19 Statistik og tendenser i den sydafrikanske kødindustri

Apartheid sluttede endelig i Sydafrika i 1991. Institutionaliseret diskrimination, segregation og racisme skabte klasseseparationer med særprægede indkomstuligheder. Kødforbruget i Sydafrika var ofte begrænset til de meget velhavende, eller hvad en familie kunne finde, mens de jagtede lovligt.

Siden 1991 har den sydafrikanske kødindustri kunnet drage fordel af et højere indkomstniveau og en præference for social lighed. Folk tjener mere, og 70% af befolkningen identificerer sig som en middelklasse-husstand. Med mere indkomst følger et højere forbrug af kød.

På grund af den ændrede karakter af forbrugerbasen i Sydafrika er unikke tendenser begyndt at udvikle sig. Salg af fersk kød er blevet en prioritet. Fjerkrækød er blevet en af ​​de vigtigste præferencer, især når det er et frisk snit. Der er andre unikke statistikker, der viser, at vækstudviklingen i kødforbruget også er mere end bare en kæde.

Informativ statistik fra den sydafrikanske kødindustri

# 1. I Sydafrika forbruges der omkring 2,9 millioner tons oksekød, svinekød og fjerkræ hvert år. Omkring 60% af det samlede kødforbrug i Sydafrika svarer til fjerkræ. (USDA Foreign Agricultural Service)

# 2. Den lokale produktion af animalsk protein i Sydafrika er cirka 2,4 millioner tons hvert år. For at supplere de yderligere krav bringer industrien import fra Brasilien, Tyskland, Storbritannien og Holland. (USDA Foreign Agricultural Service)

Sydafrikansk kødindustri statistik efter produktion

# 3. USA leverer ikke produkter til den sydafrikanske kødindustri på grund af sanitære restriktioner og antidumpingtold. (USDA Foreign Agricultural Service)

# 4. Sidste år brugte sydafrikanske forbrugere svarende til 12,7 milliarder dollar på kødprodukter. Dette repræsenterede omkring 30% af deres samlede madudgifter. Præference for kød i Sydafrika er steget i det sidste årti. For ti år siden brugte sydafrikanere 75% mindre på kød, og det tegnede kun 10% af deres udgifter til mad. (USDA Foreign Agricultural Service)

# 5. Mellem 2004 og 2014 faldt antallet af voksne i Sydafrika, der blev klassificeret som “fattige” med 80%. Samtidig var der en stigning på 55% i den samlede omsætning. Dette førte til en præference for tilføjede kødprodukter i den lokale kost. (USDA Foreign Agricultural Service)

# 6. I 1994 spiste den gennemsnitlige person i Sydafrika i alt 41 kilo kød hvert år. I 2014 indtog den gennemsnitlige person 65 kilo kød om året, hvilket svarer til en stigning på næsten 60%. (USDA Foreign Agricultural Service)

# 7. Forbruget af rødt kød er steget som for hvidt kød, men på mere moderate niveauer. I 2000 var mængden af ​​forbrugt rødt kød 22,4 kilo pr. Person. I 2014 var mængden steget med 19% til 26,6 kilo. (USDA Foreign Agricultural Service)

# 8. Salget af fersk kød på det sydafrikanske marked er steget med 3%, mens salget af fersk fjerkræ er steget med 4%. (Madvarer Sydafrika)

# 9. På markedet for rødt kød har oksekød været det vigtigste valg. Andre produkter, såsom lam, ged og fårekød, har oplevet en lille vækst i salget. Hver har i gennemsnit en stigning på 1% i deres kategori. Grisen er også ret upopulær, med religiøse, sociale eller kvalitetsindvendinger, der fører til deprimeret salg. (Madvarer Sydafrika)

# 10. Cirka 2,5% af befolkningen i Sydafrika kommer fra Indien. Fordi deres religiøse præferencer forbyder forbrug af oksekød, hjælper deres vægt på lam og fårekød til at drive salget af disse produkter til den lokale kødindustri. (Madvarer Sydafrika)

