19 Statistik og tendenser i den guatemalanske tekstilindustri

Siden mayaernes tid har tekstilindustrien været en central del af kulturen i det, der i sidste ende ville blive Guatemala. I tidlige traditioner blev folk i en tidlig alder lært at lave tekstiler af plantefibre. Fibrene ville blive forvandlet til garn, som derefter ville skabe fantastiske, farverige stykker, der ville blive tilbudt i tilbedelse til månegudinden Ix Chel.

Tidligere betød det, at tekstilindustrien var noget helligt. Dagens industri i Guatemala praktiserer stadig nogle af de gamle teknikker. Selv i kolonitiden blev traditionerne for tekstilfremstilling stadig gået fra en generation til den næste. Halvdelen af ​​befolkningen identificerer sig stadig som maya.

Siden 1947 er maya -tekstiler blevet reguleret og beskyttet på statsniveau. Vævning fremmes som en kunstart, der modtager økonomisk beskyttelse. Det betragtes som et nationalt produkt.

Interessant statistik om den guatemalanske tekstilindustri

# 1. I 2014 steg eksporten af ​​den guatemalanske tekstilindustri med 8%og nåede en samlet værdi på $ 10,83 milliarder. Tøj tegnede sig for 11% af eksporten. (Fashion Fiber 2)

# 2. Tekstilindustrien bidrager i øjeblikket med 4% af landets BNP hvert år. Når industrielt BNP adskilles fra hovedfiguren, tegner tekstiler sig for 19%. (Fashion Fiber 2)

# 3. Guatemala modtager omkring 11% af sin fiber fra Asien til sin tekstilindustri, hvor Indien tegner sig for en andel på 1%. (Fashion Fiber 2)

# 4. 60% af den samlede stofimport, som Guatemala modtager, kommer fra Asien hvert år sammen med 33% af den samlede garnimportmængde. Indien leverer en andel på henholdsvis 2% og 14% med disse poster. (Fashion Fiber 2)

# 5. Indien importerede tekstil- og beklædningsprodukter til over 26 millioner dollars til Guatemala i 2016, hvilket repræsenterer 5% af den samlede modtagne import. (Fashion Fiber 2)

# 6. Der er omkring 150 tøjproducenter, der i øjeblikket opererer i den guatemalanske tekstilindustri. Yderligere 39 tekstilfabrikker og 200 skære- og servicevirksomheder er også en del af industrien sammen med 18 agenter. (Federation of Chambers of Commerce and Industry of India – FICCI)

# 7. Tekstilindustrien i Guatemala genererer omkring 90.000 direkte og indirekte beskæftigelsesmuligheder i et gennemsnitligt år. Cirka 46% af stillingerne besættes af kvinder inden for branchen. (FICCI)

# 8. Guatemala har i øjeblikket 12 aktive frihandelsaftaler, der understøtter tekstilindustrien. Disse aftaler omfatter nationer som Mexico, Panama, Ecuador, Belize og USA. (FICCI)

# 9. 79% af eksporten til tekstilindustrien i Guatemala er bestemt til at nå USA. 14% af eksporten går til Mellemamerika, mens 3% går til Mexico. (FICCI)

# 10. 70% af eksporten til industrien er i kun 4 kategorier: bomuldsstrikkede bluser, syntetiske bukser, syntetiske strikkede bluser og forskellige strikkede bluser. (FICCI)

# 11. 31% af garnimporten til den guatemalanske tekstilindustri kommer fra USA. (FICCI)

# 12. 46% af stofimporten til Guatemala stammer fra Kina. 22% af importen kommer fra USA. (FICCI)

# 13. Tilbehør, der importeres af industrien, stammer også oftere fra USA. 38% af tilbehøret kommer fra USA, mens 17% kommer fra Indien og yderligere 14% stammer fra Kina. (FICCI)

# 14. For at integrere sin forsyningskæde er Guatemala tvunget til at importere mere end 34% af sine råvarer hvert år. (FICCI)

#femten. Den samlede importværdi af tekstilrelaterede produkter til Guatemala når $ 530 millioner om året. (FICCI)

#seksten. Værdien af ​​den traditionelle eksport i løbet af 2016 for tekstilindustrien udgjorde omkring $ 2,4 mia. Ikke-traditionel eksport blev vurderet til 8,06 milliarder dollar. (Vestex)

# 17. Mere end 280 virksomheder er integreret i forsyningskæden fra den guatemalanske tekstilindustri. 171 af disse virksomheder er tøjproducenter. (Vestex)

# 18. En af de vigtigste komponenter i den guatemalanske økonomi er pengeoverførsler sendt af migranter, der bor uden for landet. Migranter fra USA står for størstedelen af ​​pengeoverførsler. Disse svarer til 10,4% af landets BNP. (US International Trade Administration)

# 19. Beklædningsindustrien har modtaget omkring 210 millioner dollars i udenlandske direkte investeringer siden 2007. (Banco de Guatemala)

Tendenser og analyse af den guatemalanske tekstilindustri

Tekstilindustrien i Guatemala har stået over for nogle udfordringer i de seneste år. Dens økonomi kæmper, hvilket har begrænset levedygtigheden af ​​yderst rentable græsrodsmuligheder. Det har ført til, at flere kvinder vender tilbage til tekstilfabrikkerne på jagt efter arbejde. Det er en proces, der har hjulpet beskæftigelsestallene, men har forårsaget forstyrrelser i værdikæden.

Der forventes mere end 700 millioner dollars i handel hvert år fra Guatemalas tekstilindustri. Udvidelse af frihandelsaftaler vil hjælpe med at distribuere flere tekstiler til nabolandene. Der vil fortsat være muligheder for at ekspandere inden for branchen.

Samtidig skal Guatemala begynde at organisere sin infrastruktur for at reducere importniveauet, hvis det håber på i sidste ende at maksimere sin succes. Mellemamerika importerede 1,5 milliarder dollars i tøj og tilhørende tilbehør i 2017, hvilket er en stigning på 15% i forhold til året før. Kinesiske virksomhedskøb beløb sig til 1,97 mia. Dollars, hvilket begrænsede vækstmulighederne.