17 Statistik og tendenser for den indiske stenindustri

Indien er en stor producent af forskellige stenprodukter. Marmor, sandsten, granit, skifer, kvarts og Kotahstone er tilgængelige via den indiske stenindustri. Det meste af industrien er i den sydlige del af landet med sine dybe granitaflejringer, selvom der er en voksende dimension af industrien med marmoraflejringer placeret i Gujarat og Rajasthan.

Når stigningen af ​​kunststen tilføjes til denne økonomiske opskrift, kæmper eksportmarkederne for den indiske stenindustri også. Branchen tilbyder en håndfuld farver, hvilket gør international konkurrence vanskelig. Af den grund søger en stor del af branchen vækst i den indenlandske efterspørgsel.

Bemærk: Nogle af de indiske stenindustristatistikker er ikke blevet opdateret siden 1998.

Vigtig statistik fra den indiske stenindustri

# 1. Indisk stenindustri import tredoblet i 2017, i alt 2,5 millioner tons. Dette skyldes liberaliseringen af ​​regeringens importpolitikker og flere virksomheder, der sælger importeret marmor, hvilket har sænket detailpriserne for forbrugerne. (Litos online)

# 2. Reduktionen af ​​den generelle omsætningsafgift til 18%, fra 28%, har også hjulpet med at give nogle detailhandelsfritagelser for Indiens nationale stenindustri. (Litos online)

# 3. Indien er verdens største producent af dimensionelle stenprodukter, der tegner sig for mere end 27% af verdens produktion hvert år. (StonesB2B)

# 4. Mere end 16 millioner tons stenproduktion kommer hvert år fra den indiske stenindustri. Verdensproduktionen af ​​stenprodukter er i gennemsnit omkring 61 millioner tons om året. (StonesB2B)

# 5. Mere end 2 millioner mennesker er direkte ansat på grund af mulighederne fra den indiske stenindustri. (StonesB2B)

# 6. Sandsten er det vigtigste produkt, der tilbydes af den indiske stenindustri, med 5,4 millioner tons produceret i 1998, det seneste dataår er tilgængeligt. Granit ligger på andenpladsen, med 4,95 millioner tons produceret af industrien. (Statsministeriet for miner og geologi)

# 7. Industrien producerer omkring $ 301 millioner i stenrelateret materialeeksport hvert år. (StonesB2B)

# 8. Indien er rangeret som den største eksportproducent af granit og sandsten, femte i kalksten og flammarmor og niende i eksporten af ​​færdige stenprodukter. (StonesB2B)

# 9. 90% af den eksport, der genereres af den indiske stenindustri, er rå granit- eller marmorblokke. (StonesB2B)

# 10. Rajasthan, Karnataka, Andhra Pradesh og Tamilnadu er ansvarlige for de fleste af de produkter, der er tilgængelige via den indiske stenindustri. Rajasthan står alene for 90% af marmoren, som industrien producerer hvert år. (StonesB2B)

# 11. I 2013 blev Indiens eksport af natursten vurderet til 300,63 crore INR. I 2016 var værdien af ​​denne eksport 428,54 millioner rupier. (TechSci Research)

# 12. Indien leverer 20% af verdens granitressourcer. Industrien har også mere end to tredjedele af de 300 nuancer af granit, der i øjeblikket er tilgængelige i verden. (Aro Granite Industry Ltd.)

# 13. Den anslåede markedsstørrelse for den indiske granitindustri er værdiansat til 2,62 mia. Dollars, hvor 97% af de samlede granitressourcer er tilgængelige for industrien uudnyttet. (Aro Granite Industry Ltd.)

# 14. 39% af de anslåede uudnyttede granitreserver i Indien er i Rajasthan og Jharkhand. (Aro Granite Industry Ltd.)

#femten. I 2014 nåede Indiens forarbejdede steneksport en samlet værdi på 1,11 milliarder dollars. Eksporten til USA blev vurderet til 282 millioner dollars. (Aro Granite Industry Ltd.)

#seksten. 25% af den eksport, der blev skabt af den indiske stenindustri, går til USA. (Aro Granite Industry Ltd.)

# 17. Den indenlandske brug af sten i Indien er steget siden 2009, hvor der blev brugt 4,5 millioner tons sten. I 2014 blev der brugt 6,1 millioner tons sten. (Aro Granite Industry Ltd.)

Indiske stenindustri tendenser og analyse

Betydningen af ​​stenindustrien i Indien kan ikke undervurderes. Det har længe været verdens førende inden for produktion af naturstenprodukter. Stigende konkurrence fra andre regioner truer imidlertid med at reducere denne industris indflydelse på global skala. Brasiliens farverige stenprodukter har sammen med tendensen til først at købe indenlandske produkter skabt en lavere efterspørgsel efter indiske produkter.

Det har fået den indiske stenindustri til at søge intern vækst for at fortsætte en opadgående tendens i omsætningen. Da detailhandlerne finder ud af, at importerede færdige stenprodukter er billigere end indenlandske produkter, er industrien blevet skadet af deres prisordninger og har været tvunget til at sænke priserne for at forblive konkurrencedygtige.

Disse handlinger begrænser dit indtjeningspotentiale nu og i fremtiden. Selvom mineindustrien tegner sig for mere end 2% af landets årlige BNP, bidrager marmor- og stenmarkedet kun med 10% af den samlede industriomsætning.

Intern vækst har været opmuntrende i de seneste år. En stigning i eksportværdier til USA har været nyttig. For at den indiske stenindustri fortsat kan vokse, skal disse tendenser fortsætte med prisstabilisering, eller de næste 5 år for industrien vil se fald i omsætning og muligheder.