17 Statistik, tendenser og analyse af den jamaicanske kaffeindustri

Kaffe ankom først til øen Jamaica i begyndelsen af ​​1700 -tallet. I 1728 bragte øens guvernør, Sir Nicholas Lawes, 8 kaffeplanter fra Martinique. Derefter plantede han disse frøplanter i Temple Hall.

På samme tid importerede en anonym kollega fra Vere flere frøplanter fra Martinique og plantede dem også på sin egen ejendom.

På mindre end 10 år blomstrede den lokale kaffeindustri på Jamaica. Flygtninge fra Haiti oversvømmede øen. Som en del af den aftale, der blev indgået for at give dem mulighed for at blive, delte de deres viden om kaffe, der vokser i Caribien.

Efter denne første ekspansion oplevede kaffeindustrien en kraftig reduktion i produktionen. Slaverne holdt op med at arbejde, hvilket betød, at ejerne mistede deres oplevelse. Kaffe ville blive en lille industri i mere end et århundrede. I 1943 afviste importører jamaicansk kaffe på grund af dens meget ringe kvalitet.

Det var på dette tidspunkt, at regeringen trådte til for at hjælpe med at ombygge den lokale kaffeindustri. Der blev oprettet særlige regler for kvalitet, dyrkning og geografisk placering. I løbet af de næste 30 år ville Jamaica Blue Mountain -kaffe blive betragtet som den bedste kaffe i verden.

Vigtig statistik fra Jamaicas kaffeindustri

# 1. Den unikke kombination af højde og skygge bidrager til den karakteristiske smag af jamaicansk kaffe. 85% af bjergene, hvor kaffe vokser, mellem 2.000-5.000 fod i de fleste områder, er dækket af skov. (Caféer Finos Martinez)

# 2. For at blive certificeret som jamaicansk blå kaffe, skal den dyrkes på mindst 1.800 fod. Det kan ikke dyrkes i en højde over 5.500 fod. (Caféer Finos Martinez)

Statistik over verdens kaffeindustri efter produktion

# 3. Produktionsniveauet i den jamaicanske kaffeindustri er stadig meget lille i størrelse og omfang. Under en god høst dyrkes omkring 5 millioner pund kaffe. Til sammenligning producerer Panama mere end 13 millioner pund kaffe om året, mens Den Dominikanske Republik producerer mere end 110 millioner pund kaffe. (Kaffe detektiv)

# 4. Ægte Blue Mountain kaffe er ekstremt sjælden i resten af ​​verden. 80% af den afgrøde, der dyrkes hvert år, eksporteres til Japan. (Kaffe detektiv)

# 5. En af grundene til at der dyrkes jamaicansk kaffe i lille skala er øens klima. Ved højere højder forbliver temperaturerne køligere hele året. Kaffe tager næsten 10 måneder, fra blomstring til høst. Det er 50% mere end de fleste andre voksende regioner. (Kaffe detektiv)

# 6. Nogle kaffedyrkningsområder har en hældning på op til 70 grader, hvilket betyder, at praktisk talt alle bundterne i nogle områder skal plukkes i hånden. (Kaffe detektiv)

# 7. Til den typiske høst er omkring 85% af de kaffebønner, der inspiceres, af høj nok kvalitet til at blive eksporteret. Når de er godkendt, inspiceres de resterende bønner i hånden for at sikre, at defekte bønner fjernes fra partiet. (Kaffe detektiv)

# 8. Det meste af den kaffe, der eksporteres fra Jamaica, produceres som en eksport af grønne bønner. I 2000 tillod et rekordår produktionsår eksport af 1,85 millioner kg grønne kaffebønner. (Jamaica Coffee Industry Board)

# 9. Ristede og opløselige kaffeprodukter er også en del af eksportmarkedet, selv om det er i meget mindre mængder. I gennemsnit eksporteres hvert år omkring 20.000 kg ristet kaffe og 50.000 kg opløselig kaffe. (Jamaica Coffee Industry Board)

# 10. USA modtager i gennemsnit omkring 5% af den samlede eksport af den jamaicanske kaffeindustri. Den Europæiske Union modtager yderligere 5% af eksporten. Resten af ​​verden skal konkurrere om resten, der er til rådighed. (Jamaica Coffee Industry Board)

Statistik over verdens kaffeindustri fra de største producerende lande

# 11. USA modtager de fleste af Jamaicas ristede og opløselige kaffeprodukter, herunder mere end halvdelen af ​​opløselig eksport. (Jamaica Coffee Industry Board)

# 12. Jamaica har kun 28.000 acres, der er beregnet til dyrkning af kaffe. Af dette areal er kun 9.000 hektar beregnet til Blue Mountain -kaffe. (Cafe Xaymaca)

# 13. Hærdningsprocessen for Blue Mountain kaffebønner tager ikke mindre end 8 uger. Når de er høstet, tørres bønnerne i solen. De opbevares og hærdes derefter i træsiloer eller juteposer efter forarbejdning. (Cafe Xaymaca)

# 14. Autentisk Jamaica Blue Mountain Coffee er en af ​​de dyreste kaffe i verden i dag. En pakke på 5 pund med 100% Jamaica Blue Mountain Coffee kan sælge for op til $ 145 på dagens marked i fuldkornsstat.

#femten. I alt er den jamaicanske kaffeindustri ansvarlig for kun 0,05% af verdens samlede kaffeproduktion hvert år. (Jamaica Coffee Industry Board)

#seksten. 92% af kaffebønderne i Jamaica har gårde på 5 hektar eller mindre. Der er omkring 7.600 kaffeavlere, der hjælper med at skabe Blue Mountain -kaffe. (Jamaica Coffee Industry Board)

# 17. I 1988 beskadigede orkanen Gilbert 70% af de marker og fabrikker, der hjalp med at producere kaffe til industrien. Det lukkede praktisk talt industrien i 24 måneder i træk. Først for nylig er der blevet brugt fuld produktion i alle dele af branchen. (Landhandlere)

Statistik over verdens kaffeindustri efter forbrug

Jamaica kaffetendenser og -prognose

Kaffe er en af ​​de mest populære hæfteklammer på vores planet i dag. Den gennemsnitlige kaffeforbruger vil drikke 3 kopper kaffe om dagen, hvilket svarer til 66 milliarder kopper kaffe om året. 56% af amerikanerne betragter sig selv som kaffedrikkere.

USA er dog langt fra det land, der spiser mest kaffe i verden. Den ære går til Finland, hvor den gennemsnitlige person køber mere end 20 pund kaffe hvert år. Forbrugere i Sverige, Schweiz, Frankrig, Italien og Tyskland køber mere end 10 pund kaffe om året.

USA rangerer lige over Japan, hvor forbrugerne køber omkring 7 pund kaffe om året.

Det betyder, at den jamaicanske kaffeindustri står over for en tendens med øget efterspørgsel og konkurrence. Det gælder især for Blue Mountain -kaffe, der betragtes som en af ​​verdens første specialkaffe. Salg af specialkaffe har en CAGR på 20% i USA og tegner sig for næsten 1,5 milliarder dollars i salg.

Den jamaicanske kaffeindustri har skabt et strengt sæt standarder, der skal følges. Deres produkt er naturligvis en mangelvare overalt undtagen Japan. Da det kontinuerlige produktionsniveau forbliver konstant, søger industrien at modstå de konkurrencekræfter, der driver andre specialkaffe ud af drift.