17 Statistik, tendenser og analyse af den sydafrikanske kulminedrift

Alle mineaktiviteter i Sydafrika led under 2016. Samlet set led industrien et fald på 4% i løbet af året, hvilket var det kraftigste fald siden den globale recession i 2009. Kun diamantproduktion kunne se vækst i løbet af det år.

Kul er en central komponent i sydafrikansk minedrift. Sydafrikas kulminedrift er ansvarlig for 28% af det samlede mineralsalg, der finder sted i løbet af det gennemsnitlige år, hvilket leder minesektoren. Platin følger på andenpladsen med 21% af alt salg, efterfulgt af guld med 15% af det samlede salg.

På trods af det førende samlede salg var væksten i Sydafrikas kulproduktion kun 0,5%. Til sammenligning voksede mangan mineproduktion med 32%.

Minedrift er vigtigt for landets samlede økonomi på en række måder. Det bidrager med 8% af indkomsten produceret til nationaløkonomien og beskæftiger 2,5% af den samlede arbejdsstyrke. 1 ud af 40 mennesker i Sydafrika er minearbejdere.

Vigtig statistik om kulminedrift i Sydafrika

# 1. Partikler og emissioner er faldet med 90% i løbet af de sidste 35 år i den sydafrikanske kulminedrift. (Creamer Media)

# 2. Kulindustrien i Sydafrika leverer mere end 6% af den samlede vareeksport, der produceres til landet hvert år. Cirka 69 millioner tons kul forarbejdes hvert år gennem kulterminalen i Richard’s Bay. (Universal kul)

Sydafrikansk kulminedriftsindustri

# 3. Med over 31 milliarder tons genvindelige kulreserver, der er verificeret, er den sydafrikanske kulminedrift den sjette største indehaver af kul i verden i dag. (Universal kul)

# 4. 11% af verdens samlede kulreserver er i øjeblikket inden for Sydafrikas grænser. (Universal kul)

# 5. De 8 største kulminer, der i øjeblikket er i drift i Sydafrika, producerer mere end 60% af det kul, der udvindes hvert år. Mere end 53% af kulet kommer fra åbne gruvedriftsmetoder. (Universal kul)

# 6. 77% af energibehovet i Sydafrika dækkes i øjeblikket af kul produceret af industrien, og 83% af det kul udvindes i Mpumalanga. (Universal kul)

# 7. 21% af det run-of-the-river kul, der produceres af industrien hvert år, eksporteres, hvilket svarer til den procentdel, der bruges i landet, eksklusive kul, der bruges til kraftværker. Resten af ​​kul produceret af industrien kasseres eller anses for ikke at kunne sælges. (RSA Department of Energy)

# 8. Kumba Resources Ltd. er ansvarlig for 85% af den salgbare kulproduktion, der hvert år produceres i Sydafrika, sammen med Sasol, Ingwe Collieries Ltd, Anglo Coal og Eyesizwe. (RSA Department of Energy)

# 9. Minedriften producerer mere end 65 millioner tons kulaffald hvert år. (RSA Department of Energy)

# 10. Den samlede omsætning genereret af kulminedriften i Sydafrika udgjorde R119 milliarder i 2019, hvilket var R14 milliarder mere end året før. Størstedelen af ​​stigningen i omsætningen kom fra prisforskelle, da produktionsniveauet forblev fladt. (PwC Research Network)

# 11. I første halvår af 2017 rapporterede mineindustrien i Sydafrika 38 dødsfald. Kun 4 af dem blev tilskrevet kulminesektoren. (PwC Research Network)

# 12. 61% af det kul, industrien producerer hvert år, sælges til Eskom. (PwC Research Network)

# 13. Kulet produceret i Sydafrika rangerer højest med hensyn til valutaindtjening, der genereres i landet. Mere end 200 store kemikalier, for tusinder af kulstofbaserede produkter, er baseret på, hvad kulindustrien kan levere. (XMP Consulting)

# 14. 40% af Sydafrikas diesel- og benzinbehov dækkes af aktiviteterne i den sydafrikanske kulminedrift. (XMP Consulting)

#femten. Hvert år producerer industrien mere end 300 millioner tons kul fra minedrift. Af den mængde går to tredjedele med det samme til vaskeprocessen, mens resten går til screening, hvor udsmid også ender. (XMP Consulting)

#seksten. Den elektriske brug af kul i Sydafrika skaber et efterspørgsel på mere end 128 millioner tons hvert år. Mere end 90 millioner tons af dette behov dækkes med skærmressourcer. (XMP Consulting)

# 17. Kul brugt til elektricitet er den laveste pris i kulindustrien, til kun R223 pr. Ton. Til sammenligning er kuleksporten prissat til R 691 pr. Ton. Metallurgisk kul opnår den højeste pris til R814 pr. Ton. (XMP Consulting)

Tendenser og analyse af kulminedrift i Sydafrika

På nuværende produktionsniveau, forudsat at der ikke findes nye kulforekomster i landet, er der næsten 50 års kulforsyninger tilbage til minedrift. Med 62% af kul, der bruges til elproduktion og 23% til indenlandske petrokemiske industrier, løber tiden tør for den sydafrikanske kulminedrift.

Selvom den konsekvent er ansvarlig for mere end en fjerdedel af minedriftens indtægter for landet, er vi kun to generationer væk fra, at denne ressource forsvinder. Uden at der udvikles nye energiressourcer, vil Sydafrika blive tvunget til at importere det kul, det har brug for.

En måde at straks reducere kulforbruget ville være at udvikle alternative elproduktionskapaciteter. Ved at reducere kulforbruget med kul med 50%kan den nuværende forsyning forlænges med yderligere 15 til 25 år.