10 fordele og ulemper ved medarbejderstyrkning

Et af de vigtigste forretnings -modeord i mere end et årti har været “empowerment”. Groft sagt betyder det, at en virksomhed giver sine medarbejdere autoritet til at træffe specifikke beslutninger om det arbejde, de udfører i stedet for, at en chef fortæller medarbejderen, hvad de skal gøre. Det betragtes som en måde at tilskynde til større produktion fra hver medarbejder, men alle fordele og ulemper ved medarbejdernes empowerment bør overvejes, før der gennemføres ændringer.

Hvad er fordelene ved medarbejderes empowerment?

1. Der er generelt en forbedret kvalitet i det færdige arbejde.

Medarbejdere, der er bemyndiget til at træffe deres egne beslutninger, finder de ressourcer, de har brug for for at hjælpe dem med at få arbejdet udført. De er mere interesserede i, hvad de gør, fordi de træffer deres egne beslutninger, hvilket også hjælper med at generere flere investeringer i virksomheden som helhed.

2. Der kan være en stigning i produktiviteten.

Da medarbejdere ikke er forpligtet til at vente på, at en leder eller tilsynsførende godkender deres arbejde, kan de simpelthen flytte fra en opgave til en anden. Der er ingen kunstige vejspærringer i arbejdsgangen, hvilket i sidste ende betyder en mulighed for en virksomhed til at tjene flere indtægter pr. Medarbejder. Virksomheder behøver ikke betale medarbejdere for at sidde og vente på ubestemt tid.

3. Der er et højere niveau af medarbejdermoral.

De fleste medarbejdere siger ikke op. De forlod en chef. Ved at fjerne mange af stresspunkterne i forholdet mellem leder og medarbejder gennem medarbejdernes empowerment er medarbejdere generelt gladere for at gå på arbejde hver dag. Dette kan endda reducere churn -hastigheder på grund af en generel følelse af tilfredshed.

4. Ledere og vejledere har meget mindre stress.

I stedet for at skulle kæmpe med de daglige beslutninger, der skal træffes, kan dem med ledelsesansvar fokusere på virksomhedens strategi, netværk og mere af det store billede. Når dette sker, er der meget mindre stress på disse nøglemedarbejdere.

Hvad er ulemperne ved medarbejdernes empowerment?

1. Der er et højere forretningsrisiko.

Medmindre der er tilstrækkelig uddannelse til virksomhedens standarder, kan medarbejdernes empowerment skabe internt kaos. Fordi medarbejderne har myndighed til at træffe deres egne beslutninger, kan individuelle medarbejderværdier eller mål stride mod hinanden uden vejledning. Der bør være visse politikker og procedurer til rådighed for at vejlede medarbejdernes beslutninger.

2. Det tager mere tid at træffe vigtige beslutninger.

Når medarbejdere har myndighed til at træffe deres egne beslutninger, kan det bremse behovet for at gennemføre vigtige ændringer eller processer, som en virksomhed kan have brug for. Selvom det faktiske arbejdsmiljø er stabilt, kan hurtige beslutninger generelt ikke tages, selvom teamet er under opsyn af en senior manager.

3. Der kan være et fald i effektivitet eller produktivitet.

Hvis en medarbejder har magt til at bestemme, hvordan de kan arbejde, kan nogle medarbejdere på en given dag beslutte, at de virkelig ikke har lyst til at lave et stort stykke arbejde. Beslutninger, der træffes, er ikke længere ensartede, og der vil stadig være arbejdere, der gør mere end andre, hvilket skaber harme og i sidste ende lavere produktivitet, for hvis en person ikke arbejder og slipper af sted, vil de gøre det samme.

4. Opret en fuzzy kommandokæde.

Problemet med medarbejdernes empowerment er, at det i sidste ende kan betyde, at ledere og vejledere skal have mere kontrol over deres medarbejderes beslutninger frem for mindre. Dette skyldes, at ledelsesstrukturen er forenklet, og kommandokæden er sløret. Hvis noget går galt, hvem ender så med at få skylden?

5. Uden gode medarbejdere kan du ikke tage store beslutninger.

Medarbejdernes empowerment fungerer, når folk investerer i det store billede, en virksomhed kan have. Hvis der ikke er nogen gode mennesker i disse stillinger, vil der ikke blive taget gode beslutninger. Det er heller ikke nødvendigvis medarbejderens skyld: Hvis en person ikke er egnet til et bestemt job, der er tildelt dem, har de ikke færdighederne til at træffe den bedst mulige beslutning.

Fordele og ulemper ved medarbejderstyrkning kan hjælpe med at skabe et miljø, der fokuserer på positivt lederskab, personlig coaching og ledertræning. Det er et åbent og gennemsigtigt arbejdsmiljø. Det er også et miljø, som nogle arbejdstagere kan vælge at misbruge eller drage fordel af, hvis der ikke er politikker og procedurer til at begrænse disse handlinger.

Er medarbejdernes empowerment det rigtige for dig? Tænk over alle disse fordele og ulemper, og du kan træffe en beslutning, der kan føre til større succeser for alle involverede.