17 Statistik, tendenser og analyse i Gujarat Tekstilindustri

Beliggende langs den vestlige kyst i Indien har staten Gujarat mere end 1.600 kilometer kystlinje. Det Arabiske Hav giver en grænse langs den vestlige og sydvestlige del af staten. På grund af denne venlige beliggenhed er staten blevet en af ​​de mest industrialiserede stater i Indien. Statens samlede BNP i 2016 oversteg $ 172 milliarder med en gennemsnitlig årlig vækstrate på 13,4%.

På grund af denne styrke beskrives Gujarat ofte som “vækstmotoren” i den indiske økonomi. Mere end 30 millioner meter rå stof produceres af tekstilindustrien lige her i byen Surat. Stoffer kan også let behandles i staten, med 25 millioner meter installeret kapacitet også i Surat.

For at understøtte denne infrastruktur har Gujarat leveret omfattende uddannelsesinfrastruktur til støtte for de næste generationer. Der er i øjeblikket 28 aktive ITI’er, der tilbyder industrielle uddannelseskurser til tekstilindustrien. Cirka 6.000 studerende tilmelder sig hvert år disse klasser.

Gujarat Tekstilindustri Vigtig statistik

# 1. Gujarat er den største eksportør af bomuld i verden i dag. Den indiske stat er også den næststørste bomuldsproducent og genererer mere end 36 millioner baller om året. (Gujarats regering)

# 2. Staten er også den næststørste tekstileksportør i verden i dag, bag kun Kina. Omkring Rs. 772 milliarder af verdens samlede tekstileksport kommer fra Gujarat og tegner sig for 5,2% af den samlede eksport. (Gujarats regering)

Gujarat er også den næststørste eksportør af juteprodukter i verden og bidrager med yderligere 330 millioner dollars til de samlede eksporttal. (Gujarats regering)

# 4. 13% af verdens tekstilfibre produceres i staten, hvilket også gør det til verdens næststørste leverandør i denne kategori. (Gujarats regering)

# 5. 18% af verdens silke produceres i Gujarat, hvilket gør staten til verdens næststørste producent af råsilke. (Gujarats regering)

# 6. 59% af verdens vævekapacitet er inden for Gujarat, hvilket gør den til den næststørste region i verden med hensyn til tekstilproduktionskapacitet i dag. Den indiske stat tegner sig også for 24% af verdens spindelkapacitet. (Gujarats regering)

# 7. Gujarats tekstilindustri er ansvarlig for direkte og indirekte beskæftigelse af mere end 105 millioner mennesker. 21% af den samlede beskæftigelse genereres af denne industri, hvilket placerer den lige bag landbruget som hoved arbejdsgiver. (Gujarats regering)

# 8. Tekstilindustrien er ansvarlig for omkring 10% af produktionen i staten, genererer 13% af Indiens samlede eksport og bidrager med 2% af BNP. (Gujarats regering)

Gujarat er hjemsted for en af ​​de største fårebestande i verden i dag og producerer mere end 45 millioner kilo råuld hvert år. Med hensyn til ren uldproduktion ligger den indiske stat på sjettepladsen i verden. (Gujarats regering)

# 10. Mere end 1.500 mellemstore til store tekstilenheder er placeret i staten, og tekstilmarkedet anslås at være 25 milliarder dollars værd. (Gujarats regering)

# 11. Gujarat er den største denimproducent i Indien, der er ansvarlig for 65% af den samlede kapacitet. Cirka 1 milliard meter denim er i øjeblikket mulig med den tilgængelige kapacitet. (Gujarats regering)

# 12. Næsten al den uld, der produceres i Gujarat, går til andre stater i Indien for at blive forarbejdet. Det meste af det, der produceres, er kvalitets tæppeuld. (Gujarats regering)

# 13. 90% af bomuldsproduktionen opnået af staten sendes til andre stater. Derfra forarbejdes det til trussegarn, der skaber beklædningsgenstande, der sælges hos Walmart, Macy’s og andre amerikanske detailforretninger (Government of Gujarat).

# 14. Gujarats tekstilindustri har modtaget mere end 19,5 milliarder dollar i direkte udenlandske investeringer. Mere end 24% af de faste investeringer og produktionsværdi produceres gennem små industrier. (Fashion Fiber 2)

#femten. Gujarta bidrager i øjeblikket med omkring 16% af den samlede produktionskapacitet, der i øjeblikket er inden for den indiske tekstilindustri, på trods af at den kun indtager 6% af det geografiske område i Indien. (KPMG)

#seksten. På trods af det høje tekstilindustri er tekstilindustrien kun en femtedel af produktionen og tegner sig for 6,9% af den samlede kapacitet. Olieprodukter rangerer først med en andel på 34%, efterfulgt af lægemidler med 27%, ingeniørindustrien med 9,3% og fødevareforarbejdning med 8,7%. (KPMG)

# 17. Cirka 90% af den polyester, der bruges i hele Indien, stammer fra Surat. Tekstilproduktionen i byen er vokset med mere end 10% mellem 2012 og 2017. (Moda Fibra 2)

Gujarat Tekstilindustri Trender og analyse

Producenter i Gujarat -tekstilindustrien drager fordel af mange subsidier. Der er 5% renterabat på nye anlæg og maskiner. Der er yderligere 6% rentetilskud til tekniske tekstiler, mens der er 7% rentetilskud til rådighed for anlæg og maskiner i forbindelse med bomuldsspinding.

Siden 2012 har der været mere end 1.100 aktive egreneringsenheder i bomuld i staten. I 2017 skønnedes antallet at være steget med mere end 30%. Spinningskapaciteten inden for industrien blev anslået til at fordoble i samme periode, fra 2 millioner spindler til 4 millioner.

Med et så stærkt fundament på tværs af hele værdikæden er Gujarat klar til at forblive vækstmotoren i den indiske økonomi. Det er hjemsted for Asiens største producent af corduroy, har mange globale mærker involveret i tekstilproduktion og søger at skabe endnu en million arbejdspladser i almindelige år.

Hvor branchen halter bagefter, er inden for it -udvikling. Sammenlignet med de andre stater i Indien holder softwareeksport og hardwareinstallationer industrien tilbage. Der har været et samordnet skub for at tilføje flere elektriske væve til anlægget for at øge produktionen. Men for fuldt ud at maksimere kapaciteten vil et skub mod automatisering i sidste ende være påkrævet.