18 Statistik, tendenser og analyse af den sydafrikanske vinindustri

Vinindustrien i Sydafrika blev startet af det hollandske østindiske kompagni. De etablerede en forpost i Cape Town, som var et stop på en af ​​de vigtigste sejlruter dengang. Vinproduktion blev startet for at støtte besætningerne på forbipasserende skibe. Den første succesrige vin fremstillet i Sydafrika blev aftappet i 1659.

I 1972 blev Origin Wine Program introduceret i den sydafrikanske vinindustri. Målet var at anerkende og beskytte vinens kvaliteter fra bestemte områder, visse druesorter eller visse årgange.

Vinproduktionen var stabil i Sydafrika, indtil apartheidpolitikken skabte handelsembargoer med landet. I 1990 blev mindre end 30% af de druer, der blev produceret i landet, brugt til vinfremstilling. De fleste blev solgt som bordsdruer, brugt til at lave brandy eller simpelthen smidt væk.

Da sanktionerne blev fjernet i 1994, var vingårde en af ​​de første industrier, der kom tilbage fra det økonomiske boom. I løbet af de næste 20 år ville industrien skifte væk fra boutique-producenter til at arbejde med store avlere, hvilket reducerede det samlede antal avlere og efterlod beplantede acres stort set intakte.

Interessant statistik fra den sydafrikanske vinindustri

# 1. Den årlige druehøst i 2016 resulterede i 1,4 millioner tons, hvoraf 82% gik til den sydafrikanske vinindustri. (Vine i Sydafrika)

# 2. Omkring 3.000 vinbønder er i øjeblikket involveret i vinindustrien i Sydafrika. Sammen tager de sig af mere end 94.500 hektar jord, der i øjeblikket er beplantet med vinmarker. (Vine i Sydafrika)

Sydafrikansk vinindustri statistik efter vindruetype

# 3. Tæt på 300.000 mennesker modtager direkte eller indirekte arbejdsstøtte til vinindustriens handlinger. (Vine i Sydafrika)

# 4. Den samlede eksport af den sydafrikanske vinindustri i 2017 beløb sig til mere end 448 millioner liter. (Vine i Sydafrika)

# 5. Sydafrikas vinindustri leverer i øjeblikket 3,9% af den samlede internationale vinproduktion. Det placerer industrien på syvendepladsen i verden, ifølge tal fra 2016. Italien var den største producent med en andel på 19,1%. De efterfølges af Frankrig (16,3%) og Spanien (14,7%). (Vine i Sydafrika)

# 6. Selvom antallet af vingårde, der knuser druer, har været relativt stabilt siden 2005, er antallet af primære drueproducenter faldet dramatisk. I 2005 var der 4.360 producenter mod 3.145 producenter i 2016. (Sydafrikas vine)

# 7. Antallet af hektar med oprodede vinmarker i Sydafrika steg dramatisk i 2016, med mere end 5.000 hektar påvirket af processen. (Vine i Sydafrika)

# 8. Chenin blanc -vindruer er hovedproduktet, der dyrkes i Sydafrika, og omfatter 18,5% af det samlede hektar i 2016. Colombar (d) er den næsthyppigste vindrue, der dyrkes, og repræsenterer de 12% af de samlede vinstokke. (Vine i Sydafrika)

# 9. Den mest populære hvidvin i Sydafrika er Cabernet Sauvignon, der tegner sig for 11,1% af markedet. Shiraz har en markedsandel på 10,4%, mens Pinotage har en markedsandel på 7,4%. (Vine i Sydafrika)

# 10. Storbritannien modtager den største andel af branchens vineksport, med i alt 107 millioner liter købt i 2016. Sydafrika eksporterede også 84 millioner liter til Tyskland, 27 millioner liter til USA og 25 millioner liter til Canada. (Top Wine Sydafrika)

Sydafrikas vinindustri statistik efter eksportland

# 11. Naturlig / stillevin er den mest almindelige import for den sydafrikanske industri, med 16 millioner liter importeret i 2015. Omkring 575.000 liter mousserende vin blev også importeret. (Top Wine Sydafrika)

# 12. Cirka 450 millioner liter vin forbruges nationalt i Sydafrika hvert år. Siden 2015 er sydafrikanere begyndt at forbruge omkring mere end 25 millioner flere liter vin hvert år. (Top Wine Sydafrika)

# 13. Kun 13% af drueavlerne i vinindustrien voksede på et bæredygtigt indkomstniveau i 2016. Yderligere 44% af avlerne opererede med en ligevægtshastighed. (Vinpro)

# 14. I 2016 var det gennemsnitlige afkast af en investering på producentniveau mindre end 1%, drevet af den langvarige tørke, der opstod i visse regioner i Sydafrika. Problemer med omkostningsinflation og stillestående vinpriser påvirkede også industrien. (Vinpro)

#femten. Omkring 40% af Sydafrikas vinmarker er blevet genplantet i de seneste år. Dette har skabt et brancheskift fra cirka 80% hvide druer til en 50/50 opdeling mellem hvide og røde druer. (Vine i Sydafrika)

#seksten. Globale forbrugere betaler 4 gange mere for en flaske vin fra Sydafrika i forhold til indenlandske forbrugere. (CNN)

# 17. I 2016 steg eksporten til Kina med mere end 40%, selvom den ikke var på listen over branchens største eksportdestinationer. (CNN)

# 18. Indkomsten fra vinindustrien i Sydafrika bidrager hvert år med cirka 2% af det nationale BNP. (CNN)

Sydafrikanske vinindustris tendenser og analyse

Forbedrede produktionsmetoder hjælper med at stabilisere vinindustrien i Sydafrika. I stedet for at fokusere på boutique-producenter genererer store vingårde vækst for industrien, selvom antallet af deltagere støt er faldet i mere end et årti.

Vinturisme genererer i øjeblikket omkring R6 milliarder i omsætning hvert år for Sydafrika. Den etiske mængde, der er akkrediteret af vinindustrien, var 48% i 2016 med det formål at nå 100% inden 2025. 20% af industriens værdi kommer fra eksportmarkedet, hvor 11% af eksporten rettes til nye markeder hvert år .

På samme tid er salget af indenlandsk vin steget med mere end 14% siden 2014. Den indenlandske industris værdisegment er særligt stærkt med 80% af de lokale vinmængder solgt til R26 eller mindre. Kun 5% af volumenet er over R65 pr. Liter.

Det betyder, at den største trussel mod branchen er vejret. Ændringer i vejrmønstre har reduceret tilgængeligheden af ​​vand i mange regioner i Sydafrika. Hvis dette mønster fortsætter, vil selv vinmarker med ensartede produktionsniveauer opleve fald, hvilket påvirker industrien negativt. Men hvis tingene forbliver konsekvente, ser det ud til, at branchen er klar til at fortsætte med at øge sin samlede værdi.