12 fordele og ulemper ved digital vandmærkning

Hvad er et digitalt vandmærke? Det er noget, der føjes til et billede, der er lagt online. Det kan være et logo, navn eller anden identifikation, der fortæller andre, at billedet er dit og ikke bør kopieres. Inden du tilføjer en til dine billeder, skal du overveje disse fordele og ulemper ved digital vandmærkning for at se, om øvelsen er den rigtige for dig.

Fordelene ved digital vandmærkning

1. Giver et vist tyverisikringsniveau for originale billeder.

Dette er ekstremt vigtigt for dem, der lever af at sælge eller distribuere deres billeder. Hvis andre kan tjene penge på deres kunstværker, så er det penge, der kommer ud af kunstnerens checkkonto.

2. Der er et vist niveau af marketing, der kan ske med et digitalt vandmærke.

Hvis nogen elsker et billede, der er blevet lagt ud og beslutter at dele det, deles vandmærket med andre. Dette udsætter nye mennesker for det mærke, som vandmærket repræsenterer og kan tiltrække nye kunder.

3. Billeder kan omfatte sporingskomponenter, der fortæller dig, hvor kopier af dit billede er blevet placeret.

Disse kopier kan ses for at se, hvordan de fungerer, hvis de bruges til kommercielle formål, og hvis du har brug for at deltage for at få din procentdel af overskuddet.

4. Giv troværdighed til de billeder, der er blevet uploadet.

Næsten alle de store fotobureauer, der i dag distribuerer billeder, vandmærker alt, fordi det beskytter deres indtægtskilder. Ved at replikere, hvad andre gør, placerer du naturligvis dit eget arbejde på samme niveau som de største producenter af digitale billeder i verden i dag.

5. Når det er gjort smagfuldt, kan et digitalt vandmærke få et billede til at ligne det faktisk var underskrevet af kunstneren.

Folk er vant til at se kunstnere underskrive deres værker, så et vandmærke, der gengiver denne oplevelse, kan være mindre distraherende. Tilføj, at vandmærkefarven kan falme i billedet, og nogle gange er folk måske ikke engang klar over, at der er et vandmærke.

6. Det er en mulighed for at sælge reklame.

Hvis du har tilstrækkelig tilslutning til dit arbejde, kan du også bruge et digitalt vandmærke til at promovere andre virksomheder mod betaling, hvis du ønsker det. Dette giver andre en chance for at få deres mærke derude, og den digitale billedproducent får nogle penge på forhånd.

Ulemperne ved digital vandmærkning

1. Vandmærket kan forstyrre billedet, hvilket gør det svært for seerne at fokusere på det faktiske motiv, der vises.

Denne distraktion kan trække besøgende væk fra dit indhold. Det skænder bogstaveligt talt på billedet ved at henlede seerens opmærksomhed på vandmærket frem for det indhold, som billedet indeholder.

2. Med den nuværende digitale billeddannelsessoftware er det meget let for nogen at fjerne vandmærket alligevel, så de kan distribuere billedet frit.

Af denne grund kan det være bedst at lejlighedsvis google billeder, der ligner dine, for at se, hvem der har kopieret dine billeder.

3. Medmindre du er 100% sikker på, at billedet er dit, kan du sætte et digitalt vandmærke på et ophavsretligt beskyttet billede af en anden kunstner.

Hvis du bruger dette billede til kommerciel fortjeneste, som kan være så simpelt som at lægge billedet på et websted med reklamebannere, kan du være ansvarlig for ophavsretten til billedet.

4. Digitale vandmærker genererer normalt ikke mersalg.

Det kan forhindre nogen i at kopiere et billede, du kan lide og udskrive det, men det vil normalt forhindre nogen i at ville købe et tryk. Den gennemsnitlige forretning vil ikke stjæle et billede, der er en kunstners personlige ejendom, fordi A) du ikke skal, og B) du kan blive sagsøgt, hvis du gør det.

5. Det er let at bevise, at et billede er dit.

Hvis nogen nogensinde tjente mange penge på at kunstværker blev lagt online, så skulle du som kunstner fejre dette. Derefter bør du og din advokat skrive et kravbrev til din rimelige andel af provenuet, fordi du i første omgang har skabt kunstværket. Han skulle selvfølgelig gå for retten, men han ville sandsynligvis få sin rimelige andel

6. Det tager tid at tilføje et godt vandmærke.

Når du er kunstner, er tid lig med penge. Du kan skabe noget nyt i stedet for at tilføje et brand image.

Fordele og ulemper ved digital marketing har en tendens til at involvere personlige præferencer. Hvis du er bekymret for tyveri, vil du sandsynligvis tilføje et vandmærke. Hvis ikke, gider du ikke gøre det. Evaluer disse nøglepunkter for at se, hvilken side af debatten du er på i dag.