14 fordele og ulemper ved relationsmarkedsføring

“Forhold er nøglerne, der åbner potentialet for dit brand og din virksomhed.”

Du har sandsynligvis set en sætning som denne eller alligevel ret ens i artikler og indlæg om, hvordan du får succes med en virksomhed. Det er en almindelig sandhed: folk er mere tilbøjelige til at erhverve noget fra en virksomhed, når de føler, at de har et personligt forhold til det mærke.

For at komme til dette punkt skal du understrege forbrugergenkendelse, fastholdelse og tilfredshed, når du implementerer en marketingplan. Dette er hvad der sker med relationsmarkedsføring.

Den største fordel ved relationsmarkedsføring er, at det tvinger brandet og virksomheden til at fokusere på langsigtede mål frem for succes på kort sigt. Du gør mere end bare at få nogen til at købe noget. Du leder efter måder, hvorpå kunden kan fortsætte med at købe ting, fordi de ser værdi i mærket.

Den største ulempe ved relationsmarkedsføring har at gøre med omkostninger. At levere værdi til en eksisterende forbrugerbase garanterer ikke en stigning i gentaget salg. Dette gælder især for et mærke og en virksomhed, der tilbyder produkter eller tjenester, der tilbyder en langsigtet brugeroplevelse.

Her er nogle yderligere fordele og ulemper for relationsmarkedsføring, der er værd at overveje, før du inkluderer dens principper i en fremtidig kampagne.

Hvad er fordelene ved relationsmarkedsføring?

1. Tilbagevendende kunder har en tendens til at købe mere end nye.

Fordi du kan fastholde kunder, kan du skabe en atmosfære, hvor der kan forekomme et højere gennemsnit pr. Køb. Dette vil hjælpe et brand og en virksomhed med at generere flere indtægter fra deres nuværende kundebase.

Ifølge CMS Wire-rapporter fra data indsamlet af SumAll kommer 25-40% af den samlede omsætning for stabile virksomheder fra tilbagevendende kunder. Virksomheder med et omsætningsniveau på 40% hos tilbagevendende kunder var i stand til at generere 47% mere omsætning end virksomheder, der kun har 1 ud af 10 gentagne kunder, der købte produkter eller tjenester.

2. Salget kan multipliceres med en minimal investering.

Mange kunder, der har et forhold til et mærke, vil købe de næste produkter på grund af de tidligere værdier, der var oplevet ved tidligere køb. Det betyder, at den eneste marketingindsats, der kræves, er at gøre den nuværende kundebase opmærksom på et nyt produkt eller en service, der tilbydes.

3. Positive oplevelser hjælper med at skabe positiv personlig viral marketing.

Folk forlader anmeldelser af mærker og virksomheder, når en oplevelse overstiger deres forventninger. Derfor er der så mange negative anmeldelser – en kunde forventer at modtage en positiv oplevelse.

Når din marketing er fokuseret på de værditilbud, du kan levere, er det muligt at overgå forventningerne på en positiv måde for at generere positiv anmeldelse, mund til mund -marketing og deling af sociale medier.

4. Opret personlige forbindelser.

Selvom marketingindsatsen kan forbinde en kunde med et brand, er slutresultatet, at kunderne også får personlige forbindelser til medarbejderne. For lokale murstensvirksomheder bliver ledere eller ejere også en repræsentation af det mærke i samfundet. Hvis en kunde interagerer med den pågældende person, interagerer de også med det mærke, hvilket øger chancerne for et fremtidigt køb.

5. Mærker og virksomheder modtager ærlig information fra interesserede mennesker.

Det er ofte en række små bekymringer, der ender med at nedbringe et brand og en virksomhed frem for et stort problem. Det ordsprogede “sidste halm” kan findes og elimineres takket være relationsmarkedsføring. Dette skyldes, at kunderne personligt er involveret i forretningen. De vil have dig til at få succes, fordi det bliver en personlig succes for dem.

6. Skab muligheder for at løse problemer med det samme.

Der er intet mærke og forretning på vores planet, der er 100% perfekt. Produkter mislykkes undertiden. Services leveres ikke altid efter hensigten. Når relationsmarkedsføring er på plads, giver det en organisation en mulighed for at beholde den kunde. Dette skyldes, at kundekontakter er i spidsen for denne marketingindsats.

Fra kundeservicelinjer til Twitter-konti til personlige besøg, evnen til effektivt at håndtere et problem og derefter positivt løse det bidrager til marketingindsatsen.

7. I øjeblikket er der flere muligheder for at opbygge relationer.

Dagens mærker og virksomheder har fordele, der aldrig er set før i vores verden. Med sociale medier kan et brand have en umiddelbar individuel indvirkning på kunderne. De kan bruge deres konti og sider på sociale medier til yderligere at forstærke de tilbud, der tilbydes. Selv en kort e -mail, der tager et par sekunder at skrive, kan have en varig indflydelse på en kunde.

