Sådan starter du et onlinebibliotek [6 nemme trin]

Antallet af online boghandlere vokser dag for dag, selvom antallet af mennesker, der er vilde med at læse, og som tager det som en hobby, falder på grund af tilgængeligheden af ​​alternative muligheder over tid. I dag har folk adgang til e-bøger på forskellige websteder og har en tendens til at læse dem i pdf-format i stedet for at købe et hårdt omslag, hvilket sparer dem for penge.

Men alligevel er der bogorme over hele verden, for hvem bøger er deres bedste venner. Hvis du kan identificere dit marked, og du har drevet, kan din boghandel være i gang om et par måneder.

Online boghandlere kan reducere omkostninger og potentielt nå et bredere udvalg af kunder. Her er nogle trin til at starte en online boghandlervirksomhed.

Undersøge

Det første trin er at gøre din research, du skal finde ud af, hvor du kan købe bøgerne til engrospris, udvikle relationer med en lang række distributører eller forlag vil give dig mulighed for at købe dem billigt og i bulk. Dette giver dig mulighed for at sælge dine produkter til kunder til en markant pris. En anden vigtig del af undersøgelsen er at kende typen af ​​konkurrence på markedet.

For at differentiere dine produkter fra resten af ​​markedet er det bydende nødvendigt at få viden om dine kandidater og genren af ​​bøger, de sælger, og hvilke af dem der er populære. Du skal anvende et kundes perspektiv, mens du undersøger markedet og noterer de ting, der tiltrækker dig som kunde.

Du bør også tage et kig på butikker, der er underpresterende, da dette vil holde dig informeret om fejl, der fører til tab i din virksomhed. Du kan drage fordel af huller på markedet til hurtigt at komme videre og genkende måder at gøre din virksomhed rentabel på.

Fokus på et bestemt køn

Folk fra hele verden har adgang til din online boghandel såvel som andre. Du bliver nødt til at konkurrere med dem, der allerede er etableret på markedet, så der skal være en specialitet i din boghandel, der tiltrækker kunder og holder dem loyale.

Du skal indsamle et imponerende lager for at tilbyde kunderne nok muligheder. For at skille sig ud på markedet kan du fokusere på en bestemt genre og specialisere dig i at sælge den. Dette giver dig en bedre chance for at opbygge loyalitet over for bestemte kunder, fra hvem du vil modtage hyppige ordrer hele året. Du kan vælge romantiske romaner, rædsel, drama, tegneserier, thrillere osv.

For eksempel, hvis du sælger romantiske romaner, skal hele dit websted være dedikeret baseret på dette tema for at tiltrække kunder, der kan lide at læse romantiske romaner. Du bør gemme din beholdning baseret på den genre, du vælger, og den tilhørende målgruppe. Du kan også levere bøger til biblioteker på skoler og universiteter til en billigere pris, i så fald kan du ikke fokusere på bestemte genrer og også inkludere bøger, der kræves i pensum for skoler og universiteter.

Køb af et domæne og hosting

Butikken kræver et navn, en vært og et websted. Navnet skal være relateret til virksomheden og også noget, som kunderne kan relatere til og øjeblikkeligt fange deres interesse. For domæne- og hostingudbydere har du mange muligheder at vælge imellem.

Du skal være forsigtig, når du sammenligner priser og funktioner for at vælge den bedste løsning, da dette vil reducere forretningsomkostninger og sikre, at onlinebutikken fungerer problemfrit. En erfaren webdesigner skal hyres til at designe webstedet til nøjagtige specifikationer. Hjemmesidedesignet skal være pænt og attraktivt.

Produktets detaljer skal tydeligt nævnes sammen med troen, visionen osv. af virksomheden. Ud over det skal dit websted også have en indkøbsvogn med 128-bit sikkerhedskryptering, kunderne skal føle sig trygge, når de foretager online betalinger på webstedet. Hjemmesiden skal være attraktiv med produktbilleder, da kunderne vil se bøgerne virtuelt og ikke personligt.

Billederne skal klart repræsentere bøgernes tilstand, så kunderne kan beslutte, om de vil købe dem eller ej, dette forhindrer din boghandel i at modtage en negativ anmeldelse. En bestsellerliste bør uploades til webstedet for at holde kunderne informeret om populære bøger. Websitet skal promoveres på en måde, der når maksimum til dem, der har mest brug for dine produkter, eller som tilhører dine målgrupper, og kundeservicen skal være usædvanlig.

Oplysninger som forlag, udgivelsesår bør være tilgængelige på webstedet for alle de bøger, du sælger. Feedback skal også indhentes fra kunder via online -rating, og der bør være et afsnit på webstedet, der behandler kunders klager vedrørende tjenester, betalinger osv.

Markedsførings plan

Brug af sociale medieplatforme kan hjælpe dig med at nå et stort antal mennesker. Du kan bruge platformen til at promovere og besvare dine kunders forespørgsler. Annoncer og onlineindhold kan også hjælpe med at promovere din boghandel.

Der bør gives rabatter hele året for at tiltrække kunder. Du kan også beholde tilbud, købe to få en gratis, hvis nogen er interesseret i at købe mere end én bog i en bestemt niche eller fra en bestemt forfatter.

Forretningsplan

Hvis du er en ny på markedet, vil du gerne finde en indkøbskurv, der giver dig masser af plads at arbejde med med begrænset teknisk erfaring. Udvikling af en forretningsmodel er det næste trin: din virksomheds drifts- og økonomiske planer og tidslinje.

Du bør ikke frigive alle genrer på samme tid og inkludere en prøveperiode på din tidslinje, når du er sikker på, at bestemte genrer bliver mere populære end andre, skal du begynde at målrette mod de specifikke genrer. Du kan få ekspertrådgivning, inden du går ind for at få en idé om virksomhedens og markedets art.

Budget og regnskab

Du skal angive et budget, før du starter. Virksomhedsregnskab hjælper dig med at holde dig opdateret om overskuddet og tabene og også om din butiks økonomiske resultater. Uhensigtsmæssige og defekte investeringer kan reduceres, hvis du kender årsagerne til, at du led tab og måderne at generere flere indtægter.

Derfor kan det være en god forretningsidé at starte en online boghandel, hvis du kan gøre din boghandel attraktiv for kunderne ved at tilbyde variation og detaljer. Din boghandel bør indeholde store mængder bøger, der er populære på markedet og er på mode. Den bør også indeholde de bøger, der er ret gamle, men populære og ikke umiddelbart tilgængelige på detailmarkedet. Emballagen skal være passende og attraktiv, den kan også indeholde markører for at gøre læsningen mere behagelig.

Du bør også kende de lovligheder, der påvirker din virksomhed. Du kan helt sikkert være ejer af en populær online boghandel, hvis du kan følge ovenstående trin perfekt, være tålmodig og besidde evnerne til at styre og overvåge virksomheden effektivt.