14 fordele og ulemper ved et aktieselskab

Hvis du går på børsen, vil du sælge aktier i din virksomhed. Det er en af ​​de mest spændende begivenheder i enhver virksomheds liv. Du kan også rejse en stor mængde ny kapital, der kan tage din virksomhed til endnu højere niveauer. At have aktionærer betyder også, at du er ansvarlig over for flere mennesker for din virksomheds succes, og der kan være omfattende rapporteringskrav, som du regelmæssigt skal offentliggøre.

Her er nogle af de andre vigtige fordele og ulemper ved et aktieselskab (PLC), som du skal overveje, inden du sender dokumenterne til at blive et.

Hvad er fordelene ved en PLC?

1. Du har stadig et begrænset ansvar, hvis der sker noget dårligt.

Hvis din virksomhed oplevede et ødelæggende tab af næsten enhver grund, og du måtte droppe dine aktiver for at betale kreditorer, ville dine personlige aktiver ikke være i fare, som om de var i en enkeltmandsvirksomhed eller i partnerskaber. Medmindre du har brugt dit hjem, dit køretøj eller andre aktiver som sikkerhed for at få din virksomhed i gang, er disse varer aldrig i fare, mens du driver din virksomhed.

2. Du får mulighed for at rejse den nødvendige kapital.

Fordi du udsteder aktier som en PLC, får du mulighed for at tilføre kapital, når du har brug for det. Disse aktier kan endda stige i værdi, så længe du ejer dem, hvilket øger din personlige nettoværdi og tilskynder til flere investeringer fra nye og eksisterende aktionærer. Hvis du kan skabe succes, bygger du grundlaget for endnu større succes i fremtiden.

3. Det giver din virksomhed troværdighed.

Lad os sammenligne tre typer virksomheder, der gør nøjagtig det samme. Den ene er eneejer. Det andet er et generelt partnerskab. Den tredje er en PLC. Hvem ville du have størst sandsynlighed for at handle med? De fleste mennesker ville sige PLC, fordi det at være offentligt giver virksomheden troværdighed og merværdi. Kunderne ved, at en offentlig virksomhed ikke kommer til at forsvinde den næste dag med deres hårdt tjente penge. De er ansvarlige over for andre på et andet niveau end de to andre forretningsstrukturer.

4. Det giver en virksomhed mere videresalgsværdi.

Hvis du er grundlægger eller primær ejer af et børsnoteret selskab, bliver din vej til exit meget lettere at gøre. Fordi du er en PLC, gør din forretningsstruktur det meget lettere for ejergrupper eller andre virksomheder at købe dig. Dette kan selvfølgelig stadig ske i enhver forretningsstruktur, men da du allerede har begrænset dit ansvar, begrænser du også fremtidige ejers ansvar.

5. Dine handlinger kan bruges til at lette køb af fremtidige opkøb.

Fordi offentlige aktier har en tilhørende værdi, ofte højere end aktier, der er privatejet og handlet, kan de bruges til at købe yderligere aktiver, som din virksomhed måske ønsker eller har brug for. Afhængigt af købet kan hele købet muligvis betales på lager, hvis det ønskes. Aktier kan også bruges som en fortjeneste ved at udstede aktieoptioner, hvilket giver dig meget mere økonomisk fleksibilitet.

6. Tillad diversificering.

Både du og dine aktionærer har mulighed for at diversificere en investeringsportefølje, når dine aktier handles offentligt. På denne måde kan du sikre, at den egenkapital, du har akkumuleret, allerede har den bedste chance for at bevare dens værdi over tid.

7. Kompensationsniveauer i en PLC er normalt højere.

Fordi der er mere kapital involveret gennem salg af aktier, og fordi der er behov for ledere af høj kvalitet til at fortsætte rentabel vækst, kan kompensationsniveauer være ret høje i en PLC. Dette gælder især i forhold til freelance virksomhedsejere eller private virksomhedsledere. Målet er at tiltrække de bedste talenter, og de fleste PLC’er og deres aktionærer er villige til at investere mere i disse lønninger, så deres egen økonomiske stabilitet kan opnås.

Hvad er ulemperne ved en PLC?

1. En PLC kan være lidt vanskelig at oprette.

I modsætning til en enkeltmandsvirksomhed eller almindeligt partnerskab, der kræver meget lidt papirarbejde, skal du indsende en stor mængde dokumentation for at blive offentliggjort med din virksomhed. Dit firmanavn skal registreres, og du skal indsende dine endelige konti ud over at oprette en bestyrelse og oprette dine vedtægter.

2. Du skal dele dine gevinster.

Selvom ikke alle PLC’er vil betale store udbytter til aktionærerne, vil du fortsat betale mere af din fortjeneste, når du går offentligt i din virksomhed. Du er ansvarlig for dit økonomiske velbefindende fra investeringen udover din egen, hvilket betyder, at de beslutninger, du kan tage for virksomheden, kan være begrænsede, fordi du skal holde forretningen i sort så meget som muligt.

3. Du har mindre samlet kontrol over virksomheden.

Aktionærerne vil have stemme og stemme i selskabets retning. De har mulighed for at vælge direktører, og disse personer har mulighed for at udpege ledere, der fører tilsyn med virksomhedens daglige drift. Hvis du og dine aktionærer ikke er på samme side, kan virksomheden stagnere på grund af meningsforskelle.

4. Der kommer flere udgifter.

Aktionærer har mulighed for at se referatet af stort set alle møder på ledelsesniveau, der finder sted. Du vil også være vært for et aktionærmøde om en lejekontrakt en gang om året, hvis ikke oftere. Du vil investere arbejdskraft i at oprette de rapporter, der skal indsendes for at overholde lovgivningen, eller du vil ansætte andre til at udføre arbejdet på dine vegne.

5. Nogle gange vil du opleve dobbeltbeskatning.

Overskuddet, som virksomheden kan generere, vil ikke kun være underlagt de på det tidspunkt gældende selskabsskatter, men også de personlige udbytter, der opnås ved ejerskabet af selskabets aktier, vil blive beskattet. Du vil også blive beskattet af eventuelle lønninger, du modtager fra virksomheden for ydede tjenester.

6. Følsomme oplysninger om virksomheden bør videregives konsekvent.

Det er ikke kun din økonomi, der skal offentliggøres i henhold til gældende regler som PLC. En virksomhed skal også oplyse, hvad dens igangværende forretningsstrategier er, hvilke kompensationsaftaler der er dannet, og endda hvad ledere tjener som løn. Finansielle resultater, der ikke er så positive, som nogle investorer gerne vil se, kombineret med høje lønninger og andre udgifter, kan få værdien af ​​aktier til at falde.

7. Kontrol med virksomheden kan fjernes.

Hvis en gruppe af aktionærer kan tage majoritetskontrol ved at købe aktier, kan de diktere den retning, virksomheden skal tage. Dette omfatter eliminering af eksisterende ledere og ledere, hvis de vælger, fordi de har den største stemmeblok.

Fordele og ulemper ved en PLC viser, at offentliggørelse generelt er en god ting. Så længe negativerne kan kontrolleres proaktivt, er dette generelt den næste fase i udviklingen for alle virksomheder.