Statistik over verdens kødindustri

# 11. To store producenter har størstedelen af ​​markedet for kyllingekød i Sydafrika: Astral og Rainbow. Sammen med de mindre producenter produceres der cirka 1 million slagtekyllinger hver uge til kødindustrien til forbrug. (Madvarer Sydafrika)

# 12. Der er over 1.700 eksistensbønder, der supplerer, hvad den sydafrikanske kødindustri kan levere hver uge. Disse landmænd producerer omkring 500 levende kyllinger til salg hver uge på lokale markeder rundt om i landet. (Madvarer Sydafrika)

# 13. De fleste forbrugere i Sydafrika foretrækker at købe deres kød fra et supermarked eller en købmand. Frosset kød betragtes som et produkt i anden række. Den økologiske industri findes næsten ikke i Sydafrika, så den er ret dyr og har en tendens til kun at være forbeholdt den velhavende klasse. (Madvarer Sydafrika)

# 14. Cirka 80% af den jord, der er bestemt til landbrugsaktivitet i Sydafrika, bruges til græsning af kvæg. Der er en 80/20 opdeling mellem kødproduktion og mælkeproduktion inden for husdyrindustrien. (RSA Department of Agriculture, Forestry and Fisheries)

#femten. Husdyrproduktionen i Sydafrika steg fra 13,5 millioner dyr i 2004 til 13,87 millioner dyr i 2011, selvom græsningsområder gradvist faldt. (RSA Department of Agriculture, Forestry and Fisheries)

#seksten. Ca. 60% af de tilgængelige husdyr i Sydafrika ejes af kommercielle landmænd. Bruttoværdien af ​​kvæg og kalve til kødindustrien er gået fra godt 4 milliarder dollars i 2001-2002 til over 14 milliarder dollars i 2010-2011. (RSA Department of Agriculture, Forestry and Fisheries)

# 17. Størstedelen af ​​oksekødsproduktionen i Sydafrika produceres i Mpumalanga, som er ansvarlig for 23% af markedet. Provinserne i Free State, Gauteng, KwaZuluNatal og North West har også en markedsandel på 10% eller mere i oksekødsproduktionen. (RSA Department of Agriculture, Forestry and Fisheries)

# 18. Kommercielle landmænd i Sydafrika beskæftiger omkring 50.000 arbejdere om året. Nye gårde beskæftiger yderligere 240.000 mennesker, mens kommunale landmænd beskæftiger op til 3 millioner mennesker. Næsten hele Sydafrikas befolkning er på en eller anden måde afhængig af den sydafrikanske kødindustri for beskæftigelsesstøtte. (RSA Department of Agriculture, Forestry and Fisheries)

# 19. Mere end 150.000 kg oksekød eksporteres også hvert år fra Sydafrika. 73% af denne eksport går til Mozambique. (RSA Department of Agriculture, Forestry and Fisheries)

Statistik over verdens kødindustri efter produktion

Tendenser og analyse af den sydafrikanske kødindustri

Efterhånden som indkomstniveauet fortsat stiger i Sydafrika, vil præferencen for lokalt fremstillede kødprodukter fortsat stige. Dette kan resultere i en prisstigning i butikken. Kødindustrien vil drage fordel af den øgede efterspørgsel ved at kunne forfine processer, finde omkostningsbesparelser og arbejde for at levere flere organiske muligheder.

Selvom apartheid sluttede, forbliver de fleste kommercielle landmænd hvide, og kommunale landmænd har en tendens til at være racemæssigt forskellige. Kommercielt landbrug har en tendens til at give de højeste indkomster, men en vægt på økologisk landbrugspraksis med kommunalt landbrug kan skabe en værdifuld niche inden for den tiltrængte sydafrikanske kødindustri.

Import vil fortsat være nødvendig, da lokalt forbrug fortsat overstiger lokal produktion. Men over tid vil disse to tal sandsynligvis blive udlignet, og det betyder, at der er et stort potentiale for vækst i branchen i de kommende år.