (Statistik Canada).

# 13. Bortset fra gårde med mere end 3.520 acres i brug, som voksede med mere end 10%, er alle landbrugssegmenter faldet nationalt siden 2006. Små bedrifter på under 10 acres oplevede den mindste mængde og faldt kun 1,3%. (Canada Farm Credit)

# 14. Mellem 2006 og 2011 oplevede Nova Scotia sit samlede antal gårde at stige fra 3.795 til 3.905 gårde. Provinsen oplevede en stigning på 27% i antallet af gårde, der er anført på 10 acres. (Canada Farm Credit)

#femten. Cannabis -vækst tegner sig for 5% af British Columbia’s BNP. Høsten er på 7,5 milliarder dollars hvert år og beskæftiger mere end 250.000 mennesker alene. (BC Business Magazine)

#seksten. Uldproduktionen i Canada beløb sig til 1,2 kilo i 2016 med en gennemsnitspris på 1,38 dollar pr. Kilo. Den samlede værdi af godset faldt 11% fra 2015 -tallene og nåede kun 1,7 millioner dollar. (Statistik Canada)

# 17. Selvom landbrugsoperatører repræsenterer mindre end 1% af den nationale befolkning, deltager alle canadiere i fødevareindustrien, når de træffer valg eller køber mad. (Statistik Canada)

# 18. Hvede og raps repræsenterer næsten 50% af arealet af markafgrøder, der bruges af canadiske avlere, mens 6% af arealet af markafgrøder til landbrugsfødevareindustrien er repræsenteret af bælgfrugter. (Statistik Canada)

# 19. Siden 1991 er den gennemsnitlige gårdstørrelse steget fra 598 acres til 778 acres, mens antallet af operatører er faldet med næsten 25%. Gennemsnitsalderen for en operatør er steget fra 47 år til 54 år. (Statistik Canada)

Tendenser og analyse af fødevareindustrien

Før europæiske bosættere kom til Canada, voksede First Nations -stammer græskar, kartofler, bønner og majs til mad. Beviser tyder på, at landbrugsaktiviteter har fundet sted i landet siden mindst det 24. århundrede f.Kr. Majsdyrkning i Ontario har været i gang i mere end 1.500 år.

Selv med indflydelse fra de europæiske landbrugsmetoder danner Canadas frugtbare jordbund et fundament for et stabilt økonomisk levebrød. Det er et af de stærkeste landbrugsfødevaremarkeder i verden i dag, fordi der er blevet praktiseret jordsundhedsteknikker siden 1600-tallet.

Selvom den globale økonomi har ændret de vigtigste prioriteter for dyrkning af afgrøder inden for industrien, fortsætter den med at blomstre. Se efter flere landmænd for at skifte fra friske råvarer til havregryn, tørrede bønner eller lignende produkter afhængigt af, hvad eksportmarkedet ønsker. Nogle landmænd har skiftet til afgrøder som ginseng på grund af dets kontanterrige muligheder.

Selv med den politiske usikkerhed forårsaget af ændringer i handelsaftaler med store partnere som USA, er fødevareindustrien i Canada klar til at vokse. Med nye produkter som hash til rådighed for industrien kan yderligere 10 milliarder dollar (eller mere) tilføjes til de lokale økonomier i prognoseperioden.