Dette kombineres med de personlige kontakter, direkte mailkontakter og andre former for kommunikation, der tilbydes alle i dag. Der er endda underudnyttede kommunikationsmetoder, der kan bruges til at promovere en marketingkampagne som denne. Skype, FaceTime og SnapChat er blot tre eksempler, hvor en virksomhed kan kommunikere med en repræsentant for at forstærke deres brand equity.

Hvad er ulemperne ved relationsmarkedsføring?

1. Nye kunder behandles som et sekundært produkt.

Du vil beholde dine bedste kunder, men nogle gange har du også brug for nye kunder til at opfylde dine budgetmål. Med relationsmarkedsføring placeres fokus for et brand og en virksomhed først på at fastholde og understøtte den nuværende kundebase. Dette får nye kunder til at blive overset og muligvis ignoreret.

2. Negative oplysninger kan ødelægge en relationsmarketingkampagne.

På grund af mængden af ​​deling, der forekommer i dag, er det kun en negativ oplevelse, der deles med andre for at få denne form for marketing til at mislykkes. Mange forbrugere fokuserer på umiddelbare kortsigtede værdier.

Hvis du ikke giver dem, vil disse kunder ikke se de langsigtede fordele. De vil se, hvem der kan give dem øjeblikkelig tilfredsstillelse fra deres konkurrenter.

3. Det tager tid for relationsmarkedsføring at være effektiv.

Mange klienter føler sig som et brand, og en virksomhed, der ønsker at have et forhold til dem, skal kunne bruge tid på det. Det betyder, at der vil være kunder, der ønsker at modtage direkte svar fra medarbejdere eller repræsentanter frem for at finde oplysningerne på egen hånd. Det tager ikke kun tid at udvikle forholdet, men mange medarbejdere vil også blive bedt om at øge deres individuelle tidsforpligtelser for at fortsætte processen.

4. Relationer kan til tider blive lukket.

At have et stærkt forhold til en klient er en god ting. Det kan dog være en dårlig ting at have et forhold, der bliver tæt på intimt. Når ledere er for opmærksomme på deres kunders behov, lægger de ikke nok vægt på deres direkte rapporter eller opgaver, der skal udføres.

Dette kan få mærket og virksomheden til at tabe på bagenden af ​​en vellykket relationsmarketingkampagne.

5. Værditilbud ændrer sig over tid, så marketingindsatsen skal også ændre sig.

Nogle produkter har altid en vis værdi. Tag for eksempel kaffe. Millioner nyder en kop eller to kaffe om morgenen som en del af deres rutine. Det har altid en grundværdi. Hvad hvis et mærke indeholder en vaniljesmag, der koster $ 2 mindre end almindelig kaffe fra et andet succesfuldt mærke?

Nu er værdirelationerne ændret. Ikke alene kan en forbruger få smag af kaffe, det koster mindre at gøre det. Uden en ændret markedsføringsmetode vil det mærke, der sælger almindelig kaffe, finde sig uden kunder over tid.

6. Kan kræve en kulturændring.

Et brand eller en virksomhed kan ikke implementere en relationsmarkedsføringsstrategi uden at have organisationskulturen bag sig. Hvis en kunde kommer til mærket og forventer en understøttende oplevelse, men modtager noget andet, er det sandsynlige resultat et skift i virksomheden mod konkurrencen.

De værste negative anmeldelser kommer, når kunderne stemmer med deres penge, og dit brand og din virksomhed ikke er på stemmesedlen.

7. Nogle tilbagevendende kunder kan forvente en rabat.

Der vil altid være nogle kunder, der forventer at blive behandlet bedre af et mærke og en virksomhed, fordi de vender tilbage for et andet køb. De vil have rabatter, der går ud over det normale salg og tilbud, der kan være en del af en marketingindsats. Uden denne “ekstra” fordel kan de sige, at de vil deltage i konkurrencen, nogle gange endda truet med at forlade en negativ anmeldelse.

Det er ikke de kunder, en relationsmarkedsføringsindsats bør målrette mod. Mærker skal erkende den manglende værdi i et sådant tilbud. Hvis der gives en “ekstra” rabat, vil denne kunde have endnu flere fordele ved sit næste opfølgende besøg.

Fordele og ulemper ved relationsmarkedsføring viser, at bestræbelser fra et brand og en virksomheds kontakt med eksisterende kunder kan øge omsætningen. Det kan også forbedre et brands ry. En kampagne som denne er imidlertid ikke uden risiko, så der skal også være fleksibilitet indbygget i enhver marketingindsats, så et brand og en virksomhed kan tilpasse sig de skiftende behov i deres kerne demografi.

Har du haft privilegiet at gennemføre en relationsmarketingkampagne? Hvad er den vigtigste lektion, du har lært af dine oplevelser, som du kunne dele med dem, der måske starter deres første kampagne lige nu?